Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post Reply
Hemel

#926 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Hemel »

Ponosan wrote:ono sto je Vaskovic uradio 12 jula 1995 godine nema nikakvog opravdanja,ali takvi su svi novinari u RS bili u to vrijeme,manipulatori obicni!.. on se za razliku od drugih pokajao i izvinuo,priznao da je to bila njegova velika greska i mrlja koju ce cijelog zivota nositi! to kod njega postujem,jer za razliku od nekih on se izvinuo,a to je za mene jako bitno! Bakir H. je Vaskovica iskoristio na najbrutalniji nacin,i to dovoljno govori o kakvom covjeku je rijec,svog do jucer najodanijeg saradnika izloziti takvim neprijatnostima,je zaista primitivno i kukavicki! pogotovo jer je on znao za te snimke ima vec nekoliko godina,ali je sutio...60 minuta je nakon ovoga propala,konacno!
i bakir ce se njemu nekada(mozda) izvinuti... :D
Ripicipi

#927 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Ripicipi »

Ponosan wrote:ono sto je Vaskovic uradio 12 jula 1995 godine nema nikakvog opravdanja,ali takvi su svi novinari u RS bili u to vrijeme,manipulatori obicni!.. on se za razliku od drugih pokajao i izvinuo,priznao da je to bila njegova velika greska i mrlja koju ce cijelog zivota nositi! to kod njega postujem,jer za razliku od nekih on se izvinuo,a to je za mene jako bitno! Bakir H. je Vaskovica iskoristio na najbrutalniji nacin,i to dovoljno govori o kakvom covjeku je rijec,svog do jucer najodanijeg saradnika izloziti takvim neprijatnostima,je zaista primitivno i kukavicki! pogotovo jer je on znao za te snimke ima vec nekoliko godina,ali je sutio...60 minuta je nakon ovoga propala,konacno!
Ko se ba pokajao i izvinio?
On da se imalo kajao zbog toga, on bi u ovih 16 godina otisao covjeku sa snimka na noge i izvinio se, pusti se izvinjenja 16 godina poslije, i to kada je skoro bio "primoran" na to.
Znaci da se snimak nije ni pojavio, on se nikada ne bi pokajao i izvinio :roll:
Last edited by Ripicipi on 18/04/2011 00:16, edited 1 time in total.
madner

#928 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by madner »

casobuke wrote:
madner wrote:Pokusao sam replicirati, ali pazljivom analizom sam uocio da nisi dao niti jedan argument za tvoje tvrdnje. Dakle licni napad na mene nije argument. Mada ti dajem par poena zbog cijelog pasusa uvreda.

Dakle logika je da bi FTV i 60 minuta trebali potpuno ignorisati trenutnu situaciju i napadati SDA iz ideoloskih razloga. I to bi bio dokaz nepristranosti. Nego sto ne procitas sta napises prije nego sto pritisnes to dugme za slanje?
Ti se stvarno voliš praviti naivan.

Vidiš prije svega problematična ti je ta konstatacije iz "ideoloških razloga".
Doveo sam tvoj argument do apsurda. Ako bi napadali jednu te istu partiju bez obzira na vrijeme i prilike, to bi bio jak argument za neprofesionalnost i pristranost.
Ovako svoj licni amniziotet prema partiji postavljas kao cinjenicu.
casobuke wrote: Uloga medija nije da radi nešto iz ideoloških, nego iz profesionalnih i etičkih razloga. Naravno, svaki medij ima određenu ideološku profilaciju, i to samo po sebi nije ništa negativno jer ne postoji politički indolentan novinar. Ali kada se neki medij stavi potpuno i isključivo u službu jedne političke opcije i da joj na raspolaganje svoj medijski prostor za sprovođenje njene politike, to više nije novinarstvo nego propaganda. Jasno je meni da tebi i mnogim tvojim istomišljenicima je sasvim normalno da medij izabere tabor i podrži određenu politiku, ali vidiš u tome i jeste glavni problem. Uloga medija je da što je moguće objektivnije i profesionalnije izvještava o određenim političkim dešavanjima i temama, s obaveznim davanjem mogućnosti suprotstavljenim stranama da iskažu svoje mišljenje (za neke ovdje je to čak i izdaja), a ne da služi u interesu određene političke opcije i ideologije. Jednostavno, to nije posao medija i pristajanje na to je degradiranje vlastite profesije.
Mjesas par stvari, imas razne formate emisije. Tacno je da se treba pridrzavat etike struke, ali ovo ostalo sve ovisi od formata emisije.
Ali vrtimo se u krug, ti polazis od svojih zakljucaka i predstavljas iste kao fakte.

