Veleizdaja ii ne?

underwater

#26 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by underwater »

zateznistub wrote:meni, kao obicnom građaninu, ovo debelo smrdi na SBB reziju. Mozda grijesim a mozda ne.
Njihova je samo kamera, rezija je

http://www.youtube.com/watch?v=DhSjvQtDdx8
Kikibombona

#27 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by Kikibombona »

Skijaš wrote:
underwater wrote:Da li nas se zeli gurnuti u vanredno stanje iz kojeg je jedini izlaz podjela bosne?
Ko to kaže ? U BiH već dvije decenije traje vanredno stanje, jedan narod plaše drugim narodom, drugi trećim a treći prvim, i u takvoj atmosferi planskog sijanja straha imamo enormno bogaćenje političara s jedne strane, a s druge to da je na primjer Pipi umro jer nije mogao naći štelu preko koje bi sredio krevet na Koševu. Ne može to vječno trajati i mora se napraviti iskorak.

Rušenje Nikšićeve vlade neće dovesti do raspada BiH i smiješno je narod plašiti takvim nebulozama. Ja jesam protiv nasilja i bilo bi dobro sačekati izbore, ali reći kako smjena ove ili one vlade dovodi u pitanje opstanak države (pored toliko nas koji smo naoružani), to je baš ono providna stranačka propaganda.
Underwater, matirao te Skijas. Vidim da se nisi osvrnuo na boldano, tj. priznao si poraz. Nije ti prosla dimna bomba.

Evo ti jos jedna mozgalica.

Aleksandra Pandurevic, istaknuta clanica SDSa tvrdi da su protesti stranacki motivisani. Dakle, dijelis misljenje sa SDSom.
Last edited by Kikibombona on 11/02/2014 20:27, edited 1 time in total.
voajer

#28 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by voajer »

underwater wrote:
nemampojma0 wrote:Kad cujem da je ovakav tipus poput Tope gazija,lijepo mi pozli.Kakav to gazija dzipom nalijece na narod,jel to pokazuje "gaziluk" svoj?
Jel to gazije nisu borci s Kule Grada kod Zvornika,koji su prvi pruzili otpor agresiji ili borci Cerske ili borci Teocaka,Gradacca,Buzima,Mostara...?
Jel to oni nisu gazije?
JESU I TO VECE GAZIJE OD TOPE,al gdje su oni danas?
Ubijeni su siromastvom i nepravdom u pojam,brinu kako ce djecu prehraniti,neki su se vratili u RS i tamo svojim prisustvom brinu i brane drzavu.
Kako to oni nemaju Hamera,a Topa ima,otkud mu???Znamo,ima zato sto je marioneta u rukama Bakira,sto nema dostojanstva i morala,sto je prodao dusu za lagodan zivot,sto od sebe pravi lovackog kera.I sve to nek radi,ima pravo da bira kako ce zivjeti,na dusu mu to,al NEMA PRAVO DA GAZI BOSNJACKU SIROTINJU KOJU JE SIROTINJOM NAPRAVIO ONAJ KOJI GA SALJE DA GAZI.
Jarane moj, Topa je imao para I PRIJE RATA a s Bakirom ima veze koliko i ti.
Topa je vazda imo para i IMACE, takva mu nafaka ...
Nije ga bakir postavio za komandanta (nije bake imo muda za takvo nesto) vec RAJA, ona koja je ustala da odbrani Sarajvo. Jer je GAZIJA, ima srce, kontas ...
Bakir ga nije poso da gazi nikog, a i da jeste TI TO NE MOZES ZNATI OSIM IZ NOVINA.
Na osnovu cega TI (kojeg eto znam s drugih thread-a) onda optuzis bakira, jesil to VIDOVIT?
i jel ti to zavidis topi na hammeru?????
Njegova nafaka takva ....
Preporucio bih ti ovu dovu, mozda se i tebi posreci (a prije toga pogledaj i onaj klip o otporu):
Oh lord won't you buy me a Mercedes Benz.
My friends all drive porsches, I must make amends.
Worked hard all my lifetime, no help from my friends.
So oh lord won't you buy me a Mercedes Benz
Snašli ste se vi, snašli, takva vam nafaka patriotska. Vama "snalažljivima sa nafakom" ovi zadnji dani mora da izgledaju ko najgori košmar :lol:
underwater

