....ako je abuFidel intendant, nikad ja dres dobit necu....Ahmmed wrote:forUMASH wrote:Abu FEED el-Castro wrote: ....uuuuu......hocel' ovo sjeca cyber kafira.....Ti ne brigaj, ti si naš
Vehabije osvajaju Sarajevo!
- Abu FEED el-Castro
Hehe, jasta si Forumas, te ne talasaj dze ne treba 
A sto se tiče ovog prijedloga za Hafizovica, to je sjajna stvar. Eto mozda vidjeti sa adminima pa čak mozda i ovdje u okviru sa-xa tako nesto pokusati (naravno odmah nakon toga po nacionalnom ključu dovesti i nekog fratra da se izbalansira
)...
Postoje takva predavanja na nekim drugim sajtovima, no koliko sam ja upratio to je jaaaaako različit mentalitet i veliki je raspon izmedju ljudi koji dolaze evo recimo na ovaj forum, ili tamo neke "islamske", veliki je kulturoloski jaz stali, ali tim vise tvoj prijedlog ima smisla...
Helem eto ako bi bilo interesanata, i ako bi ti interesanti bili podrzani, nesto slično mislim da bi bilo jako pozitivno pokusati, naravno zadati neku "jaku" temu, eto mozda bas paralela izmedju šerijata i savremene zapadne demokratije, ili mozda kazneni zakon u islamu isl.
Jasno da bi ove ili neke druge teme komotno mogli zadovoljiti i neki nasi stalni članovi ovdje (mimo KGKG naravno
), no naravno razlika je kada bi dosao neki autoritet iz te oblasti i kada bi to bila neka ekskluzivna tema itd...
A sto se tiče ovog prijedloga za Hafizovica, to je sjajna stvar. Eto mozda vidjeti sa adminima pa čak mozda i ovdje u okviru sa-xa tako nesto pokusati (naravno odmah nakon toga po nacionalnom ključu dovesti i nekog fratra da se izbalansira
Postoje takva predavanja na nekim drugim sajtovima, no koliko sam ja upratio to je jaaaaako različit mentalitet i veliki je raspon izmedju ljudi koji dolaze evo recimo na ovaj forum, ili tamo neke "islamske", veliki je kulturoloski jaz stali, ali tim vise tvoj prijedlog ima smisla...
Helem eto ako bi bilo interesanata, i ako bi ti interesanti bili podrzani, nesto slično mislim da bi bilo jako pozitivno pokusati, naravno zadati neku "jaku" temu, eto mozda bas paralela izmedju šerijata i savremene zapadne demokratije, ili mozda kazneni zakon u islamu isl.
Jasno da bi ove ili neke druge teme komotno mogli zadovoljiti i neki nasi stalni članovi ovdje (mimo KGKG naravno
- Ahmmed
Odlično!Abu FEED el-Castro wrote:Hehe, jasta si Forumas, te ne talasaj dze ne treba
A sto se tiče ovog prijedloga za Hafizovica, to je sjajna stvar. Eto mozda vidjeti sa adminima pa čak mozda i ovdje u okviru sa-xa tako nesto pokusati (naravno odmah nakon toga po nacionalnom ključu dovesti i nekog fratra da se izbalansira)...
Jasno da bi ove ili neke druge teme komotno mogli zadovoljiti i neki nasi stalni članovi ovdje (mimo KGKG naravno), no naravno razlika je kada bi dosao neki autoritet iz te oblasti i kada bi to bila neka ekskluzivna tema itd...
