veza preko interneta
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- PapakizSarajeva
#126 Re: veza preko interneta
Evo par kontra pitanja za sve nas ovdje na ovom podforumu :
1. Koliko su vasi partneri upoznati sa vasim ucescem na ovom podforumu ?
2. Koliko bi odobrili ono sto pisete ovdje ?
Moji odgovori na gornja pitanja su :
1. moja zena ne zna za moje "saranje" po ovom forumu,
2. sigurno joj ne bi bilo bas "drago" kad bi procitala sve moje postove ...
Da cujem sad vas ....
Da cujem sad vas ....
- Ghost_Rider_XXX
#127 Re: veza preko interneta
Možda čoek fakat samo flertuje i ne pada mu na pamet da radi šta drugo. Ne kažem da je opravdano, ili ne, ali možda je fakat totalno nevin.
Ono što mene zanima jeste otkud njoj pristup njegovim privatnim porukama?
Ono što mene zanima jeste otkud njoj pristup njegovim privatnim porukama?
- Ghost_Rider_XXX
#128 Re: veza preko interneta
Moja partnerica vrlo upoznata sa mojom aktivnosti na forumu. U par navrata pratila šta pišem i rekla da je u pet deka ono što pišem i ono što mislim i nije joj interesantno.PapakizSarajeva wrote:Evo par kontra pitanja za sve nas ovdje na ovom podforumu :
Da cujem sad vas ....
SAd ja tebe pitam, jesi li iskren prema nama ili prema ženi? Očigledno nekom bacaš prašinu u oči. Jer ako ona ne bi bila sretna sa nekim tvojim stavovim i izjavama, očigledno to ne radiš u RL, znači nekom foliraš.
-
merik
#129 Re: veza preko interneta
Hehehe, u pravu si, svaka ti je na mjestu!
- PapakizSarajeva
#130 Re: veza preko interneta
Pa, pitas direktno i direktno cu ti odgovoriti ... Sve su prilike da sam iskreniji sa vama nego sa zenom ... Barem tako prema tvom pisanju ispada, ali ne osjecam da sam icim iznevjerio njeno povjerenje ...Ghost_Rider_XXX wrote:Moja partnerica vrlo upoznata sa mojom aktivnosti na forumu. U par navrata pratila šta pišem i rekla da je u pet deka ono što pišem i ono što mislim i nije joj interesantno.PapakizSarajeva wrote:Evo par kontra pitanja za sve nas ovdje na ovom podforumu :
Da cujem sad vas ....
SAd ja tebe pitam, jesi li iskren prema nama ili prema ženi? Očigledno nekom bacaš prašinu u oči. Jer ako ona ne bi bila sretna sa nekim tvojim stavovim i izjavama, očigledno to ne radiš u RL, znači nekom foliraš.
Jednostavno, zabavno mi je ovdje sa vama malo "ubiti" vrijeme i vidjeti stavove drugih ... Mada ispada da nisam iskren prema zeni, ali ja to ne vidim kao neku moju nevjeru prema njoj ...
- Komšinica
#131 Re: veza preko interneta
Nisam ja rekla da treba bježati od internet poznanstva, niti da imam bilo šta protiv... mislila sam na "ljubav" između dvoje ljudi koji se nikada u životu nisu vidjeli, popili kafu, nisu proveli par dana skupa, nisu upoznali prijatelje, porodice... u tim slučajevi možemo govoriti o simpatijama, željom da se što prije vidite, ispričate, provodite vrijeme skupa... ali teško o ljubavi i slično. I kao što si možda pročitao govorim u svoje ime, a očigledno da nismo svi isti.samo malo wrote:Moguce je.Komšinica wrote: Vjerujem da mogu postojati simpatije, a i onaj neki osjećaj da ti neko uljepša dan kada ti se javi, da želiš nekoga da upoznaš, pa čak i da pomisliš da bi možda to mogao biti neko s kim bi se mogla vidjeti i u nekoj vezi... ali ljubav, hemija, emocije, mi smo srodne duše i slično... takve neke izjave a nikada se u životu niste vidjeli, popili kafu... teško... Bar kad sam ja u pitanju. Ali kao što rekoh postoje ljudi koji drugačije razmišljaju, tako da...