casobuke wrote: Trenutna situacija je kakva pa da ne bi trebalo napadati SDA? Je li puno drugačija situacija bila prije 2 godine, kada je SDA nije šteđena? Ili je pak razlika što je danas u koaliciji s SDP-om? A magazin 60 minuta niko trezven odavno ne uzima više za ozbiljno i mislim da je o tome bespotrebno i govoriti. Zašto raspravljati o tome je li mlijeko bijelo?
Trenutna situacija je takva da je doslo do polarizacije politickog prostora na jako loshe i ove druge. Ovi drugi, su prema jako loshima puno bolji. Jedno je traziti profesijalnost, drugo je biti zgranut kada se mlijeko nazove bijelim. Ako je na dijelu fasizam, ako se zastupaju koncepti koji bi bili kaznena dijela u vecini Evrope, onda je neprofesionalno izbijegavati pravo nazivanje stvari.
rahmanjin

#929 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by rahmanjin »

palermo wrote:
cyprus wrote: Da pojednostavim... protiv sam politike HDZ-a i SNSD-a, ali ne gledam na one koji su za tu politiku automatski kao na NJIH... Svim problemima treba pristupiti objektivno i sa željom za dijalogom, a ne sa jačanjem podjela po principu MI vs ONI, kao da se radi o fudbalskoj utakmici, a ne sudbini sviju nas
E, jebi ga....usra ti motku.....al dobro, ne vidim šta ja mogu tu pametno reći....osim da se protiv te politke treba boriti svim sredstvima, jer ta(e) politike su anticivilizacijske, antiljudske, one počivaju na premisama zla.....i svaki dijalog sa njima je unaprijed osuđen na propast.

Može se raspravljati o tome zašto postoji toliko sljedbenika te poltike, i kako njima pristupiti, ali dijalog sa tim političkim opcijama....hm....
Samo malo, pa prije izbora bi i za HSP rekao da je anticivilizacijska, antiljudska, da pociva na premisama zla, sta se sada promijenilo? Pa zar SDP poslije izbora nije prvo obavio razgovore o koaliciji sa SDS-om? Sta je s njima?
Moje razocarenje je sto se islo od strane SDP-a u koalcije i pregovore sa onima sa kojima se nije smjelo. I sad nije SNSD prihvatljiv a SDS jeste? SDP je sa nekim stvarima izgubio vjerodostojnost barem po mom misljenju.
iPod

#930 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by iPod »

rahmanjin wrote:
palermo wrote:
cyprus wrote: Da pojednostavim... protiv sam politike HDZ-a i SNSD-a, ali ne gledam na one koji su za tu politiku automatski kao na NJIH... Svim problemima treba pristupiti objektivno i sa željom za dijalogom, a ne sa jačanjem podjela po principu MI vs ONI, kao da se radi o fudbalskoj utakmici, a ne sudbini sviju nas
E, jebi ga....usra ti motku.....al dobro, ne vidim šta ja mogu tu pametno reći....osim da se protiv te politke treba boriti svim sredstvima, jer ta(e) politike su anticivilizacijske, antiljudske, one počivaju na premisama zla.....i svaki dijalog sa njima je unaprijed osuđen na propast.

Može se raspravljati o tome zašto postoji toliko sljedbenika te poltike, i kako njima pristupiti, ali dijalog sa tim političkim opcijama....hm....
Samo malo, pa prije izbora bi i za HSP rekao da je anticivilizacijska, antiljudska, da pociva na premisama zla, sta se sada promijenilo? Pa zar SDP poslije izbora nije prvo obavio razgovore o koaliciji sa SDS-om? Sta je s njima?
Moje razocarenje je sto se islo od strane SDP-a u koalcije i pregovore sa onima sa kojima se nije smjelo. I sad nije SNSD prihvatljiv a SDS jeste? SDP je sa nekim stvarima izgubio vjerodostojnost barem po mom misljenju.
Jesi se mozda ikada zapitao, da SDS ima manje nacionalisticku politiku nego sto je ima SNSD ?! Jeli SDS potezao pitanje referenduma ? NIJE.

