Velika Albanija

Locked
Alfons Kauders

#351 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

Yug wrote:Alfonso @
Jel ti stvarno tako mislis ili se zahebavas :( .Strasno,pod hitno prestani dolaziti na forume ako tako usko posmatras svijet oko sebe.Kad si Ti zadnji put bio u Beogradu,Novom Sadu,Kragujevcu,Nisu,Subotici,Banja Luci itd.Moras se malo druziti sa ljudima.Pun Beograd Hrvata iz Hrvatske ,posebno vikendom :-D ,a o slovencima da ne govorim.Ne mozes proci Knez Mihajlovom od njih.
bio prosle godine, beograd je super... ove godine vjerovatno necu, previse obaveza

i kakve to veze ima? budem puno vise u hrvatskoj, pa niko ne ocekuje od mene da volim lik i djelo doktora pavelica... a vi se u srbiji uvrijedite cim vas neko prozove za vas poremeceni nacionalizam... ako nisam uz srpske desnicare i salonce, znaci da mrzim srbe? :-)
didžej

#352 Re: Velika Albanija

Post by didžej »

Jel ti stvarno tako mislis ili se zahebavas :( .Strasno,pod hitno prestani dolaziti na forume ako tako usko posmatras svijet oko sebe.Kad si Ti zadnji put bio u Beogradu,Novom Sadu,Kragujevcu,Nisu,Subotici,Banja Luci itd.Moras se malo druziti sa ljudima.Pun Beograd Hrvata iz Hrvatske ,posebno vikendom :-D ,a o slovencima da ne govorim.Ne mozes proci Knez Mihajlovom od njih.
alfons kao dijete koje stalno trazi starijeg brata da ga stiti.
jednom je to hrvatska, drugi put je turska, treci put amerika, cetvrti put albanija, peti put nato pakt...
bitno je samo da si kontra srba a sve drugo je ok. :D
Yug

#353 Re: Velika Albanija

Post by Yug »

Alfons Kauders wrote:
bio prosle godine, beograd je super... ove godine vjerovatno necu, previse obaveza

i kakve to veze ima? budem puno vise u hrvatskoj, pa niko ne ocekuje od mene da volim lik i djelo doktora pavelica... a vi se u srbiji uvrijedite cim vas neko prozove za vas poremeceni nacionalizam... ako nisam uz srpske desnicare i salonce, znaci da mrzim srbe? :-)
Pa evo i desnicari su postali male mace.Konstruktivnije se prema BiH ponasa Vucic nego sto se ponasao Tadic.Sve se mijenja,pa jel ti mislis da ce vjecno praviti greske Beograd.
Dr Jurica Ustamujić

#354 Re: Velika Albanija

Post by Dr Jurica Ustamujić »

NNNN wrote:
slogabn wrote:Sto se mene tice treba se raditi na nekoj novoj zajednici u kojoj bi bili Hrvati, Bosanci i Albanci, i srediti malo ovaj Balkan za sva vremena. Mislim de je vise na vrh qurca svima srpsko-fasisticke dominacije.
:thumbup:
franjo kuharic je odusevljen idejom.
Altair_SA

#355 Re: Velika Albanija

Post by Altair_SA »

Yug wrote:SRBIJA | SREDA 21.08.2013. | 09:52
Investicije će preći milijardu evra
IZVOR: TANJUG
Beograd -- Strani investitori su u prvom polugođu ove godine uložili u razne projekte, koje realizuju u Srbiji, više od pola milijarde evra, pokazuju podaci Narodne banke.

Direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), Božidar Laganin, kaže da je, imajući u vidu započete i očekivane nove projekte, realno očekivati da ukupna suma stranih direktnih investicija (SDI) u Srbiji tokom ove godine bude veća od milijardu evra.

"Mi nismo zadovoljni ni dosadašnjim rezultatom u privlačenju SDI, niti očekivanim prilivom u celoj 2013. godini i sve ukazuje da se mora dosta raditi da bi postigli priliv stranih ulaganja koji bi u potpunosti zadovoljio potrebe Srbije na ovom nivou razvoja", naglasio je Laganin u intervjuu Tanjugu.