Ako vjerujes onome sa kime se dopisujes.
Ne znam zasto, ne govorim o ovom forumu vec opcenito, vidio sam to na par mjesta... svi kao nesto bjeze od internet poznanstava, upoznavanja, mozda i emocija, a svi vise na internetu i kao "zaebavaju se".
Ma hajde, mislim, koga lagati. Ako si "tu" samo zbog zezanja odnosno onako, bezveze, surfas, igras igrice, onda i ne primjecujes teme ove vrste. Mislim, logicno, zar ne.
Meni se desilo da sam zavolio djevojku koju sam upoznao na netu, nisam joj ni ime znao u pocetku, a danima smo se dopisivali, jednostavno smo "kliknuli". Ona je bila savrsena po mojim mjerilima, necu reci zasto jer to je samo moja i njena intima, ali znam da jeste. Sasvim sigurno nije savrsena zena, ali za mene jeste, za druge me nije briga.
Kako, zasto, ne znam, ali sigurno necu glumatati da sam se samo igrao i da mi nije bilo stalo. Itekako mi je bilo stalo, i dan danas se uhvatim da mislim na nju, ja sam srusio tu "konekciju" iz nekih razloga koje joj nisam htio ni reci. Jednostavno, problemi privatne prirode, desilo se da sam bio potreban najblizoj osobi (nije suprugana srecu ili na zalost, nisam ozenjen), toliko potreban da bi sve to bilo samo opterecenje za Nju, osobu koju sam zavolio.. kada si potreban nekome ko ti je dao zivot, da mu moras prinijeti komad kruha, bukvalno, onda je bas... ne znam zasto, ali muskarci misle da ako presute razloge, da je tako najbolje.. takodje, i prepao sam se savrsenosti naseg odnosa, sve je vodilo tome da zavrsimo skupa, i tako smo oboje i htjeli... ali jebiga, nekada se zivot bas prokleto poigra sa nama... kako spojiti neizbjezno i zeljeno.
Najvise zalim sto sam joj rekao da ja to nisam mislio ozbiljno, da sam se samo onako, igrao.. ispao sam picketina, ali kasno se poslije kajati.
I vezno za post moram reći, definitivno ne, nije najbolje kad prešutite razloge i samo nestanete... ma šta da je u pitanju.
Last edited by Komšinica on 30/11/2010 15:48, edited 2 times in total.
- Ghost_Rider_XXX
#132 Re: veza preko interneta
Hm ne bih da me pogrešno shvatiš jer mi namjere nisu zle, ali fakat mi nije jasno kako možeš imati iskreniji odnos sa nama totalno nepoznatim licima, koje predstavlja samo neki ludi nick i blentavi avatar nego sa vlastitom ženom?!
Nije to stvar nevjere ili nečeg drugog nego samog odnosa dvoje ljudi koji su u nekoj čvrstoj vezi ili braku.
Nije to stvar nevjere ili nečeg drugog nego samog odnosa dvoje ljudi koji su u nekoj čvrstoj vezi ili braku.
-
samo malo
#133 Re: veza preko interneta
Ljubav je nekakvo davanje, sebe, od sebe, voljenoj osobi, valjda... ali emocije su moguce, to tvrdim.
Znam ih dosta koji su u sretnim vezama ili brakovima, a upoznali su se na netu, na raznorazne nacine. Moguce je, ovo je kao neki prvi korak. Za sretnu ljubavnu vezu treba puno vise dati od sebe, naravno.
Znam ih dosta koji su u sretnim vezama ili brakovima, a upoznali su se na netu, na raznorazne nacine. Moguce je, ovo je kao neki prvi korak. Za sretnu ljubavnu vezu treba puno vise dati od sebe, naravno.