Prema tome nemoj da blatis SDP, jer vase takvih pun forum.

SDP je otisao SDS-u i to je normalno i bolje, nego da je isao dodiku na noge.
Corto Maltese

#931 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Corto Maltese »

pemanapemani wrote:Fakat ispada da ne smiješ pisnuti protiv SDP-a, odmah si na fašističkoj strani. Koliko god podržavao Zlatka i ekipu, ipak više vjerujem svojim očima.
Čovječe, pisneš o tome kako je zajeb što je jedna jedina žena u federalnoj vladi i odmah podržavaš Čovića, napišeš kako je 60 minuta danas za k.rac, odmah si Dodikov simpatizer. Spomeneš kako je Bakir trebao dati prostor strankama koje nisu imale priliku da se promovišu ovih 15 godina, ti se zalažeš za raspad države. Natukneš kako gospodin Hadžiomerović nikad nije "obradio" Radončića, ti si fašist. Pomisliš kako se Komšić (za kojeg si dva puta glasao) treba više truditi i obilaziti narod, ti si protivnik antifašizma. Jebi ga, ne ide.
Nagradno pitanje: Koja ideologija 20 vijeka, pored staljinizma, se na tako karakterističan način odnosila prema svojim kritičarima?
Bosnolog

#932 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Bosnolog »

Velikosrbizam,....Cak su i glave skidane ko im je stao na put ,.......Dokazano od Stambolica pa do Premijera Dindica,...... :razz:
Corto Maltese

#933 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Corto Maltese »

dupli
Last edited by Corto Maltese on 18/04/2011 09:04, edited 1 time in total.
rahmanjin

#934 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by rahmanjin »

iPod wrote:
rahmanjin wrote:
palermo wrote: E, jebi ga....usra ti motku.....al dobro, ne vidim šta ja mogu tu pametno reći....osim da se protiv te politke treba boriti svim sredstvima, jer ta(e) politike su anticivilizacijske, antiljudske, one počivaju na premisama zla.....i svaki dijalog sa njima je unaprijed osuđen na propast.

Jesi se mozda ikada zapitao, da SDS ima manje nacionalisticku politiku nego sto je ima SNSD ?! Jeli SDS potezao pitanje referenduma ? NIJE.

Ne mogu da vjerujem da se doslo do toga da se SDS brani. Svaka cast, pravi si SDP-ovac. A sto se mene tice ja ih ne blatim, nista nisam slagao. I procitaj prijasnji post zasto sam reagovao. A tebi ako SDS valja fino u Hag pa daj Karadzicu podrsku ili mozda u Ferhadiju pa skupljaj potpise podrske.
Corto Maltese

#935 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Corto Maltese »

iPod wrote: Jesi se mozda ikada zapitao, da SDS ima manje nacionalisticku politiku nego sto je ima SNSD ?! Jeli SDS potezao pitanje referenduma ? NIJE.

Tobe jarabi!?
SDS je politička stranka koja je povela rat u Bosni i Hercegovini.
Jezgro Vojska Republike Srpske su sačinjavali pripadnici kriznih štabova u "Srpskim Autonomnim Oblastima", koje su, već pogađaš, formirali opštinski i regionalni odbori SDS-a.
Ta, partijska, vojska je odgovorna za Manjaču, Markale, Kapiju, Srebrenicu, 100.000 (slovima: stotinuhiljada) mrtvih, 2.000.000 (slovima: dva miliona) raseljenih...
10-tak godina nakon rata, predsjednik SDS-a, Dragan Čavić, je bio na putu da se odrekne svega gore navedenog, te je javno, pred TV kamerama, izjavio: "Mi smo krivi! Vojska RS je u Srebrenici učinila genocid!"
Dragan Čavić je ubrzo smijenjen, od strane članova SDS-a koji se te politike, možemo je nazvati genocidnom, nisu odrekli.
Oni, koji su se odrekli Čavića, a nisu se odrekli ratnog plijena, vode današnji SDS.