- Abu FEED el-Castro
Aha tu si znači, a ja te evo potajno prizivam 
- kekec
Dragi, plemeniti, postovani i sveznajuci Bulbull-e.kekec wrote:Bulbul je ptica pjevacica,Bulbull wrote:Komunizam je razdoblje koje je zavrsilo na smetljistu istorije. Unistio je sve zemlje gdje je vladao. Mnoge su zaratile sa padom komunizma. Nacionalno pitanje nisu rijesile. Imali su specijalnu ideologiju. Da su Lenjin, Marks, Engels, Staljin... mudre glave. Da su njihove bolesne teorije nase zivotne vodilje. Drobilo se o bratstvu i jedinstvu, toj vjestackoj i bolesnoj tvorevini. Kad se covijek sjeti sve one hututme oko stafete mladosti i Titionog rodendana, pa to je da se covijek postidi. Iste slike gledamo danas u sjevernoj koreji. Vjecite price o neprijateljima sa vana. Odvajanje od usta za oruzje i rakete kratkog-dugog dometa. Iazmisljanje vjestackih praznika, kao npr. dan pobjede ovdje, dan oslobodenja ondje. Kad se sjetim pionirskih zakletvi sa kapicama na glavi, BOLEST... ZESCA... Danas kada postajem pionir dajem casnu pionirsku rijec da cu cuvati bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svog. JAD I BIJEDA. Djecici sa 7 godina se ispirao mozak. Taj bolesni sistem je odgajao zlocince poput karadzica, mladica i ostalih generala. FUJ...
Taj sistem je prezirao ljude koji su isli u dzamiju. Neka neko navede jednog politicara iz tog vremena koji je isao u dzamiju i bio visoko rangiran u politici. Nema ga.
I kao sto rekoh, kakav je sistem bio vidi se iz prilozenog, jos ga jedino kina i sjeverna koreja njeguju.
a ne ptica seracica.
Mjenjaj nick u "grlica".
kekec, opomena pred ban!
z66
Ocigledno je da si ti zivot ucio iz nekih, mnogima nepoznatih knjiga. Tvoja opcinjenost Komunizmom je vjerovatno posljedica pogresno prihvacenih cinjenica ili pogresnog nacina razumjevanja dogadjaja i procesa koji su se desavali ili desavaju.
Kao prvo Komunizam je ideologija, kojoj se, posmatrajuci je u njenom pravom i izvornom obliku, nema sta zamjeriti, jer je njen osnovni postulat "jednakost i ravnopravnost". Nesto cemu streme danasnja demokratija, ali i sve svjetske religije, uz malu razliku, a to je sto Komunizam nema nikoga "iznad", sto religije imaju. Prema tome, Komunizam je nesto sto jos nije ni pocelo, nesto sto tek dolazi. Da li cemo ga mi docekati, sumnjam, imajuci u vidu mnoge koji su danas toliko daleko od demokratije, a proces "sazrijevanja" traje desetinama, a u odredjenim podrucjima i stotinama godina. Imajuci u vidu navedeno, ispravno je zakljuciti da ni jedna drzava nije bila komunisticka. To sto se mnoge nazivaju tako, nije se moglo sprijeciti, jer uvijek je bilo onih koji su se kitili tudjim perjem, zeljeli biti nesto ili neko, a sto rrealno nisu niti su mogli biti.
Sto se tice izjave da su "mnoge zaratile", to nam je poznato. Primjer Madjarske, Poljske, Ceske-Slovacke, Kine, Kube... je opste poznat, a njihovi krvavi ratovi su ispunjavali stranice svjetske stampe i dr. medija.
Bratstvo je po tebi vjestacka i bolesna tvorevina. Kako da ne. To sto je bratstvo podrazumjevalo ravnopravnost, nema veze. Ali mi znamo da su oni nas htjeli ubijediti da smo svi mi od jedne majke, da smo svi mi krvna braca.
Bolesno, stvarno. Zato danas, odlaskom mrskog nam komunizma, nema vise bratstva. Nema vise da neko pocinje pricu, govor sa onim bolesnim komunistickim: "Draga braco i sestre...".
I ona Stafeta je bila stvarno jedna velika blamaza. Sta su nam trebale sve one vjezbe i uvjezbavanja sletskih vjezbi svake godine 25.maja. Uz Stafetu smo obecavali da cemo bolje uciti, raditi, graditi... i ostalo sto je nasu drzavu dizalo iz siromastva, guralo je prema boljem. I sve to smo radili da bi odali pocast jednom covjeku koji je 4 godine, sa svojim suborcima prkosio i nanosio udarce covjeku koji je mrzio Komunizam, usput mnogo jos toga, ali Komunizam je bitan.
