VEHABIJE U BIH MOGAO BI UKINUTI NOVI EFENDIJA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

vonBosnae wrote:Selamun alejkum,
Da podsjetim neke da ovo nije SERBIAN CAFFE vec sarajevo-x.
Ovoliko mrznje i poziva na linc nisam primjetio ni kad je bilo obiljezavanje godisnjice stradanja srebrenickih Bosnjaka.
Ocito da nesto ovdje smrdi.
Ili ima puno forumasa sa mjestom boravka u manjem bh entitetu tj.neosunecenih ili su neki pomahnitali.
Nikad nisam cuo da je neki momak kako vi kazete sa bradom i malo kracim hlacama nekog verbalno a kamoli fizicki ugrozio.
Barem je takva situacija u mojoj Krajini.
Momaka.o kojima govorite u Krajini ima puno i ja ih kao Musliman smatram svojom bracom.
Molim dragog Boga da se i meni smiluje pa da i ja klanjam svih 5 vakat namaza redovno,da postim citav ramzan,da dajem zekat,da zivim normalnim porodicnim zivotom.Amin
Ako je pridrzavanje islamskih fundamenata radikalizam e onda ja zelim biti radikal.
SELAM
1. Glupo ti je poredjenje. Srebrenica nema veze sa vehabijama, ni oni sa Srebrenicom.
2. U ISLAMU nema nista na SILU, ili ja KAO I OBICNO ne znam da citam.
3. Ako mislis da si bolji covjek od nekog Aleksandra ili Milana samo zato sto si obrezan/osunecen, onda su ti umjesto koze skratili ono malo mozga sto si imao!
4. Nemoj moliti Allaha da klanjas, vec ugasi kompjuter (uljepsaj nam dan) i idi klanjaj...
5. Ne znam kakve su tvoje vehabije u krajini, ali ovdje se ne pridrzavaju fuundamenata Islama, vec se vracaju na onaj stepen zivota kakv je bio za vrijeme Objave....
6. Vidjecemo kakav ces biti kada ti kcerka dovede takvog kuci....
ibnHome

Post by ibnHome »

Prenj wrote:
ibnHome wrote:
Prenj wrote:Nije valjda da ni Alija Izetbegovic nije bio musliman?
bierkof wrote: Da li je neko musliman ili ne Allah najbolje zna...
Prenj wrote: Mozes li odvojiti jos par minuta svog vremena i odgovoriti mi na postavljeno pitanje?
Prenj, pazi na casu....
Pazim, zato i pitam opet.
eh drug...dzaba pitas...takvo nesto ne mozes ocekivati...jer...bez obzira na to sto je tebi misljenje bilo koga...na zadato pitanje...sasvim nevazno...moras ipak znati da vjernici...bilo kojoj vjeri pripadali...se nikad nece usuditi donositi zakljucke o drugima...na nacin kakav ti ocekujes/zahtijevas...jer to bi, po vjerovanju, bilo mijesanje u Boziju ingerenciju...
kapish...
Last edited by ibnHome on 21/09/2005 13:15, edited 1 time in total.
fix tha thing

Post by fix tha thing »

umro je mostar wrote:
vonBosnae wrote:Selamun alejkum,
Da podsjetim neke da ovo nije SERBIAN CAFFE vec sarajevo-x.
Ovoliko mrznje i poziva na linc nisam primjetio ni kad je bilo obiljezavanje godisnjice stradanja srebrenickih Bosnjaka.

Ocito da nesto ovdje smrdi.
Ili ima puno forumasa sa mjestom boravka u manjem bh entitetu tj.neosunecenih ili su neki pomahnitali.
Nikad nisam cuo da je neki momak kako vi kazete sa bradom i malo kracim hlacama nekog verbalno a kamoli fizicki ugrozio.
Barem je takva situacija u mojoj Krajini.
Momaka.o kojima govorite u Krajini ima puno i ja ih kao Musliman smatram svojom bracom.
Molim dragog Boga da se i meni smiluje pa da i ja klanjam svih 5 vakat namaza redovno,da postim citav ramzan,da dajem zekat,da zivim normalnim porodicnim zivotom.Amin
Ako je pridrzavanje islamskih fundamenata radikalizam e onda ja zelim biti radikal.
SELAM
Na osnovu one prve dvije recenice mozemo zakljuciti da ti nisi radikal nego bolid :D