Jedna od glavnih zamjerki Dodiku je ta što on negira genocid. Tu dolazimo do nezgodne situacije u kojoj neko, stiješnjen između dva zla, onoga ko genocid negira, i onoga ko je genocid učinio, ode na noge, pardon- na Hrešu, ovom drugom.
Last edited by Corto Maltese on 18/04/2011 11:07, edited 1 time in total.
seln

#936 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by seln »

Corto Maltese wrote:
pemanapemani wrote:Fakat ispada da ne smiješ pisnuti protiv SDP-a, odmah si na fašističkoj strani. Koliko god podržavao Zlatka i ekipu, ipak više vjerujem svojim očima.
Čovječe, pisneš o tome kako je zajeb što je jedna jedina žena u federalnoj vladi i odmah podržavaš Čovića, napišeš kako je 60 minuta danas za k.rac, odmah si Dodikov simpatizer. Spomeneš kako je Bakir trebao dati prostor strankama koje nisu imale priliku da se promovišu ovih 15 godina, ti se zalažeš za raspad države. Natukneš kako gospodin Hadžiomerović nikad nije "obradio" Radončića, ti si fašist. Pomisliš kako se Komšić (za kojeg si dva puta glasao) treba više truditi i obilaziti narod, ti si protivnik antifašizma. Jebi ga, ne ide.
Nagradno pitanje: Koja ideologija 20 vijeka, pored staljinizma, se na tako karakterističan način odnosila prema svojim kritičarima?
Nashostrancysam? :wink:
Adriatic

#937 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Adriatic »

skojotovski wrote:
Adriatic wrote:
Kome ti da je uvlakač????????????
Nemoj da ja tebe počastim kako treba, "zaposleniče" haretove Tv1.
Samo nabroj dosadašnje goste Senada Hadžigadnog i svakom pametnom će biti dosta.
Ako ništa, Bakir dere sve kriminalce na svim stranama a to vama smeta.
Od Sade Bahtića, pedofila u IZ, Šaja i šajinih jarana, vitezova od Maoče, pa preko HDZ kamarile i dodikovog bantustana.
E to vama smeta. SDP i Bakir.
A Vasković je samo sredstvo.

jesi li za jedan apaurincic? lexic? :lol:
ko je taj Hare? gdje je taj Hare? :lol:
Bakir "dere" sve, sem SDP-a. ali...kako ce njihA derat, kad su to sve duse drage, nevine... ustvari, sad je presao u revijalu, zabavnih 60 minuta. :lol:
Kod Senada, koji je btw, dao sansu nadobudnom minderasu, kada niko nije htio, bili su svi, sem sefa ti Zlaje.
haj sve ovo, nego, ZAR TI GLEDAS TO SMECE OD TELEVIZIJE?!?!?!
misu, budi dosljedan, a ne dvolican!
Hahahahahaha
Hare ti je poslodavac na vašoj opskurnoj TV1. Moli ga da ti udijeli koju.
A jeste poletili, mislili ste samo da zajašete na haretovu seharu i kome ko vama.
Čuj mu izraza, "uvlakaču", "mišu" hahahaha
Co0l

#938 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Co0l »

Saopcenje iz PL BiH da su oni slucajno nasli u ponedjeljak,pregledavajuci hasku arhivu,snimak u kojem Vaskovic pravi 'intervju' sa zarobljenim Srebrenicanom i oni ga objavili implicira da Vaskovic nije upravu kad tvrdi da je Bakir H. objavio taj snimak.
Da li Vaskovic svjesno laze kad to tvrdi ili je jednostavno pogrijesio u procjeni,pozurivsi da optuzi Bakira za to a ne znajuci da je neko drugi objavio snimak,ne moze se trenutno sa sigurnoscu utvrditi.Barem ne iz javnosti dostupnih cinjenica i moze se prepustiti individualnoj procjeni svakoga ko o tome razmislja.Sve se svodi na to kome vjerovati-Bakiru ili Vaskovicu.
Ja licno ne vjerujem ni jednom ni drugom i mislim da tu jos ima stvari koje nam nisu poznate i koje nisu objavljene vezano za ovaj slucaj.Vaskovicu ne vjerujem jer je i samim snimkom na kojem tjeraju covjeka da laze dokazao da mu istina nije toliko bitna,bitniji su mu neki njegovi ciljevi a Bakiru ne vjerujem jer (ako se samo zadrzimo na ovom slucaju,ne ulazeci u neke druge) me kopka detalj da PL kaze da su oni slucajno nasli u ponedjeljak ovaj snimak a Bakir kaze da za taj snimak zna jos od prije mjesec dana.Dovoljno je ta sitnica da se moze zakljuciti da tu neko laze jer mi je teze tu za zakljuciti da su i jedni i drugi nezavisno dosli do snimka na isti nacin.A cak i ako jesu i jedni i drugi,nevezano dosli do snimka tako ostaje pitanje zasto Bakir nije o tome progovorio prije mjesec dana,kad je,kako kaze,saznao za snimak( a i zasto nije rekao kako je saznao za taj snimak,ako je takodjer iz haske arhive nema razloga da to ne kaze osim ako je na neki drugi nacin saznao za njega a ne zeli da kaze na koji nacin).A i znakovito mi je iz Bakirove izjave za sve ovo da je rekao da je raskinuo saradnju sa Vaskovicem zbog ovog snimka a i zbog jos nekih drugih stvari.Zasto ne kaze koje su te druge stvari?Ili mozda nece jer i njega te druge stvari inkriminisu?

