vec su je optuzili da je"pozelenila"

Zadig

Post by Zadig »

...

znam da je dug post, ali pogledajte samo na koliko mjesta odzvanja poziv na predaju. Do sada, nije se tome dalo toliko paznje
* SARAJEVO
Visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown izjavio je da poziv Ljiljane Zelen Karadžić, Radovanu Karadžiću da se preda sudu u Hagu "jasno izražava ono što je u najboljem interesu njenog supruga, srpskog naroda i stabilnosti u regiji".

* BEOGRAD
Predsjednik Srbije Boris Tadić pozdravio je danas poziv Radovanu Karadžiću da se preda Haškom tribunalu koji je sinoć uputila njegova supruga.
U priopćenju iz Tadićevog kabineta se kaže kako bi "rješenje tog pitanja doprinjelo regionalnoj stabilizaciji i bilo u interesu povećanja kredibiliteta Republike Srpske". Tadić je podsjetio da je u više navrata pozvao generala Ratka Mladića da se preda i da to ponovo čini danas, "smatrajući da bi i hrvatske vlasti trebale ponovno pozvati generala Antu Gotovinu da se preda Tribunalu".

* BEOGRAD
Predsjednik Nacionalnog savjeta SCG za suradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić ocijenio je danas da će se vojni lider bosanskih Srba Ratko Mladić uskoro naći pred Haškim sudom ukoliko se Radovan Karadžić odluči predati međunarodnom tribunalu za ratne zločine.

* SARAJEVO
Zapovjednik EUFOR-a, David Leaky izjavio je da ga ne iznenađuje poziv Ljiljane Zelen Karadžić njenom suprugu, haškom bjeguncu Radovanu Karadžiću da se preda. Upitan je li medjunarodna zajednica utjecala na taj poziv, Leaky je kazao da je istina da medjunarodna zajednica pojačava pritisak na svim razinama vlasti u BiH, ali i na obitelj Radovana Karadžića kako bi se on predao.

* SARAJEVO
Član Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) BiH Elmir Jahić pozdravio je poziv kojeg je Radovanu Karadžiću za predaju uputila njegova supruga Ljiljana Zelen , te dodao kako se Karadžić možda želi predati, pa poziv koristi kao opravdanje za to, ali sve može biti farsa. Jahić je kazao da s obzirom da obitelj Karadžić smatra da on nije nije kriv, najbolji način da to Karadžić dokaže je "da se preda i da mu se sudi u Hagu.

* BEOGRAD
Portparol Demokratske stranke (DS) Djordje Todorović ocijenio je danas da je poziv Ljiljane Zelen Karadžić suprugu Radovanu da se preda pozitivan gest, a da bi njegov odlazak u Hag bila "dobra stvar" za srpski narod.

* BEOGRAD
Predsjednik Odbora za obranu Radovana Karadžića, Kosta Čavoški, izjavio je danas da je poziv Ljiljane Zelen Kardžić suprugu da se preda, "iznudjen pod strašnim pritiskom i velikom ucjenom".

* BEOGRAD
Predsjednik Glavnog odbora SPS Ivica Dačić izjavio je danas da su dobrovoljne predaje Haškom tribunalu "u interesu države i naroda, kao i onih koji su optuženi" pred tim sudom. Dačić je to izjavio nakon poziva za predaju koje je Radovanu Karadžiću uputila supruga.

