palermo wrote:Šteta što nema moderatora, jer trolate, i temu ste uništili........
Tema je Velika Albanija a on se nasao pricati ( i ne samo on - nego vise njih ) o BiH ....
palermo wrote:Šteta što nema moderatora, jer trolate, i temu ste uništili........
Da, do rata ce kad tad doci. S vama se jednostavno drugacije ne moze, dokazali ste to bezbroj puta. To je do vas, ne do nas.RATM56 wrote:Alfons Kauders wrote:
Ne zelim, ali sam svjestan da hoce, kad tad. I naravno da prizivam da grijese, pa ne ocekujes valjda da navijam za Srbiju u sljedecem ratu?
![]()
Dakle, rat je već gotova stvar, nije pitanje hoće li već kada. Pa se nadaš ratnim greškama Srbije![]()
Hajde bolan, nismo deca, prizivaš greške koje bi dovele do rata u prvom redu.
Bosance i Albance.Yug wrote:Alfonso@
kad kazes "NAS",na koga mislis.Bosance,Hrvatsku,koga
Koliko ja znam jedina zemlja koja je osudjena za UZP u Evropi je Hrvatska zbog agresije i zlocina u susjednoj BiH.
Alfons Kauders wrote:Da, do rata ce kad tad doci. S vama se jednostavno drugacije ne moze, dokazali ste to bezbroj puta. To je do vas, ne do nas.RATM56 wrote:Alfons Kauders wrote:
Ne zelim, ali sam svjestan da hoce, kad tad. I naravno da prizivam da grijese, pa ne ocekujes valjda da navijam za Srbiju u sljedecem ratu?
![]()
Dakle, rat je već gotova stvar, nije pitanje hoće li već kada. Pa se nadaš ratnim greškama Srbije![]()
Hajde bolan, nismo deca, prizivaš greške koje bi dovele do rata u prvom redu.
Nama ostaje da se nadamo vasim greskama, da bolje prodjemo. Nismo jedini, i Albanci se nadaju nekoj gluposti na Kosovu - jer i oni vrlo dobro znaju da s vama nema dogovora.
aha Ok.Moja je teorija da je BiH veca opasnost od Hrvata kao sto se to pokazalo dosta puta posebno poslije presude za UZP.A na bosance se moras izjasniti na koje mislis,jel na one iz tri-cetiri kantona ili sta vec.Ne razumijem na sto bi to licilo ko protiv koga kako gdje.Srbija je danas prijateljska zemlja ne samo RS vec i Hrvatima u zapadnoj Hercegovini pa cak i Hrvatskoj ili si ti nesto dobro propustioAlfons Kauders wrote:Bosance i Albance.Yug wrote:Alfonso@
Koliko ja znam jedina zemlja koja je osudjena za UZP u Evropi je Hrvatska zbog agresije i zlocina u susjednoj BiH.
Otku ti Hrvati ziv bio?
zadnji rat i jeste nastao zbog hrvata. bošnjaci kao bošnjaci nisu imali nikakvog interesa da se cijepaju od jugoslavije.Yug wrote:Ja mislim da rat zavisi od Bosanskih Hrvata...Na kraju ce biti "svi Hrvati u jednoj drzavi".Ha ja,nisu vise Bosnjaci i Srbi toliki levati.
![]()
Aha, BiH je u opasnosti od Hrvata u BiH... Svih 12%... I od Hrvatske, clanice EU.Yug wrote:aha Ok.Moja je teorija da je BiH veca opasnost od Hrvata kao sto se to pokazalo dosta puta posebno poslije presude za UZP.A na bosance se moras izjasniti na koje mislis,jel na one iz tri-cetiri kantona ili sta vec.Ne razumijem na sto bi to licilo ko protiv koga kako gdje.Srbija je danas prijateljska zemlja ne samo RS vec i Hrvatima u zapadnoj Hercegovini pa cak i Hrvatskoj ili si ti nesto dobro propustioAlfons Kauders wrote:Bosance i Albance.Yug wrote:Alfonso@
Otku ti Hrvati ziv bio?
