Video igra o Bosni
Moderator: Benq
-
adnan_hz
#276 Re: Video igra o Bosni
odlicno...
Last edited by adnan_hz on 08/02/2010 18:16, edited 1 time in total.
-
adnan_hz
#277 Re: Video igra o Bosni
evo skino sam europa universalis... omdah mi s ene igra igrica cim vidim netacne podatke... pise da smo pravoslavna kraljevina i da smo srbi... ma bjezi... brisem je sa kompa odmah.. igracu kad dodje nesto normalno... a bas sam se bio obradovao...
-
Eborg
#278 Re: Video igra o Bosni
Možeš to izmijeniti čačkanjem po fileovima i promijeniti državnu religiju u katolicizam i provincije u katoličke što će ti otvoriti nove diplomatske opcije. Nažalost, postoje samo hrvatska i srpska kulturna grupa, ne i bosanska i crnogorska.adnan_hz wrote:evo skino sam europa universalis... omdah mi s ene igra igrica cim vidim netacne podatke... pise da smo pravoslavna kraljevina i da smo srbi... ma bjezi... brisem je sa kompa odmah.. igracu kad dodje nesto normalno... a bas sam se bio obradovao...
- General_Jackson
#279 Re: Video igra o Bosni
Eee drug tako dobra igra se ne skida olako sa komp-a, i ja sam je prestao igrati od pojave Empire TW-a, ali sam je ostavio baš zbog ovogabandit wrote:Pa sto postavi ove slicice, generalu ... sad kad sam izbris'o Medieval 2 s XP-a i pres'o na Mac ... a kako bih samo pravedno vlad'o Evropom ...General_Jackson wrote:Evo konačno zahvaljujući ponajprije @sportsman-u, bez kojega ne bih ni znao da ovo postoji (a koji se još uvijek bori na TW centru kod autora ovih dodataka, da nas ubaci u još koju kampanju) sam zaigrao sa srednjovjekovnom Bosnom u Medieval 2 Total War, pa evo par slika:
Stjepan Tomaš je sada kralj što je i bio a glavni grad je Bobovac:

Likovi sada nose imena našeg plemstva iz tog doba, tj. možeš ih sam izabrati:

Neću više obećavam
-
adnan_hz
#280 Re: Video igra o Bosni
a vidi se da mi nemamo lobija niakvog i da svijet uci iskrivljenu historiju.... drugi nam pisu historiju to mislim na srbe i hrvate....Eborg wrote:Možeš to izmijeniti čačkanjem po fileovima i promijeniti državnu religiju u katolicizam i provincije u katoličke što će ti otvoriti nove diplomatske opcije. Nažalost, postoje samo hrvatska i srpska kulturna grupa, ne i bosanska i crnogorska.adnan_hz wrote:evo skino sam europa universalis... omdah mi s ene igra igrica cim vidim netacne podatke... pise da smo pravoslavna kraljevina i da smo srbi... ma bjezi... brisem je sa kompa odmah.. igracu kad dodje nesto normalno... a bas sam se bio obradovao...
-
gerwasius
#281 Re: Video igra o Bosni
ljudi moze li mi neko ovo malo pojasniti detaljno ja bas i nisam nesto sa skidam kompjuterskih igara i pacheva pa molim vas kako da ovo skinem silno bi htjeo igrati plsssssss ako mi ko moze i hoce pomoci nek posalje poruku pa ce mo se dogovoriti
-
Eborg
#282 Re: Video igra o Bosni
Pa čekaj, je li sada ovo neka beta ili je gotov mod?
- General_Jackson
#283 Re: Video igra o Bosni
O kojoj igri vas dvojica govorite?
-
Eborg
#284 Re: Video igra o Bosni
Ja govorim o ovom modu za Medieval Total War koji sadrži Bosnu.
- BHCluster
#285 Re: Video igra o Bosni
Trebas jerane skinuti sebi DirectX 9cdurgut81 wrote:ja imam problem downloadovao sam igru instalirao je kao i Httt ali kad zelim pokrenuti igru izbaci mi ovo:
![]()
izgleda da fali ova data?![]()
![]()