Bili smo omiljeni. Svi su nas voljeli, prijatelji su nam bili cijeli svijet i jos dalje, tako da nismo mogli imati, nema sanse, neprijatelja izvana. Amerika npr. je u doba hladnog rata smatrala Komunizam svojim ciljem, svim srcem su stremili ostvarenju sna svakog Amerikanca: "Komunisticka Amerika".
Odvajali smo od usta za rakete kratkog-dugog dometa. Sramota. Cijeli miroljubivi svijet sadi i gaji cvijece, a mi proizvodimo rakete. A radnici koji proizvode te rakete ne dobijaju plate da hrane porodicu, da skoluju djecu, nego rade onako, za dzaba, za lijepe oci.
Pionirske zakletve su katastrofa. Cuj obecavati da ces uciti, raditi, biti dobar drug i da ces cuvati bratstvo i jedinstvo, pa to je stvarno bolesno. Nemam rijeci kako su tadasnjoj djeci ispirali mozak. Kako nam je danas lijepo. Fino djecu u grupe po poznatom kriteriju i lijepo objasnjavas sta trebaju cuvati, raditi i kako se ponasati. Nema vise ispiranja mozga Pionirima. Nema danas Pionira, a kako ih danas zovu, ne znam.
Bolestan sistem bio do bola. Imao je cak i centre za odgajanje zlocinaca. I svi narodi i Republike su podrzavali rad tih centara, finansirali ih i aplaudirali kada bi buduci zlocinci diplomirali, generalske cinove im dodjeljivali. Ne znam koji su kriteriji za upis vazili, ali srecom, ima ih koji, ako znaju imena, znaju i ostalo.
Sistem je bio brutalan. Prezirao je ljude koji idu u dzamiju. A obozavao je ljude sto idu u crkvu ili sinagogu, zar ne. Nije bilo visoko rangiranog politicara koji je isao u dzamiju, nema ga, ali samo zato sto su sva mjesta bila popunjena onima koji su bili redovni u crkvama. Takav ti je to sistem bio. Totalno nepravedan.
Mislim da je sada OK ?
A sto se teme tice (da ne bih dobio upozorenje u smislu: Drz´se teme"):
Onaj ko dođe u Bosnu i Hercegovinu, treba znati da ovdje vladaju pravila Islamske zajednice u BiH. Ko to može prihvatiti, dobrodošao je. Ko to ne može prihvatiti, nije morao doći. Naravno, ne mora ni ostati. To je temeljna poruka reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Mustafe efendije Cerića
- Abu FEED el-Castro
Sta, sad znači opet moramo žvakat vehosezoom66 wrote:dechki samo probajte zachatati vishe...
Ma daaaaj
-
Svemirski_Jebach
bio sam na predavanjima pa evo me ponovo...
dakle, dres me ceka,a?
ja sam uvijek imao dres al ga nisam htio pokazivati, to je za moju privatnu upotrebu
Samo nek me, zivi bili, danko na pravi put ne "izvodi"
ako me on bude onako izvodio (i jos par njih) ode sve u helac
al hajd, mozda i on dodje tobe
nego, da se vratimo na temu. za trenutak sam zaboravio sta je bila tema, pa se onda sjetih...ah da, vehabije.
Dakle, kako rekoh, velika se opasnost krije pod krinkom vjere i bosnjaci nikako ne smiju upasti u zamku radikalizma.
S druge strane, kako ahmed navede ovaj fini primjer amerike, a i ja ih mogu navesti jos koliko hoces vrlo pozitivnih i to od najvecih republikanaca.
Paranoja i teorije zavjere kojima smo tako skloni i koje imaju plodno tlo kod nas, odvode nas u zabludu a pojedini se sluze slicnim teorijama i paranojom kako bi ljude hranili mrznjom prema nekome ko ima razlicito misljenje od istih.
svijet se treba potruditi i shvatiti, vidjeti i dozivjeti - izgraditi pozitivan stav prema drugom i drugacijem, posmatrati stvari otvorenog uma. Vehabije ne mogu i zbog toga sto nemaju ni trunke otvorenosti nego su rigidni kao i njihova ideologija, kao da im je neko stavio amove na oci a neki cep na mozak pa niti vide niti razumiju.