Uglavnom,mislim da jos ovdje ima stvari koje obojica presucuju i ne vjerujem ni jednom ni drugom a ko god da laze ponavljam da to nikako ne opravdava Vaskovicevo ponasanje u Potocarima tog 12.-og jula '95.-e.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#939 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by plain vanilla »

Co0l wrote:Saopcenje iz PL BiH da su oni slucajno nasli u ponedjeljak,pregledavajuci hasku arhivu,snimak u kojem Vaskovic pravi 'intervju' sa zarobljenim Srebrenicanom i oni ga objavili implicira da Vaskovic nije upravu kad tvrdi da je Bakir H. objavio taj snimak.
Da li Vaskovic svjesno laze kad to tvrdi ili je jednostavno pogrijesio u procjeni,pozurivsi da optuzi Bakira za to a ne znajuci da je neko drugi objavio snimak,ne moze se trenutno sa sigurnoscu utvrditi.Barem ne iz javnosti dostupnih cinjenica i moze se prepustiti individualnoj procjeni svakoga ko o tome razmislja.Sve se svodi na to kome vjerovati-Bakiru ili Vaskovicu.
Nisam gledala njegov intervju, ali neko od forumasa rece da je vaskovic rekao DA ZNA da je Bakir objavio taj snimak. Da se nije oglasila Patriotska liga koja nije htjela dozvoliti manipulaciju, vec bi vaskovic i heroj bio :roll:

Cemu vjerovati i Bakiru kad odmah nije izasao u javnost s onim sto je saznao?
Obojica pa-pa
Topla voda

#940 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Topla voda »

argyle,zasto si na strani 5 rekao da je snimke poslao neko sa IP adresom lociranom u Banjaluci,ako ste snimke nasli na icty sajtu?
Co0l

#941 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Co0l »

plain vanilla wrote:
Co0l wrote:Saopcenje iz PL BiH da su oni slucajno nasli u ponedjeljak,pregledavajuci hasku arhivu,snimak u kojem Vaskovic pravi 'intervju' sa zarobljenim Srebrenicanom i oni ga objavili implicira da Vaskovic nije upravu kad tvrdi da je Bakir H. objavio taj snimak.
Nisam gledala njegov intervju, ali neko od forumasa rece da je vaskovic rekao DA ZNA da je Bakir objavio taj snimak. Da se nije oglasila Patriotska liga koja nije htjela dozvoliti manipulaciju, vec bi vaskovic i heroj bio :roll:

Cemu vjerovati i Bakiru kad odmah nije izasao u javnost s onim sto je saznao?
Obojica pa-pa
Ma ja im ne vjerujem ni jednom ni drugom i siguran sam da tu ima jos svega sto presucuju.Ne vjerujem ni Patriotskoj ligi vala jer mi je sumnjivo da oni kao slucajno naidju na neki snimak za kojeg Bakir tvrdi da zna za njega mjesec dana vec.To bi bila koincidencija u koju je teze povjerovati.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#942 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by pici »

vala da internet ratnici kao PLBiH nadju i pošalju snimke je Diznilend bajka.....dobro se zna kome ovo odgovara i kome je u interesu da sHebe izvještaje iz "Boljeg djela BiH".....Vaske je optužujući Bakira samo spašavao svoju glavu....izgleda da su mu stavili nož pod grlo a i pretjera se sa ovim svime kao Vasković zločinac itd itd....ono mi svi iznenadjeni a znalo se dobro dje je bio šta je radio i za koga je radio i sad pustiš snimak i jaaaooo strašno.....ma bjež .BA gori smo MI svi neg djeca u vrtićima :oops:
argyle

