Veza preko interneta
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#351 Re: Veza preko interneta
I ja sam od svog udaljena 2 sata leta......Nije valjda isti momak
Nemoj mi samo reci da je u Istanbulu 
- anđeo s greškom
#352 Re: Veza preko interneta
Šeherzada wrote:I ja sam od svog udaljena 2 sata leta......Nije valjda isti momak![]()
hehehe, nije, ovaj je u skandinaviji.
- madalen
#353 Re: Veza preko interneta
anđeo s greškom wrote:Šeherzada wrote:I ja sam od svog udaljena 2 sata leta......Nije valjda isti momak![]()
hehehe, nije, ovaj je u skandinaviji.
moj komsija garant
-
paprica29
#354 Re: Veza preko interneta
Ja svoju ženu slučajno upoznao na netu. Prvo se dobro posvađali, pa onda počeli pričati k'o ljudi. Poslije nekoliko dana išli zajedno na koncert. Od tada prošlo skoro tri godine, a mi bogatiji za jednu žensku mrvu kojoj je 60 dana. Jel ovo happy end??
-
PalaSa Marsa
#355 Re: Veza preko interneta
Jeste, kako da nepaprica29 wrote:Ja svoju ženu slučajno upoznao na netu. Prvo se dobro posvađali, pa onda počeli pričati k'o ljudi. Poslije nekoliko dana išli zajedno na koncert. Od tada prošlo skoro tri godine, a mi bogatiji za jednu žensku mrvu kojoj je 60 dana. Jel ovo happy end??
-
Microsoft
#356 Re: Veza preko interneta
sto li cu ja sa svojim komsijom ne izlazi iz kuce, ko zna mozda i on ufati nesto preko neta....

- Šeherzada
#357 Re: Veza preko interneta
Garant je vec uhvatio pa mu se neda-konta da li je ona prava ili mora dalje trazitiMicrosoft wrote:sto li cu ja sa svojim komsijom ne izlazi iz kuce, ko zna mozda i on ufati nesto preko neta....![]()
![]()
-
ania
#358 Re: Veza preko interneta
bolje traziti uzivo...jedno je prica preko neta, jedno susret, vibracije, iskrice i sl

- anđeo s greškom
#359 Re: Veza preko interneta
Meni je net uglavnom bio zajebancija, moj stav je bio: "zaljubljuješ se na cesti.., a ne na massengeru..." ali, eto, dogodilo mi se...
I da svakako, imaginacija je uvijek bolja od stvarnosti, jebiga.., ali je stvarnost opipljiva i trajnija.
I da svakako, imaginacija je uvijek bolja od stvarnosti, jebiga.., ali je stvarnost opipljiva i trajnija.
- hakazvaka
#360 Re: Veza preko interneta
znaci nije do mircadadoka84 wrote:Samo ti uživaj, ako ti to pričinjava zadovoljstvo. Ne zelim da pisem cijelu istoriju, pa sam to skratio na deset rijeci
preko cega ste se dalje dopisivali ? cuo sam da gmail zna nekad pravit probleme
- jedna
#361 Re: Veza preko interneta
Prije par godina upoznala sam jednog tipa. Dakle, upoznala (u gradu, face to face). Super smo se družili to veče (baš družili, nismo ljubovali
) a kasnije mi je drugarica koja nas je upoznala rekla kako sam su se svidjela i da bi se volio vidjeti sa mnom još koji put. Elem, svidio se i on meni. problem je bio u tome što je on živio u drugom gradu. Tako smo stupili u kontakt putem interneta. Nekih pola godine sam visila na messingeru, mailu, sl. prvo što uradim kad otvorim oči - palim računar. Poslednje što uradim prije spavanja - provjeravam inbox. Bilo je tu svakakvih poruka, nježnih, lascivnih
Ali uvijek je bilo ono ko će kome doći. ja sam čekala njega, on mene. I baš sam fakat bila pukla. Gdje god se uputim - osmijeh je na licu. Drugaricama opisivala naše "susrete" na netu i one su mislile kad se sretnemo ima da nebo gori.
