Veza preko interneta
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- PticaTrkachica
#376 Re: Veza preko interneta
Došlo vrijeme da treba otvoriti još koji front. A ovaj internetski baš ta anonimnost čini zanimljivim...misterija, fantazija, web camere 
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#377 Re: Veza preko interneta
Moguće je nekoga zavoljeti virtualno, ali morate onda znati da ne volite osobu s kojom pričate, nego svoju sliku osobe s kojom pričate..
Ako nekoga nikada niste vidjeli vi ga ne možete voljeti.. Možete naprotiv, biti ludo zaljubljeni u slova na ekranu i slike koje vam šalje, no opet, susret uživo je nešto stvarno, opipljivo, dok je preko interneta sve iluzija.
Ovdje imate vremena pričekati, pogledati na googlu neke dobre citate, dopisivati se s nekim ovdje je kao u stvarnom životu imati moć zaustaviti vrijeme i razmišljati pola sata o tome što reći i kako.. To niste vi, to je ono što biste vi željeli da budete i što biste željeli da osoba s kojom pričate misli da jeste..
Ne znači da sve internet veze nemaju budućnosti, imaju, ali nose u sebi mnogo veću dozu razočaranja nego veze iz RL-a... Ja bih osobno savjetovala parovima da nakon što se upoznaju uživo, nakon što se svide jedno drugom se malo dopisuju prek neta, da se upoznaju i na jedan drugi način..
U živo prednost imaju dovitljive, šaljive i pričljive osobe koje se znaju snaći u socijalnim kontaktima, dok preko neta prednost imaju inteligentniji, osjećajniji i empatičniji pojedinci (za one koji traže vezu)...
I za kraj jedna napomena, dopisivanje može biti ovisnost, a bježanje od upoznavanja nekoga ko ti se sviđa nakon dopisivanja odbijanje suočavanja sa stvarnošću... moj prijedlog.. ako vam se neko sviđa nakon dopisivanje, upoznajte ga prije nego se razviju dublji osjećaji, mnogi pojedinci koji znaju da u RL nisu nešto, pokušavaju preko chata i dopisivanja doprijeti do druge osobe kako bi joj se približile...Dakle, nakon tjedan-dva dopisivanja, neko vam se sviđa, odlučite na kavu s njim.. nekoliko pravila.. uvijek na javna mjesta gdje je puno ljudi i nikada na mjesta gdje znate puno ljudi... Nikada ne sjedajte u auto nekome koga tako upoznate, radije odite kako ste i došli...
Možda zvuči malo preoprezno, ali opreza nikada dosta...
Ovo gore napisano je za one koji traže vezu, neke dublje osjećaje i nešto više od druge osobe s kojom žele biti.. Oni koji žele samo seks, ionako će ga nać bez mojih savjeta
A moje misljenje je tako uvjek bilo,onda sam poklekla i dozivjela bas tu "vezu"koja me povrijedila do srzi.Koja me je slomila do te mjere do koje niko koga godinama znam nije.Dakle-iz iskustva-nikad vise......
Ako nekoga nikada niste vidjeli vi ga ne možete voljeti.. Možete naprotiv, biti ludo zaljubljeni u slova na ekranu i slike koje vam šalje, no opet, susret uživo je nešto stvarno, opipljivo, dok je preko interneta sve iluzija.
Ovdje imate vremena pričekati, pogledati na googlu neke dobre citate, dopisivati se s nekim ovdje je kao u stvarnom životu imati moć zaustaviti vrijeme i razmišljati pola sata o tome što reći i kako.. To niste vi, to je ono što biste vi željeli da budete i što biste željeli da osoba s kojom pričate misli da jeste..
Ne znači da sve internet veze nemaju budućnosti, imaju, ali nose u sebi mnogo veću dozu razočaranja nego veze iz RL-a... Ja bih osobno savjetovala parovima da nakon što se upoznaju uživo, nakon što se svide jedno drugom se malo dopisuju prek neta, da se upoznaju i na jedan drugi način..
U živo prednost imaju dovitljive, šaljive i pričljive osobe koje se znaju snaći u socijalnim kontaktima, dok preko neta prednost imaju inteligentniji, osjećajniji i empatičniji pojedinci (za one koji traže vezu)...
