This!ultima_palabra wrote:Fino bi to bilo kad bi čovjek mogao dane provoditi u kući, pijuckati čajeve sa cimetom i grickati keksiće sa zimskim okusima dok vatra pucketa u kaminu... u realnosti, ustaješ po mraku iz toplog kreveta, oblačiš se pola sata izlaziš i sjedaš u hladno auto koje prije toga treba i očistiti ili čekaš neko prevozno sredstvo po minusu... pješke za bilo koju relaciju ti treba duplo više vremena... da ne govorim ko živi u kući i zajebaje se zdrvima ili napadalim snijegom.
Sve to rade i ovi romantični, ali drage im narendane kore
Ja sam mnogo volio zimu jer sam od '84 do '08 zivio na Dobrinji (u zgradi, konsekventno). Boljela me cundara koliko ga je cm napadalo jer ga necu ja cistiti, koliki je racun za grijanje jer ga necu ja platiti, jel napadalo po autu jer auta nisam imao, na fakultet ako mi se nije islo jednostavno nisam isao, daljinski u jednu ruku, smoki u drugu i opleti po kanalima, navece kafica negdje na Dobrinji sto blize mojoj zgradi i to je to...
2008. se ozenio, napravio kucu, zadao bastu sa paviljonom, sa 40 tuja koje cine zivu ogradu, ma sminkica. Ali, svaki snijeg tresi tuje da se ne slome od tezine snijega, cisti stepenice da nisu klizave, lopataj ispred kuce jer ko ce drugi, ocisti auto u 6.45h da stignete ti i hanuma na posao, psuj drzavu i ruse kad ti dodje 200+ KM plina, razmisljaj jel ociscena ulica tj. hoces li stici na posao jer su komunalne sluzbe UVIJEK iznenadjene snijegom, nebitno jel Juni ili Decembar...
Stoga, neka hvala, sto se mene tice nek na planinama pada 365 dana u godini, u gradu ga ne volim ni na razglednici vidjeti...
Sent from my OnePlus One