#29 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by underwater »

Kikibombona wrote:
Skijaš wrote:
underwater wrote:Da li nas se zeli gurnuti u vanredno stanje iz kojeg je jedini izlaz podjela bosne?
Ko to kaže ? U BiH već dvije decenije traje vanredno stanje, jedan narod plaše drugim narodom, drugi trećim a treći prvim, i u takvoj atmosferi planskog sijanja straha imamo enormno bogaćenje političara s jedne strane, a s druge to da je na primjer Pipi umro jer nije mogao naći štelu preko koje bi sredio krevet na Koševu. Ne može to vječno trajati i mora se napraviti iskorak.

Rušenje Nikšićeve vlade neće dovesti do raspada BiH i smiješno je narod plašiti takvim nebulozama. Ja jesam protiv nasilja i bilo bi dobro sačekati izbore, ali reći kako smjena ove ili one vlade dovodi u pitanje opstanak države (pored toliko nas koji smo naoružani), to je baš ono providna stranačka propaganda.
Underwater, matirao te Skijas. Vidim da se nisi osvrnuo na boldano, tj. priznao si poraz. Nije ti prosla dimna bomba.

Evo ti jos jedna mozgalica.

Aleksandra Pandurevic, istaknuta clanica SDSa tvrdi da su protesti politicki motivisani. Dakle, dijelis misljenje sa SDSom.
Pa ti si totalno nepismen.
Napisem upis u kojim tvrdim da celnike koji sada vode drzavu treba optuziti za veleizdaju, a ti meni o SDS-u...
Kakve veze ima rusenje niksiceve vlade, na to se ne osvrcem, jebo tu vladu, ovde je drzava u pitanju.
Rusila se SAMO tamo gdje su bosnjaci i TAKO CE OSTATI.
Eto ako ovi nesrecnici sto protestvuju zaista vjeruju u svoje zahtjeve NEKA IDU U RS DA PROTESTVUJU.
A ne da pozivaju Svjetlanu Cenic da preuzme tuzlu PA JESTEL VI NORMALNI LJUDI?????
I jos se to istice kao POZITIVAN primjer ....ooooo gluposti bosanska BESKONACNA SI !!!!
nemampojma0

#30 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by nemampojma0 »