Ruzno je kad vidim mrznju u ljudima posebno o stvarima o kojima znaju vrlo malo ili nikako.
helem, nadam se da sukob nece eskalirati i da ce se vratiti u suru kako su iz nje otisli.
dakle, dres me ceka,a?
nego, da se vratimo na temu. za trenutak sam zaboravio sta je bila tema, pa se onda sjetih...ah da, vehabije.
Dakle, kako rekoh, velika se opasnost krije pod krinkom vjere i bosnjaci nikako ne smiju upasti u zamku radikalizma.
S druge strane, kako ahmed navede ovaj fini primjer amerike, a i ja ih mogu navesti jos koliko hoces vrlo pozitivnih i to od najvecih republikanaca.
Paranoja i teorije zavjere kojima smo tako skloni i koje imaju plodno tlo kod nas, odvode nas u zabludu a pojedini se sluze slicnim teorijama i paranojom kako bi ljude hranili mrznjom prema nekome ko ima razlicito misljenje od istih.
svijet se treba potruditi i shvatiti, vidjeti i dozivjeti - izgraditi pozitivan stav prema drugom i drugacijem, posmatrati stvari otvorenog uma. Vehabije ne mogu i zbog toga sto nemaju ni trunke otvorenosti nego su rigidni kao i njihova ideologija, kao da im je neko stavio amove na oci a neki cep na mozak pa niti vide niti razumiju.
Ruzno je kad vidim mrznju u ljudima posebno o stvarima o kojima znaju vrlo malo ili nikako.
helem, nadam se da sukob nece eskalirati i da ce se vratiti u suru kako su iz nje otisli.
-
Danko_Bananko
Sve,irsky, ko je bio predavac - jel' Kissinger ili Wolfowitz ?
Napisah sinoc pred spavanje kilometarski post ( i KDKG bi se postidjela ) kao repliku na tvoj predzadnji post, al' ni se zaledi racunar i ode sve u helach.
Bio bih preokrutan prema sebi i svom slobodnom vremenu kad bih to pokusao ponoviti, pa samo da se nakratko osvrnem na dvije tri stvari...
DakleM, ja sam fakat mislio da sam sasvim jasno i eksplicitno rekao svoj stav po ovom pitanju, i da to radim na svim temama na kojima nastupam, al' evo kaze Svemirsky da mudrujem i krijem svoja misljenja.
Stoga bih zamolio objektivne promatrace da mi kazu gdje se foliram, posto ja ne kontam fakat..
Da rezimiram :
Da, negiram demokraciju kao nesto sto je haman zaman vrhunsko, ako ne pociva na Serijatu kao temelju, i ako umjesto Allhovih zakona koristi ljudske.
Slicnosti i dobre strane su jedno, ali u slucaju nedostatka Allahovog zakona to je nesto sasvim drugo, i ja ju shvacam samo kao nuzno zlo.
Kasnije cu jos malo prileci insaAllah, i bio bih presretan kad bih nakon budjenja umjesto u demokraskom zivio u serijatskom uredjenju.
Sto se tice Barcica, i mojih razlika ili slicnosti sa njim..
Valjda je jasno na osnovu dosadasnjih tema o tzv. vehabijama, da ja definitivno necu stati u red svih vas koji pljujete po njima, vrlo cesto istim onim metodama koje njima zamjerate.
Necu, iz prvog razloga, sto ne zelim biti dio teama koji govori ruzno o muslimanima, te sto ne zelim o muslimanima uopce govoriti na mjestu gdje se to cini na tako nestrucan nacin od ljudi koji veze nemaju ni o onome sta oni misle da je ispravno, a ne o tome sto drugi misle da je ispravno.
Na ovom forumu postoje tri-cetri osobe koje mogu dati kvalitetnu analizu situacije i razlika na bazi vehabije-nevehabije, ostali su na stilu, i kolicini znanja Senada Pecanina, tako da o toj temi od mene mozes dobiti samo mahanje.
