VEHABIJE NA ASVALTU

Post Reply
Maraschino

#276 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Maraschino »

Kneesaa wrote:
Maraschino wrote: ovaj put nisi puno fulio. Previse prasine na jednu grupicu koja je bila sastavni dio jedne razularene mase koja ni imena nema ali se vidjelo par tipova sa bradama i onda je to pripisano vehabijama a svi drugi su abolirani. Upravo to nam se obilo o glavu par dana nakon toga. Vehabija nije bilo ali je bilo huligana koje smo zaobisli ili povrsno identifikovali. Dakle, nisu samo vehabije problem kod nas. Moramo mi jos raditi na sebi.
ne skrivajte krivce - vehabija je bilo (sama sam ih svojim ocima vidjela) i njih je na pocetku bilo vise jer su se huligani tek kasnije pridruzili.

a ovdje je rijec o fasistima koji (igrom slucaja) nose bradu i koji su odredjeni dan, u odredjeni sat fizicki napali posjetioce/teljice jednog festivala koji se bavio kulturom drugog/ge.
slazem se

ali u drugom dijelu grada (bez vehabija) desava se nesto ( fizicki gore) pa nije bilo nekih reakcija

svi smo zakazali
:?
Orbini

#277 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Orbini »

Vehabije su na neki nacin potrebne nasem drustvu. Zvuci mozda paradoksalno iako su opasna grupacija.
Potrebni su zbog balansa na nasem duhovnom planu. Jer na jednoj strani imas malogradjansko ateisticko pomodarstvo koje donosi nemoral, rusenje braka i porodice, ... a na drugoj vjerski radikalizam koji gusi slobode. Tako da obicni ljudi mogu vidjeti sta krajnosti donose i izabrati sredinu.

Isto kao i u politici. Kad imas na jednoj strani komuniste a na drugoj ultraradikale, - biracima je lakse izabrati nesto normalnije.

Treba ih samo drzati na oku jer nas lako mogu uvuci u globalna previranja, ipak su u "misiji". Nisam nista ruzno dozivio od njih ali kada im citam vizije i kako bi nas utjerali u suru - bolje je pripaziti i kontrolisati. Ipak ne zaboraviti da su kukavcje jaje ubaceno za rata i cjena saudijske pomoci.
upravnik

#278 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by upravnik »

Orbini wrote:Vehabije su na neki nacin potrebne nasem drustvu
iz kojeg si ti društva da su ti potrebni?
meni, vjeruj mi, nisu...
ako je tebi potrebno stado bradatih maloumnika da ostvariš duhovni balans, to je već teži problem
možda da probaš kod sai-babe ili da pokušaš sa zenom... :?:
pike

#279 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by pike »

Orbini wrote: Jer na jednoj strani imas malogradjansko ateisticko pomodarstvo koje donosi nemoral, rusenje braka i porodice, ...
Mogo bi malo opsirnije o ovome ako nije problem.
illuminated

#280 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by illuminated »

Maraschino wrote:
Kneesaa wrote:
Maraschino wrote: ovaj put nisi puno fulio. Previse prasine na jednu grupicu koja je bila sastavni dio jedne razularene mase koja ni imena nema ali se vidjelo par tipova sa bradama i onda je to pripisano vehabijama a svi drugi su abolirani. Upravo to nam se obilo o glavu par dana nakon toga. Vehabija nije bilo ali je bilo huligana koje smo zaobisli ili povrsno identifikovali. Dakle, nisu samo vehabije problem kod nas. Moramo mi jos raditi na sebi.
ne skrivajte krivce - vehabija je bilo (sama sam ih svojim ocima vidjela) i njih je na pocetku bilo vise jer su se huligani tek kasnije pridruzili.