Direktor SIEPE ocenjuje da bi, s obzirom na realno stanje domaće privrede, ali i situaciju u svetskoj ekonomiji, zadovoljavajući nivo stranih investicija u zemlji bio oko dve milijarde evra godišnje, ili približno pet odsto vrednosti bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Treba imati na umu da je lani na globalnom nivou zabeležen pad SDI od 18 odsto i da se, u takvoj situaciji, svaki projekat teže dobija, upozorava on.

Laganin kaže da baš zbog takve situacije, nadležene državne instuticije moraju i dalje raditi na što bržem usvajanju svih propisa koji bi dodatno olakašali dolazak spoljnih investitora.

Od stranih investitora često dobijamo "packe" da se u svemu ne pridržavamo onog što je obećano i ugovoreno i zato je veoma bitno da na tom planu postignemo suštinski napredak, kaže čelnik SIEPE.

Uprkos tim kritikama, Laganin ističe i da je, kad je reč o klimi koja vlada u zemlji za strane ulagače, u najnovijoj studiji kompanije "Ernst i Jang" Srbija svrstana na visoko šesto mesto među evropskim zemljama po broju realizovanih radno-intenzivnih projekata.

"To je jako važno za zemlju poput Srbije, koja sada ima stopu nezaposlenosti veću od 24 odsto", kaže on.

Poslovi sa Emiratima u prvom planu
Među novim, vrlo izglednim projekatima koji uskoro treba da se realizuju, Laganin u prvi plan stavlja nekoliko velikih investicija koje su već ugovorene ili se očekuju sa biznismenima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i nekih drugih arapskih zemalja.

&Er Srbija& putokaz za druge investicije (Tanjug, arhiva)
"Er Srbija" putokaz za druge investicije (Tanjug, arhiva)
Ugovor koji je postignut sa partnerom iz UAE oko formiranja aviokomapnije "Er Srbija" treba da bude neka vrsta putokaza i za druge velike investicije, rekao je Laganin.

"Sada intenizivno radimo sa partnerima iz Emirata i već u septembru očekujemo finalizaciju ugovora u ulaganjima u poljoprivredu, ali i nekretnine", dodao je Laganin, uz napomenu da će se u istom mesecu intenizivirati i pregovori o budućoj fabrici čipova u Srbiji, koja bi takođe trebalo da se finasira novcem iz UAE.

Prema rečima Laganina, već je poznato da će se fabrika čipova graditi u dve faze. U prvoj fazi biće izgrađena takozvana mini fabrika, a u podizanje njenih pogona biće uloženo oko 400 miliona evra, dok bi kasnije usledila i izgradnja druge faze te fabrike sa dodatnim, još većim, ulaganjima.

Arapski investitori su, pored toga, zainteresovani da ulažu u proizvdnju komponenti za avio-industriju, i to je šansa za domaću industriju da pravi i isporučuje delove i opremu za vodeće proizvođače kao što evropski "Er bas" i američki "Boing", tvrdi Laganin.

Šansa i u regionalnoj saradnji
Postoji, osim toga, pojačano interesovanje stranih kompanija u automobilskoj industriji, a činjenica da je Hrvatska od 1. jula postala nova članica EU, takođe otvara vrata nekim firmama iz te zemlje da svoje pogone premeste u Srbiju, gde su uslovi za vođenje biznisa sada manje strogi nego u Uniji, navodi on.

Sagovornik Tanjuga kaže da veći priliv stranih investicija u zemlju tokom narednog perioda treba očekivati i zbog namere firmi iz zemalja regiona, pre svega Hrvatske i Slovenije, da sa partnerima u Srbiji ulože sredstva i naprave nove, veće, kompanije, koje bi bile mnogo jači igrači na zahtevnom tržištu EU, ali i na drugim tržištima širom sveta.

Laganin ističe i da ranije saopšteni podaci o prilivu stranih investicija u Srbiju i druge zemlje tokom minule godine daju bilans tih ulaganja u neto iznosu koji podrazumevaju i odlive po osnovu SDI i da se tu radi i o takozvanim portfolio investicijama.