- General_Jackson
#286 Re: Video igra o Bosni
Pa sve ti je napisano na prethodnoj strani i sportsman je sve objasnio, a ja sam pokazao slike sa svog PC-ja, taj mod je gotov davnih dana, a dugo najavljivani dodatak Tsardom TW je ponovo nastavljen, pa se možda posreći da i njega konačno završe, jer bi on trebao biti puno bolji.Eborg wrote:Ja govorim o ovom modu za Medieval Total War koji sadrži Bosnu.
- IZVANZEMALJAC
#287 Re: Video igra o Bosni
U mene neče baš ta što je Bosna u njoj a probao sam sve čak sam i mod nekoliko puta ponovno instaliro,sad je izašla verzija 2.1 ovog moda. Kako bi volio sa Bosnom zaigrati al neče
((((
-
Pitajte_me
#289 Re: Video igra o Bosni
Rad na MOD-u je nastavljnen punom parom. Turkuse su zavrsene sada nam preostaje jos Srbija i Bosna. Mali preview cu vam pokazati. Za kompletan preview otidjite:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=364930

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=364930

-
sportsman
#291 Re: Video igra o Bosni
Postavljen je "poll" na Eras: Total Conquest modu. Mozete glasati za Bosnu umjesto Irske za 1220 Eras campaign:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=382846
IDEMOOO!!!
p.s.
Tsardoms: Total War se radi, pri kraju je i ocekujemo novosti sad na jesen kad ce biti konacni zavrsetak...
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=382846
IDEMOOO!!!
p.s.
Tsardoms: Total War se radi, pri kraju je i ocekujemo novosti sad na jesen kad ce biti konacni zavrsetak...
-
Eborg
#292 Re: Video igra o Bosni
Koja historijska masturbacija na tom topicu egzistira, nemam više živaca ono čitati. 
-
Eborg
#294 Re: Video igra o Bosni
Na tom linku koji si postao.
-
sportsman
#295 Re: Video igra o Bosni
To nije vazno, vazno je da ce Bosna upasti u ovu kampanju.
-
pionir47
#296 Re: Video igra o Bosni
Evo i ja sam se ukljucio u modeliranje. Radim danas na zastavama. Do sada sam zavrsio drzavne zastave (na lijevoj strani) i dio zastava "Kotromaniceve loze" na desnoj strani.
Radim inace u Photoshopu:
http://img839.imageshack.us/f/zastave1234.jpg/
Kao sto vidite. Na desnoj strani se nalazi zastava loze Kotromaica (prenesana iz Fojnickog grbovnika). Zmija sa mjesecom i zvijezdom je pronadjena nekoliko puta na zlatnicima tokom iskopavanja i to je grb Tvrtka II. Trecu zastavu "Kotromaniceve loze" prestavlja Bosanska kruna na plavoj boji. Tu se na linku nalazi i zastava Kosacica...
Sada trebam jos jednu (zadnju) zastavu da napravim za "Lozu Kotromanica". Ali neznam koju da koristim.
Ako ima neko dobro bi bilo da pomogne.
Znaci ukupno imamo cetri loze u igri a svaka loza ce imati 4 zastave. Sad za sada radim znaci na Kotromanicima. I fino bi bilo da malo pomognete.
Hvala...
Radim inace u Photoshopu:
http://img839.imageshack.us/f/zastave1234.jpg/
Kao sto vidite. Na desnoj strani se nalazi zastava loze Kotromaica (prenesana iz Fojnickog grbovnika). Zmija sa mjesecom i zvijezdom je pronadjena nekoliko puta na zlatnicima tokom iskopavanja i to je grb Tvrtka II. Trecu zastavu "Kotromaniceve loze" prestavlja Bosanska kruna na plavoj boji. Tu se na linku nalazi i zastava Kosacica...
Sada trebam jos jednu (zadnju) zastavu da napravim za "Lozu Kotromanica". Ali neznam koju da koristim.
Ako ima neko dobro bi bilo da pomogne.
Znaci ukupno imamo cetri loze u igri a svaka loza ce imati 4 zastave. Sad za sada radim znaci na Kotromanicima. I fino bi bilo da malo pomognete.
Hvala...
- BHCluster
#297 Re: Video igra o Bosni
Da malo skinem paucinu sa ove teme evo malo sam kreno modirati je pa za sada izgleda ovako:
Dodao sam Bosansko Kraljevstvo kao jednu od fakcija

Malo sam editovo vitezove, stitve i konje da vidim kako ide

Dodao sam Bosansko Kraljevstvo kao jednu od fakcija

Malo sam editovo vitezove, stitve i konje da vidim kako ide

-
BloodOverdrive
#298 Re: Video igra o Bosni
svaka čast.. nisam baš u toku,kad se otprilike očekuje izlazak ove igre/moda ?
- dingosp0
#299 Re: Video igra o Bosni
moze li se napraviti entitet bosnjacki u srbiji? ako moze onda moglo bi se ovo poigrati...
- BHCluster