a ovdje je rijec o fasistima koji (igrom slucaja) nose bradu i koji su odredjeni dan, u odredjeni sat fizicki napali posjetioce/teljice jednog festivala koji se bavio kulturom drugog/ge.
slazem se

ali u drugom dijelu grada (bez vehabija) desava se nesto ( fizicki gore) pa nije bilo nekih reakcija

svi smo zakazali
:?
Ma nismo mi zakazali. Mi smo manjina. Desava se nesto sto je normalno i prirodno. Stvari se otimaju kontroli i bice sve gore i gore.
Inflacija raste 10%, plate stoje. Skoro pola nezaposlenih. Mnogo nepismenih. Opsta sigurnosna situacija je svaki dan gora. Infrastruktura jos iz SFRJ.
A lopovi i dalje kradu.
Da nismo ocekivali da vehabije krenu u Operu?
Mi zivimo u mitu. (vise na stocharovom topicu)
Orbini

#281 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Orbini »

upravnik
iz kojeg si ti društva da su ti potrebni?
meni, vjeruj mi, nisu...
ako je tebi potrebno stado bradatih maloumnika da ostvariš duhovni balans, to je već teži problem
možda da probaš kod sai-babe ili da pokušaš sa zenom
Ne stado, vec odredjen broj, da su pod kontrolom - sto sam vec napisao, ali bojim se da nemas kapaciteta da to shvatis ili kulture da procitas. zato me zaobidji.
koji kreten,... :roll:

pike
Mogo bi malo opsirnije o ovome ako nije problem.
Nije, zivim u zemlji koja je bogata, ali odnos prema vjeri i moralu je slabij inego u titinoj YU. Vjere nema i postoji stereotip da je biti vjernik istovremeno i biti glup. Hajd to je privatna stvar, ali rezultat je da se cure praskaju vec u 12-oj i kondome dobiju na poklon od roditelja na konfirmaciji, najveci broj djece zivi sa majkom koja radi, najveci dio odraslih uopste nema djecu vec radije ima pasce ili macku, brak skoro ne postoji, pedofilija, prostitucija,... kao nesto nako malo lose,....

To je za mene krajnost kao i totalitarno drustvo po talibanskom principu. Da se razumijemo - ja sam veliki protivnik vehabizma kojega su spomenuti milion puta prozvali munafikom na forumima. Ali ruku na srce, kako god ne valja ta krajnost kod omladine ne valja ni droga, AIDS kod neke Moldavke, huliganstvo, kriminal,....
upravnik

#282 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by upravnik »

Orbini wrote:koji kreten,... :roll:
u očekivanju bana zbog gornjeg citata googlam o "određenom broju vehabija pod kontrolom kao garantu duhovnog balansa društva"
aj aj aj aj :bih:
salihh

#283 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by salihh »

i eto, ja napisah da su novinare, a oni su najgore prosli, namarali navijaci, a ne vehabije... i da su uhapseni, ali niko ni da potvrdi ni da demantira...
IZVANZEMALJAC

#284 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by IZVANZEMALJAC »

Da se nebi pogrešno razumjeli nisam za vehabije jer je to strani i po mome ne Islamski element. Meni je veči problem što četnici koji se šetaju Srebrenicom i ostalim gradovima ne predstavljaju grožnju državi i nisu razlog nekog međuarodnog incidenta. Strašniji su navijači nekih klubova od koljača koji su na slobodi. Važnije je nekoga poslati na Guantanamo (i brže) nego nekog u Hag.
Imamo dvje sorte "bradonja" recite koja je opasnija?
rajvosa^

#285 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by rajvosa^ »