* BEOGRAD
Okružni sud u Beogradu priopćio je danas da je 9. svibnja 2002. godine predao MUP-u Srbije 17 naloga za hapšenje haških optuženika, medju njima i Ratka Mladića i Radovana Karadžića.
Okružni sud je na taj način demantirao tvrdnje bivšeg ministra
policije Dušana Mihajlovića da policija za vrijeme njegovog mandata nije mogla uhapsiti Mladića jer nije imala sudski nalog.
sure_alma

Post by sure_alma »

e vala da ga hoce vise uhvatiti pa da vidimo Rasu opet nakon dugo godina :D
bas bi me interesovalo ako ga uhvate, gdje se krio sve ovo vrijeme i kako je uspio da se krije sve ovo vrijeme...
ili ga nisu trazaili dovoljno ili je Rasko fakat tako pametan da nadje logu da se krije sve ove godine... :-D
pocinio nam je dosta zla brate mili...bolje mu je da ga uhvati haski tribunal nego neko od nasih...
uvrnut je do bola...onoliko zrtava, onoliko patnje, samo za njegovo neko srpstvo...ma koje vise srpstvo?!
i vjera i srbi su mi na vrh glave...strasno sam isfrustrirana svime ovim kao i dosta ostalih...
pozdrav svima
Dezze

Post by Dezze »

Ja se ne bih cudio kad bi se ispostavilo da se krio u Doboju, kod Bore Paravca....u svinjcu! :roll:
Tony Montano

Post by Tony Montano »

Garant ce se sada peder predati, jer nije ni njemu lako vise skrivati se po kakvim vukojebinama, pa ce biti ono: Eto ja se pred'o zbog zene mi u mene, a ne zato sto sam nesto lose uradio, ali barem srpstvo nisam izdao"
Suplja prica.
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

Dezze wrote:Ja se ne bih cudio kad bi se ispostavilo da se krio u Doboju, kod Bore Paravca....u svinjcu! :roll:
ma tu mu je i mjesto
gavrilo

Post by gavrilo »

Tony Montano wrote:ali barem srpstvo nisam izdao"
Suplja prica.
poserem se ja na njegovo "srpstvo" :x
Smrt fasizmu

#82 vec su je optuzili da je "pozelenila"

Post by Smrt fasizmu »

Radovan Karadzic nije nikakav srpski nacionalista koji se borio za srpski narod, nego jedan obicni kriminalac sa poremecenim umom koji je upropastio Srbe u Bosni i Hercegovini... Radovana Karadzica slavi samo SDS-bagra koja se napljackala i milione dolara uzela na krvi svog i druga dva naroda. Posle Slobodana Milosevica on je najveci izdajnik u istoriji srpskog naroda. SDS-essovski propagatori ovoga psihopatu koji se upisa u gace na pola sastanka su proglasili srpskim junakom, a u stvari se radi o jednoj, obicnoj, bolesnoj kukavici i slugi ludjaka Slobodana Milosevica...
DA JE JUNAK ONDA BI IZVRSIO SAMOUBISTVO KAO I SVI VELIKI LJUDI, A POSTO NIJE JUNAK ON CE KAO I KUKAVICA MILOSEVIC VJEROVATNO PREDATI SE HAGU...
Kada je trebao u Hag da ide Franjo Tudjman "IZNENADA JE UMRO", a i za Aliju Izetbegovica se tvrdi da mu je "KATIL FERMAN" POMOGAO DA PROMJENI KARTU ZA HAG ZA KARTU ZA DZEHENEM....
Fair Life

Post by Fair Life »

Napokon se stara mrcina sjetila da govori o nenasilju... al' o nenasilju nad porodicom Radovana Karadzica.

Bljaaaaaaaak... On prica o nezakonitom lisavanju slobode... FUUUUUJ !!
[img]http://www.nezavisne.com/slike/NEZAVISNE-logo2.gif[/img][color=white]__[/color][size=134]31. 07. 2005.[/size] wrote:Nakon apela Ljiljane Zelen-Karadžićna predaju njenog supruga

Patrijarh Pavle traži da prestanu pritisci

Image

VAŠINGTON, BEOGRAD, BANJA LUKA - Nakon poziva supruge Radovana Karadžića na njegovu predaju, američki Stejt department pozdravio je ovaj apel, dok je partijarh srpski Pavle pozvao "moćne strane činioce da prestanu sa zlostavljanjem" porodice najtraženijeg haškog optuženika.

