Veza s drugom nacijom ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#76 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by anthraxQ »

hajde budi postena pa reci - Stvarno nisi mogla naci nekoga naseg, pa eto u obzir dolazi sirijac?

I ne kenjaj mi molim te tipa On me razumije bolje(jer nema sanse) i slazemo se... ahaaaa volim i ja tebe... :roll:

Ne znam sta je ovo, ali Bosnjak momak je za nase djevojke tako nepopularan postao, pa se tako olako vezu za neke tamo popularnije...

To samo pokazuje koliko smo mi jadan narod.
Zatamnjena stakla

#77 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by Zatamnjena stakla »

Nek ti je sa srećom i da bude po ZAKONU :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BkYI6uF5 ... r_embedded[/youtube]
sustinca

#78 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by sustinca »

plain vanilla wrote:Tvoji su roditelji odabrali svoj put, sada nek puste tebe da zivis. U najgorem slucaju ce se duriti neko vrijeme, a onda ce to polako prihvatiti (narocito ako se udas za njega i dobijete djecu)

Misljenje roditelja jeste vazno, ali ne smije biti presudno.
Hvala,i ako mi jako znaci da se oni sloze s zivotom koji ja izaberem.Puno su se zrtvovali za mene i nemam srca da samo obavjestim odluku i odem
domaci.ba

#79 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by domaci.ba »

mozda mu je mal i tanak a i brzo svrsi :lol: sad ce bona dijaspora u domovinu mozda te njemacka zapadne
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#80 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by plain vanilla »

sustinca wrote:
plain vanilla wrote:Tvoji su roditelji odabrali svoj put, sada nek puste tebe da zivis. U najgorem slucaju ce se duriti neko vrijeme, a onda ce to polako prihvatiti (narocito ako se udas za njega i dobijete djecu)

Hvala,i ako mi jako znaci da se oni sloze s zivotom koji ja izaberem.Puno su se zrtvovali za mene i nemam srca da samo obavjestim odluku i odem
Pa to sto se nece sloziti na prvu ne znaci da se nikad nece sloziti. Ja se sjecam kad se moja drugarica u ratu odlucila udati za covjeka druge vjere i nacije. Kakav je to sok bio za njenu porodicu u kojoj cini mi se niko nema mijesani brak.

Medjutim, vremenom, dok su ga malo upoznali, sve je doslo na svoje mjesto, i hvala Bogu jos uvijek su sretni zajedno, a i njena ga je porodica prihvatila odavno.
prirodoljubac

#81 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by prirodoljubac »

sustinca wrote:

znas sta, nesto razmisljam tebi je najbolje da se udas kako si nanijetila, jer ti si ionako izgubljena individua za nas narod, tvoja djeca se se vjerovatno vjencavat sa somalijcima i azijatima, a tvoji praunuci ce vjerovatno kamenovat neku tursku ascinicu, a to sto tvojim i tebi nece imat ko proucit fatihu na mezaru to nema veze bitno je da smo mi bosnjaci najpodesniji za asimilaciju, kosmopolite ovo/ono. Laku noc svima Bog Bosna Bosnjaci...
lavorpunvode

#82 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by lavorpunvode »

ne skontah jesi li u vezi sa nekim drugom Nacijom, ili sa pripadnikom neke druge nacije :-)
rukfashmoj

#83 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by rukfashmoj »

U sretnom braku sa drugom vjerom prezadovoljan.Slavimo I bozic I bajram sasomange.Pusti ti levate sto pricaju sretno.
sustinca

#84 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by sustinca »

prirodoljubac wrote:
sustinca wrote:

znas sta, nesto razmisljam tebi je najbolje da se udas kako si nanijetila, jer ti si ionako izgubljena individua za nas narod, tvoja djeca se se vjerovatno vjencavat sa somalijcima i azijatima, a tvoji praunuci ce vjerovatno kamenovat neku tursku ascinicu, a to sto tvojim i tebi nece imat ko proucit fatihu na mezaru to nema veze bitno je da smo mi bosnjaci najpodesniji za asimilaciju, kosmopolite ovo/ono. Laku noc svima Bog Bosna Bosnjaci...
Ja zivim u dijaspori i ovdje ima najvise drugih nacija :-)
sustinca