"Ukoliko je, naprimer, zemlja obavila preveremenu otplatu određenih finansijskih plasmana mi beležimo taj iznos na rashodnoj strani budžeta i brojku koju dobijamo kao sumu priliva SDI je dosta niža, iako je pozitivan efekat na ekonomiju veći, jer ako prevremeno platimo neki dug time smo se ne samo razdužili već nemamo potrebe ni da plaćamo kamate", objasnio je Laganin.
Here we go again :lol: Pa nasa zalosna BiH pa je imala preko 600 miliona investicija.

A kolika je nezaposlenost u toj Srbiji. Pa samo u prva dva mjeseca ove godine je 30.000 ljudi ostalo bez posla, a dosada oko 100.000 u ovoj godini.
100.000 ljudi ostalo bez posla
IZVOR: BETA
Beograd -- Radnici Srbije se nalaze u lošijoj situaciji nego pre godinu dana, jer je od tada oko 100.000 njih ostalo bez posla, izjavio je Ljubisav Orbović.

"Samo u januaru i februaru ove godine izgubljeno je 30.000 radnih mesta, a jedan od najvećih problema za privredu zemlje su zaposleni na određeno vreme, kojih u Srbiji trenutno ima oko 300.000", rekao je Orbović koji je predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=709804
Last edited by Altair_SA on 22/08/2013 10:58, edited 2 times in total.
Yug

#356 Re: Velika Albanija

Post by Yug »

didžej wrote:
jednom je to hrvatska, drugi put je turska, treci put amerika, cetvrti put albanija, peti put nato pakt...
Pa pazi srpska politika iz devedesetih je bila katastrofalna i nanijela je mnogo zla ljudima i ja cesto razumijem gnjev ali ne razumijem da neko potpuno amnestira ili ignorise Hrvatsku politiku kojoj ce trebati jos decenije Josipovica i ljevicara da se izvrsi detoksinacija ustasluka koji i danas je jako bitan faktor.
palermo

#357 Re: Velika Albanija

Post by palermo »

udrch wrote:treba ovu inicijativu maximalno podržati..dobro bi bilo da se oko iz Mordora okrene prema Albaniji, umjesto što stoljećima gleda prema Bosni i Hercegovini..
:zid: stvarno si ovo napisao.

Naša nova parola,podržimo albance da bi sebi odmogli. Pokažimo da se sa principjelnošću nismo nikad ni sreli na putu, dajmo legitimitet Dodiku za njegove priče, stvarajmo neprijatelje u našem najbližem susjedstvu ((aka,Crna Gora) a sve to samo zbog toga da bi malo nasekirali Srbe. Ako bi ih nasekirali uopšte, jer podržati ovakvu jednu inicijativu nije ništa drugo nego otvaranje prostora za diskusiju o novim granicama. A u toj priči mi možemo samo najebati.
Usput, siguran sam da će te naći malo Bošnjaka u Crnoj gori koji bi potpisali ovu incijativu. Al umjesto njih ima ko hoće. Naši Bošnjaci iz Bosne i Hercegovine. Opet :zid:

I usput, zbog čega ta, rekao bih fascinacija Albancima i navodno njihovim uspjesima. Ako ima narod kojem se na ovim prostorima treba diviti onda su to samo Bošnjaci, njima nitko nije darovao Bosnu i Hercegovinu, ona je žestoko plaćena, to je narod koji je pokazao da je opet spreman da oprašta (a samo veliki to mogu), narod koji je pokazao da i iz pepela može ponovo stvarati, narod koji ljubavlju a ne mržnjom prema drugim pokazuje odanost svojoj domovini......i umjesto da smo sebe svjesni, mi opet virimo u drugo dvorište i vičemo, e tako treba.

i jopet :zid: ...........zaboli me glava od ovolikog lupanja u zid :D
RATM56

#358 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

A šta ima uopšte da se govori toliko o Srbiji na temi o Velikoj Albaniji? U Makedoniji su danas tenzije daleko izraženije nego u Bosni koju svi markiraju kao neko balkansko bure baruta iako se zapravo ljudi slobodno kreću i komuniciraju.

