Vecerasnjih "60 minuta"

Post Reply
edu

Post by edu »

nemam obicaja svracati na politiku..a pogotovo postirati..ali zaintersovalo me stalno pojavljivanje ove teme na desnoj strani stranice.. :D :D ..sto ce reci da je nesto vazno..a s obzirom na to da nisam gledao 60 minuta sinoc..kao sto je nikad i ne gledam..rekoh da vidim o cemu je rijec...

procitah nekoliko prvih postova..rijec je znaci o segregaciji u skolama..nista novo za BiH..iako sam ja u dnevniku BHTa gledao djecu kako govore da hoce zajedno u skolu..itd..znaci ne vjerovati a priori onome sto se vrti na TVu..zarad "dobre" price novinar ce svasta uraditi...

prestao sam sa citanjem postova na prvoj strani..taman kod onog sto je rekao da je lakse nabaviti drogu u sarajevu negoli kupiti svinjsko meso..pa za ne povjerovati je sta ljudi sve pisu..garant zivi negdje u kanadi..i cuo je od nekog da nema svinjetine u sarajevu..i sad on to ponavlja..to mu je kao argument valjda da je sarajevo muslimanski..ili bosnjacki (skljoco izvini ako sam negdje kiksao.. :D :D )..grad..fuj..sad se njemu kao neko treba pravdati..i objasnjavati da svinjetine ima u mercatoru..VFu..velpru..interexu..jado jadni..neka te gdje jesi..takav nam i ne trebas...
pitt

Post by pitt »

Riznica izraza....za svaku pohvalu :oops: :roll: :sad:
danas

Post by danas »

Prenj wrote:
seka wrote:
Qwert wrote:Ma jasta su. Panicni prvorazredni ubica. :D :-?
Gori ste vi. :roll:

Nego sta fali, prepucavalo se je i prije rata. 8)
:shock: izrazima - cetnik, balija i ustasa :shock:

ma daj...
Nesto se ni ja ne sjecam.
Ono je bilo doba 'mracne policijske drzave' koja bi, ako bi se za slucaj saznalo, pozvala roditelje 'na odgovornost'.
Sad imamo na djelu prednosti i mane suprotnog pristupa.
prednosti?!? kao na primjer? :roll:
Prenj

Post by Prenj »

danas wrote:
Prenj wrote:
seka wrote: :shock: izrazima - cetnik, balija i ustasa :shock:

ma daj...
Nesto se ni ja ne sjecam.
Ono je bilo doba 'mracne policijske drzave' koja bi, ako bi se za slucaj saznalo, pozvala roditelje 'na odgovornost'.
Ne znam ni za jednu, mozda se neko sjeti.
pitt

Post by pitt »

pa eto imamo vjeronauku u javnim skolama :D:D:D
Qwert

Post by Qwert »

Prenj wrote:
debela wrote:nisam gledala emisiju, a i ne treba mi. nedavno sam prisustvovala dogadjaju koji mi nikako ne izlazi iz glave. u susret mi je isla grupa male djece, plafon prvi ili drugi razred osnovne skole. jedan od njih je zaostajao jer se osvrtao i djelovao kao da ceka nekoga. onda je panicno pojurio prema ostatku grupe vristeci 'eno cetnika, eno cetnika, hajmo ga pretuci, hajmo ga ubiti'. taj 'cetnik' je njegov vrsnjak, vjerovatno drug iz razreda koji je takodjer isao u istom pravcu samo na pristojnoj udaljenosti. sacekali su ga i poceli nasrtati na njega i dalje ga nazivajuci cetnikom plus metar pogrdnih imena.
u momentu mi se smjenilo nekoliko ideja, misli, osjecaja ali sam ipak odlucila da produzim svojim putem i ne mijesam se jer bi to izazvalo jako burne reakcije.
samo jedan primjer koji me navodi na misao da su ljudi koji ovdje radjaju djecu ili totalno ludi ili totalni ignoranti.
Pa sto se ne umijesa :?
Gdje ce se umijesati? :-? Da je doceka mali Fredi. :D
danas

Post by danas »

Prenj wrote:
danas wrote:
Prenj wrote: Nesto se ni ja ne sjecam.
Ne znam ni za jednu, mozda se neko sjeti.
obogacen repertoar izraza kojima se nasa djeca sluze?
razvijena sposobnost da se "nanjusi onaj drugi" na osnovu njegovog imena?
i kompleksan emotivni razvoj djeteta, usmjeren samo ka jednom domenu -- mrznji?
Qwert