- Zelena Carapa
#134 Re: veza preko interneta
amyca wrote:Podizem temu. Imam pitanje. Da li internet flertovanje vidite kao prevaru partnera? Elem, muz moje prijateljice cesto visi na internetu i ima profil na fb-u i jos jednoj mrezi. Na fb-u ima nekoliko ''prijateljica'' koje niko ne poznaje, ali on uredno komunicira s njima. Cak ih ni on ne poznaje licno, vec preko neta. Drugarica je fino nasla te porukice i onako na prvu nisu puno sumnjive, al je to nekako opustena zezancija izmedju dvoje ljudi koji se ne poznaju. Kao da se pozanju sto godina. Na drugom profilu nigdje nikoga poznatog i svi prijatelji su zene. Kada ga je prijateljica pitala, sta mu sve ovo predstavlja, on joj je rekao: ''Nisi ni cim ugrozena. Volim da koketiram. Nemam nista s njima. Samo onako preko neta flertujem...'' Ona to nije prihvatila kao odgovor i od tada (prije 7 dana) oni gotovo uopste ne komuniciraju, a on nastavio po starom.
Tvoja prijateljica i njen muz imaju problem. Ovo sto on radi mi malo smrdi na prevaru. Pronalazak potencijalnih partnerica za diskrentna druzenja.
On je mish mali. A ovo boldirano, nemam rijeci...jasno joj je dao do znanja sta mu je bitno. I ko je koga ugrozio.
- burek_in_space
#135 Re: veza preko interneta
1. Nemam djevojkuPapakizSarajeva wrote:Evo par kontra pitanja za sve nas ovdje na ovom podforumu :
Da cujem sad vas ....
2. Oni koji me znaju u real life-u kazhu da sam ovakav i u komunikaciji sa njima
Definitivno nam trebaju teme "zhene pitaju zhene" i "mushkarci pitaju mushkarce".
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#136 Re: veza preko interneta
laz bilo koje vrste moze unistiti sve.. poslije je tesko se vratiti na pravi putsamo malo wrote: Moguce je.
Ne znam zasto, ne govorim o ovom forumu vec opcenito, vidio sam to na par mjesta... svi kao nesto bjeze od internet poznanstava, upoznavanja, mozda i emocija, a svi vise na internetu i kao "zaebavaju se".
Ma hajde, mislim, koga lagati. Ako si "tu" samo zbog zezanja odnosno onako, bezveze, surfas, igras igrice, onda i ne primjecujes teme ove vrste. Mislim, logicno, zar ne.
Meni se desilo da sam zavolio djevojku koju sam upoznao na netu, nisam joj ni ime znao u pocetku, a danima smo se dopisivali, jednostavno smo "kliknuli". Ona je bila savrsena po mojim mjerilima, necu reci zasto jer to je samo moja i njena intima, ali znam da jeste. Sasvim sigurno nije savrsena zena, ali za mene jeste, za druge me nije briga.
Kako, zasto, ne znam, ali sigurno necu glumatati da sam se samo igrao i da mi nije bilo stalo. Itekako mi je bilo stalo, i dan danas se uhvatim da mislim na nju, ja sam srusio tu "konekciju" iz nekih razloga koje joj nisam htio ni reci. Jednostavno, problemi privatne prirode, desilo se da sam bio potreban najblizoj osobi (nije suprugana srecu ili na zalost, nisam ozenjen), toliko potreban da bi sve to bilo samo opterecenje za Nju, osobu koju sam zavolio.. kada si potreban nekome ko ti je dao zivot, da mu moras prinijeti komad kruha, bukvalno, onda je bas... ne znam zasto, ali muskarci misle da ako presute razloge, da je tako najbolje.. takodje, i prepao sam se savrsenosti naseg odnosa, sve je vodilo tome da zavrsimo skupa, i tako smo oboje i htjeli... ali jebiga, nekada se zivot bas prokleto poigra sa nama... kako spojiti neizbjezno i zeljeno.