#85 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by sustinca »

AnthraQ
Nisam trazila ,dogodilo se.Kao mnoge stvari u zivotu
domaci.ba

#86 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by domaci.ba »

rukfashmoj wrote:U sretnom braku sa drugom vjerom prezadovoljan.Slavimo I bozic I bajram sasomange.Pusti ti levate sto pricaju sretno.
Samo je to problem u Bosni realno ovi nasi odnosi B/H/S. ne moze se dnevnik pogledati, moji/tvoji a kamoli familiju trpiti.
rukfashmoj

#87 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by rukfashmoj »

domaci.ba wrote:
rukfashmoj wrote:U sretnom braku sa drugom vjerom prezadovoljan.Slavimo I bozic I bajram sasomange.Pusti ti levate sto pricaju sretno.
Samo je to problem u Bosni realno ovi nasi odnosi B/H/S. ne moze se dnevnik pogledati, moji/tvoji a kamoli familiju trpiti.
Problem je u ljudskim glavama ko be zeli da mu to bude problem nece ni biti.I mene je cetnik unistio al to nije razlog da mi kum ne bude pravoslavac.U zivotu ne treba gledat u jednom pravcu kad ih ima vise.
eman

#88 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by eman »

Neka predje na islam,bit ce manji problem,sirijac musliman,bar ce djeca biti muslimani
p206

#89 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by p206 »

ovdje je zaebancija sa odgovorima većinom...
a ne znamo osnovne stvari, koliko imaju god.. koliko dugo se zabavljaju, je li to baš toliko ozbiljno..
ja lično nebi upoznavao roditelje sa djevojkom, ako nisam našao neku s kojom mislim nešto pravo ozbiljno
dok npr. moje komšije skoro svaku djevojku koju upoznaju dovode kući...to mi je bezveze totalno

a i nebi mogao biti sa djevojkom koja ne razumije naš jezik.. ako mi išta ide na živce kod naše raje vani, što djecu ne uče naš jezik i što im daju neka imena koja nisu ni blizu našim iz BiH (mislim na sve narode iz BiH)
ne bi mogao kćerku zvati Džesika i sina Džon nema teorije :mrgreen:
sustinca

#90 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by sustinca »

p206 wrote:ovdje je zaebancija sa odgovorima većinom...
a ne znamo osnovne stvari, koliko imaju god.. koliko dugo se zabavljaju, je li to baš toliko ozbiljno..
ja lično nebi upoznavao roditelje sa djevojkom, ako nisam našao neku s kojom mislim nešto pravo ozbiljno
dok npr. moje komšije skoro svaku djevojku koju upoznaju dovode kući...to mi je bezveze totalno

a i nebi mogao biti sa djevojkom koja ne razumije naš jezik.. ako mi išta ide na živce kod naše raje vani, što djecu ne uče naš jezik i što im daju neka imena koja nisu ni blizu našim iz BiH (mislim na sve narode iz BiH)
Ja sam 23 a on 25,u vezi smo godinu dana,i on dolazi iz kulture u kojoj se roditeljima pokazuje samo ozbiljna djevojka,dakle to sto me upoznao s njima govori puno i meni znaci puno.Ja sam spremna na sve za njega,ali sam spremna i za roditelje.A on gubi strpljenje sa mnom,i ne zeli jednostavno da se smara oko ovih pitanja

i odatle dilema
domaci.ba

#91 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by domaci.ba »

rukfashmoj wrote:
domaci.ba wrote:
Problem je u ljudskim glavama ko be zeli da mu to bude problem nece ni biti.I mene je cetnik unistio al to nije razlog da mi kum ne bude pravoslavac.U zivotu ne treba gledat u jednom pravcu kad ih ima vise.
odo ovce mi u toru
eman

#92 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by eman »

sustinca wrote:
p206 wrote:ovdje je zaebancija sa odgovorima većinom...