"'Divimo se hrabrosti gospođe Karadžić da uputi poziv koji je ispravan i neophodan i za njegovu porodicu i za narode BiH, SCG i za cijeli Balkan", rekao je Šon Mekormak, portparol Stejt departmenta i apelovao na Karadžića, koji je u bijegu od 1996. godine, da posluša savjet svoje supruge.

Poslije devetogodišnje podrške u skrivanju, Ljiljana Zelen-Karadžić javno je pozvala supruga da se preda Hagu "zarad svoje porodice".

Povodom poziva na predaju, patrijarh srpski Pavle apelovao je da nasilje nad članovima Karadžićeve porodice "odmah prestane" i upozorio da se "ne smije ucjenjivati, zlostavljati i kažnjavati cijela porodica zbog optužbi protiv jednog njenog člana". Patrijarh je istakao da je Karadžićeva porodica izložena "uznemiravanju, zlostavljanju, nezakonitom lišavanju slobode, pa i ugrožavanju same egzistencije" i zamolio da se s tim odmah prekine.

Mladen Ivanić, ministar inostranih poslova BiH, ocijenio je, povodom poziva Ljiljane Zelen-Karadžić, da bi dobrovoljna predaja ratnog predsjednika RS bila najbolje rješenje za njega lično, RS i srpski narod.

"Dobrovoljnom predajom Karadžića svi pritisci bi prestali, a srpski narod i RS dobili bi više argumenata da se bore za svoja prava", izjavio je Ivanić.

D.R.
fadil schtil

Post by fadil schtil »

ako je i stvarno predaja u pitanju - opet ce nas zajebati!!!

naime za zrtve sasvim je svejedno hocel Pisonja u bajbok sad ili za godinu. da ce bit ulovljen na ovaj ili onaj nacin sasvim je izvjesno - samo je pitanje vremena.

samo bojim se da bi potencialnom predajom ovih dana sds, ivanic, dodik & co. medj. zajednici izbili jedan bitan adut i bitno bi smanjili pritiske oko ukidanja entitetskih MUP-ova kao jednog od konacnih poteza u demontazi genocidne (s)tvorevine.

jer(bo) sta im ostaje u (bl)entitetu kad su/bi nadleznosti vojske, policije, carine, porezne uprave, sigurnosnih sluzbi ... presli na centralnu, zajednicku vladu u sarajevu. pa ostaje im cisti folklor od 'drzave'.

znaci jebo pisonju, njemu je sadasnja sloboda gora od tamnice. meni je bitnije da sarajevska i tuzlanska policija moze ganjati 'sitne' zlocince i kriminalce po palama, lukavici, bratuncu i zvorniku. a Kara ce svoj prirodni ambijent (krs i suma) za 12 kvadrata i zahodom zamijeniti kad tad
emmiirr

Post by emmiirr »

Ja se kladim na 2/1 :-D
danas

Post by danas »

ma ja mislim, nema nista od predaje. a bogami ni od hapsenja, sad kad je pavle ovako bre lepo zamolio da se ne maltretiraju neduzni ljudi... kakav je to nacin?
Harrys

Post by Harrys »

:lol: dali je nekom mozda pala napamet ideja da bi mogao da uslijedi javni zahtjev za razvod braka. :lol:
da pamtis

Post by da pamtis »

Prenj wrote:
da pamtis wrote:
Prenj wrote: Mislim da mozemo ocekivati Radovanovu predaju u sljedecih nekoliko dana.
Zato sto mu je zena naredila?............nista od toga, sve dok crkva ne odobri
Da se kladimo?
Kod mene ponedeljak? Crkva je apelovala, na sta?
danas

Post by danas »

da pamtis wrote: Kod mene ponedeljak? Crkva je apelovala, na sta?
SPC apelovala da se ne maltretiraju neduzni clanovi rasine porodice.... nije hriscanski, setio se patrijarh pavle da nam kaze... :x
da pamtis

Post by da pamtis »

Crkva stiti i cuva Radovana, na Rumiji postavljaju zeljeznu crkvu, guslaju pevaju, naoruzani cuvaju limenku. VSC i SPC cuvaju Mladi i Kara dok se crkva i vojska ne sloze nema ni hapsenja ni predaje, to da vam je jasno.