Spomenuo si i Barcica - bilo to tebi mrsko, ili ne ( i ne samo tebi ), meni je Barcic sto puta drazi i bliskiji od takvih poput tebe. Iako su njegove metode i put bitno drugaciji od onih koje ja smatram ispravnim, meni i njemu je cilj isti, sto se za mene i tebe ( ma koliko god to Ahmmed pokusao nategnuti
) ni u kom slucaju ne moze reci.
Eto toliko...
Ako sad nisam bio jasan, onda fakat ne znam....
Spavaj Bosno demokratska, bit ces opet serijatska
...kad tad insaAllah 
Napisah sinoc pred spavanje kilometarski post ( i KDKG bi se postidjela ) kao repliku na tvoj predzadnji post, al' ni se zaledi racunar i ode sve u helach.
Bio bih preokrutan prema sebi i svom slobodnom vremenu kad bih to pokusao ponoviti, pa samo da se nakratko osvrnem na dvije tri stvari...
DakleM, ja sam fakat mislio da sam sasvim jasno i eksplicitno rekao svoj stav po ovom pitanju, i da to radim na svim temama na kojima nastupam, al' evo kaze Svemirsky da mudrujem i krijem svoja misljenja.
Stoga bih zamolio objektivne promatrace da mi kazu gdje se foliram, posto ja ne kontam fakat..
Da rezimiram :
Da, negiram demokraciju kao nesto sto je haman zaman vrhunsko, ako ne pociva na Serijatu kao temelju, i ako umjesto Allhovih zakona koristi ljudske.
Slicnosti i dobre strane su jedno, ali u slucaju nedostatka Allahovog zakona to je nesto sasvim drugo, i ja ju shvacam samo kao nuzno zlo.
Kasnije cu jos malo prileci insaAllah, i bio bih presretan kad bih nakon budjenja umjesto u demokraskom zivio u serijatskom uredjenju.
Sto se tice Barcica, i mojih razlika ili slicnosti sa njim..
Valjda je jasno na osnovu dosadasnjih tema o tzv. vehabijama, da ja definitivno necu stati u red svih vas koji pljujete po njima, vrlo cesto istim onim metodama koje njima zamjerate.
Necu, iz prvog razloga, sto ne zelim biti dio teama koji govori ruzno o muslimanima, te sto ne zelim o muslimanima uopce govoriti na mjestu gdje se to cini na tako nestrucan nacin od ljudi koji veze nemaju ni o onome sta oni misle da je ispravno, a ne o tome sto drugi misle da je ispravno.
Na ovom forumu postoje tri-cetri osobe koje mogu dati kvalitetnu analizu situacije i razlika na bazi vehabije-nevehabije, ostali su na stilu, i kolicini znanja Senada Pecanina, tako da o toj temi od mene mozes dobiti samo mahanje.
Spomenuo si i Barcica - bilo to tebi mrsko, ili ne ( i ne samo tebi ), meni je Barcic sto puta drazi i bliskiji od takvih poput tebe. Iako su njegove metode i put bitno drugaciji od onih koje ja smatram ispravnim, meni i njemu je cilj isti, sto se za mene i tebe ( ma koliko god to Ahmmed pokusao nategnuti
Eto toliko...
Ako sad nisam bio jasan, onda fakat ne znam....
Spavaj Bosno demokratska, bit ces opet serijatska
Last edited by Danko_Bananko on 07/03/2007 06:29, edited 1 time in total.
-
Danko_Bananko
Sta ono rekoh ja...da cu kratko u proslom postu ? 
-
forUMASH
....moj bananko, dzaba ti sto citas tu knjigu po stoti put kad ne kontas poentu.....
......meni je jedan Ahmmed blizi i drazi nego milioni "mojih kafira" (ne samo Ahmmed, nego i mnogo drugih prijatelja koji se deklarisu kao Muslimani), a za osobu tipa Barcica nikada nebih imao problema reci iskreno sta mislim pa da mi je brat rodjeni....
....nemoj toliko nipodastavati i zanemarivati ljudske zakone i moc ljudskog intelekta jer ce te "kazna" stici na ovome svijetu (naravno, ne govorim o represiji bilo kojeg oblika)......