I za kraj jedna napomena, dopisivanje može biti ovisnost, a bježanje od upoznavanja nekoga ko ti se sviđa nakon dopisivanja odbijanje suočavanja sa stvarnošću... moj prijedlog.. ako vam se neko sviđa nakon dopisivanje, upoznajte ga prije nego se razviju dublji osjećaji, mnogi pojedinci koji znaju da u RL nisu nešto, pokušavaju preko chata i dopisivanja doprijeti do druge osobe kako bi joj se približile...Dakle, nakon tjedan-dva dopisivanja, neko vam se sviđa, odlučite na kavu s njim.. nekoliko pravila.. uvijek na javna mjesta gdje je puno ljudi i nikada na mjesta gdje znate puno ljudi... Nikada ne sjedajte u auto nekome koga tako upoznate, radije odite kako ste i došli...
Možda zvuči malo preoprezno, ali opreza nikada dosta...
Ovo gore napisano je za one koji traže vezu, neke dublje osjećaje i nešto više od druge osobe s kojom žele biti.. Oni koji žele samo seks, ionako će ga nać bez mojih savjeta
A moje misljenje je tako uvjek bilo,onda sam poklekla i dozivjela bas tu "vezu"koja me povrijedila do srzi.Koja me je slomila do te mjere do koje niko koga godinama znam nije.Dakle-iz iskustva-nikad vise......
-
bosna123
#378 Re: Veza preko interneta
Al' kod tebe je taj susret bio uspjesan... Hocu reci, neko ti se nije svidio samo preko interneta, nego i kada ste se vidjeli... Druga je stvar sto nije uspjelo do kraja, mozda ne bi uspjelo ni da se niste upoznali preko neta... Ja sam tako razumjela, ispravi me ako grijesim...
- Šeherzada
#379 Re: Veza preko interneta
Sve samo ne uspjesan!bosna123 wrote:Al' kod tebe je taj susret bio uspjesan...
-
zenicaone
#380 Re: Veza preko interneta
pa gdje si ti ba - nemogu te dobit danima - sta je krijes se opet od policije - haj neka neka . nego sredio sam ti onu gudru sto smo pricali . a one moldavke su presle u italiju - luidji salje pare sutra pa se vidimo na nasem mjestu da ti sve to predam . ponesi one utoke trebace mi za petakbilosto wrote:eh, a pazite ovo...
osim... ako znate malo istrazivati po internetu, pa naidjete na podatak da osoba s kojom ste u "vezi" ima problematicnu proslost (a mozda i sadasnjost). nije to nista sto se ne moze prevazici, ako se dvoje zaista vole, ali - za tako nesto - stvarno treba nekoga istinski voljeti i prihvatiti da je npr. osoba koja se bavi prostitucijom, diler, ubica, pedofil... spisak je ogroman...
ljudi se kriju iza krinke interneta koji im daje mogucnost da budu sve sto zele, pa cak i kada je to nesto dijametralno suprotno njihovoj istinskoj osobnosti...
-
bosna123
#381 Re: Veza preko interneta
Aha, onda kontam...Šeherzada wrote:Sve samo ne uspjesan!bosna123 wrote:Al' kod tebe je taj susret bio uspjesan...
- Šeherzada
#382 Re: Veza preko interneta
Moj post je više bio na tragu sprječavanja emocionalne štete koja može nastati takvim dopisivanjem, ima još mnogo razloga zašto biti oprezan, no dakako, to ne znači da nema dobrih, poštenih, lijepih i normalnih osoba online..
Još jedan od meni bitnih razloga je onaj osjećaj kada klikneš na nekoga, ponekad u životu vidim po svim kriterijima objektivno dobrog decka, ali nekako ne osjećam nikakvu privlačnost, ponekad mi se neko svidi na prvi pogled, ali nakon nekoliko razgovora, totalno se ohladim.. Nije to stvar te osobe, kao što to nije stvar mene, nego je to stvar nas, jednostavno ponekad stvari, premda nema nikakvog razloga, ne idu, nešto fali... ili kao što je to Balašević rekao mnogo bolje od mene.. to ne bira pamet, nego srce..
...ne uzmite me za krivo, imala sam i ja momka kojeg sam upoznala online,.. ali više znam negativnih nego pozitivnih primjera.. Ali opet, ako je potrebno nekoliko neugodnih kafa da nađeš nekoga koga voliš i ko voli tebe, mislim da je vrijedno toga..
...no uvijek budite na oprezu, neću vas sada ovdje plašiti raznim pričama koje sam ja doziuvjela, jednostavno, pametnije je tako, možda se ne opečete prvi, drugi ili deseti put, no dovoljno je da se samo jednom opečete i da se bojite vatre cijeli svoj život..