Post by Qwert »

seka wrote:
Qwert wrote:Ma jasta su. Panicni prvorazredni ubica. :D :-?
Gori ste vi. :roll:

Nego sta fali, prepucavalo se je i prije rata. 8)
:shock: izrazima - cetnik, balija i ustasa :shock:

ma daj...
Mislis da nije? Mozda nisu svi.
mostarac

Post by mostarac »

Bilo bi zanimljivo cuti sta Ivo Miro Jovic ima reci o sinocnjoj emisiji :( :x
debela

Post by debela »

Prenj wrote:Pa sto se ne umijesa :?
pa sta sam mogla? prva reakcija je bila da im podijelim nekoliko kazneno-popravnih ali nije to rjesenje. da ih pratim u skolu i prijavim uciteljici ili nekom drugom mozda? da im drzim predavanje na sred ulice? ne znam, ucinilo mi se najpametnije da produzim svojim putem pa sam tako i ucinila.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Firstovic wrote:
manijak1 wrote:
Sto ne pogledate realno, a ne da poredite babe i zabe.
Hajmo realno ........moneta ?
tablice ?pasoši ?PDV ?DGS ? Granični prijelazi ?
:D :D ako sam šta sitno izostavio , izvini :oops: :D
Pa zar to ista funkcionise? Na celu svih tih agencija, Esdaun imenuje ljude, jer se nasi ne mogu dogovoriti. Sipa, OSA, DGS...ne funkcionisu.
Nedavno je musliman iz DGS-a ubio Srbina, samo zato sto je Srbin. Kad ode medjunarodna zajednica, pobice se.
Cesto dolazim u upravo za indirektno oporezivanje, i ono je tamo nevidjeno, koji je javasluk. Niko nista ne radi, niko nista ne zna u toj upravi za indirektno oporezivanje. To je nevidjena glupost.

A sto se tice sporta, pa navijaci jedni drugima obecavaju ponavljanje Srebrenice, Dretelja i ostalog.

Kad igra BiH, Srbi i Hrvati im zvizde.
E ne znam "zemljak" jesi li ti gledao film "Dobro ustimani mrtvaci" ali u svakom slucaju se NADAM da ce te zadesiti sudbina ministrice i da ce te strefiti isti onaj avion sa kojim ce odlaziti ti svi sto su trenutno ovdje i"odzavaju" mirno stanje medju nama :-D Vjerujem da ce to biti kapitalno olaksanje za tvoju okolinu, nas, moderatora koji te nece morati po xy-ti put banovati a mislim da ce i tebi biti OGROMNO okrovljenje jer toliku kolicinu govana koju ti nosis sa sobom izgleda najmanje od '92. godine mozemo okarakterisati kao "najtezi posao stoljeca" :-D AMIN!
i sretrno ti pacijentu, tebi zaista nema pomoci! Velika steta sto nisi na Enterprice-u pa da te neko "uvrne" i prebaci tamo gdje ti je mjesto... medju ostali nebeski narod! :lol: :lol: :lol:
IDIOTE!
rajvosa

#162 Re: Vecerasnjih "60 minuta"

Post by rajvosa »

Divizija22 wrote:Prikazivali su odnose medju djecom u tim podjeljenim skolama u Federaciji.
Oni se mrze, isto kao i odrasli. Vec znaju, da se ne druze jedni sa drugima, jer su razlicite vjere. Ako neko misli, da BiH ima buducnost, neka pogleda reprizu te emisije.
Ma naucit ce, vidi kako se fino druze u Njemackoj,Austriji,Svedskoj,Svicarskoj, Holandiji, itd itd...naucit ce , multikulturalnost se uci.......pa molim vas :zzzz:
PR80.