......meni je jedan Ahmmed blizi i drazi nego milioni "mojih kafira" (ne samo Ahmmed, nego i mnogo drugih prijatelja koji se deklarisu kao Muslimani), a za osobu tipa Barcica nikada nebih imao problema reci iskreno sta mislim pa da mi je brat rodjeni....
....nemoj toliko nipodastavati i zanemarivati ljudske zakone i moc ljudskog intelekta jer ce te "kazna" stici na ovome svijetu (naravno, ne govorim o represiji bilo kojeg oblika)......
.....ovo je posta.....Spavaj Bosno demokratska, bit ces opet serijatska ...kad tad insaAllah
-
Danko_Bananko
Cijenim tvoju brigu, ali no sikiriki za dankeca....nemoj toliko nipodastavati i zanemarivati ljudske zakone i moc ljudskog intelekta jer ce te "kazna" stici na ovome svijetu
Moc ljudskog intelekta je sasvim druga stvar i musliman je ne moze potcijeniti nikako......." ..za razumom obdarene "
Ma jok bolan, ovo je forum.....ovo je posta.....
- seln
"Kad rat ostane daleko iza nas,
i kad arapske pare stizati prestanu
i kad se prvi saff vise ne bude pikao
tad hvali gospodara svoga u praznoj dzamiji
jer jedni ce biti po folkotekama,
drugi u rupama iz kojih su za hurme izasli
a treci u novim, isplativim partijama..."
i kad arapske pare stizati prestanu
i kad se prvi saff vise ne bude pikao
tad hvali gospodara svoga u praznoj dzamiji
jer jedni ce biti po folkotekama,
drugi u rupama iz kojih su za hurme izasli
a treci u novim, isplativim partijama..."
-
Bulbull
Nas problem je taj sto smo mi zaista retrogradno drustvo. Stalno se vracamo u proslost, zalimo za propustenim, za izgubljenim, pricamo sve najljepse o mrtvim, rado bi da se vrate stari dani...
Eto i da kazemo komunizam je bio najbolji ( sto je naravno laz i glupost ), da kazemo Tito je bio genije, bilo nam je prelijepo, bilo nam je med i mlijeko ... to je sve proslost. Halo... ba... proslost koja se nevraca. To je zavrseno. I zato je glupost zivjeti u zalu za tim vremenima, a jos je veca glupost vracati uspomene na Tita, bitke na Neretvi, Sutjesci, Kozari, Kadinjaci, sjediti i tugovati...
A ovi koji kritikuju "vehabije", ni sami neznaju zasto ih kritikuju. Jedni ih kritikuju sto nose bradu, drugi sto nose krace pantalone, treci sto su ljudi predani vjeri, cetvrti sto cackaju nos, peti sto stoje pred semaforom, sesti sto su oni 24-satni vjernici, sedmi sto ih je neki lokalni efendija nalozio da ih kritikuju jer se boji da mu ne preuzmu posao...
Ja jos nisam cuo jedan jak argument protiv njih
Eto i da kazemo komunizam je bio najbolji ( sto je naravno laz i glupost ), da kazemo Tito je bio genije, bilo nam je prelijepo, bilo nam je med i mlijeko ... to je sve proslost. Halo... ba... proslost koja se nevraca. To je zavrseno. I zato je glupost zivjeti u zalu za tim vremenima, a jos je veca glupost vracati uspomene na Tita, bitke na Neretvi, Sutjesci, Kozari, Kadinjaci, sjediti i tugovati...
A ovi koji kritikuju "vehabije", ni sami neznaju zasto ih kritikuju. Jedni ih kritikuju sto nose bradu, drugi sto nose krace pantalone, treci sto su ljudi predani vjeri, cetvrti sto cackaju nos, peti sto stoje pred semaforom, sesti sto su oni 24-satni vjernici, sedmi sto ih je neki lokalni efendija nalozio da ih kritikuju jer se boji da mu ne preuzmu posao...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ja ih kritikujem jer su:Bulbull wrote:Nas problem je taj sto smo mi zaista retrogradno drustvo. Stalno se vracamo u proslost, zalimo za propustenim, za izgubljenim, pricamo sve najljepse o mrtvim, rado bi da se vrate stari dani...