IZVANZEMALJAC wrote:Da se nebi pogrešno razumjeli nisam za vehabije jer je to strani i po mome ne Islamski element. Meni je veči problem što četnici koji se šetaju Srebrenicom i ostalim gradovima ne predstavljaju grožnju državi i nisu razlog nekog međuarodnog incidenta. Strašniji su navijači nekih klubova od koljača koji su na slobodi. Važnije je nekoga poslati na Guantanamo (i brže) nego nekog u Hag.
Imamo dvje sorte "bradonja" recite koja je opasnija?
Pa eto vehabija, autobus i za Srebrenicu. ha ja
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#286 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by mIRCerka »

salihh wrote:i eto, ja napisah da su novinare, a oni su najgore prosli, namarali navijaci, a ne vehabije... i da su uhapseni, ali niko ni da potvrdi ni da demantira...
da li ti dobro vidis
Image
oktopus

#287 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by oktopus »

Neko je upitao "sta su nam Vehabije konkretno uradile?" Evo meni je KONKRETNO razorio brak, tako da je suvisno komentarisati njih i njihove zivotne nadzore......ne mogu vjerovati kakvi su to umovi, u stvari ti njihovi vozdovi i ideolozi, da znate traze i kupe labilnu raju, svaki ima neku "historiju" tako da se ne zanosite kako su to neki fini i miroljubivi vjernici. A da ne govorim o njihovim "Vikend" okupljanjima i "vjezbama" po planinama, evo Igman, potom vlasic, planine izmedju kaknja varesa i olova. Dragi moji kako je lijepo receno: Jos malo i da ne bude kasno............
Stari

#288 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by Stari »

mIRCerka wrote:
salihh wrote:i eto, ja napisah da su novinare, a oni su najgore prosli, namarali navijaci, a ne vehabije... i da su uhapseni, ali niko ni da potvrdi ni da demantira...
da li ti dobro vidis
Image
Mirtzie...hvala na fotografiji...sad vidim o cemu se sve tu moglo raditi. A ovima svima sto su se nesto k'o biva uzbihuzurili sto se kritikuje vehabijski pokret... kratko ...eto izvin'te vala...ovo nisu vehabije ...ovo su ljudi moji dragi ... supcine a to sto imaju brade i ostale simbole vehabijskog pokreta ...ih ne cini manjim supcinama...dapace. Joj frajera u 3pm ...njih trojca na zensko i to sledja....i ne kontam kako neko u ovakvim tipovima moze i na kakav nacin vidjeti sebi nekakav uzor i autoritet ... pa ona zenska koju su iscipelali i ako je lezbjeka (nisam siguran jel tu bila samo kao posjetilac)...fakat ispada veci frajer od njih sve trojce. Ako su vam ove supcine uzor i autoritet e onda je u pravu bio Rashid Karadzic ...nestacete odatle...prije ili kasnije.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#289 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by mIRCerka »

http://24sata.hr/news/clanak/policajcu- ... _page_news

evo vidis tekst, vidis slike...prvo je zaskocen na samim vratima akademije, a onda dotrcase ostali...
Eto slika govori vise od hiljadu rijeci...a meni se place...
krivorijek

#290 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by krivorijek »

Zna li ko jel' neko iz policije, zbog ocigledno slabo uradenog posla (2 puta u kratkom vremenskom periodu), dobio (dao?) otkaz?
VjecitiStudent

#291 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by VjecitiStudent »

krivorijek wrote:Zna li ko jel' neko iz policije, zbog ocigledno slabo uradenog posla (2 puta u kratkom vremenskom periodu), dobio (dao?) otkaz?
Ti se salis?
U ovoj zemlji je do sada, jedino Bozo Matic, dobrovoljno dao ostavku.
sodom

#292 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by sodom »

hahaha, ANIMAL :lol:

zar se o ovome i dalje palamudi? :zzzz:

sa 20 policajaca ja bih rijesio cijeli problem, 5 sa lijeve , 5 sa desne strane od ulaza u akademiju skroz na cosku akademije dolje, a 10 je na ulazu, naravno svi sa pendrecima i udri i ćeraj stoku u milju... ne bi vise mislio o pederima kad bi se morao mokar kuci vracat... :lol:
krivorijek

#293 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by krivorijek »

