Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post Reply
BHCluster

#226 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by BHCluster »

Kada se sjetim ovog datuma sav se najezim...
Image
Ako Bog dragi da sutracemo Tursku pobjediti.
BHCluster

#227 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by BHCluster »

Image
Tu je i Husein-kapetan Gradaščević...
Jazz_Junkie

#228 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by Jazz_Junkie »

Danas cemo vidjeti da li je Vaso u pravu. :D
dallton

#229 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by dallton »

Jazz_Junkie wrote:Danas cemo vidjeti da li je Vaso u pravu. :D
kako god okrenes, vaske je donji - ako turci dobiju, onda je to dokaz da je on u stvari iskompleksirani turcin, a ako bih dobije jos gore po njega :D
Jazz_Junkie

#230 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by Jazz_Junkie »

dallton wrote:
kako god okrenes, vaske je donji - ako turci dobiju, onda je to dokaz da je on u stvari iskompleksirani turcin, a ako bih dobije jos gore po njega :D
Ma ako Bosna dobije, Vaso ce na svom blogu objaviti raznovrsne teorije zavjere.
dallton

#231 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by dallton »

Jazz_Junkie wrote:
dallton wrote:
Ma ako Bosna dobije, Vaso ce na svom blogu objaviti raznovrsne teorije zavjere.
mozda ovako : "izmisljena tvorevina mz-a kojoj se daju fudbalske pobjede da bi mislila da postoji - al nece ta sreca dugo trajati, jer srpski narod ne priznaju loptu s kojom se na tom terenu igra"
shown

#232 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by shown »

ko ovde je reko da nema smisla navijam svim svojim srcetom :lol: Image
klixober

#233 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by klixober »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Sezam wrote:
Srbi i Hrvati koji navijaju za BiH od prvog dana, a ja ih licno znam nekoliko, navijaju zato sto vole svoju zemlju, a ne zbog nekog dodvoravanja...zajebi tu pricu...
Ja osobno ne poznajem ni jednog Hrvata ( a ni Srbina) iz BiH koji navija za BiH repku. Razlika između njih je možda jedino što velika većina Srba navija protiv BiH, dok većinu Hrvata zaboli uvo za igranje BiH repke i ne zna da ima neka utakmica, pa je stoga i ne mrze.
Mislim da se stvar pogrešno postavlja, pogrrešno je smatrati da će Srbi i Hrvati odjednom zavoljeti BiH reprezantaciju ,već prvi korak treba biti kako ostvariti da je oni ne mrze i ne žele njen poraz - znači i potpuna ravnodušnost je već korak naprijed. Drugi korak je da Srbi i Hrvati steknu određene simpatije prema BiH Izabranoj vrsti, tek kasnije bi mogli govoriti o nekakvom navijanju. Ali treba biti realan, i ako se to ostvari, uvjek že 99% Hrvata i Srba navijati prvenstveno za HR i SR, a navijanje za BiH bi imalo sekundarni značaj.
Govori u svoje ime ;-)
BHCluster

#234 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by BHCluster »

Silkwood wrote:
BHCluster wrote:Za one koje neznaju niti jednog Srbina ni Hrvata sto navijaju za Bosnu i Hercegovinu da vas upoznam:

Image
Željko Komšić - Član Predsjedništva BIH
(Hrvat)

Image
Marjan Mijajlović
(Srbin)

Hajmo sada izgovori...

Image
Emir Kusturica
(Bošnjak)

Image
Dževad Galijašević
(Bošnjak)

HERCEG-BOSNI

Herceg-Bosno, majko moja mila,
Sliko raja, slavo srca moga!
Ponizno se moja klanja vila
Pred podnožjem velicanstvu Tvoga.

I u žaru beskrajne ljubavi
Pjesmom svaki cjelivam Ti kraj;
Tvome polju, kršu i dubravi
Nudjajuci topli zagrljaj.

O, Tvoje je ponosito stijenje:
U njemu se živi krije plam.
Ono naše sveto je znamenje,
Ono naše ljubavi je hram!

Na njemu nam slavna prošlost sniva:
Cilik puške i handžara zvek;
Al" vilinsko još se kolo vije
Uz narodne naše pjesme jek.

S Tvoje grude svaka mila travka
Prica Tvoga velicanstva sjaj;
Krvlju svojih junackih sinova
Ti si svaki natopila kraj.

Sveta mi je povjesnica Tvoja,
K"o i Tvoga plavog neba krug;
O, ljubim Te, domovino moja,
Ljubim Tvoju livadu i lug!

Ljubi mi Te svaki kucaj srca
I duše mi svaki topli dah,
I pod hladnim ljubit ce Te grobom
Moj mrtvacki pepeo i prah!