:D :D :D :D
i tu mu ga mostar suknu
Prenj

Post by Prenj »

ibnHome wrote:
Prenj wrote:
ibnHome wrote: Prenj, pazi na casu....
Pazim, zato i pitam opet.
eh drug...dzaba pitas...takvo nesto ne mozes ocekivati...jer...bez obzira na to sto je tebi misljenje bilo koga...na zadato pitanje...sasvim nevazno...moras ipak znati da vjernici...bilo kojoj vjeri pripadali...se nikad nece usuditi donositi zakljucke o drugima...na nacin kakav ti ocekujes/zahtjevas...jer to bi, po vjerovanju, bilo mijesanje u Boziju ingerenciju...
kapish...
Otkud onda napori i praksa vehabija da se propise kako musliman MORA izgledati, te mora brada, te moraju se skratiti pantole, zensko pokriti, ...
Zar nije puno, puno vaznije biti dobar covjek, nego da se izgledom imitira neki uzor napravljen po zahtjevima davno proslog vremena?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ibnHome wrote: eh drug...dzaba pitas...takvo nesto ne mozes ocekivati...jer...bez obzira na to sto je tebi misljenje bilo koga...na zadato pitanje...sasvim nevazno...moras ipak znati da vjernici...bilo kojoj vjeri pripadali...se nikad nece usuditi donositi zakljucke o drugima......jer to bi, po vjerovanju, bilo mijesanje u Boziju ingerenciju...
kapish...
e nadam se da se neces ljutiti, ali ovaj post cu da SAVE na komp....
na vrh glave mi je kvazi vjernika "sta si ti sta si ti, ti ne valjas samo ja valjam"....
Hvala (jedna od rijetkih pametnih da procitam danas)....

PS Jos uvijek ne volim ni vehabije ni big katolike ni big pravoslavce... ;) udavise...
ibnHome

Post by ibnHome »

@prenj
mada su ti zakljucci savim tacni...makar tako se meni cine...ako se izvade iz kontexta citiranog...
stvarno, ne mogu nikako da dokucim slijed tvoje logike...
mozda je do mene...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

seka wrote:
mIRCerka wrote:PS Jos uvijek ne volim ni vehabije ni big katolike ni big pravoslavce... ;) udavise...
ti si vec poplavila

nego slijedeci put kad te napadne ... let-lampu i cicanje brade :-) :D

bilo cije :D brade :D
ne reci dva puta....
jezim se kad pocne demagogija medju omladinom....
pa pocnu jedni drugima pametovati...pa pocnu meni pametovati....
:roll: a ja ko hepo kockica, planem za cas....i onda ne ostane kamen na kamenu....
sve je u redu dok me ne diraju...a kad krene filozofiranje...nema vise ni dame ni gradskog djeteta u meni...samo fasista, kocijas.... :evil: :D
fix tha thing

Post by fix tha thing »

nemam nista protiv vehabija,barem nista protiv nacina na koji vjeruju!!!
ali mozda prije pola godine na casu sociologije profesorica je dosla i pitala nas jesmo li sinoc gledali tv alfu!!!! kaze da je bio neki intervju sa nekim vehabiom!!! on je rekao da ce uskoro doci vrijeme da se odbrani bosna od strane nemuslimana!!! i sama profesorica je muslimanka,i to velika,ali to je osudila kategoricno!!!
halo ba takve stvari javno pricati!!!ja ne mogu tvrditi da je ovo zaista bilo jer ja ovo nisam vidio!!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

fix tha thing wrote:nemam nista protiv vehabija,barem nista protiv nacina na koji vjeruju!!!
ali mozda prije pola godine na casu sociologije profesorica je dosla i pitala nas jesmo li sinoc gledali tv alfu!!!! kaze da je bio neki intervju sa nekim vehabiom!!! on je rekao da ce uskoro doci vrijeme da se odbrani bosna od strane nemuslimana!!! i sama profesorica je muslimanka,i to velika,ali to je osudila kategoricno!!!
halo ba takve stvari javno pricati!!!ja ne mogu tvrditi da je ovo zaista bilo jer ja ovo nisam vidio!!
nego da se vratimo na temu...

