interesantno je za scarface da to uopste nije orginalni film koji jr rimejk orginalnog iz 1932 godine.ferratilis wrote: ↑04/07/2025 17:23 Intro je nezaboravan. Ministry \m/
A i soundtrack je bio vrhunski.
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#50776 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- Tito_i_Partija
#50777 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
U Microsoftu se sranje nastavlja.
Navodno će i kompletno zatvorit' Ninja Theory, developera koji je napravio odličnu Senua seriju. I to sve u jednoj jako uspješnoj godini za Xbox, što još manje ima smisla.
Spenceru i njegovim pajdašima iz Microsofta želim sve najgore na ovom svijetu. Kakvi kurvini sinovi jebote.
Navodno će i kompletno zatvorit' Ninja Theory, developera koji je napravio odličnu Senua seriju. I to sve u jednoj jako uspješnoj godini za Xbox, što još manje ima smisla.
Spenceru i njegovim pajdašima iz Microsofta želim sve najgore na ovom svijetu. Kakvi kurvini sinovi jebote.
-
#50778 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jebat ih nek ugase debili motoraport serijal, ima Assetto corsa evo
- vaučer
#50779 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije mi jasan njihov pristup. Kao nikako. Na stranu kratkoročna pohlepa, koja je bez sumnje veliki dio cijele priče - ali mi poslovno nije jasno kakva je uopće njihova vizija za Xbox. Netko je negdje, nekad imao jebeni management sastanak da iscrtaju 5-godišnji plan za Xbox. Jel im Copilot krivo napisao sažetak tog sastanka pa nitko nije primjetio?
S jedne strane izvaljuju basnoslovne cifre za kupovinu studija, s druge strane su neočekivano otvorili svoje IP-jeve za druge platforme. Nisu nijednom lockali neku igru od novo-kupljenih studija da bude ekskluzivno za Xbox/Gamepass i sad lančano gase studije koji im već uhodano proizvode solidne i uspiješne naslove. Najavili su next-gen hardver, odmah zatim su ubili nekoliko potencijalnih razloga da ga itko kupi jer imaju sve manje orginalnih naslova. Mixed signals much?
S jedne strane izvaljuju basnoslovne cifre za kupovinu studija, s druge strane su neočekivano otvorili svoje IP-jeve za druge platforme. Nisu nijednom lockali neku igru od novo-kupljenih studija da bude ekskluzivno za Xbox/Gamepass i sad lančano gase studije koji im već uhodano proizvode solidne i uspiješne naslove. Najavili su next-gen hardver, odmah zatim su ubili nekoliko potencijalnih razloga da ga itko kupi jer imaju sve manje orginalnih naslova. Mixed signals much?
- ferratilis
#50780 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hajde sto unistavaju Xbox brend, nego svjesno sabotiraju i sam Windows. Ako niste znali, od prosle godine su poceli otpustati vazne inzinjere, veterane, i 30% koda za Windows pise AI. Ljudi su poceli u canary buildu pronalaziti nedopustive greske. Kad koristis AI za ovakve stvari, lako moze doci do snowball efekta gdje se kolicina bugova multiplicira do mjere gdje vise ne mozes popraviti sistem. Retardi vode kompaniju, nema drugog objasnjenja.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#50781 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moroni vode većinu tech kompanija, predviđam tehnološku apokalipsu u idućih pet godina. Ne znam više ni kako ti Amerikanci žive, moja kompanija je otpustila kompletnu USA diviziju, apsolutno svi su nogirani. O 'naprednom AI-u' da ne pričam, zaroviš se deset minuta i vidiš fule koje ni djeca iz osnovne ne bi pravila.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#50782 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Govna se prebrzo ponadala da I'm radna snaga nije potrebna. Likovi odvojeni od realnosti i humanizma. Prvi će ovi teoretičari zavjera plakati za bill gatesom.Velkoski wrote: ↑05/07/2025 11:57 Moroni vode većinu tech kompanija, predviđam tehnološku apokalipsu u idućih pet godina. Ne znam više ni kako ti Amerikanci žive, moja kompanija je otpustila kompletnu USA diviziju, apsolutno svi su nogirani. O 'naprednom AI-u' da ne pričam, zaroviš se deset minuta i vidiš fule koje ni djeca iz osnovne ne bi pravila.
- ferratilis
#50783 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tacno odvojeni od realnosti.
https://aftermath.site/xbox-microsoft-l ... atgpt-matt
https://aftermath.site/xbox-microsoft-l ... atgpt-matt
Xbox Producer Recommends Laid Off Workers Should Use AI To ‘Help Reduce The Emotional And Cognitive Load That Comes With Job Loss’
'I'm struggling with imposter syndrome after being laid off'
- Averus
#50784 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Yep, to je to.Chmoljo wrote: ↑05/07/2025 12:29Govna se prebrzo ponadala da I'm radna snaga nije potrebna. Likovi odvojeni od realnosti i humanizma. Prvi će ovi teoretičari zavjera plakati za bill gatesom.Velkoski wrote: ↑05/07/2025 11:57 Moroni vode većinu tech kompanija, predviđam tehnološku apokalipsu u idućih pet godina. Ne znam više ni kako ti Amerikanci žive, moja kompanija je otpustila kompletnu USA diviziju, apsolutno svi su nogirani. O 'naprednom AI-u' da ne pričam, zaroviš se deset minuta i vidiš fule koje ni djeca iz osnovne ne bi pravila.
-
#50785 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ovo sto je lik stavio za AI je korisno.ferratilis wrote: ↑05/07/2025 13:30 Tacno odvojeni od realnosti.
https://aftermath.site/xbox-microsoft-l ... atgpt-mattXbox Producer Recommends Laid Off Workers Should Use AI To ‘Help Reduce The Emotional And Cognitive Load That Comes With Job Loss’
'I'm struggling with imposter syndrome after being laid off'
Microsoft nazalost nema nikakve strategije. vjerovatno prate neke svoje pokazatelje kojima su zakljucili da Forza Motosport i Senua nisu uspjesne igre.
Valjda misle da svaka igra treba biti GTA ili skyrım.
Najzalosnije je sto Spencer i uprava dobijaju milione, a u osnovi nemaju pojma sta rade.
- Tito_i_Partija
#50786 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisu samo te dvije igre/franšize u pitanju. Lista je ogromna, pogledaj ovdje.
https://www.gamespot.com/gallery/all-th ... 2900-6726/
Al' je najsmješnije što je skoro Spencer otiš'o u Zenimax/Bethesdu da isproba njihov novi MMORPG, i toliko mu je se svidio da su ga jedva odvojili od igranja. I ta igra je sad cancellovana.
https://wccftech.com/spencer-reportedly ... t-in-july/
https://www.gamespot.com/gallery/all-th ... 2900-6726/
Al' je najsmješnije što je skoro Spencer otiš'o u Zenimax/Bethesdu da isproba njihov novi MMORPG, i toliko mu je se svidio da su ga jedva odvojili od igranja. I ta igra je sad cancellovana.

