ja naglasi da je rijec o gastronomiji bosne za vrijeme osmanskog vakta
ako su te sarajevske nene rodjene u Titinom vaktu normalno da nisu cule za rizino brasno ..
naces na ovom forumu da danasnje sarajlije ne znaju sta je hardalija a za osmanskog vakta se pravila u sarajevu ....
u Sa se pravio i uzgajao tarcin. cak je i jedan toponim oko sarajeva dobio ime po njemu ..
sumnjam da 95 % danjasnjih sarajevskih nene zna sata je tarcin;
tašak cevap se nekad pravile sarajevske hanume a danas je to jelo zaboravljeno...
proizvodnja rize u stolackom polju 1835-1878 ne moze sa mjeriti danasnji privrednim arsinima ali je bila tolika da je bilo i za izvoza u Dubrovacku republiku.
prof dr Osman Pirija bijase rodom stocanin i direktor HEPOK-ovog naucnog instituta, profesor na poljoprivrednom fakultetu u Sa, je imao egzakte podatke o proizvodnji rize u stolackom polju...
ja znam da se pirinac zvao ljubusak i da je rod 1868 bio 15 vagona ..
ako sta sumnjas drito na faks ili u Muzej BiH pa trazi po Glasniku Zemaljskog muzeja sta su pisali Joanikije Pamučina i Kosta Hörmann