Inače, do ujedinjenja Albanije i Kosova će doći, pa to je prirodno. Možda ne u narednih 10 godina, dok ova generacija političara odsvira svoju jer teško da bi jedan Tači sve što je stekao isporučio Tirani, ali neke buduće generacije to će nesumnjivo učiniti.
Yug

#359 Re: Velika Albanija

Post by Yug »

palermo wrote:
udrch wrote:treba ovu inicijativu maximalno podržati..dobro bi bilo da se oko iz Mordora okrene prema Albaniji, umjesto što stoljećima gleda prema Bosni i Hercegovini..
:zid: stvarno si ovo napisao.

Naša nova parola,podržimo albance da bi sebi odmogli. Pokažimo da se sa principjelnošću nismo nikad ni sreli na putu, dajmo legitimitet Dodiku za njegove priče, stvarajmo neprijatelje u našem najbližem susjedstvu ((aka,Crna Gora) a sve to samo zbog toga da bi malo nasekirali Srbe. Ako bi ih nasekirali uopšte, jer podržati ovakvu jednu inicijativu nije ništa drugo nego otvaranje prostora za diskusiju o novim granicama. A u toj priči mi možemo samo najebati.
Usput, siguran sam da će te naći malo Bošnjaka u Crnoj gori koji bi potpisali ovu incijativu. Al umjesto njih ima ko hoće. Naši Bošnjaci iz Bosne i Hercegovine. Opet :zid:

I usput, zbog čega ta, rekao bih fascinacija Albancima i navodno njihovim uspjesima. Ako ima narod kojem se na ovim prostorima treba diviti onda su to samo Bošnjaci, njima nitko nije darovao Bosnu i Hercegovinu, ona je žestoko plaćena, to je narod koji je pokazao da je opet spreman da oprašta (a samo veliki to mogu), narod koji je pokazao da i iz pepela može ponovo stvarati, narod koji ljubavlju a ne mržnjom prema drugim pokazuje odanost svojoj domovini......i umjesto da smo sebe svjesni, mi opet virimo u drugo dvorište i vičemo, e tako treba.

i jopet :zid: ...........zaboli me glava od ovolikog lupanja u zid :D
Sta reci osim,BRAVO :thumbup:
Alfons Kauders

#360 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

didžej wrote:
od starijeg brata nisam trazio da me zastiti 20 i kusur godina... jer smo se pobili i on je izvukao deblji kraj :D

a ko ono maloprije rece nesto o grckim tenkovima koji tjeraju albance u afriku? :lol: :-)

jebote hajde sto ne znate istoriju, vec vam vise ni geografija ne ide od ruke :lol:
Alfons Kauders

#361 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

Yug wrote: Pa evo i desnicari su postali male mace.Konstruktivnije se prema BiH ponasa Vucic nego sto se ponasao Tadic.Sve se mijenja,pa jel ti mislis da ce vjecno praviti greske Beograd.
ne mislim, vec se nadam

da niste pravili greske devedesetih, gore bi prosli svi od karlovca do pristine... dakle nadam se da cete praviti iste greske

nadu da cete doci pameti i postati normalna evropska sam davno izgubio :D jedina konstanta srpske politike zadnjih nekoliko decenija je mrak, sto dalje od mene to bolje... i uz sto vise gresaka :thumbup:
RATM56

#362 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

Alfons Kauders wrote:jedina konstanta srpske politike zadnjih nekoliko decenija je mrak, sto dalje od mene to bolje... i uz sto vise gresaka :thumbup:
Jel to podržavaš Dodikova nastojanja?
Yug

#363 Re: Velika Albanija

Post by Yug »