Post by PR80. »

moderator wrote:Firstovic = Divizija22 = itd...
To nam je jasno od samog pocetka. :D

Sad cu napisati par rijeci kakve su moje ex - komsije po tom pitanju bile cak i prije rata. Nikad necu zaboraviti kad sam se igrala sa mojom "najboljom" prijateljicom, hrvatica... Prilazi nama njen djed sa knjigom u ruci i pita mene da li znam cija je slika u knjizi (pokaze mi djeda fino sliku). Meni 8 - 9 godina i pojma nemam o kome se radi.
Bila je to slika Franje Tudjmana, a rat je poceo tek 2.5 - 3 godine poslije toga.
Isto tako otisao jedan moj skolski jaran na rodjendan kod jednog naseg skolskog (hrvat) i kasnije mi prica taj jaran kako je vidio ispisan cijeli hodnik sa HDZ, sahovnicom itd itd.
O ratu se jos ni pricalo nije...

Zalosno ali je tako... Druzio si se sa njima, isao u skolu, isti razred i kad pukne sve dan poslije te niko od njih ne poznaje. Ja sam to dozivjela ali opet mi nikad nije kroz glavu proslo da nekoga mrzim - uvijek kazem: dobili svi ono sto su i zasluzili!
PR80.

Post by PR80. »

debela wrote:
pa sta sam mogla? prva reakcija je bila da im podijelim nekoliko kazneno-popravnih ali nije to rjesenje. da ih pratim u skolu i prijavim uciteljici ili nekom drugom mozda? da im drzim predavanje na sred ulice? ne znam, ucinilo mi se najpametnije da produzim svojim putem pa sam tako i ucinila.
Ipak mislim da si mogla pomoci malcu koji je bio sam a ostalima reci par rijeci i krenuti svojim putem, jer ako svi mi izbjegavali takve situacije onda se i ne mozemo nadati boljem.
silentbob

Post by silentbob »

a sta mislite od koga su to djeca mogla nauciti.sticajem okolnosti bio sam u Gornjem Vakufu tokom sukoba sa HV i HVO i znam sta se tamo desilo. pokusali su bukvalno da ostvare ono sto jedan mali hrvat rece "oni su druga vjera i mi nemozemo skupa" ali su slomili zube i to vrlo dobro. oni to nemogu da prebole i to je to i tako ce ostati zauvijek.

GORNJI VAKUF YOU NEVER WALK ALONE!!!!!!!!!!! :bih:
Prenj

Post by Prenj »

PR80. wrote:
moderator wrote:Firstovic = Divizija22 = itd...
To nam je jasno od samog pocetka. :D

Sad cu napisati par rijeci kakve su moje ex - komsije po tom pitanju bile cak i prije rata. Nikad necu zaboraviti kad sam se igrala sa mojom "najboljom" prijateljicom, hrvatica... Prilazi nama njen djed sa knjigom u ruci i pita mene da li znam cija je slika u knjizi (pokaze mi djeda fino sliku). Meni 8 - 9 godina i pojma nemam o kome se radi.
Bila je to slika Franje Tudjmana, a rat je poceo tek 2.5 - 3 godine poslije toga.
Isto tako otisao jedan moj skolski jaran na rodjendan kod jednog naseg skolskog (hrvat) i kasnije mi prica taj jaran kako je vidio ispisan cijeli hodnik sa HDZ, sahovnicom itd itd.
O ratu se jos ni pricalo nije...

Zalosno ali je tako... Druzio si se sa njima, isao u skolu, isti razred i kad pukne sve dan poslije te niko od njih ne poznaje. Ja sam to dozivjela ali opet mi nikad nije kroz glavu proslo da nekoga mrzim - uvijek kazem: dobili svi ono sto su i zasluzili!
Mozes se pohvaliti da si vidjela Franju prije no vecina Hrvata :D
PR80.

Post by PR80. »

@Prenj: Koja prednost, zar ne? :D :D
I sad mi ona njegova faca iz te knjige pred ocima (necu da kazem, Ramazan je). :D :D
Last edited by PR80. on 04/10/2005 16:15, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

debela wrote:
Elem, izabrala si klasicnu varijantu, vrlo popularnu u nasim krajevima u zadnje vrijeme, tj. NE UCINITI NISTA.
"nije moj problem" stav ce nam svima doci glave :(
debela

Post by debela »

ne mislim da nije moj problem jer me inace ne bi doticalo, a dotice me itekako.
Prenj

Post by Prenj »

debela wrote:ne mislim da nije moj problem jer me inace ne bi doticalo, a dotice me itekako.
Sljedeci put onda ... :(
dr.