VjecitiStudent wrote:
krivorijek wrote:Zna li ko jel' neko iz policije, zbog ocigledno slabo uradenog posla (2 puta u kratkom vremenskom periodu), dobio (dao?) otkaz?
Ti se salis?
U ovoj zemlji je do sada, jedino Bozo Matic, dobrovoljno dao ostavku.
Pa bas sam namjerno malo pretjer'o sa onim 'dao' :lol: , al' me stvarno zanima ta relacija: profesionalnost (placa me ba neko za to sto radim) - odgovornost (mora se onda i uraditi to za sto sam placen)!?!?
lopta

#294 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by lopta »

spekulant wrote:a slazem se s tim da 90% ljudi nije dozivjelo nikakvu neprijatnost od strane vehabija. i slazem se s tim da nije fer to sto je kod nas jedino u slucaju vehabija "dozvoljeno" generalizovat, dok smo kod svih ostalih stvari lafo plaho za individualnu krivicu. i to nije fer i to nije demokratski.
:thumbup:

Nisam mislio nista lose pod tim 'ateisti', ali moje licno iskustvo(dakle subjektivan stav) mi govori da ih najvise napadaju ateisti, a da ima tu muslimana koji ih ne vole, ima to ne sporim.

Ja samo govorim da vecina ovdje nije nista ruzno dozivjela od vehabija, a kritikuje sve zivo, a navode bizarne primjere ''smeta mi brada'' i slicne gluposti.
mIRCerka wrote:
da li ti dobro vidis
Image
Kakav ti je primjer, 3 covjeka na slici i sve vehabije krive? Otkud ti znas da su upravo svi ovi vehabije? Otkud znas da nema tu i obicnih ljudi(uzmi sliku sa kontra strane)? Sutra se pobiju 3 Srbina i 1 Bosnjak i ova 3 prebiju ovog 1, hoce li naslov biti ''Srbi fasisti i zlocinci'' ili ''pravoslavci fasisti''? Ili drugi primjer 3 pitara prebiju 1 manijaka, hoce li svi pitari biti fasisti? Katolicka crkva je javno bukvalno prorekla homoseksualizam, hoce li svi katolici biti fasisti? Nece? A zasto? Zato sto generalisovanje nije dobro ni u kakvom slucaju, a kada su u pitanju vehabije, onda je sve ok. Mojodgovor na sve je licemjerstvo.
paratrooper

#295 Re: VEHABIJE NA ASVALTU

Post by paratrooper »

lopta wrote:Zato sto generalisovanje nije dobro ni u kakvom slucaju, a kada su u pitanju vehabije, onda je sve ok. Mojodgovor na sve je licemjerstvo.

da policija i odredjene sluzbe rade svoj posao ovakvi slucajevi se ne bi desili.

Vehabije imaju pravo na izbor, ali i drustvo ima pravo da odredjene zajednice drzi pod nadzorom. To je svgdje tako pa i na zapadu. Sve dok "vehabija" drzi svoju vjeru u svom srcu to je ok, kada pocne da to nasilno nameces drugim onda prestaje biti vehabija i postaje prestupnik.

Problem je sto vehabijska skupina ima vec poprilican dosije sukoba sa drzavnim organima a evo sada i sa obicnim gradjanima. E ta statistika verbalnih i fizickih sukoba ih dovodi u situaciju da postanu meta "nadzora".

"nadzor" mozes tretirat kako ti srce zeli, mozes da ga uzmes kao pedagsoku mjeru razgovora sa tim osobama ali "nadzor" nije ogranicen samo pracenjem i razgovorima. "nadzor" u slucajevima nasilja postaje "represija" i sprecavanje nasilnika da naprave nered.

:dance:

p.s

imas ti pravo na svoje emocije , ali tvoje emocije i simpatije preme vehabijama nisu nista znacajnije od emocija osoba koje su pokusale da organiziraju taj festival.
Post Reply