Crkva još stoji na Rumiji
31. jul 2005. | 10:23 -> 12:59 | Izvor: B92
Bar -- Zvaničnici SPC osveštali su metalnu crkvu na vrhu planine Rumija, postavljenu 21. juna mimo odobrenja crnogorskih državnih organa.

Ceremoniji osveštenja prisustvovalo je oko 1.000 vernika i članova opozicionih partija u Crnoj Gori. Mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije pozvao je na pomirenje, a parlament Crne Gore je nazvao najpobožnijim jer se u njemu najviše priča o Bogu i crkvi.

Posle ceremonije je izveden zabavni program, a guslar Rajo Vojinović pevao je uz gusle. U jednoj pesmi se, pored ostalog, pominje stih "Romanijo ostala bez grana ako izdaš brata Radovana". U ikonografiji na svečanosti na Rumiji dominirale su srpske zastave, a veći broj učesnika je nosio majice s likom Radovana Karadžića i Ratka Mladića.
Među prisutnima su bili novi i dojučerašnji predsednik Demokratske srpske stranke Ranko Kadić i Božidar Bojović, potpredsednik Srpske narodne stranke Goran Danilović i predstavnici Narodne stranke i Socijalističke narodne partije, ali i članovi oganizacije "Vijeće narodnih skupština", koja za sebe tvrdi da predstavlja nekadašnja plemena u Crnoj Gori. Predstavnici te organizacije su na vrh Rumije izneli 48 komada kamenja, za svako pleme po dva, od kojih treba da bude ozidan venac oko crkve.

Ceremonija je protekla bez incidenta, iako je Ministarstvo Crne Gore za uređenje prostora ranije naložilo SPC da do 1. avgusta ukloni crkvu.

Hodočasnici su se rano jutros pešice iz Bara uputili na vrh Rumije, a prilikom povratka jedan dečak iz Bara je pao i povredio se. Pozvan je helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je đecaka prevezao u bolnicu.

Crnogorska vlast je ranije ocenila da je postavljanje metalne crkve na planini Rumija udar na međuverski i međuetnički sklad u opštini Bar i u Crnoj Gori, a objašnjeno je da vrh Rumije vekovima predstavlja kultno mesto za vernike svih konfesija u Baru, odnosno pravoslavce, katolike i muslimane. "Zato postavljanje samo simbola jedne, pravoslavne, vere na Rumiju predstavlja opasnost za međuversku toleranciju", navodeno je u saopštenju i dodto da je crkva postavljena uz pomoć Vojske SCG bez ikakvog odobrenja državnih organa Crne Gore, a Vojska nije dobila odobrenje Vrhovnog saveta odbrane.

Predsednik parlamenta Crne Gore Ranko Krivokapić je prošle nedelje rekao da metalna crkva na Rumiji ni po materijalu od kog je sagrađena, ni po načinu postavljanja nije crkva, već da je to pokušaj destabilizacije Crne Gore. Postavljanje crkve na Rumiji, bez odobrenja nadležnih organa, negativno su ocenili i predsednik Crne Gore Filip Vujanović i premijer Milo Đukanović.

Opozicione partije su najavu vlasti da će crkva biti uklonjena označili kao antisrpsku kampanju u Crnoj Gori, a u odbranu crkve su se uključili i srpski zvaničnici.
homosasa

Post by homosasa »

danas wrote:
da pamtis wrote: Kod mene ponedeljak? Crkva je apelovala, na sta?
SPC apelovala da se ne maltretiraju neduzni clanovi rasine porodice.... nije hriscanski, setio se patrijarh pavle da nam kaze... :x
Cudi me da nije apelovao da se puste skorpioni jer oni su pod blagoslovom crkve.
Post Reply