Alfons Kauders wrote:
Yug wrote: Pa evo i desnicari su postali male mace.Konstruktivnije se prema BiH ponasa Vucic nego sto se ponasao Tadic.Sve se mijenja,pa jel ti mislis da ce vjecno praviti greske Beograd.
ne mislim, vec se nadam

da niste pravili greske devedesetih, gore bi prosli svi od karlovca do pristine... dakle nadam se da cete praviti iste greske

nadu da cete doci pameti i postati normalna evropska sam davno izgubio :D jedina konstanta srpske politike zadnjih nekoliko decenija je mrak, sto dalje od mene to bolje... i uz sto vise gresaka :thumbup:
Ma lako cemo za Srbiju,to je stara evropska drzava sa svim mogucim kapacitetima i nezaobilazan faktor u jugoistocnoj Evropi.Zato sam te i pitao jel ti pratis geopoliticka i ekonomska desavanja u ovom dijelu svijeta.
Problem je sta cemo Mi u BiH u ovoj zabokrecini nebitni bilo kome.
Alfons Kauders

#364 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

RATM56 wrote:
Alfons Kauders wrote:jedina konstanta srpske politike zadnjih nekoliko decenija je mrak, sto dalje od mene to bolje... i uz sto vise gresaka :thumbup:
idem korak dalje... podrzavam nastojanja lidera srba u hrvatskoj... koji su htjeli da svi srbi zive u jednoj drzavi... i na kraju im se ta zelja ostvarila :D
dede merdzane

#365 Re: Velika Albanija

Post by dede merdzane »

RATM56 wrote:
:roll:
LBVIEW

#366 Re: Velika Albanija

Post by LBVIEW »

didžej wrote:

bosnjacko pitanje je rijeseno, bosnjaci imaju drzavu i u njihovom je interesu da ne bude crtanja novih granica na balkanu. ako to tebi nije jasno onda si politicki idiot.
Slusaj, ti predlazes konacno rijesenje albanskog pitanja tjeranjem leopardima do Afrike ili u more, pa te ja nisam nazvao umobolnikom(a argumenti su tu, ti si ih sam servirao), vec samo ckompi, zato sto ne smijes, jer se bojis moderacije, propagirati isto glede bosnjackog.A mislis isto, nemojmo se lagati, k'o i oni "veseljaci" na smotri srpskog "folkora" u Bratuncu neki dan.
Dalje, ovdje niko, osim tebe i par drugova-salonaca koji tuse o uspostavljanu nekakve Velike Albanije ratom protiv 4 drzave, sto nije nista drugo do projekcija i "wisfull thinking" u kojem bi oni mogli polticki profitirati,a sluzi im i kao opravdanje za svo ono divljastvo 90-tih bas kao i "islamizam" u BiH,ne zagovara nekakve promjene granica, ujedinjenja etnickih teritorija, ratove i sl budalastine,te zato nemoj meni poturati tu pricu. A , vala znamo ko ima patent na i sklonost k takvom rijesavanju politickih pitanja gdje se ne preza ni od genocida, A ako vi patite od kolektivne amnezije, ostatak Balkana ne.
Sto se bosnjackog interesa, ne kontam sto bi se to tebe uopce ticalo- nakon "avanture" zvana Jugoslavija u kojoj je politicki stav Bosnjaka diktirao neko drugi a vrlo dobro znamo i ko,danas Bosnjaci konacno gledaju svoje interese bez sufliranja komsija i susjeda.E, sad, znam da je tebi i tvojima to tesko "svariti", al' sto cu ti ja- kako ste sijali tako sad i zanjete. To sto vas niko od susjeda i komsija ne podrzava u vasoj "pravednoj borbi za vekovna ognjista" kriva je vasa agresivna i divljacka politika 90-tih, kad su ta ista ognjista "branjena" po BiH i Hrvatskoj etnickim cisenjem i genocidom.
RATM56

#367 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

Alfons Kauders wrote:
RATM56 wrote:
idem korak dalje... podrzavam nastojanja lidera srba u hrvatskoj... koji su htjeli da svi srbi zive u jednoj drzavi... i na kraju im se ta zelja ostvarila :D
Dakle ako Bog da, biće rata je li?
Alfons Kauders

#368 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

RATM56 wrote:
to zavisi od vas, ne od nas...

a s obzirom na broj ratova koje je srbija pokrenula u zadnjih 100 godina...
RATM56