Šta se desilo...
Na kraju je on došao meni. Izašli smo i veče je bilo katastrofično
Nakon toliko poruka i svega, jedva da smo o čemu i pričali. Tako se i završilo... (prije nego li je i počelo)
Šta se desilo...
Na kraju je on došao meni. Izašli smo i veče je bilo katastrofično
-
ania
#362 Re: Veza preko interneta
pola godine na netu visila...budila se s s njim, lijegala s njim... frajer isto u dr gradu bio...
upoznali se...mislim razoooocaaareenje totalno!!!
zato nikad vise...bez zive hemije nema nista

upoznali se...mislim razoooocaaareenje totalno!!!
zato nikad vise...bez zive hemije nema nista
- Šeherzada
#363 Re: Veza preko interneta
O tome ja pricam cijelo vrijeme......Face to face ili nikakoania wrote: zato nikad vise...bez zive hemije nema nista![]()
-
bilosto
#364 Re: Veza preko interneta
eh, a pazite ovo...
tip i cura se upoznaju na tematskom forumu, a samim tim imaju vec jednu zajednicku temu. zaista obozavaju istu stvar, zvat cemo je X (da ne imenujem nista)... elem, poslije par mjeseci dopisivanja na forumu, varnica preko msn-a, nekog cyber sexa, upoznaju se... zive u razlicitim drzavama, vidjanje relativno tesko, ali izvodljivo... ljubav cini cuda...
no... kako veze na daljinu, a posebno online veze, imaju jedan veliki propust - nedostatak dodira - tako tip svo vrijeme ima vezu s nekim ko mu je blizu... veza se cini kao samo "seksualna", ali s vremenom prevazidje to i postane i emotivna i veza preko interneta polako padne u zaborav...
medjutim, poenta svega nije u tome da se takve veze ugase, nego u tome sta mi zaista znamo o osobama koje upoznajemo preko interneta i s kojima stupamo u bilo koju vrstu veze... pa cak i kada se ostvari momenat "dodira" i "fizickog prisustva", opet nemamo priliku da saznamo ko je ta druga osoba, zaista... uvijek imamo samo njenu ili njegovu rijec o sebi i nista vise...
osim... ako znate malo istrazivati po internetu, pa naidjete na podatak da osoba s kojom ste u "vezi" ima problematicnu proslost (a mozda i sadasnjost). nije to nista sto se ne moze prevazici, ako se dvoje zaista vole, ali - za tako nesto - stvarno treba nekoga istinski voljeti i prihvatiti da je npr. osoba koja se bavi prostitucijom, diler, ubica, pedofil... spisak je ogroman...
ljudi se kriju iza krinke interneta koji im daje mogucnost da budu sve sto zele, pa cak i kada je to nesto dijametralno suprotno njihovoj istinskoj osobnosti...
zato... no-no... no veze preko interneta... dobro su govorili nasi stari, kad su prvo pitali: iz kakve je kuce, ko mu je babo... mi to vise ne radimo, mi se vise ne trudimo ostati u braku, mi ne pazimo na genetiku... kod nas je sve po instinktu, bez obzira koliko se trudili da u veze stupamo "mozgom"...
tip i cura se upoznaju na tematskom forumu, a samim tim imaju vec jednu zajednicku temu. zaista obozavaju istu stvar, zvat cemo je X (da ne imenujem nista)... elem, poslije par mjeseci dopisivanja na forumu, varnica preko msn-a, nekog cyber sexa, upoznaju se... zive u razlicitim drzavama, vidjanje relativno tesko, ali izvodljivo... ljubav cini cuda...
no... kako veze na daljinu, a posebno online veze, imaju jedan veliki propust - nedostatak dodira - tako tip svo vrijeme ima vezu s nekim ko mu je blizu... veza se cini kao samo "seksualna", ali s vremenom prevazidje to i postane i emotivna i veza preko interneta polako padne u zaborav...
