didžej wrote:
bosnjacko pitanje je rijeseno, bosnjaci imaju drzavu i u njihovom je interesu da ne bude crtanja novih granica na balkanu. ako to tebi nije jasno onda si politicki idiot.
Slusaj, ti predlazes konacno rijesenje albanskog pitanja tjeranjem leopardima do Afrike ili u more, pa te ja nisam nazvao umobolnikom(a argumenti su tu, ti si ih sam servirao), vec samo ckompi, zato sto ne smijes, jer se bojis moderacije, propagirati isto glede bosnjackog.A mislis isto, nemojmo se lagati, k'o i oni "veseljaci" na smotri srpskog "folkora" u Bratuncu neki dan.
Dalje, ovdje niko, osim tebe i par drugova-salonaca koji tuse o uspostavljanu nekakve Velike Albanije ratom protiv 4 drzave, sto nije nista drugo do projekcija i "wisfull thinking" u kojem bi oni mogli polticki profitirati,a sluzi im i kao opravdanje za svo ono divljastvo 90-tih bas kao i "islamizam" u BiH,ne zagovara nekakve promjene granica, ujedinjenja etnickih teritorija, ratove i sl budalastine,te zato nemoj meni poturati tu pricu. A , vala znamo ko ima patent na i sklonost k takvom rijesavanju politickih pitanja gdje se ne preza ni od genocida, A ako vi patite od kolektivne amnezije, ostatak Balkana ne.
Sto se bosnjackog interesa, ne kontam sto bi se to tebe uopce ticalo- nakon "avanture" zvana Jugoslavija u kojoj je politicki stav Bosnjaka diktirao neko drugi a vrlo dobro znamo i ko,danas Bosnjaci konacno gledaju svoje interese bez sufliranja komsija i susjeda.E, sad, znam da je tebi i tvojima to tesko "svariti", al' sto cu ti ja- kako ste sijali tako sad i zanjete. To sto vas niko od susjeda i komsija ne podrzava u vasoj "pravednoj borbi za vekovna ognjista" kriva je vasa agresivna i divljacka politika 90-tih, kad su ta ista ognjista "branjena" po BiH i Hrvatskoj etnickim cisenjem i genocidom.