Bosnjaci nisu imali interesa da se cijepaju od Jugoslavije... Samo sto 1992 u toj "Jugoslaviji" nije bilo Slovenaca, Hrvata i Makedonaca. Poslije su pobjegli Albanci i Crnogorci.Dr Jurica Ustamujić wrote:zadnji rat i jeste nastao zbog hrvata. bošnjaci kao bošnjaci nisu imali nikakvog interesa da se cijepaju od jugoslavije.Yug wrote:Ja mislim da rat zavisi od Bosanskih Hrvata...Na kraju ce biti "svi Hrvati u jednoj drzavi".Ha ja,nisu vise Bosnjaci i Srbi toliki levati.
![]()
i rješenje je danas u oduzimanju kantonalnosti i konstitutivnosti hrvatima koji su sitna i nevažna zajednica u bih, kao romi ili rusini.
Juče se meni prijatelj, inače naš bosanski Hrvat, žali da ga je jako pogodilo to što je od nekih prijatelja čuo ono što ni u ludilu nije očekivao da će čuti, kaže On " Vidim ja skoro jedan komentar na Fb, jednog mog prijatelja, koji je do sada bio regularan tip, nije pokazivao znake nacionalizma i mržnje prema nebošnjacima koji žive u BiH, i taj prijatelj daje komentar na izjavu one "sirovine" Željka Komšića, komentar u kojem piše da jedva čeka da rat počne, pa da on lično smakne par ustaša i četnika koji žive u Tuzli".Alfons Kauders wrote:Bosance i Albance.Yug wrote:Alfonso@
Otku ti Hrvati ziv bio?
Nece u EU, ni u NATO, ni milom ni silom... Ne sikiraj se, sad je vec prekasno. Nakon 25 godina fasizma, radikalizma i svojevoljne izolacije, podrske jednostavno nema. Isprani mozgovi su odavno u vecini.Yug wrote:Pa vidis da je prijateljska,doduse na silu,tako ce i na silu u EU.Vidis da su vec odmakli od BiH daleko.Prati malo hebo ga ti
Sve je to podla bizantinska taktika da se naivni susedi uljuljkaju, čak i ova normalizacija odnosa sa Prištinom.Yug wrote:Pa vidis da je prijateljska,doduse na silu,tako ce i na silu u EU.Vidis da su vec odmakli od BiH daleko.Prati malo hebo ga ti
Pa nece ni curan na pijacu pa ga seljak zakolje i odnese.Hoce hoce,ne brini Evropa je stara ravakuAlfons Kauders wrote:Nece u EU, ni u NATO, ni milom ni silom... Ne sikiraj se, sad je vec prekasno. Nakon 25 godina fasizma, radikalizma i svojevoljne izolacije, podrske jednostavno nema. Isprani mozgovi su odavno u vecini.Yug wrote:Pa vidis da je prijateljska,doduse na silu,tako ce i na silu u EU.Vidis da su vec odmakli od BiH daleko.Prati malo hebo ga ti
Dovoljno je samo da se krene s populizmom, a sad ce nakon Nikolica na scenu morati doci neko ko ce biti jos radikalniji, desno od cetnika Nikolica i njegovih otpadnika iz radikala. Samo tako ce moci dobiti izbore.