underwater wrote:
nemampojma0 wrote:Kad cujem da je ovakav tipus poput Tope gazija,lijepo mi pozli.Kakav to gazija dzipom nalijece na narod,jel to pokazuje "gaziluk" svoj?
Jel to gazije nisu borci s Kule Grada kod Zvornika,koji su prvi pruzili otpor agresiji ili borci Cerske ili borci Teocaka,Gradacca,Buzima,Mostara...?
Jel to oni nisu gazije?
JESU I TO VECE GAZIJE OD TOPE,al gdje su oni danas?
Ubijeni su siromastvom i nepravdom u pojam,brinu kako ce djecu prehraniti,neki su se vratili u RS i tamo svojim prisustvom brinu i brane drzavu.
Kako to oni nemaju Hamera,a Topa ima,otkud mu???Znamo,ima zato sto je marioneta u rukama Bakira,sto nema dostojanstva i morala,sto je prodao dusu za lagodan zivot,sto od sebe pravi lovackog kera.I sve to nek radi,ima pravo da bira kako ce zivjeti,na dusu mu to,al NEMA PRAVO DA GAZI BOSNJACKU SIROTINJU KOJU JE SIROTINJOM NAPRAVIO ONAJ KOJI GA SALJE DA GAZI.
Jarane moj, Topa je imao para I PRIJE RATA a s Bakirom ima veze koliko i ti.
Topa je vazda imo para i IMACE, takva mu nafaka ...
Nije ga bakir postavio za komandanta (nije bake imo muda za takvo nesto) vec RAJA, ona koja je ustala da odbrani Sarajvo. Jer je GAZIJA, ima srce, kontas ...
Bakir ga nije poso da gazi nikog, a i da jeste TI TO NE MOZES ZNATI OSIM IZ NOVINA.
Na osnovu cega TI (kojeg eto znam s drugih thread-a) onda optuzis bakira, jesil to VIDOVIT?
i jel ti to zavidis topi na hammeru?????
Njegova nafaka takva ....
Preporucio bih ti ovu dovu, mozda se i tebi posreci (a prije toga pogledaj i onaj klip o otporu):
Oh lord won't you buy me a Mercedes Benz.
My friends all drive porsches, I must make amends.
Worked hard all my lifetime, no help from my friends.
So oh lord won't you buy me a Mercedes Benz
JOK,samo ga je Bakir postavio za vojnog atasea u ZG,toliko o tome kako nisu ni u kakvoj vezi.
Drugo,ti mene ne poznajes,vec si samo procitao par mojih postova,jesil to ti vidovit?
Trece,jel to Topa ima pravo gaziti narod po ulicama,bez obzira jel gazija ili nije?
Cetvrto,jel to svi koji su bili borci sad mogu izaci na cestu i tuci koga hoce,jesu li se za to borili?
A po pitanju tvog ismijavanja s dovama nemam rijeci.
Sirotinja ginula,a Tope i topici se proslavljali i jos ako su imali para,to je islo puni lakse.
coek

#31 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by coek »

...
Last edited by coek on 24/02/2014 09:52, edited 1 time in total.
underwater

#32 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by underwater »

nemampojma0 wrote:JOK,samo ga je Bakir postavio za vojnog atasea u ZG,toliko o tome kako nisu ni u kakvoj vezi.
Drugo,ti mene ne poznajes,vec si samo procitao par mojih postova,jesil to ti vidovit?
Trece,jel to Topa ima pravo gaziti narod po ulicama,bez obzira jel gazija ili nije?
Cetvrto,jel to svi koji su bili borci sad mogu izaci na cestu i tuci koga hoce,jesu li se za to borili?
Sirotinja ginula,a Tope i topici se proslavljali i jos ako su imali para,to je islo puni lakse.
Ti ne znas jel ga bakir postavio za vojnog atasea, nit da je on gazio narod.
Sve si to procito iz novina. A nijedno nije tacno. Cuvaj se kleveta (halali. ogradjujem se ako si ilhamom vidio)
Nadam se da znas napravit distinkciju izmedju pojmova sirotinje i izbjeglica, te izmedju drzave i geta.
Ja samo podrzavam manje zlo, a to je dozvoljeno.
A za dovu ... nisam se ismijavo ...ozbiljno sam ti napisao, pa ti sad kako hoces.
underwater

#33 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by underwater »

coek wrote:Spomenu ovaj i naseg Bakira, drzavnika od kalibra, pa njega moze branit' samo clan uze mu rodbine ili placeni spinner.
Gdin Bakir, mali princ kako ga od miloste zove dekadentna bosnjacka ""inteligencija", u trenucima kada se u drzavi ne zna ni ko pije ni ko placa, brine o otvaranju nekog bezveznog trznog centra, za koji ljudi odavno pricaju da je njegov.
Dopustam, mozda nije njegov, al' mu je od jarana, a on brata Bakira nece ostaviti da gleda.
Nafakali covjek. Ko je ovoj sirotinji kriv sto nema nafaku.
Ma spin si ti ... pa ja pisem da ga treba optuzit za veleizdaju, a ti palamudis da sam mu rodbina.
Ali ti to ne vidis od MRZNJE zato sto on eto mozda ima para.
Ne vidis od zavidnosti.
Nazalost, vecina je bosnjaka takva ... MRZNJA ide dotle da bi vecina bila happy da na njegovo mjesto dodje SVETLANA CENIC !!!! O tempora ...
Dozovi se, to o cemu palamudis (socijalni momenat) NIJE UZROK OVIH PROTESTA, to je kao eklatantan fakt samo iskoristeno da se pokrenu mase za sasvim druge ciljeve.
Protesti i promjene DA ALI SAMO U CIJELOJ BIH !!!!
nemampojma0