Najvise zalim sto sam joj rekao da ja to nisam mislio ozbiljno, da sam se samo onako, igrao.. ispao sam picketina, ali kasno se poslije kajati.
cim si preuzeo na sebe i odlucio sam i u njeno i u svoje ime, kao da zastitis nju, stitio si samo sebe
ali mislim da to ovdje nije tema
- plain vanilla
#137 Re: veza preko interneta
nemam partneraPapakizSarajeva wrote:Evo par kontra pitanja za sve nas ovdje na ovom podforumu :
ne znam koliko bi neko odobrio, ali na ozbiljnim temama, pisem ono sto mislim..inace nisam tip koji voli petljavinu
na neozbiljnim sam jako neozbiljna, i vjerovatno da imam nekoga, ozbiljnije bih se ponasala
- PapakizSarajeva
#138 Re: veza preko interneta
Drug, mislim da sam se "nespretno" izrazio kad sam rekao "... da sam iskreniji sa vama ..." mislio sam reci da tako ispada ... Ali svi mi, ovdje sakriveni iza nick-ova, nismo iskreni ...Ghost_Rider_XXX wrote:Hm ne bih da me pogrešno shvatiš jer mi namjere nisu zle, ali fakat mi nije jasno kako možeš imati iskreniji odnos sa nama totalno nepoznatim licima, koje predstavlja samo neki ludi nick i blentavi avatar nego sa vlastitom ženom?!
Upitaj se i ti koliko si iskren ??? Kome bacas prasinu u oci ??? Mozda sam sebi, najvise ... ( Ovo se odnosi i na mene, da ne shvatis kao napad na tebe )...
- plain vanilla
#139 Re: veza preko interneta
iako ghosta ne poznajem licno, citala sam ga, i mislim da je jedan od najiskrenijih forumasaPapakizSarajeva wrote:Drug, mislim da sam se "nespretno" izrazio kad sam rekao "... da sam iskreniji sa vama ..." mislio sam reci da tako ispada ... Ali svi mi, ovdje sakriveni iza nick-ova, nismo iskreni ...Ghost_Rider_XXX wrote:Hm ne bih da me pogrešno shvatiš jer mi namjere nisu zle, ali fakat mi nije jasno kako možeš imati iskreniji odnos sa nama totalno nepoznatim licima, koje predstavlja samo neki ludi nick i blentavi avatar nego sa vlastitom ženom?!
Upitaj se i ti koliko si iskren ??? Kome bacas prasinu u oci ??? Mozda sam sebi, najvise ... ( Ovo se odnosi i na mene, da ne shvatis kao napad na tebe )...
papak, skroz si na pogresnoj adresi za "bacanje prasine"
- PapakizSarajeva
#140 Re: veza preko interneta
Pogresno si me razumjela, nisam napao Ghost_Rider_XXX-a, moje pitanje je upuceno svima nama ovdje ... I ja sam u 90 % svojih postova iskren, osim kad stvarno mislim da se mogu max. zahebavati ... Onda nekad napisem ono sto bas i ne mislim ...plain vanilla wrote:iako ghosta ne poznajem licno, citala sam ga, i mislim da je jedan od najiskrenijih forumasaPapakizSarajeva wrote:Drug, mislim da sam se "nespretno" izrazio kad sam rekao "... da sam iskreniji sa vama ..." mislio sam reci da tako ispada ... Ali svi mi, ovdje sakriveni iza nick-ova, nismo iskreni ...Ghost_Rider_XXX wrote:Hm ne bih da me pogrešno shvatiš jer mi namjere nisu zle, ali fakat mi nije jasno kako možeš imati iskreniji odnos sa nama totalno nepoznatim licima, koje predstavlja samo neki ludi nick i blentavi avatar nego sa vlastitom ženom?!
papak, skroz si na pogresnoj adresi za "bacanje prasine"
- Mis mekinjas
#141 Re: veza preko interneta
samo malo wrote:Moguce je.Komšinica wrote: Vjerujem da mogu postojati simpatije, a i onaj neki osjećaj da ti neko uljepša dan kada ti se javi, da želiš nekoga da upoznaš, pa čak i da pomisliš da bi možda to mogao biti neko s kim bi se mogla vidjeti i u nekoj vezi... ali ljubav, hemija, emocije, mi smo srodne duše i slično... takve neke izjave a nikada se u životu niste vidjeli, popili kafu... teško... Bar kad sam ja u pitanju. Ali kao što rekoh postoje ljudi koji drugačije razmišljaju, tako da...