Ja sam 23 a on 25,u vezi smo godinu dana,i on dolazi iz kulture u kojoj se roditeljima pokazuje samo ozbiljna djevojka,dakle to sto me upoznao s njima govori puno i meni znaci puno.Ja sam spremna na sve za njega,ali sam spremna i za roditelje.A on gubi strpljenje sa mnom,i ne zeli jednostavno da se smara oko ovih pitanja

i odatle dilema
Ako ga volis,reci im,ako te on ostavi kajat ces se jer je ocito tvoja greska,on te upoznao s svojom porodicom a ti njega krijes,,on ce brzo naci drugu 8-)
p206

#93 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by p206 »

.
Last edited by p206 on 28/05/2013 01:20, edited 1 time in total.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#94 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by anthraxQ »

sustinca wrote:AnthraQ
Nisam trazila ,dogodilo se.Kao mnoge stvari u zivotu

ma nismo djeca... stipu to.

sta ti imas? 17-18?

bjez ba...
Black111

#95 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by Black111 »

zlo zlo wrote:u cem je problem tu? :? :? ja kao hrvatica( baš hrvatica, ne ko ovi vaši hercegovci.. što imaju hr putovnice :D ) a muž mi je bošnjak i musliman, stvarno ne kužim u cem problem? :? :?
A me nemoj boga ti. Ti bas bas Hrvatica??? Vauuu. :D :-) Sta li tebe to cini Hrvaticom, a ne cini "Hercegovca s putovnicom" Vjerovatno zato tako i pises jer ti je muz druge narodnosti i vjere. :)

Pa problem je cesto, nazalost. Roditelji, okolina, al roditelji ponajvise. Al ja u svakom slucaju mislim da niko ne bi trebao zrtvovati odabranu osobu zbog drugih, pa ni zbog roditelja.

P.S. Nisam Ero. ;-)
Black111

#96 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by Black111 »

anthraxQ wrote:hajde budi postena pa reci - Stvarno nisi mogla naci nekoga naseg, pa eto u obzir dolazi sirijac?

I ne kenjaj mi molim te tipa On me razumije bolje(jer nema sanse) i slazemo se... ahaaaa volim i ja tebe... :roll:

Ne znam sta je ovo, ali Bosnjak momak je za nase djevojke tako nepopularan postao, pa se tako olako vezu za neke tamo popularnije...

Hahaha... A jebote. :D
Bodkin

#97 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by Bodkin »

zlo zlo wrote:a jake ucjene.. :lol: :lol: :lol: cuj ucjena.. oce fino da zna na cemu je..nije to ucjena.. to je prirodni tok :D
:lol: :lol: jasta ba, sociopata sto hoce da zna gdje vodi sve to :D
Bodkin

#98 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by Bodkin »

Black111 wrote:
anthraxQ wrote:hajde budi postena pa reci - Stvarno nisi mogla naci nekoga naseg, pa eto u obzir dolazi sirijac?

:lol: :lol: :lol: ovaj se mora zajebavati. ne moze niko ovako nesto ozbiljan napisati :D
p.s. jeste skontali da pise cura iz australije. dakle nije prblem sirijca tamo ubosti :D
Sunrise00

#99 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by Sunrise00 »

ne mogu da vjerujem :-)
Black111

#100 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by Black111 »

Bodkin wrote:
Black111 wrote:

:lol: :lol: :lol: ovaj se mora zajebavati. ne moze niko ovako nesto ozbiljan napisati :D
p.s. jeste skontali da pise cura iz australije. dakle nije prblem sirijca tamo ubosti :D
Mada, doduse, i nije neki problem veze s osobom koja pripada drugoj narodnosti, osim nekim iznimno zadrtim ljudima. Sta, recimo, Francuz - Talijanka, Amer - Talijanka itd... nema tu problema, i to je nesto skroz "normalno". Problem je vise na ovim prostorima zbog nedavne proslosti. A u globalu je veca prepreka razlika u vjeri, nego razlika u narodnosti.
Locked