RATM56 wrote:Sve je to podla bizantinska taktika da se naivni susedi uljuljkaju, čak i ova normalizacija odnosa sa Prištinom.Yug wrote:Pa vidis da je prijateljska,doduse na silu,tako ce i na silu u EU.Vidis da su vec odmakli od BiH daleko.Prati malo hebo ga ti
Zašto? Baš zanimljivo kako je Alfons znalacki navukao opanke saloncima.sherbett wrote:šta ste napravili od teme
dede merdzane wrote:Zašto? Baš zanimljivo kako je Alfons znalacki navukao opanke saloncima.sherbett wrote:šta ste napravili od teme
Kad smo vec kod Balkanskog... Politika Srbije od Djindjica do danas je nesto u fazonu "Djuro ce ti oprostiti sto te tukao".RATM56 wrote:dede merdzane wrote:Zašto? Baš zanimljivo kako je Alfons znalacki navukao opanke saloncima.sherbett wrote:šta ste napravili od teme
''Nije što si mi brat al si stvarno genije''
LBVIEW wrote:Slusaj, ti predlazes konacno rijesenje albanskog pitanja tjeranjem leopardima do Afrike ili u more, pa te ja nisam nazvao umobolnikom(a argumenti su tu, ti si ih sam servirao), vec samo ckompi, zato sto ne smijes, jer se bojis moderacije, propagirati isto glede bosnjackog.A mislis isto, nemojmo se lagati, k'o i oni "veseljaci" na smotri srpskog "folkora" u Bratuncu neki dan.didžej wrote:
bosnjacko pitanje je rijeseno, bosnjaci imaju drzavu i u njihovom je interesu da ne bude crtanja novih granica na balkanu. ako to tebi nije jasno onda si politicki idiot.
Dalje, ovdje niko, osim tebe i par drugova-salonaca koji tuse o uspostavljanu nekakve Velike Albanije ratom protiv 4 drzave, sto nije nista drugo do projekcija i "wisfull thinking" u kojem bi oni mogli polticki profitirati,a sluzi im i kao opravdanje za svo ono divljastvo 90-tih bas kao i "islamizam" u BiH,ne zagovara nekakve promjene granica, ujedinjenja etnickih teritorija, ratove i sl budalastine,te zato nemoj meni poturati tu pricu. A , vala znamo ko ima patent na i sklonost k takvom rijesavanju politickih pitanja gdje se ne preza ni od genocida, A ako vi patite od kolektivne amnezije, ostatak Balkana ne.
Sto se bosnjackog interesa, ne kontam sto bi se to tebe uopce ticalo- nakon "avanture" zvana Jugoslavija u kojoj je politicki stav Bosnjaka diktirao neko drugi a vrlo dobro znamo i ko,danas Bosnjaci konacno gledaju svoje interese bez sufliranja komsija i susjeda.E, sad, znam da je tebi i tvojima to tesko "svariti", al' sto cu ti ja- kako ste sijali tako sad i zanjete. To sto vas niko od susjeda i komsija ne podrzava u vasoj "pravednoj borbi za vekovna ognjista" kriva je vasa agresivna i divljacka politika 90-tih, kad su ta ista ognjista "branjena" po BiH i Hrvatskoj etnickim cisenjem i genocidom.
"malo"... tjerao bi Albance u more tenkovima... do Afrikedidžej wrote:LBVIEW wrote:Slusaj, ti predlazes konacno rijesenje albanskog pitanja tjeranjem leopardima do Afrike ili u more, pa te ja nisam nazvao umobolnikom(a argumenti su tu, ti si ih sam servirao), vec samo ckompi, zato sto ne smijes, jer se bojis moderacije, propagirati isto glede bosnjackog.A mislis isto, nemojmo se lagati, k'o i oni "veseljaci" na smotri srpskog "folkora" u Bratuncu neki dan.didžej wrote:
bosnjacko pitanje je rijeseno, bosnjaci imaju drzavu i u njihovom je interesu da ne bude crtanja novih granica na balkanu. ako to tebi nije jasno onda si politicki idiot.
Dalje, ovdje niko, osim tebe i par drugova-salonaca koji tuse o uspostavljanu nekakve Velike Albanije ratom protiv 4 drzave, sto nije nista drugo do projekcija i "wisfull thinking" u kojem bi oni mogli polticki profitirati,a sluzi im i kao opravdanje za svo ono divljastvo 90-tih bas kao i "islamizam" u BiH,ne zagovara nekakve promjene granica, ujedinjenja etnickih teritorija, ratove i sl budalastine,te zato nemoj meni poturati tu pricu. A , vala znamo ko ima patent na i sklonost k takvom rijesavanju politickih pitanja gdje se ne preza ni od genocida, A ako vi patite od kolektivne amnezije, ostatak Balkana ne.