- Ghost_Rider_XXX
#142 Re: veza preko interneta
Ovdje fakat nemem potrebe nikog folirat, jer me niko ne zna i nemam ni najmanju želji da muntam nekog na ovom forumu. Jedino što me privlači su pozitivni ljudi kojih je ovdje dobra većina. Pošto sam inače namćor nikom ne podilazim i ne zanima me pretjerano kakvo ko ima mišljenje o meni.PapakizSarajeva wrote:Drug, mislim da sam se "nespretno" izrazio kad sam rekao "... da sam iskreniji sa vama ..." mislio sam reci da tako ispada ... Ali svi mi, ovdje sakriveni iza nick-ova, nismo iskreni ...Ghost_Rider_XXX wrote:Hm ne bih da me pogrešno shvatiš jer mi namjere nisu zle, ali fakat mi nije jasno kako možeš imati iskreniji odnos sa nama totalno nepoznatim licima, koje predstavlja samo neki ludi nick i blentavi avatar nego sa vlastitom ženom?!
Sad, ima i ona da se lakše otvoriti ljudima koje ne poznaješ i koji ne poznaju tebe nego li sebi bliskim ljudima. Što me vraća na temu, mislim da je ok imati online prijatelje i prijateljice, ali to ne smije preći granice dobrog ukusa i naravno ne bi trebalo ni na koji način da utiče na partnera.
Glavnog subjekta ne bih okarakterisao kao prevaranta, nego kao klasičnog pakaša i kapak. Opet velim lik more bit fakat nevin i da nema ništa više osim pokoje dvosmislene šale ili nešto slično, ali isto tako ni ona nije ispala tu ništa bolja jer mu je kopala po privatnim stvarima.
-
paprica29
#143 Re: veza preko interneta
Ti ćeš sada svima gurati svoje riječi u usta jer si napisao to što si napisao. Oženjen sam i imam divnu djevojčicu, žena je upoznata sa svim mojim pisanjima po ovom i inim forumima iz razloga jer joj ja to kažem. Nemam kome šta lagati ni petljati, a niti bacati prašinu u oči.PapakizSarajeva wrote:Drug, mislim da sam se "nespretno" izrazio kad sam rekao "... da sam iskreniji sa vama ..." mislio sam reci da tako ispada ... Ali svi mi, ovdje sakriveni iza nick-ova, nismo iskreni ...Ghost_Rider_XXX wrote:Hm ne bih da me pogrešno shvatiš jer mi namjere nisu zle, ali fakat mi nije jasno kako možeš imati iskreniji odnos sa nama totalno nepoznatim licima, koje predstavlja samo neki ludi nick i blentavi avatar nego sa vlastitom ženom?!
I još jedna jako bitna stvar, da ne odstupim od teme, ženu sam upoznao preko neta
- Mis mekinjas
#144 Re: veza preko interneta
Šta je ovdje problem, što je PapakizSarajeva nesretan?
Pa nisam mu ja birala ženu, a vala ga neću ni osuđivati, već napisah d ga žalim, i BTW RAZVOD JE DOZVOLJEN.
Pa nisam mu ja birala ženu, a vala ga neću ni osuđivati, već napisah d ga žalim, i BTW RAZVOD JE DOZVOLJEN.
- PapakizSarajeva
#145 Re: veza preko interneta
Drug, sa svim recenim se slazem osim sa boldiranim ... Pa onda smo skoro svi ovdje klasični pakaši, svi mi imamo po nekog/neku virtualnog/u prijatelja/icu ...Ghost_Rider_XXX wrote: ...
Jedino što me privlači su pozitivni ljudi kojih je ovdje dobra većina. Pošto sam inače namćor nikom ne podilazim i ne zanima me pretjerano kakvo ko ima mišljenje o meni.
Sad, ima i ona da se lakše otvoriti ljudima koje ne poznaješ i koji ne poznaju tebe nego li sebi bliskim ljudima. Što me vraća na temu, mislim da je ok imati online prijatelje i prijateljice, ali to ne smije preći granice dobrog ukusa i naravno ne bi trebalo ni na koji način da utiče na partnera.
