Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Moderator: O'zone
#1 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Nigdje nije potaman, nigdje nije najbolje.
Naci ces i Norvezana da se zale.
Medjutim, kakvi smo i kolko radimo odlicno nam je.
Znam ja nas, jebo ti nas.
Naci ces i Norvezana da se zale.
Medjutim, kakvi smo i kolko radimo odlicno nam je.
Znam ja nas, jebo ti nas.
- šatirana_ljubičica
#2 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Za neke je Sarajevo obećana zemlja, pa kad ne ostvare sve svoje snove, budu razočarani.A očito da su snovi veliki.
-
#3 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Sarajevo, da je centar svega ovoga, bi se makar jednom godisnje diglo protiv vlasti i trenutnog stanja u drzavi. Sarajvo je centar elitizma, materijalizma, hedonizma, antipaticnosti, ... Da skratimo, Sarajvo je neprimjer glavnog grada ...
#4 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
agresija , genocid i postojanje tzv rs cine obicnog pravednog postenog covjeka depresivnim i fustriranim
- šatirana_ljubičica
#5 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
swanfilter wrote:Sarajevo, da je centar svega ovoga, bi se makar jednom godisnje diglo protiv vlasti i trenutnog stanja u drzavi. Sarajvo je centar elitizma, materijalizma, hedonizma, antipaticnosti, ... Da skratimo, Sarajvo je neprimjer glavnog grada ...
...a bijaše nekad primjer... šta li se, Bože, dogodi?
- ultima_palabra
#6 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Neki dan mi takso kuka kako mu je krivo što nije otišao odavde, treba bježati bla bla... a voza solidnog mercedesa, kasnije u razgovoru saznah da radi još neki solidan posao (sezonski doduše), ima tri kuće, jednu prepisao bratu, dva braka, četvero djece...
Tako da ima nešto istinito u toj priči.
- šatirana_ljubičica
#7 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
ultima_palabra wrote:Neki dan mi takso kuka kako mu je krivo što nije otišao odavde, treba bježati bla bla... a voza solidnog mercedesa, kasnije u razgovoru saznah da radi još neki solidan posao (sezonski doduše), ima tri kuće, jednu prepisao bratu, dva braka, četvero djece...
takvi kao taj takso ne bi bili zadovoljni da im se ne znam šta ponudi.problem je što je takvih puno.i onda neko kaže ovo je samo u Sarajevu ovako, pa nije, svugdje je, ali kod nas je koncentracija takvih najjača, jer je činjenica da je Sarajevo postalo p r e n a t r p a n o.
-
#8 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
ultima_palabra wrote:Neki dan mi takso kuka kako mu je krivo što nije otišao odavde, treba bježati bla bla... a voza solidnog mercedesa, kasnije u razgovoru saznah da radi još neki solidan posao (sezonski doduše), ima tri kuće, jednu prepisao bratu, dva braka, četvero djece...
Taj ti je takso tipican primjer fukare.Daj mu 100 miliona njemu ce biti krivo sto nema 200 mil,daj mu toliko on ce kukati sto nema 500 ...
#9 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Kod nas je takav obicaj da svako svoju muku prepricava - i bolje je da je tako nego da svako 6 mjeseci neko uleti u skolu, bolnicu i izreseta 15 ljudi. Malo se zali, malo se kuka, pa se malo sali, pa tako ukrug.
A vi ko da ste sa marsa pali, pa nesta glumite ne znate kakvi su nasi ljudi.
Pitao bih vas ja kad bi vam svabo il svedjanin krenuli iznosit svoje 'muke'. A u jednog plata 6000 €, u drugog 3.000 €. Ali ne valja im ovo, ne valja ono. Mislim, mozda se to nekima i desilo. Pa kontas u sebi bil ga puko nogom il sakom u facu.
Dakle, to nema veze sa Sarajevom.
A vi ko da ste sa marsa pali, pa nesta glumite ne znate kakvi su nasi ljudi.