Sto se bosnjackog interesa, ne kontam sto bi se to tebe uopce ticalo- nakon "avanture" zvana Jugoslavija u kojoj je politicki stav Bosnjaka diktirao neko drugi a vrlo dobro znamo i ko,danas Bosnjaci konacno gledaju svoje interese bez sufliranja komsija i susjeda.E, sad, znam da je tebi i tvojima to tesko "svariti", al' sto cu ti ja- kako ste sijali tako sad i zanjete. To sto vas niko od susjeda i komsija ne podrzava u vasoj "pravednoj borbi za vekovna ognjista" kriva je vasa agresivna i divljacka politika 90-tih, kad su ta ista ognjista "branjena" po BiH i Hrvatskoj etnickim cisenjem i genocidom.
ne predlazem nista nego govorim u kondicionalu "ako". znaci ako se desi da se albanci drznu da krenu protiv 4 drzave u okruzenju zaneseni americkom podrskom, oni ce tu podrsku kad-tad izgubiti a te 4 drzave ce im se naj.ebati milosne majke kad dobiju priliku.
eto, samo to.
i nemoj me svrstavati u srbe kad to nisam.![]()
ja sam bosanac, ljevicar po opredjeljenju, mozda malo prosrpski nastrojen.
Ne sumnjam. Toliko početničkih faktografskih grešaka koje su te primorale na ratna dejstva. Koja naravno ne želišAlfons Kauders wrote:
Kad smo vec kod Balkanskog... Politika Srbije od Djindjica do danas je nesto u fazonu "Djuro ce ti oprostiti sto te tukao".
A opanke ti je bilo lako navuci, Pepeljugo moja
Sve namjenski, da nam objasnis kako su Albanci i Bosnjaci zapravo drugaciji... Jer su muslimani, pa su samim tim blize Bliskom Istoku nego Evropi.RATM56 wrote:Ne sumnjam. Toliko početničkih faktografskih grešaka koje su te primorale na ratna dejstva. Koja naravno ne želišAlfons Kauders wrote:
Kad smo vec kod Balkanskog... Politika Srbije od Djindjica do danas je nesto u fazonu "Djuro ce ti oprostiti sto te tukao".
Alfons Kauders wrote:Sve namjenski, da nam objasnis kako su Albanci i Bosnjaci zapravo drugaciji... Jer su muslimani, pa su samim tim blize Bliskom Istoku nego Evropi.RATM56 wrote:Ne sumnjam. Toliko početničkih faktografskih grešaka koje su te primorale na ratna dejstva. Koja naravno ne želišAlfons Kauders wrote:
Ko ti je kriv kad se primas ko saucesce.
Nemoj da se palis. Prijavis fasisticke komentare moderaciji i rijesen problemLBVIEW wrote:
Slusaj, ti predlazes konacno rijesenje albanskog pitanja tjeranjem leopardima do Afrike ili u more, pa te ja nisam nazvao umobolnikom(a argumenti su tu, ti si ih sam servirao), vec samo ckompi, zato sto ne smijes, jer se bojis moderacije, propagirati isto glede bosnjackog.A mislis isto, nemojmo se lagati, k'o i oni "veseljaci" na smotri srpskog "folkora" u Bratuncu neki dan.
"malo"... tjerao bi Albance u more tenkovima... do AfrikeAlfons Kauders wrote:
ne predlazem nista nego govorim u kondicionalu "ako". znaci ako se desi da se albanci drznu da krenu protiv 4 drzave u okruzenju zaneseni americkom podrskom, oni ce tu podrsku kad-tad izgubiti a te 4 drzave ce im se naj.ebati milosne majke kad dobiju priliku.
eto, samo to.
i nemoj me svrstavati u srbe kad to nisam.![]()
ja sam bosanac, ljevicar po opredjeljenju, mozda malo prosrpski nastrojen.