...dao bih još jednu usporedbu, postoje ljudi koji su nam u RL jednostavno čudni, imamo dojam da nešto s njima nije u redu, na neki način su spooky, no ti ljudi ovdje, uz malo inteligencije mogu se sasvim lijepo predstaviti, dakle, mogu vas jako mnogo zainteresirati... Neke stvari se čak ni na slikicama ne vide.. Siguran sam da bi i Hannibal Lecter mogao napraviti slikicu na kojoj bi baš nekako umiljato ispao (a sad si zamislite onaj njegov pogled )...
...ukoliko vam je neko već drag s kojim se dopisujete, nađite se s osobom, naučiti ćete nešto novo, upoznati ćete nekoga novoga, možda nađete i ljubav, a možda se i opečete i pitate se s kim sam se ja to dopisivala/o.. Sve je moguće, na neki način, sve je to lutrija..
U RL-u ima ljudi koji lažu, kenjaju i sve to, ali one bitne stvari je teško slagati, može se lagati da imaš love, dobar auto i ne znam što, ali teško se može u oči lagati i govoriti da si dobar, romantičan i krasan ako to nisi.. Jednostavno se osjeti.. Jedan moj poznanik koji je inače prava muška svinja, žene mu služe samo kao predmet, često zna bacati romantičnu pricu, govoriti neke naučene fraze.. Lijepo to zvuči na prvu ruku, ali kada dublje i bolje upoznaš osobu, taj mali iluzorni balon od sapunice se brzo raspline..
Još jedan od meni bitnih razloga je onaj osjećaj kada klikneš na nekoga, ponekad u životu vidim po svim kriterijima objektivno dobrog decka, ali nekako ne osjećam nikakvu privlačnost, ponekad mi se neko svidi na prvi pogled, ali nakon nekoliko razgovora, totalno se ohladim.. Nije to stvar te osobe, kao što to nije stvar mene, nego je to stvar nas, jednostavno ponekad stvari, premda nema nikakvog razloga, ne idu, nešto fali... ili kao što je to Balašević rekao mnogo bolje od mene.. to ne bira pamet, nego srce..
...ne uzmite me za krivo, imala sam i ja momka kojeg sam upoznala online,.. ali više znam negativnih nego pozitivnih primjera.. Ali opet, ako je potrebno nekoliko neugodnih kafa da nađeš nekoga koga voliš i ko voli tebe, mislim da je vrijedno toga..
...no uvijek budite na oprezu, neću vas sada ovdje plašiti raznim pričama koje sam ja doziuvjela, jednostavno, pametnije je tako, možda se ne opečete prvi, drugi ili deseti put, no dovoljno je da se samo jednom opečete i da se bojite vatre cijeli svoj život..
...dao bih još jednu usporedbu, postoje ljudi koji su nam u RL jednostavno čudni, imamo dojam da nešto s njima nije u redu, na neki način su spooky, no ti ljudi ovdje, uz malo inteligencije mogu se sasvim lijepo predstaviti, dakle, mogu vas jako mnogo zainteresirati... Neke stvari se čak ni na slikicama ne vide.. Siguran sam da bi i Hannibal Lecter mogao napraviti slikicu na kojoj bi baš nekako umiljato ispao (a sad si zamislite onaj njegov pogled )...
...ukoliko vam je neko već drag s kojim se dopisujete, nađite se s osobom, naučiti ćete nešto novo, upoznati ćete nekoga novoga, možda nađete i ljubav, a možda se i opečete i pitate se s kim sam se ja to dopisivala/o.. Sve je moguće, na neki način, sve je to lutrija..
U RL-u ima ljudi koji lažu, kenjaju i sve to, ali one bitne stvari je teško slagati, može se lagati da imaš love, dobar auto i ne znam što, ali teško se može u oči lagati i govoriti da si dobar, romantičan i krasan ako to nisi.. Jednostavno se osjeti.. Jedan moj poznanik koji je inače prava muška svinja, žene mu služe samo kao predmet, često zna bacati romantičnu pricu, govoriti neke naučene fraze.. Lijepo to zvuči na prvu ruku, ali kada dublje i bolje upoznaš osobu, taj mali iluzorni balon od sapunice se brzo raspline..
