Vga

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
ake_ap
Posts: 13
Joined: 11/03/2010 23:14

Vga

Post by ake_ap » 10/10/2011 15:04

Ne radi mi vga izlaz na racunaru samim tim nemam slike na monitoru, sta treba uraditi jel moram mijenjati citavu maticnu plocu i koliko to kosta?
Hvala.....


User avatar
bordo gandalf
Posts: 9068
Joined: 15/05/2009 12:07
Location: Mi smo Saraj'vo, izvolite se braniti
Has thanked: 1 time

Re: Vga

Post by bordo gandalf » 10/10/2011 15:06

Kupis graficku karticu bez da mijenjas maticnu

ake_ap
Posts: 13
Joined: 11/03/2010 23:14

Re: Vga

Post by ake_ap » 10/10/2011 15:07

rashtiman wrote:Kupis graficku karticu bez da mijenjas maticnu

Jel to jeftinije koliko je graficka

User avatar
bordo gandalf
Posts: 9068
Joined: 15/05/2009 12:07
Location: Mi smo Saraj'vo, izvolite se braniti
Has thanked: 1 time

Re: Vga

Post by bordo gandalf » 10/10/2011 15:09

Pa zavisi jel ti na maticnij AGP ili PCI slot....AGP su starije graficke i one su skuplje jer se ne proizvode vise...PCI imas polovnih od 20 do 200-300 :D i sve zavisi za sta koristis racunar

ake_ap
Posts: 13
Joined: 11/03/2010 23:14

Re: Vga

Post by ake_ap » 10/10/2011 15:14

rashtiman wrote:Pa zavisi jel ti na maticnij AGP ili PCI slot....AGP su starije graficke i one su skuplje jer se ne proizvode vise...PCI imas polovnih od 20 do 200-300 :D i sve zavisi za sta koristis racunar

Pa sad imam graficku od 1 gigu i sta sad je bogu baciti jel radi tog vga izlaza moram novu kupil jel :)

wolfie
Posts: 725
Joined: 19/10/2010 21:21

Re: Vga

Post by wolfie » 10/10/2011 15:18

ake_ap wrote:
rashtiman wrote:Pa zavisi jel ti na maticnij AGP ili PCI slot....AGP su starije graficke i one su skuplje jer se ne proizvode vise...PCI imas polovnih od 20 do 200-300 :D i sve zavisi za sta koristis racunar

Pa sad imam graficku od 1 gigu i sta sad je bogu baciti jel radi tog vga izlaza moram novu kupil jel :)


Pa onda promijeni graficku, ne znam(o) sto si uopste spominjao maticnu plocu.

User avatar
bordo gandalf
Posts: 9068
Joined: 15/05/2009 12:07
Location: Mi smo Saraj'vo, izvolite se braniti
Has thanked: 1 time

Re: Vga

Post by bordo gandalf » 10/10/2011 15:31

Najbolje nosi to u servis nek oni utvrde pravi kvar ja konto ti koristis integrisanu graficku pa ti otisao izlaz a ti sad pominjes graficku :D

ake_ap
Posts: 13
Joined: 11/03/2010 23:14

Re: Vga

Post by ake_ap » 10/10/2011 15:33

rashtiman wrote:Najbolje nosi to u servis nek oni utvrde pravi kvar ja konto ti koristis integrisanu graficku pa ti otisao izlaz a ti sad pominjes graficku :D

OK hvala

User avatar
Cossack
Posts: 5395
Joined: 22/12/2002 00:00
Location: Sarajevo
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Vga

Post by Cossack » 10/10/2011 23:02

ake_ap wrote:
rashtiman wrote:Pa zavisi jel ti na maticnij AGP ili PCI slot....AGP su starije graficke i one su skuplje jer se ne proizvode vise...PCI imas polovnih od 20 do 200-300 :D i sve zavisi za sta koristis racunar

Pa sad imam graficku od 1 gigu i sta sad je bogu baciti jel radi tog vga izlaza moram novu kupil jel :)

Prebaci na DVI izlaz, graficka od 1 gige ga mora imati :) Jeftinije ti je kupiti kabl nego mijenjati graficku :D :dance:

User avatar
1pajdo
Posts: 752
Joined: 05/05/2010 02:55
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

Re: Vga

Post by 1pajdo » 11/10/2011 18:18

A kako si ti zaključio da je problem u grafičkoj, provjeri prvo. :mrgreen:

Post Reply