Post by dr. »

rei wrote:ja sam ljudi ostala frapirana i tuzna :-? i ne znam kako da objasnim
da li ste vidjeli one izjave djece hrvatske nacionalnosti, pobogu gdje ih ono uce, kod kuce roditelji, u skoli :?
a vidjeli ste izjave bosnjacke djece, sasvim drugacije od prethodnih...

ljudi moji zasto ovo rade djeci ... :( :( :( :( :( kakva ce to biti
omladina :shock: :shock: :shock: :shock:
Ovako pogledao sam emisiju. I ukratko ću je prepričati, a ispravite me ako griješim. Radnja se dešava u Gornjem Vakufu. Postoje dvije škole, jedna koja se zove OŠ Gornji Vakuf, a druga OŠ Uskoplje. U prvu školu idu Bošnjaci, a u drugu Hrvati. Prije rata postojala je jedna zajednička škola, ali nakon rata na insistiranje Hrvata Gornji Vakuf je dobio novo ime Gornji Vakuf-Uskoplje (i podijeljen je nakon što su Hrvati proglasili svoju općinu Uskolje tokom rata), a tako je nastala i zasebna škola Uskoplje u kojoj idu mali Hrvati.

Novinarka pokazuje razgovor s malim Hrvatima (u OŠ Uskolje) koji svi odreda govore kako: "muslimani nisu njihovo društvo i da bi ih pretukli ako bi došli u njihovu školu", u pozadini se čuje kako "muslimane treba ubiti" (djeca su 2/3 ili 4 razred). Novinarka pita kako, zašto i sl. Hrvati odgovaraju da oni nisu njihovo društvo jer nisu iste vjere.

Nakon toga novinarka odlazi u OŠ Gornji Vakuf, i isto razgovara sa malim bošnjacima i sa jednim djetetom crncem (ne kontam otkud crnac). Uglavno, sva djeca odreda uključujući i malog crna govore da bi voljeli zajedno ići u školu sa Hrvatima.

Nakon toga novinarka razgovara sa direktorom OŠ Gornji Vakuf, Omerom (ako neko zna prezime neka napiše), koji smatra da treba postojati zajednička škola u kojoj će ići sva djeca zajedno.

Nakon toga prikazuje se situacija u Busovači i škola u kojoj direktor Hrvat ne da bošnjacima da idu, jer smatra da nema mjesta. Bošnjačka djeca idu u privatnu kuću.

Nakon toga neki hrvatski političa, zamjenik ministra sere po običaju o pravu da se živi jedno pored drugih, o školi na svom jeziku i sl. nisam mu mogao pohvatat svu šuplju priču...

Eh sad, ono što mi nije jasno od 60 minuta. Ako već žele da govore istinu, onda trebaju reći istinu, a to je da Crkva, roditelji ili škola po hrvatskom planu uči male hrvata, da treba pobiti "balije", a ne da kažu kako je HDZ kriv. Nisu valjda svi roditelji od one djece HDZ-ovci, pa da svi, uključujući i djevojčice onako razgovaraju.

Također trebaju reći da Islamska zajednica, roditelji ili škola po bosanskom planu uči djecu toleranciji, a ne da daju neku generalnu ocjenu kako su političari krivi. Svako ko je vidio razgovor s djecom, zna o čemu se radi, ali 60 minuta s dosta diplomatije da se ne bi zamjerila kaže na kraju generalnu ocjenu, umjesto da imenuje krivca, i da kaže ko nije krivac.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Mozda neko to i napisa na ovih osam strana (ne da mi se sve citati) ali ne mogu da ne napisem!

I ovdje medju diskutantima ima onih koji i dan danas pljuju po Brozu koji se zalagao za bratstvo i jedinstvo!

Alternativa pozivima na suzivot, alternativa politici zalaganja za ravnopravnost naroda i narodnosti, alternativa borbi za slobodu prije svega covjeka a onda i svih naroda u atmosferi medjusobnog razumijevanja i postivanja, ali i u jednoj pravnoj i sredjenoj drzavi - bilo je to sto ste gledali u toj emisiji!
I samo to!

Zato, mogu samo reci - trazili ste, eto vam ga!

:x :x

p.s. Ahhh, da... Zaboravio sam...
Broz je stvorio JNA, JNA dovela Milosevica na vlast, a onda isti poslao JNA da tuce po djeci. Zakljucak - Broz pobio dvjesta hiljada Bosanaca i Hercegovaca!