Ako ce dr. Karic biti bolji reis od Cerica, ako ce se fakat boriti za ono sto Ceric samo deklamuje, dabogda bio dozivotni reis....
ako ce prodat onu mecku i obnoviti kuce povratnicima, bujrum...
ako ce biti isti ko Ceric, onda dzaba hvatanje na ovu pricu....
HOOLIGANS

Post by HOOLIGANS »

A zasto vam vehabije smetaju?
Koliko znam a znate i svi ostali, takvi ljudi nisu nikad poceli ni jedan rat,na ovim prostorima.
Ali vam smetaju!!! A ovi drugi sto samo gledaju kako ce ponovo poceti rat, oni su nebitni!!!
Cetnici i ustase su ubijali Muslimane i silovali Muslimanke bile one pokrivene po propisima islamskim ili bile obucene po evropskim standardima.
A vehabije koje su dosle iz drugih drzava i ostale poslije rata u BiH imaju pravo na to, a samim tim sto su ostali znaci da su ostali i cistih ruku za vrijeme rata, a malo je onih koji nisu uprljali ruke za vrijeme rata!!!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

HOOLIGANS wrote:A zasto vam vehabije smetaju?
Koliko znam a znate i svi ostali, takvi ljudi nisu nikad poceli ni jedan rat,na ovim prostorima.
Ali vam smetaju!!! A ovi drugi sto samo gledaju kako ce ponovo poceti rat, oni su nebitni!!!
Cetnici i ustase su ubijali Muslimane i silovali Muslimanke bile one pokrivene po propisima islamskim ili bile obucene po evropskim standardima.
A vehabije koje su dosle iz drugih drzava i ostale poslije rata u BiH imaju pravo na to, a samim tim sto su ostali znaci da su ostali i cistih ruku za vrijeme rata, a malo je onih koji nisu uprljali ruke za vrijeme rata!!!
:roll: oh brother...zasto si lijen i zasto ne procitas sve od samog pocetka...
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

bierkof wrote:
bierkof wrote:Uzviseni Allah dz.s. kaze:”Ni vjernik ni vjernica nemaju izbora u onome sto im Allah i Njegov Poslanik narede, kada narede.” (El Ahzab, 36)

ALLAH I NJEGOV POSLANIK kingu... A posto je Muhammed s.a.v.s. naredio bradu, tu nema price vise...

Brada je sunnet Allahovog poslanika, tj. Svaki poslanik je imao bradu, svaki...
jeste sunnet, a sunnet nije stroga dužnost, moliću lijepo....
A plus u hadisu Poslanik s.a.v.s kaže; "Bog je lijep i voli ljepotu!" Što znasči da moramo povest makar minimalnog računa o ljepoti a ne da nam brada stši na sve strane!
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

mIRCerka wrote: nego da se vratimo na temu...

Ako ce dr. Karic biti bolji reis od Cerica, ako ce se fakat boriti za ono sto Ceric samo deklamuje, dabogda bio dozivotni reis....
Još kad bi uspio natjerat naše hodžusije da rade onako kako pričaju! Bio bi kul!!! I mene je strah da ovo što dr.karić priča nije čisto mlaćenje prazne slame...da nam ne prosipa lafinu.....sve u svemu nemamo šta izgubit ako Cerić ode...
Prenj

Post by Prenj »

Sad meni nije jasna logika.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Bosanac sa dna kace wrote:
mIRCerka wrote: nego da se vratimo na temu...

Još kad bi uspio natjerat naše hodžusije da rade onako kako pričaju! Bio bi kul!!! I mene je strah da ovo što dr.karić priča nije čisto mlaćenje prazne slame...da nam ne prosipa lafinu.....sve u svemu nemamo šta izgubit ako Cerić ode...
i to sto kazes...ne moze valjda biti gori....
HOOLIGANS

Post by HOOLIGANS »

Prenj wrote:
Sta tebi ima biti jasno, bitno je da se prica protiv Muslimana i da se ostali salzu s tim, E ONDA JE TEBI SVE JASNO I TI SRETAN I ZADOVOLJAN kazes vidi kako su ovi Muslimani glupi samo pljuju jedni po drugima
Dok je cijela herceg-bosna uz Antu i r.s. uz karadjica i mladica
Prenj

Post by Prenj »

HOOLIGANS wrote:
Prenj wrote:
Sta tebi ima biti jasno, bitno je da se prica protiv Muslimana i da se ostali salzu s tim, E ONDA JE TEBI SVE JASNO I TI SRETAN I ZADOVOLJAN kazes vidi kako su ovi Muslimani glupi samo pljuju jedni po drugima
Nije valjda da nam predlazes JEDNOUMLJE?
Kao za vrijeme najmracnijih komunistickih vremena?
HOOLIGANS