Pitao bih vas ja kad bi vam svabo il svedjanin krenuli iznosit svoje 'muke'. A u jednog plata 6000 €, u drugog 3.000 €. Ali ne valja im ovo, ne valja ono. Mislim, mozda se to nekima i desilo. Pa kontas u sebi bil ga puko nogom il sakom u facu.
Dakle, to nema veze sa Sarajevom.
- Progressive House
#10 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Ja-sretan boga mi
jebo depresiju,kukanje i apatiju

#11 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Nije sve u parama. Ima depresije i nezadovoljstva koji nemaju veze sa lovom
- ultima_palabra
#12 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Da, ali je neke ljude to stid priznati i onda prebacuju na priču o parama... kojih imaju dovoljno, bar u odnosu na svoje sposobnosti.Bodkin wrote:Nije sve u parama. Ima depresije i nezadovoljstva koji nemaju veze sa lovom
#13 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
najčešći razlog lažnog kukanja je strah da će neko tražiti pare od tebe. nema to veze s depresijom, kod većine ljudi.
- joint union
#14 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
100%JThomas wrote:najčešći razlog lažnog kukanja je strah da će neko tražiti pare od tebe. nema to veze s depresijom, kod većine ljudi.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#15 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Jebe ljude konzervatizam... kad bi ljudi manje gledali kockasto sigurno bi u svojim percepcijama imali i mjesta za ljepse stvari i uzavanje...
Predlazem da se vise seksate...
Predlazem da se vise seksate...
-
#16 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Pa, nisam ja rekao, nit mislio da je nekada Sa bilo primjer glavnog grada. Danas bi to trebalo biti, al nije. Nego je obicna kasaba, puna seljaka koji misle da nad ostalim u ovoj kasabi od drzave ...šatirana_ljubičica wrote:swanfilter wrote:Sarajevo, da je centar svega ovoga, bi se makar jednom godisnje diglo protiv vlasti i trenutnog stanja u drzavi. Sarajvo je centar elitizma, materijalizma, hedonizma, antipaticnosti, ... Da skratimo, Sarajvo je neprimjer glavnog grada ...
#17 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
meni ko meni je itekako dobro u odnosu na veliku vecinu u ovoj nasoj drzavi, ali generalno sam pesimista. Zasto? Pa zato sto nam je drzava u qurcu, blago receno. Nemam ja nikakve vile, mocna auta, penzije, radim i imam solidnu platu, ali to sto sam u boljoj poziciji od velike vecine ljudi u Bosni me cesto tjerao na misao kako je onda tim ljudima, i otuda i kod mene toliko depresije i pesimizma. Generalno, nama svima u ovoj drzavi se ne pise dobro, daj Boze da se varam..Loznica wrote:Slazete li se s ovom konstatacijom?
Zadnjih 20-tak dana sam putovao kroz mnoge krajeve u Bosni i nekako sam stekao uticaj da najveca depresija vlada u Sarajevu. To je cak prisutno i kod ljudi koji su, moze se reci odlicno situirani i nemaju nekih vecih poteskoca u zivotu. Jedan primjer.
Prosle subote sam bio na svadbi u Sarajevu. Na svadbi pricam s jednim tipom i on isto kuka kako mu nije potaman. Malo kasnije kroz pricu mi kaze da ima vojnu penziju( ne znam sta mu to znaci), kucu u Hadzicima, tu drzi i neku malu prodavnicu, ima dva sina oba ozenjena imaju djecu i svoje kuce. Oba rade. Ali jednostavno se osjeti neka depresija i nezadovoljstvo kod njega.
Zasto? Sta on zeli vise u zivotu? A rekao bih da tip ima oko 60 god max. I sasvim je jasno da on kuka radi neke teske ekonomske situacije. Samo ne vidim gdje je ta njegova teska situacija?
Na drugoj strani najvise pozitivizma sam osjetio kod ljudi u Tesnju i Gorazdu. U Gorazdu sam cak osjetio i pozitivizam kod onog sto naplacuje parking u gradu. Razmijenio sam dvije-tri sale sa njim. Osjetis vedrinu na njegovom licu iako je ocito da on ima manje od ovog prvog.
Isto tako u Tesanjci. Tu sam rucao u restoranu/pizeria BM. Onaj konobar se slomi radeci ali je pun osmjeha, saljive price a cisto sumjam da ima ogromnu platu. Tako je i sa ostalim ljudima koje sam sreo u tom kraju.
Je li u Sarajevu postalo IN biti depresivam i samo kukati? U cemu je fazon?
#18 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Bodkin wrote:Nije sve u parama. Ima depresije i nezadovoljstva koji nemaju veze sa lovom