-
iPlay
#383 Re: Veza preko interneta
Ima nas... sjedila je u IC... isteklo joj vrijeme za racunarom i onaj client se upalio (uplatila samo markuTesnim wrote:interesuje me ima li neko od vas ko je stupio u brak nakon poznanstva preko interneta??
to je danas sve cesce i cesce, no sta vi misliti o tome??
-
iPlay
#384 Re: Veza preko interneta
@Seherzada: Kad vidimo ovo stivo, pitam se da slucajno djvojka nije psihologiju zavrsila? Danas je zivot brz, ljudi nemaju vremena da puno citaju... (sto je najtuznije poceli su samo slike gledati
)
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#385 Re: Veza preko interneta
HmmmiPlay wrote:Ima nas... sjedila je u IC... isteklo joj vrijeme za racunarom i onaj client se upalio (uplatila samo markuTesnim wrote:interesuje me ima li neko od vas ko je stupio u brak nakon poznanstva preko interneta??
to je danas sve cesce i cesce, no sta vi misliti o tome??), a nije uspijela zatvoriti MSN. Kada je izasla, ja zamolio momka koji je tu radio da me prebaci za njen racunar. Otvorim njen MSN, i ubacim sebe u kontakt listu... poslije smo se culi, pa smsm, pa pozivi pa kafa... da skratim. Danas smo u braku, imamo sina i 2 kredita. Ljepota
- Šeherzada
#386 Re: Veza preko interneta
Ako mislis na mene,ja sam ti rodjeni psihologiPlay wrote:@Seherzada: Kad vidimo ovo stivo, pitam se da slucajno djvojka nije psihologiju zavrsila? Danas je zivot brz, ljudi nemaju vremena da puno citaju... (sto je najtuznije poceli su samo slike gledati)
- Bloodflow
- Šeherzada
#388 Re: Veza preko interneta
- Šeherzada
-
PalaSa Marsa
#390 Re: Veza preko interneta
Sta ja znam, nemam nista protiv veza preko interneta, ako jos postoji mogucnost da se ljudi upoznaju i u zivo. (vec sam ovo rekla prije negdje). 
-
toccata
#391 Re: Veza preko interneta
a sta ako se na netu redovito "nalazite", pricate o svemu i svacemu...i tako dugo, pola godine, nekada manje, nekada vise intenzivno...i na kraju razmijenite brojeve i on nikada ne nazove...iako smo na netu jos ok...
on puno radi, nema puno vremena...bla,bla...
sta mislite?
ja kuzim, da zaboravim na sve i idem dalje,a?

on puno radi, nema puno vremena...bla,bla...
sta mislite?
ja kuzim, da zaboravim na sve i idem dalje,a?
- Aussie_man
- Šeherzada
#393 Re: Veza preko interneta
- Aussie_man
#394 Re: Veza preko interneta
Šeherzada wrote:![]()
![]()
![]()
Odlicno!(mislim na post iznad)

- Šeherzada
#395 Re: Veza preko interneta
Jel to tvoj macak?Mislim da mi je poznat? 
-
zenicaone
#396 Re: Veza preko interneta
internet i veza (mislim ova ljubavna) generalno nidje veze - ima tu pokoja uspjesna prica al.. face to face i sve je puno jasnije onda
- Aussie_man
#397 Re: Veza preko interneta
Šeherzada wrote:Jel to tvoj macak?Mislim da mi je poznat?
nije moja maca, ja nemogu imat macu u stanu.
to su slike na neta sto sam naso na drugim stranicama
- chinese_water
#398 Re: Veza preko interneta
podrzavam veze preko interneta,apsolutno !
ne mogu se fasovati spolne bolesti
ne mogu se fasovati spolne bolesti
- Šeherzada
#399 Re: Veza preko interneta
Mozda je macak?!Aussie_man wrote: nije moja maca, ja nemogu imat macu u stanu.
to su slike na neta sto sam naso na drugim stranicama
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#400 Re: Veza preko interneta
Meni ovdje i dalje nije jasno jel pricamo o vezama koje se odrzavaju iskljucivo preko interneta
, ili o vezama koje svoje korijene vuku sa interneta?
Sto se tice ovog prvog mislim da je apsurdno pricati o tome uopste, moguce je samo kod djecice.
Sto se tice ovog drugog, nista neobicno.
Sto se tice ovog prvog mislim da je apsurdno pricati o tome uopste, moguce je samo kod djecice.
Sto se tice ovog drugog, nista neobicno.