Nista bez dobre stare logike... one nase, brdjanske! :roll: :zzzz:
sule_krug

Post by sule_krug »

Divizija22 wrote:Kao sto Bosnjaci nisu htjeli da zive u Jugoslaviji, tako Srbi i Hrvati ne zele da zive u BiH.
kao prvo bosnjaci nisje da nisu htjeli da zive u jugoslaviji (zivjeli su dok je jugoslavija postojala)kada se raspala bosnjaci i drugi stanovnici su izglasali samostalnost i sta je tu sad problem. kao drugo BiH nije federalna drzava nego republika BiH sa dva entiteta. i kako ti to mozes da uporedjujes meni nije jasno.a da srbi i hrvati ne zele da zive u BiH nije tacno jer da je tako onda nebi zivjeli tu nego nacionalisti hrvati i srbi ne zele da zive u BiH ali ne zele ni bez BiH( teritorije), prema tome ti nemas pojma sta pricas i nikad neces biti covjek sa zdravim razumom
sule_krug

Post by sule_krug »

Firstovic wrote:
Prenj wrote:
Firstovic wrote:Nemoguce je imati bilo sta zajednicko, jer sva tri naroda imaju razlicite poglede i interese, i sto se tice skolstva, obrazovanja, vojske, policije, uprave za indirektno oporezivanje, javnog rtv servisa, drzavnih institucija.... apsolutno, ni u cemu nemamo isti interes.

Sve sto imamo zajednicko je nametnuto, a to ce kad tad da se raspadne, a to zajednicko, nikako ne funkcionise, bas zbog tih razlicitih interesa.
USA i EU, samo sto se nisu raspale.
Sto ne pogledate realno, a ne da poredite babe i zabe.
BiH lici na ex YU, na SSSR, na Cehoslovacku, na Austro-Ugarsku.....a ne na EU ili USA.

U cemu je glavni problem u BiH?
Pa u tome, sto narodi imaju razlicite interese, ama bas u svakom aspektu zivota u BiH.
Od sporta pa do politike. Nemamo nista zajednicko.

To su cinjenice.
pitanje za tebe firstovic. a zasto mi nemamo nista zajednicko, i sta to bosanski hrvati imaju zajednicko sa hrvatskomili bosanski srbi sa srbijom? mi smo jedan narod koji se podijelio sa nacionalistickim pokretima.tj drugi su nas podijelili
zelio bih preporuciti jednu knjigu koja je bila national bestseller in USA "WAR IS A FORCE THAT GIVES US MEANING" by CHRIS HEDGES. OVU KNJIGU TREBA PREVESTI NA BOSANSKI I UVESTI U EDUKACIJU KAO OBAVEZNO CITANJE
dr.

Post by dr. »

Cijela3 wrote:
dr. wrote:
rei wrote:ja sam ljudi ostala frapirana i tuzna :-? i ne znam kako da objasnim
da li ste vidjeli one izjave djece hrvatske nacionalnosti, pobogu gdje ih ono uce, kod kuce roditelji, u skoli :?
a vidjeli ste izjave bosnjacke djece, sasvim drugacije od prethodnih...

ljudi moji zasto ovo rade djeci ... :( :( :( :( :( kakva ce to biti
omladina :shock: :shock: :shock: :shock:
Ovako pogledao sam emisiju. I ukratko ću je prepričati, a ispravite me ako griješim. Radnja se dešava u Gornjem Vakufu. Postoje dvije škole, jedna koja se zove OŠ Gornji Vakuf, a druga OŠ Uskoplje. U prvu školu idu Bošnjaci, a u drugu Hrvati. Prije rata postojala je jedna zajednička škola, ali nakon rata na insistiranje Hrvata Gornji Vakuf je dobio novo ime Gornji Vakuf-Uskoplje (i podijeljen je nakon što su Hrvati proglasili svoju općinu Uskolje tokom rata), a tako je nastala i zasebna škola Uskoplje u kojoj idu mali Hrvati.

Novinarka pokazuje razgovor s malim Hrvatima (u OŠ Uskolje) koji svi odreda govore kako: "muslimani nisu njihovo društvo i da bi ih pretukli ako bi došli u njihovu školu", u pozadini se čuje kako "muslimane treba ubiti" (djeca su 2/3 ili 4 razred). Novinarka pita kako, zašto i sl. Hrvati odgovaraju da oni nisu njihovo društvo jer nisu iste vjere.