medjutim, poenta svega nije u tome da se takve veze ugase, nego u tome sta mi zaista znamo o osobama koje upoznajemo preko interneta i s kojima stupamo u bilo koju vrstu veze... pa cak i kada se ostvari momenat "dodira" i "fizickog prisustva", opet nemamo priliku da saznamo ko je ta druga osoba, zaista... uvijek imamo samo njenu ili njegovu rijec o sebi i nista vise...
osim... ako znate malo istrazivati po internetu, pa naidjete na podatak da osoba s kojom ste u "vezi" ima problematicnu proslost (a mozda i sadasnjost). nije to nista sto se ne moze prevazici, ako se dvoje zaista vole, ali - za tako nesto - stvarno treba nekoga istinski voljeti i prihvatiti da je npr. osoba koja se bavi prostitucijom, diler, ubica, pedofil... spisak je ogroman...
ljudi se kriju iza krinke interneta koji im daje mogucnost da budu sve sto zele, pa cak i kada je to nesto dijametralno suprotno njihovoj istinskoj osobnosti...
zato... no-no... no veze preko interneta... dobro su govorili nasi stari, kad su prvo pitali: iz kakve je kuce, ko mu je babo... mi to vise ne radimo, mi se vise ne trudimo ostati u braku, mi ne pazimo na genetiku... kod nas je sve po instinktu, bez obzira koliko se trudili da u veze stupamo "mozgom"...
- dadoka84
#365 Re: Veza preko interneta
Bas tako, vidi se da si upucen u problematikuhakazvaka wrote:znaci nije do mirca![]()
preko cega ste se dalje dopisivali ? cuo sam da gmail zna nekad pravit probleme
- Edin H.
#366 Re: Veza preko interneta
Ma to je bilo birvaktile.bilosto wrote:eh, a pazite ovo...
Sada pitas koji ima procesor i koliko RAM memorije i sve ti je jasno
- Šeherzada
#367 Re: Veza preko interneta
I ja sam bila istog stava,ali obicno dobijemo ono sto ne zelimo kao opomenu da NIKAD ni zasta ne kazes NIKAD!anđeo s greškom wrote:Meni je net uglavnom bio zajebancija, moj stav je bio: "zaljubljuješ se na cesti.., a ne na massengeru..." ali, eto, dogodilo mi se...
- metal_rules_cura
#368 Re: Veza preko interneta
Misljenja sam kako ne treba bjezati od "upoznavanja" preko neta i kako je ok odrzavati kontakt sa osobom za koju (po prici) vidis da imate zajednickih tema. Tako fakticki mozete izgraditi svojevrsno prijateljstvo (iz iskustva), ali za vezu je potrebno vise i tek nakon upoznavanja uzivo i izlazenja jedan period mogla bih razmatrati tu opciju, prije ne. Na stranu to sto uopce nisam za ulazenje u vezu na daljinu jer zajednicki momenti na pocetku veze dok ona ne stane na svoje noge imaju svoje zasto. Vec poslije ukoliko zivot ucini svoje i par razdvoji, pricamo o potpuno drugacijoj situaciji i tada je privremena razdvojenost ok.
- maybelline
#369 Re: Veza preko interneta
bilosto wrote:eh, a pazite ovo...
Cuj, majke ti, pa moze on meni po svim tim tackama savrseno odgovarati, da je iz begovske porodice advokata, cisti sarajlija, pun k`o brod, has-musliman, visok,zgodan, plodan i lijep, ali ako tu nema slaganja, ako nema ljubavi, razumijevanja, istog humora, slicnih vidjenja zivota, onda dzaba sve te vile i pedigre... Kako ono Balas rece: "Dzaba bili konji vrani, po livadi razigrani....kada nemam onu koju volem..."