- probali istuci sipkama i mene i familiju i komsije kad smo bili na kupanju na rijeci RICICA, srecom po mene dajdza je policajac pa nisu uspjeli napraviti nama ono sto su malo prije toga napravili odbojkasicama Kaknja...
- na dobrinji, u parkicu iza Emila Zole su blokirali parkic i nisu dali nikome da prodje kroz parkic jer su njihove zene izvele djecu da se igraju
to je ono sto meni licno smeta i to su moji licni sukobi s njima.
Dakle, ne prigovaraju svi eto onako, cisto nabijanja postova radi (to ti radi edu, samo da znas), vec su neki fakat imali neugodna iskustva iz kamenog doba sa njima...
- SiSaJuMe
Bulbull wrote:Nas problem je taj sto smo mi zaista retrogradno drustvo. Stalno se vracamo u proslost, zalimo za propustenim, za izgubljenim, pricamo sve najljepse o mrtvim, rado bi da se vrate stari dani...
De mi reci da li mi tezimo da imamo multietnicku BiH. Il pak bi nam avlija bila dovoljna.
Da li su te vehabije zaposlene. Mislim ono rintaju za platu.
Da li su vehabije dosle s ratom odnosno sa mudzosima.
Da li su vehabije nesto sto se agresivno namece.
Da li su nasa tradicionalna ucenja pogresna.
Da li je IZ BiH na pogresnom putu.
-
Bulbull
To su tvoja licna iskustva i licni problemi. Uglavnom lokalnog karaktera.mIRCerka wrote:ja ih kritikujem jer su:Bulbull wrote:Nas problem je taj sto smo mi zaista retrogradno drustvo. Stalno se vracamo u proslost, zalimo za propustenim, za izgubljenim, pricamo sve najljepse o mrtvim, rado bi da se vrate stari dani...
- probali istuci sipkama i mene i familiju i komsije kad smo bili na kupanju na rijeci RICICA, srecom po mene dajdza je policajac pa nisu uspjeli napraviti nama ono sto su malo prije toga napravili odbojkasicama Kaknja...
- na dobrinji, u parkicu iza Emila Zole su blokirali parkic i nisu dali nikome da prodje kroz parkic jer su njihove zene izvele djecu da se igraju
Dakle, ne prigovaraju svi eto onako, cisto nabijanja postova radi (to ti radi edu, samo da znas), vec su neki fakat imali neugodna iskustva iz kamenog doba sa njima...
A sta cemo sa ljudima kojima smeta mozda tvoje ponasanje na ulici, ili na kupanju, ili u tramvaju, ili u buregddzinici, ili ...
Po tvojoj logici si ti u pravu, svi ostali su u krivu. Samo je tvoja istina, tvoje ponasanje, tvoj razum ispravan. A to bas i nema neke veze sa demokratijom. Ja bih rekao da je to vise posljedica komunistickog jednoumnog nacina razmisljanja.
A za tvoju informaciju, Muslimankama ne prilici iskazivanje golog tijela na javnim mjestima. Muslimankama ne prilici divlje ponasanje po ulicama....
-
mIRCerka
1. TEBI NIKO NIJE DAO PRAVO DA MENI ODREDJUJES STA JA SMIJEM I STA NE SMIJEM.Bulbull wrote:To su tvoja licna iskustva i licni problemi. Uglavnom lokalnog karaktera.mIRCerka wrote:ja ih kritikujem jer su:Bulbull wrote:Nas problem je taj sto smo mi zaista retrogradno drustvo. Stalno se vracamo u proslost, zalimo za propustenim, za izgubljenim, pricamo sve najljepse o mrtvim, rado bi da se vrate stari dani...
A sta cemo sa ljudima kojima smeta mozda tvoje ponasanje na ulici, ili na kupanju, ili u tramvaju, ili u buregddzinici, ili ...
Po tvojoj logici si ti u pravu, svi ostali su u krivu. Samo je tvoja istina, tvoje ponasanje, tvoj razum ispravan. A to bas i nema neke veze sa demokratijom. Ja bih rekao da je to vise posljedica komunistickog jednoumnog nacina razmisljanja.