Bravo za komentar.
70 % ljudi ce reci nesto tipa, ima pare boli ga kurac i sl. njemu je dobro...Otkud ti isusati znaš da je njemu dobro? Otkad su pare mjerilo za sreću?
Uzmite sebe za primjer, nekad kad imas 500, 1000, 2000 km u pađe pa opet se osječaš isto karina da oprostite. A nekad, kad nemaš ništa, budeš dobar..Šta li je to......
Ima tu zajebancija, svaka osoba je potpuno drukčija kad se zatvori između četiri zida, kad je nitko ne vidi...Tko će znati šta se tada nekom mota po glavi.
I kod nas ovamo, kuka se, valjda je to IN, netko kuka čisto što mora, netko zato što mu je stvarno sve u qrcu...
Netko je izgubio smisao za život, nekom se neda ustati ni vode napiti, nekom se desilo nešto loše i sl....
+ ovo stanje u državi...ima tu svakojakih čimbenika koji uzrokuju ove navedene stvari...
Nije sreća para puna vreća...
#19 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
generalno gledano, u balkanskim plemenskim društvima k'o što je i naše toga još uvijek nema ni blizu kao na zapadu. naravno da ima, ali ne u toj mjeri.
- joint union
#20 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
A ti upoznao vecinu gradjana Sarajeva, vidimswanfilter wrote:Pa, nisam ja rekao, nit mislio da je nekada Sa bilo primjer glavnog grada. Danas bi to trebalo biti, al nije. Nego je obicna kasaba, puna seljaka koji misle da nad ostalim u ovoj kasabi od drzave ...šatirana_ljubičica wrote:swanfilter wrote:Sarajevo, da je centar svega ovoga, bi se makar jednom godisnje diglo protiv vlasti i trenutnog stanja u drzavi. Sarajvo je centar elitizma, materijalizma, hedonizma, antipaticnosti, ... Da skratimo, Sarajvo je neprimjer glavnog grada ...

-
#21 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Covjeku 60 godina, cuna se vise ne dize ko nekadLoznica wrote:Slazete li se s ovom konstatacijom?
Zadnjih 20-tak dana sam putovao kroz mnoge krajeve u Bosni i nekako sam stekao uticaj da najveca depresija vlada u Sarajevu. To je cak prisutno i kod ljudi koji su, moze se reci odlicno situirani i nemaju nekih vecih poteskoca u zivotu. Jedan primjer.
Prosle subote sam bio na svadbi u Sarajevu. Na svadbi pricam s jednim tipom i on isto kuka kako mu nije potaman. Malo kasnije kroz pricu mi kaze da ima vojnu penziju( ne znam sta mu to znaci), kucu u Hadzicima, tu drzi i neku malu prodavnicu, ima dva sina oba ozenjena imaju djecu i svoje kuce. Oba rade. Ali jednostavno se osjeti neka depresija i nezadovoljstvo kod njega.
Zasto? Sta on zeli vise u zivotu? A rekao bih da tip ima oko 60 god max. I sasvim je jasno da on kuka radi neke teske ekonomske situacije. Samo ne vidim gdje je ta njegova teska situacija?
Na drugoj strani najvise pozitivizma sam osjetio kod ljudi u Tesnju i Gorazdu. U Gorazdu sam cak osjetio i pozitivizam kod onog sto naplacuje parking u gradu. Razmijenio sam dvije-tri sale sa njim. Osjetis vedrinu na njegovom licu iako je ocito da on ima manje od ovog prvog.
Isto tako u Tesanjci. Tu sam rucao u restoranu/pizeria BM. Onaj konobar se slomi radeci ali je pun osmjeha, saljive price a cisto sumjam da ima ogromnu platu. Tako je i sa ostalim ljudima koje sam sreo u tom kraju.
Je li u Sarajevu postalo IN biti depresivam i samo kukati? U cemu je fazon?

Haj, nek si ti to nama sve fino obrazlozio

-
#22 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Neko se, mozda, uvrijeđenim nasao? Ne bih ulazio u debate jer sam vec dobio iskljucenje zbog svog preiskrenog razmisljanja o doticno gradu ...joint union wrote:A ti upoznao vecinu gradjana Sarajeva, vidim
- agent_zero
#23 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Sigurno ne bez razloga. Opterećenost sarajevom? Kompleks manje sredine?swanfilter wrote:Neko se, mozda, uvrijeđenim nasao? Ne bih ulazio u debate jer sam vec dobio iskljucenje zbog svog preiskrenog razmisljanja o doticno gradu ...joint union wrote:A ti upoznao vecinu gradjana Sarajeva, vidim
Ništa novo, eno ih pun komšiluk s istim problemom kad su zagreb i beograd u pitanju. Do tebe je, jbg.
#24 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Ja se isto postavim kada mislim da je suprotna strana fukara.

-
#25 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Nemam pojma gdje vidis depresiju,gdje god sam bio u Sarajevu svi veseli i dobro raspolozeni