Nakon toga novinarka odlazi u OŠ Gornji Vakuf, i isto razgovara sa malim bošnjacima i sa jednim djetetom crncem (ne kontam otkud crnac). Uglavno, sva djeca odreda uključujući i malog crna govore da bi voljeli zajedno ići u školu sa Hrvatima.

Nakon toga novinarka razgovara sa direktorom OŠ Gornji Vakuf, Omerom (ako neko zna prezime neka napiše), koji smatra da treba postojati zajednička škola u kojoj će ići sva djeca zajedno.

Nakon toga prikazuje se situacija u Busovači i škola u kojoj direktor Hrvat ne da bošnjacima da idu, jer smatra da nema mjesta. Bošnjačka djeca idu u privatnu kuću.

Nakon toga neki hrvatski političa, zamjenik ministra sere po običaju o pravu da se živi jedno pored drugih, o školi na svom jeziku i sl. nisam mu mogao pohvatat svu šuplju priču...

Eh sad, ono što mi nije jasno od 60 minuta. Ako već žele da govore istinu, onda trebaju reći istinu, a to je da Crkva, roditelji ili škola po hrvatskom planu uči male hrvata, da treba pobiti "balije", a ne da kažu kako je HDZ kriv. Nisu valjda svi roditelji od one djece HDZ-ovci, pa da svi, uključujući i djevojčice onako razgovaraju.

Također trebaju reći da Islamska zajednica, roditelji ili škola po bosanskom planu uči djecu toleranciji, a ne da daju neku generalnu ocjenu kako su političari krivi. Svako ko je vidio razgovor s djecom, zna o čemu se radi, ali 60 minuta s dosta diplomatije da se ne bi zamjerila kaže na kraju generalnu ocjenu, umjesto da imenuje krivca, i da kaže ko nije krivac.
A Bosnjaci su bolji?
debela wrote:nisam gledala emisiju, a i ne treba mi. nedavno sam prisustvovala dogadjaju koji mi nikako ne izlazi iz glave. u susret mi je isla grupa male djece, plafon prvi ili drugi razred osnovne skole. jedan od njih je zaostajao jer se osvrtao i djelovao kao da ceka nekoga. onda je panicno pojurio prema ostatku grupe vristeci 'eno cetnika, eno cetnika, hajmo ga pretuci, hajmo ga ubiti'. taj 'cetnik' je njegov vrsnjak, vjerovatno drug iz razreda koji je takodjer isao u istom pravcu samo na pristojnoj udaljenosti. sacekali su ga i poceli nasrtati na njega i dalje ga nazivajuci cetnikom plus metar pogrdnih imena.
u momentu mi se smjenilo nekoliko ideja, misli, osjecaja ali sam ipak odlucila da produzim svojim putem i ne mijesam se jer bi to izazvalo jako burne reakcije.
samo jedan primjer koji me navodi na misao da su ljudi koji ovdje radjaju djecu ili totalno ludi ili totalni ignoranti.
Šta se desilo u tom drugom slučaju u kojem debela kaže: "taj 'cetnik' je njegov vrsnjak, vjerovatno drug iz razreda koji je takodjer isao u istom pravcu samo na pristojnoj udaljenosti." ne znam, a prema "vjerovatnoći" ni debela nije sigurna, ali znam šta sam vidio u prilogu, i znam da su u Sarajevu, Zenici i Tuzli škole multietničke, i znam da su bošnjačka djeca u svakom pogledu za ujedinjenje škola, kao i da je to u skladu sa islamskim-civilizacijskim normama po kojima se kaže: "Da je Allah dž.š. stvorio različite narode i jezike, da bismo se upoznavali", a ne da bismo se razdvajali.

S druge strane znam da Crkva, i biskup Perić kao metafora za struju koja se protivi obnovi džamija, suživota i jedinstvenih škola, pod izgovorm slobode jezika, pravi aparthejed u školama, također radeći po nastavnim planovima iz RH.

Jer kako objasniti da sva odreda hrvatska djeca u OŠ Uskoplje (dječaci i djevojčice) kažu: "oni nisu naše društvo jer su druge vjere". Šta su im popovi pričali, Bog dragi zna, ali ono što su rekli pokazuje mentalitet naroda koji ima tendenciju da se vrati u vrijeme inkvizicije, a ne u 21. vijek.
Post Reply