a ja znam da je njima (strancima) rad u postkonfliktnim zemljama ipak bitniji u CV-uiceman ze wrote:OK hvala ti na iscrpnim informacijama, sad mi je dosta jasnije, procedura u ovom konkretnom slucaju, ja sam vec dosta odradio u vezi ove druge link adrese, pa cemo vidjeti kako ce se situacija odvijati, ndam se da cu joj moci pomoci koliko toliko, ako slucajno naletis jos na neku adresu, bio bih ti zahvalan, da mmi je proslijedis, jer mislim da ima veliko srce kad zeli, na neki nacin svojim znanjem i strukom pomoci, znam da je novac ne interesuje, vise bi voljela znaci naci posao koji zna i voli raditi..........jos jednom hvala.
verifikacija diploma iz inostranstva
- Lace
-
gordance
#27 nostrifikacija diplome
Postovani,posto vidim da ima onih koji se razumeju oko nostrifikacije diplome molim vas da mi pomognete.Zavrsila sam fakultet u beogradu.Udajem se i dolazim u Sarajevo da zivim.Nemam bosansko drzavljanstvo.Zanima me da li moram uraditi nostrifikaciju diplome i da li mogu naci posao uopste dok ne dobijem drzavljanstvo.koliko sam cula ceka se godinu dana po osnovu braka.sta prvo da radim?
hvala unapred.
pozdrav!
hvala unapred.
pozdrav!
- Lace
#28 Re: nostrifikacija diplome
drzavljanstvo po osnovu braka se moze cekati i 5-7 godina...s tim sto svake godine moras produziti dozvolu boravka...(mozda za susjedne zemlje vrijedi drugacije pravilo)...a cim rodis dijete..mozes regulisati stalni boravakgordance wrote:Postovani,posto vidim da ima onih koji se razumeju oko nostrifikacije diplome molim vas da mi pomognete.Zavrsila sam fakultet u beogradu.Udajem se i dolazim u Sarajevo da zivim.Nemam bosansko drzavljanstvo.Zanima me da li moram uraditi nostrifikaciju diplome i da li mogu naci posao uopste dok ne dobijem drzavljanstvo.koliko sam cula ceka se godinu dana po osnovu braka.sta prvo da radim?
hvala unapred.
pozdrav!
-
Pretposljednji Mohikanac
imam i ja jedno pitanje na temu. rijec je o pomalo specificnom fakultetu - pravnom. kako ovdje nostrificirati diplomu pravnog fakulteta iz zagreba? hoce li trebati polagati neku razliku, s obzirom na razlike u pravnom sistemu zemalja?
- The Nightwatchman
e ljudi, a zna li neko sta je sa studentima iz stranih zemalja koji ne govore bosanski jezik, a u nekoj stranoj zemlji (recimo bugarskoj) završe engleski jezik. dakle, u ovom slucaju, recimo u sofiji zavrsis engleski jezik i dobijes zvanje prof. engleskog jezika, a hoces da dodjes u bosnu...
nimalo mi to nije jasno...... ko ce ti nostrificirati diplomu? i da li ce ikako?
nimalo mi to nije jasno...... ko ce ti nostrificirati diplomu? i da li ce ikako?
- Lace
za pocetak...da nauce i bosanski?geronimove mudrolije wrote:e ljudi, a zna li neko sta je sa studentima iz stranih zemalja koji ne govore bosanski jezik, a u nekoj stranoj zemlji (recimo bugarskoj) završe engleski jezik. dakle, u ovom slucaju, recimo u sofiji zavrsis engleski jezik i dobijes zvanje prof. engleskog jezika, a hoces da dodjes u bosnu...
jebote pa imamo mi i ovdje profesora engleskog bez posla...jos nam samo fale bugarski profesori engleskog...nidje veze
- iceman ze
ja imam neke kolege na poslu a koji su zavrsili u BG fax......e sad oni su presli kod nas iz jednog ministarstva iz RS entiteta, pa su i ovamo priznati, mda se nisam usudio ih pitati......kako to RS priznaje diplome iz inostranstva bez verifikacije..........jer znam da se samo diplome koje su stecene prije rata u bivsoj YU, priznate..........
P.S ''Studenti iz RS-a, nemaju status stranih studenata u Srbiji......
''
P.S ''Studenti iz RS-a, nemaju status stranih studenata u Srbiji......