#943 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by argyle »

Topla voda wrote:argyle,zasto si na strani 5 rekao da je snimke poslao neko sa IP adresom lociranom u Banjaluci,ako ste snimke nasli na icty sajtu?

mislis na ovo:
Ženski Dr.Med wrote:
zagazaga wrote:
Ženski Dr.Med wrote:jeli vaskovic ono kobajagi pobjego iz bl on i njegova familija?? radi sigurnosti??
i od koga je pobjego...
ovo zadnje od dodika zbog 60 minuta a prije je štrajkovao glađu, bježao......imao je list Patriot pa su mu svašta natovarili....ko fol porez i sl. stvari a u stvari pisao je o ''nedodirljivima'' za koje je svako znao...
Odakle plbih ovi snimci?? nista nije sjeceno ,preradjeno izgleda da je neko iz manjeg entiteta ovo namjerno postavio i nek je hvala mu
snimke je poslao M. D. , po IP lociran na podrucju Banja Luke. :-)
[/quote]

:lol: :lol: :lol:

i ti ovo shvatio kao ozbiljno?

dajte ba jednom ukljucite mozak, vi jos mislite da iza svega ovoga stoji neka zavjera.

trebao sam napisati, B. H. iz Sarajeva, jos bolje bi ispalo.

Odakle je snimak, sto bas sada, ko stoji iza svega. :? :? :?
i onda se cudimo sto nas politicari .... u mozak 20 godina, sto im sve prolazi.

Image

Kao sto sam privatno napisao nekima, Bakir je sam sebi jamu iskopao izjavama da je za snimku saznao prije mjesec dana.

Veceras ocekujem nastavak serije "1000 i jedna laz", uzivajte.
Adriatic

#944 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Adriatic »

Kao i uvijek treba postaviti pitanje kome ovo koristi?
I eto odgovora.
Topla voda

#945 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Topla voda »

pa mi smo postali takvi likovi da ako imamo informaciju bez videa i informaciju sa videom,drugacije reagiramo.

da se pojavi klip u kome milan lukic pali kucu punu ljudi,drzava bi se prevrnula.
da se pojavi klip sa korincanskih stijena kako ljudi lete u ambis,vecina bi tek tad shvatila da se to dogodilo i spoznala uzas istog.

ovo je video generacija,jedini dokument koji dospijeva do podsvijesti covjeka ,u vremenu u kojem zivimo :roll:

ono sto je nekad bila poslovica..."ako nije zapisano,onda se nije dogodilo",pretvorilo se u "ako nije snimljeno,nije se dogodilo" :(
Topla voda

#946 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Topla voda »

argyle
nisam mislio da se zezas,nisam ni pomislio na to,nekako nisam ocekivao neozbiljnost nakon klipova koje si stavio.
a toliko me taj lik tangira,da nisam povezao uopste te inicijale s njim.
red genocida,red zajebancije...al haj

ma ustvari mi je samo trebao odgovor da je nadjeno na icty.i potvrda toga.
Abu FEED el-Castro

#947 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Abu FEED el-Castro »

skojotovski wrote:
Adriatic wrote:
Kome ti da je uvlakač????????????
Nemoj da ja tebe počastim kako treba, "zaposleniče" haretove Tv1.
Samo nabroj dosadašnje goste Senada Hadžigadnog i svakom pametnom će biti dosta.
Ako ništa, Bakir dere sve kriminalce na svim stranama a to vama smeta.
Od Sade Bahtića, pedofila u IZ, Šaja i šajinih jarana, vitezova od Maoče, pa preko HDZ kamarile i dodikovog bantustana.
E to vama smeta. SDP i Bakir.
A Vasković je samo sredstvo.