#369 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

Alfons Kauders wrote:
RATM56 wrote:
Od mene ne zavisi, niti mu se nadam nit ga prizivam. Ali ti mu se veseliš, reklo bi se (ako Bog da srpskih grešaka kako veliš). Samo da se nađu oni drugi veseljaci da ga pokrenu, ti ne bi prvi, stidljivko :lol:
Yug

#370 Re: Velika Albanija

Post by Yug »

Ja mislim da rat zavisi od Bosanskih Hrvata. :D ..Na kraju ce biti "svi Hrvati u jednoj drzavi".Ha ja,nisu vise Bosnjaci i Srbi toliki levati. :-D :bih:
Alfons Kauders

#371 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

RATM56 wrote:
Alfons Kauders wrote:
RATM56 wrote:
Od mene ne zavisi, niti mu se nadam nit ga prizivam. Ali ti mu se veseliš, reklo bi se (ako Bog da srpskih grešaka kako veliš). Samo da se nađu oni drugi veseljaci da ga pokrenu, ti ne bi prvi, stidljivko :lol:
Pa samo za mog zivota vi ste pokrenuli cetiri rata... Da ne idemo u vrijeme moga djeda i pradjeda.

Jasan sablon ponasanja, sta da ti kazem? Kakvu bi kvotu Srbija dobila u kladionici za pokretanje novog rata? Istu kao Bosna, ili Slovenija?

Nisam ja kriv sto Srbija i danas fura istu nekrofilsku, samoubilacku politiku, mrak, suze, krv
RATM56

#372 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

Alfons Kauders wrote: Pa samo za mog zivota vi ste pokrenuli cetiri rata... Da ne idemo u vrijeme moga djeda i pradjeda.

Jasan sablon ponasanja, sta da ti kazem? Kakvu bi kvotu Srbija dobila u kladionici za pokretanje novog rata? Istu kao Bosna, ili Slovenija?

Nisam ja kriv sto Srbija i danas fura istu nekrofilsku, samoubilacku politiku, mrak, suze, krv

Ne razumeš, ti ovaj put ŽELIŠ da oni pokrenu nešto, što bi dovelo do rata koji bi prebacio sve Srbe na pravu stranu Drine. Juče možda nisi bio od onih koji su želeli, ali danas bi Srbin koji bi zapucao ispunio u prvom redu tvoju želju. Pa čitavu temu prizivaš greške

Što se stidiš svojih ratnih poriva?
Alfons Kauders

#373 Re: Velika Albanija

Post by Alfons Kauders »

RATM56 wrote:
Alfons Kauders wrote: Pa samo za mog zivota vi ste pokrenuli cetiri rata... Da ne idemo u vrijeme moga djeda i pradjeda.

Ne razumeš, ti ovaj put ŽELIŠ da oni pokrenu nešto, što bi dovelo do rata koji bi prebacio sve Srbe na pravu stranu Drine. Juče možda nisi bio od onih koji su želeli, ali danas bi Srbin koji bi zapucao ispunio u prvom redu tvoju želju. Pa čitavu temu prizivaš greške

Što se stidiš svojih ratnih poriva?
Ne zelim, ali sam svjestan da hoce, kad tad. I naravno da prizivam da grijese, pa ne ocekujes valjda da navijam za Srbiju u sljedecem ratu?

I ne bi prebacio "sve Srbe" na pravu stranu Drine, vec samo one koji smatraju da su s pogresne strane Drine. Zapravo sami bi otisli, dokazano u vise navrata.
RATM56

#374 Re: Velika Albanija

Post by RATM56 »

Alfons Kauders wrote:
Ne zelim, ali sam svjestan da hoce, kad tad. I naravno da prizivam da grijese, pa ne ocekujes valjda da navijam za Srbiju u sljedecem ratu?
:lol:

Dakle, rat je već gotova stvar, nije pitanje hoće li već kada. Pa se nadaš ratnim greškama Srbije :lol:

Hajde bolan, nismo deca, prizivaš greške koje bi dovele do rata u prvom redu.
palermo

#375 Re: Velika Albanija

Post by palermo »

Šteta što nema moderatora, jer trolate, i temu ste uništili........
Locked