Post by HOOLIGANS »

mIRCerka wrote:
Procitao sam sve od pocetka.
A posto ti slusas DEENA sa tobom stvarno ne bi da razgovaram o ovakvim temama!
Samo da te pitam sto si dozivila kad si krenula u park pa kad su te zaustavili ljudi sa bradama, pa ti zovnula policiju koja je to rijesila
A zamisli da si bila negdje drugo pa da su te uhvatili oni drugi sto takodje nose brade, pa npr. da im tvoje ime ne odgovara sta mislis da bi ti se onda desilo!!?? mislis da bi ti pomogla njihova policija!!??
mIRCerka

Post by mIRCerka »

HOOLIGANS wrote: Procitao sam sve od pocetka.
Samo da te pitam sto si dozivila kad si krenula u park pa kad su te zaustavili ljudi sa bradama, pa ti zovnula policiju koja je to rijesila
A zamisli da si bila negdje drugo pa da su te uhvatili oni drugi sto takodje nose brade, pa npr. da im tvoje ime ne odgovara sta mislis da bi ti se onda desilo!!?? mislis da bi ti pomogla njihova policija!!??
da pratis kao sto ne pratis primjetio bi da branim DEENa ali ga ne slusam..
ali eto ti si u pravu..
iskreno da ti kayem, nisi vrijedan price....
reci cu ti kao i drugima VODITE IH KUCI...i jedne i druge i trece.... i nepustajte vani bey brnjice...
PS Kod onih drugih sa bradom imam dosije, napravljen 2000 godine jer sam u po bijela dana bila "gdje ne treba"....a to NE TREBA je bus stanica...
off
HOOLIGANS

Post by HOOLIGANS »

Prenj wrote:
HOOLIGANS wrote:
Prenj wrote: Sad meni nije jasna logika.
Nije valjda da nam predlazes JEDNOUMLJE?
Kao za vrijeme najmracnijih komunistickih vremena?
Ne predlazem ti kad ocistite sve ispred svojih vrata, kad R.K. i R.M. budu u Hagu takodjer i A.G. kad sami ukinete R.S. i H.B. kad shvatite da ste dio ove drzave kad se u svakom gradu nase drzave bude vijorila zastava BiH a ne zastave nasih komsija, onda cemo lako sa vehabijama, vjerovatno ce onda oni sami otici.a oni najvise smetaju onima koji zele ponovo da pocnu rat.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

HOOLIGANS wrote:
mIRCerka wrote:
a zaboravila sam ti reci: Hrabar si puno kad registrujes novi nick a sve znas o nama....
HOOLIGANS

Post by HOOLIGANS »

mIRCerka wrote:
HOOLIGANS wrote: Procitao sam sve od pocetka.
da pratis kao sto ne pratis primjetio bi da branim DEENa ali ga ne slusam..
ali eto ti si u pravu..
iskreno da ti kayem, nisi vrijedan price....
reci cu ti kao i drugima VODITE IH KUCI...i jedne i druge i trece.... i nepustajte vani bey brnjice...
PS Kod onih drugih sa bradom imam dosije, napravljen 2000 godine jer sam u po bijela dana bila "gdje ne treba"....a to NE TREBA je bus stanica...
off
Mislis da si Ti vrijedna price!!??
a te vehabije kakve su takve su, ali tebi bi zaklali cetnici ili ustase (ne daj boze) vehabije ne bi sigurno.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

HOOLIGANS wrote:
Ne predlazem ti kad ocistite sve ispred svojih vrata, kad R.K. i R.M. budu u Hagu takodjer i A.G. kad sami ukinete R.S. i H.B. kad shvatite da ste dio ove drzave kad se u svakom gradu nase drzave bude vijorila zastava BiH a ne zastave nasih komsija, onda cemo lako sa vehabijama, vjerovatno ce onda oni sami otici.a oni najvise smetaju onima koji zele ponovo da pocnu rat.
cim je neko protiv vehabija, odmah je i protiv muslimana, i nema teorije da je musliman itd itd itd.,..
ye8ote, jel u tvome gradu uopste ikada izasao album crvene jabuke? ili tek stize?
HOOLIGANS

Post by HOOLIGANS »

mIRCerka wrote:
HOOLIGANS wrote:
mIRCerka wrote: :roll: oh brother...zasto si lijen i zasto ne procitas sve od samog pocetka...
a zaboravila sam ti reci: Hrabar si puno kad registrujes novi nick a sve znas o nama....
Tek odnedavno sam na forumu, pa sam malo citao "zanimljive teme" tako sam dosao i do podatka o tebi!
Post Reply