jesi li za jedan apaurincic? lexic? :lol:
ko je taj Hare? gdje je taj Hare? :lol:
Bakir "dere" sve, sem SDP-a. ali...kako ce njihA derat, kad su to sve duse drage, nevine... ustvari, sad je presao u revijalu, zabavnih 60 minuta. :lol:
Upravo.
Cuj revijala, na stranu ljigavi Vaskovic (koji je opet pored sve ljigavosti opet stepen nize ispod Bakira) i od njega mi nije ni začudo ali je eto posluzio kao domina da neke stvari izadju na vidjelo za slijepce kojima dosad nije bilo jasno... helem sad ce izvjestavat o usjevima u Posavini i prepricavat lovacke price ko Nisvet Dzanko :)
No uostalom to mu ga dodje i logicno, sad kad je shodno izbornim rezultatima najvise glasova dobio SDP, on samim tim ima najvise udjela u vlasti te najvise odgovornosti. Sljeduje da bi trebali biti prvi na tapetu kad se govori o ikakvoj kritici.
Sljeduje da ne dolazi u obzir da Zlaja i SDP budu na tapetu - ikakve kritike.
Sljeduje da radi ostvarenja cilja isplati se pohabat i emisija u koju su se kleli.
Jel neko vidi nesto cudno u ovim dosljed(be)nostima? Ja ne.

:bih:
vee-jay

#948 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by vee-jay »

Corto Maltese wrote:
iPod wrote: Jesi se mozda ikada zapitao, da SDS ima manje nacionalisticku politiku nego sto je ima SNSD ?! Jeli SDS potezao pitanje referenduma ? NIJE.

Tobe jarabi!?
Jezgro Vojska Republike Srpske su sačinjavali pripadnici kriznih štabova u "Srpskim Autonomnim Oblastima", koje su, već pogađaš, formirali opštinski i regionalni odbori SDS-a.
Ta, partijska, vojska je odgovorna za Manjaču, Markale, Kapiju, Srebrenicu, 100.000 (slovima: stotinuhiljada) mrtvih, 2.000.000 (slovima: dva miliona) raseljenih...
10-tak godina nakon rata, predsjednik SDS-a, Dragan Čavić, je bio na putu da se odrekne svega gore navedenog, te je javno, pred TV kamerama, izjavio: "Mi smo krivi! Vojska RS je u Srebrenici učinila genocid!"
Dragan Čavić je ubrzo smijenjen, od strane članova SDS-a koji se te politike, možemo je nazvati genocidnom, nisu odrekli.
Oni, koji su se odrekli Čavića, a nisu se odrekli ratnog plijena, vode današnji SDS.

Jedna od glavnih zamjerki Dodiku je ta što on negira genocid. Tu dolazimo do nezgodne situacije u kojoj neko, stiješnjen između dva zla, onoga ko genocid negira, i onoga ko je genocid učinio, ode na noge, pardon- na Hrešu, ovom drugom.
koja je razlika izmedju SDSa i SNSDa?
vonSchtigliz

#949 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by vonSchtigliz »

vee-jay wrote:
Corto Maltese wrote:

Tobe jarabi!?

Pa SDS predstavlja Srpske fasiste a SNSD Srpske naciste , ko sto bi nas narod rekao isto sranje smo drugo pakovanje :D .
Corto Maltese

#950 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post by Corto Maltese »

vee-jay wrote:
Corto Maltese wrote:

Tobe jarabi!?

Što se tiče političkog programa, gotovo nikakva. Jedina bitna razlika je u tome što je SNSD, i to samo zbog Dodika, u ovom mandatu jači igrač. SDP je kreno u pregovore sa SDS-om, računajući da zlo sa manjim mišićima znači i manje zlo. Netačno, jer su ovdje mišići privremena, a ideologije je trajna kategorija. Hem su ispali licemjerni, hem su nadigrani, jer ih je Dodik pustio da se iskompromituju razgovarajući sa Karadžićevim pulenima, koje je bez napora privukao pod svoje skute, ali tek kad je to njemu odgovaralo.
Taj scenario je bio predvidiv, i SDP je mogao odmah da krene sa ovim što sada zagovara: pobjednici iz federacije sa pobjednicima iz republike nek prave državnu vlast. U tom slučaju, možda ne bi ni bilo srpskog nacionalog bloka, jer Dodik ima dovoljno glasova da ga sam predstavlja. SDS mu nije potreban, osim da njime pakosti Lagumdžiji.
Post Reply