Musa Ćazim Ćatic, 1905. god
(bošnjak)

:thumbup: :thumbup: :D :bih:
O cemu ti matereti pa ti si izkompleksiran totalno zar nevidis o cemu ja pisem tu? ili ne razumijes sta ces nisi ti kriv. A ovo od "Musa Ćazim Ćatic, 1905. god" pametnom sve kaze malo se skoluj o cemu on pise. Sigurno nepise o Bobanovoj tvorevini od 92. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A tvoji primjeri "Dževad Galijašević" i "Emir Kusturica" su stvarno za pohvaliti to mnogo govori o tebi. :-) :-) :-)
Last edited by BHCluster on 09/09/2009 02:05, edited 1 time in total.
BHCluster

#235 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by BHCluster »

@Silkwood
tebi su izgleda svi odgovori od prilike ovkvi na pitanje "sto varas na ispitu" ti odgovars "pa i drugi to rade"... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nemoj misliti da te vrijedam, jer mozda ti neznas drugacije odgovoriti, reko nisi u stanju da razumijes sta sam napisao pa nisi ni u stanju da dadnes adekvatan odgovor... :-)
Silkwood

#236 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by Silkwood »

BHCluster wrote:@Silkwood
tebi su izgleda svi odgovori od prilike ovkvi na pitanje "sto varas na ispitu" ti odgovars "pa i drugi to rade"... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nemoj misliti da te vrijedam, jer mozda ti neznas drugacije odgovoriti, reko nisi u stanju da razumijes sta sam napisao pa nisi ni u stanju da dadnes adekvatan odgovor... :-)
Klaster, ja ti samo pokazujem kako stvari iz moje perspektive izgledaju. ;-)
tuzlak-x

#237 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by tuzlak-x »

Silkwood wrote:
BHCluster wrote:@Silkwood
Klaster, ja ti samo pokazujem kako stvari iz moje perspektive izgledaju. ;-)
promijeni perspektivu. bosanska reprezentacija u nogometu nije protiv tebe. priznajem ja tebi da ti volis svalerku vise od zene, ali ti je zena(bosna) rodila djecu.
Kupalo

#238 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by Kupalo »

blackepeace wrote:
Lud i ponosan wrote:80% Srba navija za ovu BH repku.
Jesu li to ovi ?

http://www.youtube.com/watch?v=L8RRkkj7XRA
http://www.youtube.com/watch?v=diN7uoQp ... re=related

Dajte ljudi... jel vam stvarno toliko stalo da Srbi i Hrvati navijaju sa vama da morate i umišljati ?
To što par pojedinaca navija za reprezentaciju je izuzetak. Bilo je Srba i Hrvata u ABIH ali bilo je i Bošnjaka u VRS.
To su izuzetci i nebitna stvar kad pričamo u širem kontekstu.

Za Srbe ne znam ali ti je jednak broj Hrvata bio u ABIH i u HVO-u. Iskreno stalo mi je samo do istine i nemam namjeru izjednačavati sve ljude i zvati ih pogrdnim imenima zato sto je to u modi i misljenje vecine. Ne izjednacavaj desnicare (kojih je manji procenat) sa ostatkom.
Hrvoje_Hrvatinic

#239 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

komeba wrote:
Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Sezam wrote:
Srbi i Hrvati koji navijaju za BiH od prvog dana, a ja ih licno znam nekoliko, navijaju zato sto vole svoju zemlju, a ne zbog nekog dodvoravanja...zajebi tu pricu...
Ja osobno ne poznajem ni jednog Hrvata ( a ni Srbina) iz BiH koji navija za BiH repku. Razlika između njih je možda jedino što velika većina Srba navija protiv BiH, dok većinu Hrvata zaboli uvo za igranje BiH repke i ne zna da ima neka utakmica, pa je stoga i ne mrze.
Mislim da se stvar pogrešno postavlja, pogrrešno je smatrati da će Srbi i Hrvati odjednom zavoljeti BiH reprezantaciju ,već prvi korak treba biti kako ostvariti da je oni ne mrze i ne žele njen poraz - znači i potpuna ravnodušnost je već korak naprijed. Drugi korak je da Srbi i Hrvati steknu određene simpatije prema BiH Izabranoj vrsti, tek kasnije bi mogli govoriti o nekakvom navijanju. Ali treba biti realan, i ako se to ostvari, uvjek že 99% Hrvata i Srba navijati prvenstveno za HR i SR, a navijanje za BiH bi imalo sekundarni značaj.
Govori u svoje ime ;-)
Pa vidiš, govorim u svoje ime, napisao sam na početku - ja osobno, znači ne negiram mogućnost da potoje i takvi Srbi i Hrvati koji navijaju za BIH, vjerojatno ima poneki.... samo sam napisao sda ih ja osobno ne poznajem nijednog.
djulba