Glavnog subjekta ne bih okarakterisao kao prevaranta, nego kao klasičnog pakaša i kapak. Opet velim lik more bit fakat nevin i da nema ništa više osim pokoje dvosmislene šale ili nešto slično, ali isto tako ni ona nije ispala tu ništa bolja jer mu je kopala po privatnim stvarima.
- Dioda
#146 Re: veza preko interneta
Sto se tice iskrenosti, ono sto sam pisala na forumu, i sad i mislim i govorim u stvarnom zivotu. I uopste me ne interesuje sta neko misli o onome sta pisem, jer su mi stavovi isti i u stvarnosti. Tako da nikad nisam imala sta da krijem.PapakizSarajeva wrote:Evo par kontra pitanja za sve nas ovdje na ovom podforumu :
Da cujem sad vas ....
Mozda necijim partnerima ne bi bilo pravo procitati neke stvari koje su mozda pisane o bivsim ljubavima ili nesto slicno
Sto se tice flertovanja preko net-a, nije fer biti s nekim a takvo nesto raditi iza ledja. Narocito ako se radi o nekoj ozbiljnoj vezi ili braku.
Ghost_Rider_XXX wrote:Glavnog subjekta ne bih okarakterisao kao prevaranta, nego kao klasičnog pakaša i kapak. Opet velim lik more bit fakat nevin i da nema ništa više osim pokoje dvosmislene šale ili nešto slično, ali isto tako ni ona nije ispala tu ništa bolja jer mu je kopala po privatnim stvarima.
- Ghost_Rider_XXX
#147 Re: veza preko interneta
E sad je do mene i mog nespretnog odraza. Zaključih da ima više od čisto neke online zahebancije, zato sam ga okarkterisao tako, a ostatak je samo neka protuteza da možda, ali samo možda, ne spalim čoeka a nije kriv. Realno u online prijateljima ne vidim ništa loše, ako to ne postane plodan teren za štemanje, bambusanje, presavijanje slobodno si daj oduška i nastavi niz.PapakizSarajeva wrote:Drug, sa svim recenim se slazem osim sa boldiranim ... Pa onda smo skoro svi ovdje klasični pakaši, svi mi imamo po nekog/neku virtualnog/u prijatelja/icu ...Ghost_Rider_XXX wrote: ...
Jedino što me privlači su pozitivni ljudi kojih je ovdje dobra većina. Pošto sam inače namćor nikom ne podilazim i ne zanima me pretjerano kakvo ko ima mišljenje o meni.
- PapakizSarajeva
#148 Re: veza preko interneta
Evo sad pitanje za forumasice koje citaju ovo sto se pie na temi, a vezano je za moja ranija 2 pitanja :
Koliko vasih partnera zna o vasim postovima i stavovima na temi "...qurac od 20+... " i da li se smatraju prevarenim zbog vasih postova ?
Pa da onda dalje diskutujemo o iskrenosti ....
Koliko vasih partnera zna o vasim postovima i stavovima na temi "...qurac od 20+... " i da li se smatraju prevarenim zbog vasih postova ?
- Mis mekinjas
#149 Re: veza preko interneta
Odi na muški pitaju žene...PapakizSarajeva wrote:Evo sad pitanje za forumasice koje citaju ovo sto se pie na temi, a vezano je za moja ranija 2 pitanja :
- PapakizSarajeva
#150 Re: veza preko interneta
Izgleda da smo ovaj XXX tip (zbog kojeg je i podignuta tema) i ja jedini negativci ovdje ... Jesam nula od covjeka, u P.M., sad ste me natjerali da se sam sebe stidim ... Popodne se odmah pocinjem izvinjavati zeni za ovo moje strasno "nevjerstvo" ...
Od sada cu samo citati vase "iskrene" komentare i postove . Bolje "iskreno" sutiti i mutiti nego "neiskreno" pisati sta mislis ...
Od sada cu samo citati vase "iskrene" komentare i postove . Bolje "iskreno" sutiti i mutiti nego "neiskreno" pisati sta mislis ...