https://wccftech.com/spencer-reportedly ... t-in-july/
But Blackbird’s cancellation was particularly shocking because it had blown away executives at Xbox just a few months ago. During the demonstration in March, Spencer was enjoying the game so much that Matt Booty, the head of Xbox Game Studios, had to pull the controller away so they could keep the meeting going, according to two people who were in the room.
-
#50787 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Niko ne moze desiforvati sta se desava sa MS po pitanju igara, meni nije jasno imaju neogranicene pare i tehnologiju, jos da kupe ljude i da prave igre kako pozele, razvijaju game software engine.
-
#50788 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jednostavno nemaju nikakve strategije. Kratkorocno pokusavaju zaraditi sto vise para.
- ferratilis
#50789 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Imaju strategiju: zadovoljiti dionicare pod svaku cijenu. Ne postoji obecanje ni princip koji nece pregaziti u ostvarenju tog cilja.
-
#50790 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mnogo plasiraju polu proizvode radi ulagaca i dionicara, Cyperpunk je platio cijenu toga npr.
-
#50791 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Šteta što Forza Motorsport (direktni konkurent Gran Turismo-u), ako su glasine tačne, neće u dalje sfere jer hardcore simulatori su "niche" i nije svako okrenut prema njima, više je za entuzijaste (pogotovo vlasnici Direct Drive volana)
A ostale racing franšize su zaglavile u limbu već godinama i nikako da se izvade iz toga.
A ostale racing franšize su zaglavile u limbu već godinama i nikako da se izvade iz toga.
- Tito_i_Partija
#50792 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@Averus @Chmoljo Dokle ste stigli momci? Jeste li upoznali Esquie? 