- metal_rules_cura
#370 Re: Veza preko interneta
Nije covjek mislio na to. Normalno da ljudi ne trebaju i nece pokusavati i ostajati zajedno ako nemaju nista od toga sto je nabrojano, ali je itekako korisno ako to sve vec postoji raspitati se iz kakve je porodice. Samo naivni vjeruju kako ce se u majcinoj kuci ponasati bitno drugacije u odnosu na situaciju kada bude imao svoju. Da ne pricam o tome kako ne zelim da mi dijete danas - sutra genetski povuce sklonost ka kriminalu kada moze povuci onu prema nauci recimo.
- Šeherzada
#371 Re: Veza preko interneta
Jesi siguran? Pa i ako jesi i ako je to za tebe bila samo iluzija, za mnoge nije. Sta mislis koliko ima osoba kojima i ta Internet ljubav znaci zivot.dadoka84 wrote:Upoznali se na mircu 2003. Bili zajedno dugo vremena, i par puta prekidali. Na kraju se pomirili i taj zadnji "pokusaj" je trajao duze od 2 godine. Vjerili se, planirali vjencanje i zajednicki zivot, a sad je sve otislo u vjetar.
Ozbiljna i karakterna osoba ne cini sve da prikaze sebe u najboljem svjetlu, ne sakriva svoje mane, vec naprotiv. Sta ako se sve pretvori u stvarnost sa obje strane? Pa se ljudi upoznaju i otkriju pravu istinu. U toj vrsti dopisivanja, tj. ljubavi, nastojim sto vise mogu, da predstavim drugoj strani sve svoje mane, cak da sam mnogo gora nego sto jesam. Ako to ne promjeni njegova ojsecanja prema meni, onda znam da ima sanse za nastavak virtuelne ljubavi u stvarnu, veliku....Nedavno to dozivjeh!
Vecinu svojih kvaliteta ostavljam za susret. Ako on prihvati moje mane i voli me sa njima, onda me stvarno voli. I ako me upozna i otkrije moje najbolje strane, voljece me jos vise. I nece biti razocarenja vec ushicenja!
Zivim da usrecim nekog!!!!
Na zalost, i dalje sam sama...Ako sudbina tako hoce, tako cu ostati. Boricu se, do kraja, da to promijenim. Ako ne uspijem nikad, bar cu znati da sam ucinila sve sto sam mogla.
-
EyesWideShut
#372 Re: Veza preko interneta
Zasto da ne?
Sto se mene tice, upoznao sam par zanimljivih osoba i mogu reci da je iskustvo pozitivno. Razlika izmedju net poznastva i poznastva u real life je ta sto u ovom drugom slucaju prvo zapazis ono sto vidis, a ne znas ko je ta osoba, da li je u vezi, cime se bavi, poglede na zivot i sl. Dok je na netu stvar sasvim drugacija, prvo upoznas ko je osoba, solo ili zauzeta, sve sto ima veze sa njom, ali nedostaje taj vizuelni dio koji je jako, jako bitan, jer on donosi i neke stvari koje se ne mogu planirati kao sto je energija i mnoge druge stvari koje se vrlo lako osjete na prvi pogled, ali u imaginarnom svijetu interneta je nemoguce doprijeti do njih. Tako mi se znalo desiti da prica bude super, sve za deset, ali kada se vidimo zbog tog vizualnog dijela sve pada u vodu ili obrnuto, ali u svakom slucaju ako su osobe ok, onda nemaju sta izgubiti sa upoznavanje, mogu dobiti poznaika, prijatelja ili nesto vise.