#34 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by nemampojma0 »

underwater wrote:
nemampojma0 wrote:JOK,samo ga je Bakir postavio za vojnog atasea u ZG,toliko o tome kako nisu ni u kakvoj vezi.
Ti ne znas jel ga bakir postavio za vojnog atasea, nit da je on gazio narod.
Sve si to procito iz novina. A nijedno nije tacno. Cuvaj se kleveta (halali. ogradjujem se ako si ilhamom vidio)
Nadam se da znas napravit distinkciju izmedju pojmova sirotinje i izbjeglica, te izmedju drzave i geta.
Ja samo podrzavam manje zlo, a to je dozvoljeno.
A za dovu ... nisam se ismijavo ...ozbiljno sam ti napisao, pa ti sad kako hoces.
Niko nista ne zna,osim vas SDA-ovaca,jel da?Al ste se prevarili,zaboravili ste onu svoju "narod zna",vidis sad.Nisam vidio ni onog zivotno ugrozenog policajca koji je povrijedjen,nisam vidio ni onih 12kg droge,nisam vidio ni tone pepela od izgorjelog arhiva...znas.Al et vidio sam slike na kojim taj tvoj Tarzan gazi ljude,mozda je i to opsjena,ha?
A za ovo tvoje ismijavanje s dovama i ilhamom,samo ti mogu reci MARŠ,SRAM TE BILO NA OBA SVIJETA.
S tobom sam zavrsio svaku diskusiju.
underwater

#35 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by underwater »

nemampojma0 wrote:Niko nista ne zna,osim vas SDA-ovaca,jel da?Al ste se prevarili,zaboravili ste onu svoju "narod zna",vidis sad.Nisam vidio ni onog zivotno ugrozenog policajca koji je povrijedjen,nisam vidio ni onih 12kg droge,nisam vidio ni tone pepela od izgorjelog arhiva...znas.Al et vidio sam slike na kojim taj tvoj Tarzan gazi ljude,mozda je i to opsjena,ha?
A za ovo tvoje ismijavanje s dovama i ilhamom,samo ti mogu reci MARŠ,SRAM TE BILO NA OBA SVIJETA.
E moj efendija ... pravi si primjer bosnje.
SDA nikad nisam bio, a od bosne sam vec dugo 16 milja km (pitaj chmolju ako ne vjerujes, vidi on IP)
Iz tebe hodza progovara FUKARALUK ... pritisla besparica ...tesko ti ha? Ne mozes se nosit s time?
Moze onda bit i gore ...uvijek ima gore. Vajcu se zato.
Ako vec sabura nemas onda malo pameti ... ne kazem ja ni da ovaj novi Rejs valja al je bolji od PATRIJAHA.
Rekoh ti i da onaj klip pogledas al ti kibur ne dade.
Halali ako sam te sta barno dze ne treba ... ja sam tebi sve halalio :kiss:
Kikibombona

#36 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by Kikibombona »

underwater wrote:Pa ti si totalno nepismen.
Napisem upis u kojim tvrdim da celnike koji sada vode drzavu treba optuziti za veleizdaju, a ti meni o SDS-u...
Kakve veze ima rusenje niksiceve vlade, na to se ne osvrcem, jebo tu vladu, ovde je drzava u pitanju.
Eto ako ovi nesrecnici sto protestvuju zaista vjeruju u svoje zahtjeve NEKA IDU U RS DA PROTESTVUJU.
A ne da pozivaju Svjetlanu Cenic da preuzme tuzlu PA JESTEL VI NORMALNI LJUDI?????
I jos se to istice kao POZITIVAN primjer ....ooooo gluposti bosanska BESKONACNA SI !!!!
Ti i jebena Alesandra Pandurevic dijelite misljenje! I ti i ona kazete da su protesti zvjera! Kontas ili trebam crtati? Ti i SDS na istim talasnim duzinama!