A za tvoju informaciju, Muslimankama ne prilici iskazivanje golog tijela na javnim mjestima. Muslimankama ne prilici divlje ponasanje po ulicama....
2. Ne prilici ni ljudskim bicima da iskacu ko cetnici iz sume i sibama tuku ljude, jer pitanje je da li su sve te odbojkasice Muslimanke (ako cemo vec po tvojim argumentima).
3. MOJA LICNA ISKUSTVA su moja, senada ima svoja, Svemirko ima svoja, itd itd...nema to veze sa komunistima, to ima veze sa onim stvarima koje mi pisemo...
4. Upamti jednu stvar, niko se nije naucen rodio, i covjek uci dok je ziv, tako da sam ja protabirila mnoge stvari koje su me interesovale, i iz svoje LICNE pozicije kazem da bih kao zensko bila najsretnija da je ovdje serijat, jer kompletna prava zena po serijatu zenu stite od svega...medjutim, MUSKA interpretacija serijata se svodi na a. mogu imati vise zena (bez onog dijela ali da svaka dobije jednako svega), b. imam pravo zenu kazniti kad je neposlusna i c. zena vrijedi kao pola muskarca... Nidje veze...
5. Ako je ovdje demokratija na koju se ti pozivas, onda Vehabije nemaju pravo svoju ideologiju i ponasanje nametati NAMA OSTALIMA, niti mi ostali imamo pravo njima nametati SVOJE. Vjerovao ili ne, moze se zivjeti zajedno a da se niko ne odrice svoga.
6. Ako je tvoj generalni stav na ovom forumu (a citam te redovno) demokratija, onda se se*em u charapu onome ko upali svjetlo!!!!
-
mIRCerka
kao i obicno, na kupanje i uopste u javnosti ne nosim grudiseka wrote:kako ti prepoznajes muslimankeBulbull wrote:A za tvoju informaciju, Muslimankama ne prilici iskazivanje golog tijela na javnim mjestima. Muslimankama ne prilici divlje ponasanje po ulicama....![]()
@mirci, sta (ni)si imala na sebi pri kupanju![]()
ma komplet sam sve imala, kostim cak bio jednodijelni.... sto nije poenta...
sve da sam bila gole gu*ice, nije NJIHOVO da na DRZAVNOJ ZEMLJI oni meni odredjuju sta mogu kako mogu..
-
nesvrstan
pa onda:Bulbull wrote:Nas problem je taj sto smo mi zaista retrogradno drustvo. Stalno se vracamo u proslost...
E jebiga bas.Bulbull wrote:...Muslimankama ne prilici iskazivanje golog tijela na javnim mjestima. Muslimankama ne prilici divlje ponasanje po ulicama....
Ko nas to stalno cini retrogradnim i ko nas to vraca unazad ! ? ! ?
- uozo
- terapija
Bulbull-e milijarde ljudi sirom svijeta nisu muslimani niti vjeruju u bilo kakvog boga. Znaci li to da ne smiju da koriste JAVNE povrsine ili "JAVNA" prirodna bogatstva zbog te "nekolicine" kako ih nazivas.Bulbull wrote: To su tvoja licna iskustva i licni problemi. Uglavnom lokalnog karaktera.
Mircerka je ovdje upravu. Kod kuce i "u svom na svom" moze se zabranjivati kome i sta zelis. ( i tu postoje zakonodavno utvrdjene granice) ali ovo sto ti govoris mircerki je upravo ono sto i meni smeta kod Vehabija.
Oni su uvjereni da je samo njihov vid zivota ispravan. Nikakav problem, neka su uvjereni, imaju potpuno pravo da vjeruju. Medjutim nametanje drugima njihovog nacina je nebuloza nad nebulozama.
Vehabije zahtijevaju da ih se tolerise, a da pri tome nemaju ni trunke tolerancije.
Ako bas po svaku cijenu moraju da zive kako je samo njima potaman, neka se ugledaju u Amise u USA. Konzervativni krscani koji zive izolovano i miroljubino, nenasilno i niko nikome ne smeta. Znaju da nemaju pravo nametati svoja pravila ne-Amisima, ali zato imaju pravo da medju sobom zive kako zele.