Sto se mene tice, upoznao sam par zanimljivih osoba i mogu reci da je iskustvo pozitivno. Razlika izmedju net poznastva i poznastva u real life je ta sto u ovom drugom slucaju prvo zapazis ono sto vidis, a ne znas ko je ta osoba, da li je u vezi, cime se bavi, poglede na zivot i sl. Dok je na netu stvar sasvim drugacija, prvo upoznas ko je osoba, solo ili zauzeta, sve sto ima veze sa njom, ali nedostaje taj vizuelni dio koji je jako, jako bitan, jer on donosi i neke stvari koje se ne mogu planirati kao sto je energija i mnoge druge stvari koje se vrlo lako osjete na prvi pogled, ali u imaginarnom svijetu interneta je nemoguce doprijeti do njih. Tako mi se znalo desiti da prica bude super, sve za deset, ali kada se vidimo zbog tog vizualnog dijela sve pada u vodu ili obrnuto, ali u svakom slucaju ako su osobe ok, onda nemaju sta izgubiti sa upoznavanje, mogu dobiti poznaika, prijatelja ili nesto vise.
- tinchy
#373 Re: Veza preko interneta
Slazem se sa boldiranimEyesWideShut wrote:Zasto da ne?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#374 Re: Veza preko interneta
Hmm internet danas malo pomalo preuzima primat "upoznavanja".
E sad koliko je to dobro...je vec diskutabilno.
Ali ja sam licno preko interneta upoznala nekoliko odlicnih ljudi sa kojima sam danas stvarno prijatelj.
Sto se tice veza...hmm nemam bas neko pozitivno iskustvo.
Naravno tu ne mislim na "vezu" koja se odvija iskljucivo preko interneta, a ima i toga.
Ali ne znam, ide nekako tako da se "kliknes" na prvu sa nekim, bude ti interesantan, izadjete, ali ubrzo to pukne...bar iz mog iskustva, sto opet ne mora imati veze sa internetom vec samo sa karakterom te osobe.
Desilo mi se pored toga jos nekoliko puta da mi neko jednostavno bude interesantan, ali propadne sve to uglavnom zbog druge strane i smotanosti muske.
Hoce, nece...
Cas je crno, cas bijelo...jbg vala.
Kao sto neko rece gore, prednost interneta nad RL-om je sto ovdje vec znas ono za sta bi ti u RL-u trebalo dugo, i mislim da poprilicno mozes skontati da li ti taj neko odgovara ili ne, dosta se moze zakljuciti o nekome na osnovu njegovog pisanja.
Ja znam licno za nekoliko parova koji su se tako nasli na nekoj istoj valnoj duzini, i imaju duge i sretne veze, a neki su i u braku.
Ali eto da ne osudjujem, mozda i ja nekada budem zavrsila u nekoj sretnoj vezi zahvaljuci internetu.
Dokle god to nije veza na daljinu.

E sad koliko je to dobro...je vec diskutabilno.
Ali ja sam licno preko interneta upoznala nekoliko odlicnih ljudi sa kojima sam danas stvarno prijatelj.
Sto se tice veza...hmm nemam bas neko pozitivno iskustvo.
Naravno tu ne mislim na "vezu" koja se odvija iskljucivo preko interneta, a ima i toga.
Ali ne znam, ide nekako tako da se "kliknes" na prvu sa nekim, bude ti interesantan, izadjete, ali ubrzo to pukne...bar iz mog iskustva, sto opet ne mora imati veze sa internetom vec samo sa karakterom te osobe.
Desilo mi se pored toga jos nekoliko puta da mi neko jednostavno bude interesantan, ali propadne sve to uglavnom zbog druge strane i smotanosti muske.
Kao sto neko rece gore, prednost interneta nad RL-om je sto ovdje vec znas ono za sta bi ti u RL-u trebalo dugo, i mislim da poprilicno mozes skontati da li ti taj neko odgovara ili ne, dosta se moze zakljuciti o nekome na osnovu njegovog pisanja.
Ja znam licno za nekoliko parova koji su se tako nasli na nekoj istoj valnoj duzini, i imaju duge i sretne veze, a neki su i u braku.
Ali eto da ne osudjujem, mozda i ja nekada budem zavrsila u nekoj sretnoj vezi zahvaljuci internetu.
Dokle god to nije veza na daljinu.
-
Njanjo
#375 Re: Veza preko interneta
ja sam naletio samo da mahnem pa odo.