Uostalom, ti si onaj sto podrzava Zijada Turkovica. Sta se sa tobom ima pricati?
underwater

#37 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by underwater »

@nemampojma

Ti si ono iz RS-a, bar tako si pisao ha?
Pa sto ti podrzavas onda proteste u Sarajvu, ako je tebi lose, sto ne protestvujes u Zvorniku????
Tebi nit su krivi ni bakir ni zlatko ... mileta se ti fataj.
Naravno, ako mislis da insan smije pocinit samoubojstvo ....
underwater

#38 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by underwater »

Kikibombona wrote:
underwater wrote:Pa ti si totalno nepismen.
Ti i jebena Alesandra Pandurevic dijelite misljenje! I ti i ona kazete da su protesti zvjera! Kontas ili trebam crtati? Ti i SDS na istim talasnim duzinama!

Uostalom, ti si onaj sto podrzava Zijada Turkovica. Sta se sa tobom ima pricati?
Kiki, ne ljuti se, al fakt pises nebuloze.
Ja ti kazem da je OTPOR dosao iz Srbije, a ti lupetas o nekakvoj Aleksandri ... koga zaboli sta ona kaze.
A sto se tice Zike :lol: :lol: :lol: nisam ja bolan njega podrzavo, samo sam reko da mu je sve mont-montaza jer se zakacio s Kratkim i Keljmendijom ...
Da nije toga bilo .... eh dze bi Ziki bio kraj. Al to je sve za tebe visa matematika.
Kikibombona

#39 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by Kikibombona »

Imas neki dokaz?

Ja imam dokaz da je bunt proizasao iz narodnog nezadovoljstva.

Ja i moji poznanici nemamo veze sa Srbijom, pa smo izasli na proteste.

Gdje su tvoji dokazi?

Mislim, tema je smijesna. Odjavljujem se.
Skijaš

#40 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by Skijaš »

Kikibombona wrote:
Skijaš wrote:

I samo da dodam, bilo bi dobro odgoditi projekat rekonstrukcije entitetske Vlade do rezultata novih izbora, ući u proces formiranja nove vlasti dok su ljudi na ulicama može pogoršati bezbjedonosnu situaciju u društvu. Dakle država neće nestati zbog pada Nikšićeve Vlade, ali problema sa ovakvom atmosferom može biti. Protesti su uspjeli, sada se treba pripremiti za izbore.
mefistofilis

#41 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by mefistofilis »

underwater-e: i tebi kao i mnogim drugim ovih dana preporucujem da se ubijes, metkom u celendru jer ti vugla ni za cega drugog nije.
JThomas

#42 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by JThomas »

dova za hummera, pad nikšićeve vlade = pad države, a ziki je montirano. i objašnjenje zašto neko ima a neko nema - takva mu nafaka.

kome trebaju rušioci države izvana pored takvog viđenja države, nacije, vjere i ekonomije?
underwater

#43 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by underwater »

Kikibombona wrote:Imas neki dokaz?

Ja imam dokaz da je bunt proizasao iz narodnog nezadovoljstva.

Ja i moji poznanici nemamo veze sa Srbijom, pa smo izasli na proteste.

Gdje su tvoji dokazi?

