...prvo i drugo: u pocetnom postu je sadrzana teza da je Amerika (???) organizovala udar u venecueli i da je Chavez branio te ljude kontra Amerike (kao da im Amerika zlo zeli). Medjutim, kao nekakav "dokaz" je ponudjen film koji je radjen od strane ljudi sa privilegiranim i selektivnim pristupom Chavezu, i za koji postoje siroko publicizirane tvrdnje da sadrzi ubacene scene. Sta hoces da ti ja sad tu dokazujem?Ivy wrote:...pocetni post i kontekst je poziv na raspravu jel Chavez los kao sto se pricaKao sto sam naveo, moje kritike na film su sadrzane u vec recenom od strane pitt-a i jeff-a i mom zadnjem postu, i da mi je fascinantnije od same teme neupucenost i netrpeljivost prema Americi koju na ovom forumu redovno iskazuju "obrazovani" i "nacitani" ljudi.
Posto je i meni ova zemlja valjala ja, za razliku od tebe, ne osjecam samo potrebu da je kritikujem, nego i da je branim kada je to potrebno. Pogotovo kada optuzbe na njen racun dolaze od ljudi koji su se o nju i njen narod dobro okoristili.
A, to da je tvoja jedna izjava izvucena iz konteksta nije tacno - jer je kontekst u tom odgovoru kao i u pocetnom postu potpuno jasan.
... drugo, direktan link izmedju drzavnog udara 2002. i americke vlade... imas li cvrste dokaze da to nije bilo tako?
... trece ja ameriku ni njen narod nisam okoristila (citaj: nesto ukrala od nje), nego sam sve debelo zaradila!
... i ti na osnovu jedne teme zakljucujes moju netrpeljivost i neupucenost prema Americi i americkom narodu... aferim!
... trece: ja ni u jednom trenutku nisam izjavio (ni implicitno) da si ti nesto ukrala ili dovodio u pitanje tvoje zasluge o kojim nemam pojma. Ja takvu gadost sebi nebi nikada dozvolio. Stavise, bio sam jedan od prvih ljudi koji ti je na ovom forumu cestitao i branio te od zlobnih komentara na temi na kojoj si objavila svoje licne uspjehe. Medjutim, cinjenica da si ti imala koristi od Amerike i Americkog naroda je neosporiva jer si je sama na ovom forumu objavila.
... cetvrto: sta ocekujes da neko zakljuci o tvom odnosu spram Americi iz izjave kao sto je:
"bush je od chaveza napravio ono sto je danas, kao i od ahmedinedzada a istorijski i od osame i castra...a moglo bi se reci i za neke balkanske lidere... da su ista bagra, nisu...amerika je puno opasnija za svijet nego venezuela!"
Da je to neka anonimna budala provalila, pa hajde, ali da od tebe dodje to je stvarno neocekivano.