#240 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by djulba »

hajde ba manite se svi šuplje priče . neka navija ko za koga hoće a i ove izjave političara nisu vrijedne spomena.
Hrvoje_Hrvatinic

#241 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

djulba wrote:hajde ba manite se svi šuplje priče . neka navija ko za koga hoće a i ove izjave političara nisu vrijedne spomena.
Konačno i glas razuma.
said.sa

#242 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by said.sa »

Pa vidiš, govorim u svoje ime, napisao sam na početku - ja osobno, znači ne negiram mogućnost da potoje i takvi Srbi i Hrvati koji navijaju za BIH, vjerojatno ima poneki.... samo sam napisao sda ih ja osobno ne poznajem nijednog.

Polako sine, ima vremena, mlad si ti...upoznat ćeš još ljudi, raznih...a ne samo onih iz tvog nacionalnog tora.
mrtva kokoš

#243 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by mrtva kokoš »

meni je sasvim ok kada bh.hrvat simpatise hrvatsku pa i kada daje blagu prednost nad reprezentacijom bih, hay recimo da i to donekle shvacam...
ali ne shvacam nikako, kako neko moze ziviti u bih i doci u sarajevo na utakmicu omotan sahovnicama i kojekavim rekvizitima, i skandirati protiv te iste zemlje u kojoj zivi...to mi moj razum ne moze nikako svariti...
licno u susretu sa turskom navijao sam za hrvate, tako mi nalaze moj razum...mislim da je to sasvim ok i komsijski...
ali kad udjem u dublju analizu ovog svog stajalista dolazim do zakljucka da je ipak tu politika umjesala prste u ovo moje stajaliste...sve dok iz vrha drzave hrvatske nemaju nista protiv bih i dok god je priznaju za istinsku komsijsku zemlju ja cu da navijam za hrvate...kada se to promijeni i ja cu da promijenim svoje misljenje...u ogledu sa srbijom je drugacija situacija, tu navijam za tursku i uvijek cu navijati dok god se ne promijene mentalni sklopovi vecine srpskog stanovnistva, pogotovo onoga koji zivi u toj istoj drzavi, koju negira...
elSaik

#244 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by elSaik »

Hrvoje_Hrvatinic wrote: Pa vidiš, govorim u svoje ime, napisao sam na početku - ja osobno, znači ne negiram mogućnost da potoje i takvi Srbi i Hrvati koji navijaju za BIH, vjerojatno ima poneki.... samo sam napisao sda ih ja osobno ne poznajem nijednog.
Isto tako, ja osobno ne poznajem nijednog koji sutra neće navijati za BiH. Subjektivno je uvijek varljivo i varira od osobe do osobe. Objektivno je jedino što vrijedi, a objektivno je da je mnogo više Hrvata i Srba koji navijaju za BiH nego što žele političari da priznaju i upravo se zbog toga ne treba baviti time šta pričaju.
suncica24

#245 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by suncica24 »

Hoces, da ti, OSOBNO, upoznas vise od jednog srbina/srpkinju, hrvata/hrvaticu koji navija za BiH reprezentaciju?
Javi se na pp, rado cu zaraditi taj sevap razbijajuci tvoje nacionalisticke iluzije :D
saibaba

#246 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by saibaba »

Ipak mislim da su to geni proradili ...
saibaba

#247 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by saibaba »

suncica24 wrote:
Hoces, da ti, OSOBNO, upoznas vise od jednog srbina/srpkinju, hrvata/hrvaticu koji navija za BiH reprezentaciju?
Javi se na pp, rado cu zaraditi taj sevap razbijajuci tvoje nacionalisticke iluzije :D
:thumbup: :bih:
hamza_sa

#248 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by hamza_sa »

veljaca wrote:
dallton wrote:e hajd sad nek izvedu tu gore napisanu himnu na svjetskom prvenstvu ili pred un-om...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

znam da i udruzenje pcelara iz sanice donje ima svoju himnu ...... Svako navijacko udruzenje ima takodjer svoju himnu .....

ali SAMO JE JEDNA himna priznate drzave Bosne i Hercegovine

:bih:
I udruzenje alkoholicara iz Dobrinje ima svoju himnu: "Od rakije nema bolje zene!". Prilikom intoniranje iste clanovi ne smiju stajati mirno, nego se moraju klatiti naprijed-nazad. I jos je interesantno da im je na zastavi "srk i cepic".

:lol: :lol: :lol: :lol:
Kupalo

#249 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by Kupalo »

Zivila Suncica!!!!!!! :bih:
klixober

#250 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by klixober »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Dodi da se upoznamo :P
Post Reply