Mislim, tema je smijesna. Odjavljujem se.
a SA KOJIM ZAHTJEVIMA ste vi izali na ulicu??????
Tek su se juce pojavili zahtjevi
Za koji ste k... vi izlazili?
A za koji palili i onoliku stetu napravili ...
(a ovde ti nisi ni skonto sta je tema pa onda SRETNO :thumbup: , ne dolazi vise)
underwater

#44 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by underwater »

JThomas wrote:dova za hummera, pad nikšićeve vlade = pad države, a ziki je montirano. i objašnjenje zašto neko ima a neko nema - takva mu nafaka.

kome trebaju rušioci države izvana pored takvog viđenja države, nacije, vjere i ekonomije?
Eto i ti da nesto napises :lol: :lol: :lol:
JThomas

#45 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by JThomas »

a da nisi ti ovdE ubačeni element iz srbije? jer koliko znam, u bosni i hercegovini i konstitutivni i ostali govore ovdJe?
underwater

#46 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by underwater »

JThomas wrote:a da nisi ti ovdE ubačeni element iz srbije? jer koliko znam, u bosni i hercegovini i konstitutivni i ostali govore ovdJe?
De ne trolaj mi po temi, nane ti eto ...
(jel se kaze na satrovackom VDEO ili VDJEO :? ...analfabetu jedan)
JThomas

#47 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by JThomas »

znači ovde je šatrovački, a ne ekavski? :lol:

kako je onda nešatrovački oblik? :lol:

:lol:
Lug

#48 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by Lug »

vide vide..sto se neda ni pomisli da bi iz drugih centara moglo sve poceti.. nervozni?
nemampojma0

#49 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by nemampojma0 »

underwater wrote:
nemampojma0 wrote:Niko nista ne zna,osim vas SDA-ovaca,jel da?Al ste se prevarili,zaboravili ste onu svoju "narod zna",vidis sad.Nisam vidio ni onog zivotno ugrozenog policajca koji je povrijedjen,nisam vidio ni onih 12kg droge,nisam vidio ni tone pepela od izgorjelog arhiva...znas.Al et vidio sam slike na kojim taj tvoj Tarzan gazi ljude,mozda je i to opsjena,ha?
E moj efendija ... pravi si primjer bosnje.
SDA nikad nisam bio, a od bosne sam vec dugo 16 milja km (pitaj chmolju ako ne vjerujes, vidi on IP)
Iz tebe hodza progovara FUKARALUK ... pritisla besparica ...tesko ti ha? Ne mozes se nosit s time?
Moze onda bit i gore ...uvijek ima gore. Vajcu se zato.
Ako vec sabura nemas onda malo pameti ... ne kazem ja ni da ovaj novi Rejs valja al je bolji od PATRIJAHA.
Rekoh ti i da onaj klip pogledas al ti kibur ne dade.
Halali ako sam te sta barno dze ne treba ... ja sam tebi sve halalio :kiss:[/quote]

Stvarno se trebas zamisliti nad sobom.Mene ucis saburu i pameti,a sam si razvezo jezicinu ko kakva mahalusa i vrijedjas.Sva diskusija ti se svela na vrijedjanje i podjebavanje vidi se da si pun pameti i sabura.
Nemam namjeru da tebi objasnjavam,al hvala Bogu nije me pritisla besparica,a i da pritisne ne bi bilo prvi put i opet hvala Bogu.
Zar ima vece fukare od onoga koji ima para i misli da moze da vrijedja ili gazi autom onog ko nema para.
Bolan,tebe pare obuzele,pa sve kroz to mjeris.A jos poraznije i veci fukarluk je sto branis pokvarenu vlast,koja ko i ti misli da moze siromasnim da radi sta god pozeli.Gdje ti je onaj silni sufijski osjecaj i ljubav za drugoga il je i to instant ko i ljubav prema domovini iz neke daleke zemlje.I sad odatle meni saljes poruke sta treba da radim i kako da zivim i jos mi prijetis da se cuvam,jer moze mi biti gore.
Aferim tebi za to sve.
Jedino tacno sto si napisao je da sam pravi primjer Bosnje,cime se ponosim,za razliku od vecine dijasporaca.
Bodkin

#50 Re: Veleizdaja ii ne?

Post by Bodkin »

pa jebo majku, na ovom forumu se tako razbacuje velikim rijecima da je to smijurija. cuj ni manje ni vise nego veleizdaja :D
Post Reply