-
#50793 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vise para im donosi AI game odjel su smanjili haos.DonieBrasco wrote: ↑05/07/2025 19:03 Niko ne moze desiforvati sta se desava sa MS po pitanju igara, meni nije jasno imaju neogranicene pare i tehnologiju, jos da kupe ljude i da prave igre kako pozele, razvijaju game software engine.
Klasika velika firma gleda se samo ono ispod crte, na pederskim sastancima se jedino moze objasnit i branit taj broj.
- Averus
#50794 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam od 30.6. pokrenuo jer nemam vremena. Tek sam se popeo na ono drvo gore, završio to i izašao na mapu (pretpostavljam da će to biti open world?). Doslovno imam 40ak minuta dnevno da igram, pa mi žao pokrenuti. Ja volim ovakve igre u cugu 2-3 sata igrati.Tito_i_Partija wrote: ↑08/07/2025 06:06 @Averus @Chmoljo Dokle ste stigli momci? Jeste li upoznali Esquie?![]()
Mislim, Lune je već dovoljna sasvim, ne žalim se

Imam već neke teorije od samog starta, pa ćemo vidjeti jesam li dobro skontao ili ne

- Chmoljo
#50795 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pred Act III. Iskreno, guglao da li ići ili ne, pa nisam, sada istražujem okolo.Tito_i_Partija wrote: ↑08/07/2025 06:06 @Averus @Chmoljo Dokle ste stigli momci? Jeste li upoznali Esquie?![]()
Jesam Esquiea, a Monoco je

- Tito_i_Partija
#50796 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mali spoilerčić radi Haverusa.Chmoljo wrote: ↑08/07/2025 07:57Pred Act III. Iskreno, guglao da li ići ili ne, pa nisam, sada istražujem okolo.Tito_i_Partija wrote: ↑08/07/2025 06:06 @Averus @Chmoljo Dokle ste stigli momci? Jeste li upoznali Esquie?![]()
Jesam Esquiea, a Monoco jenevjerovatno, ali nema lošeg lika. Svi su gotivni na svoj način. Neko manje, neko vise, ali svi imaju dubinu.

Spoiler
Show
Dobar je Monoco, al' mi je doš'o pokasno tako da ga nisam gotov nikako koristio. Tad sam već uhaviz'o ritam sa kombinacijom Verso/Sciel/Lune odnosno Verso/Sciel/Maelle (ova druga kasnije, kad removaš damage cap), pa mi nije treb'o.
Jedan tip za laganiji combat: nađi mač za Verso koji daje S-tier kad ima low HP, mislim da je Blodam.
https://expedition33.wiki.fextralife.com/Blodam
Verso ima ability koji ga spušta na 1 HP. Drži ga tu, nemoj ga liječit'.
Nađi At Death's Door i Inverted Affinity pictos, i još par tih koji ti daju dodatni damage na low HP. Na početku borbe, odma rokneš Phantom Stars (koji inače košta 9ap, al' na S-tier je samo 5ap), i gledaš pobjedu.
To će te držat' dok Maelle ne dobije Stendahl, koji je najluđi "i win" button u igri.
Jedan tip za laganiji combat: nađi mač za Verso koji daje S-tier kad ima low HP, mislim da je Blodam.
https://expedition33.wiki.fextralife.com/Blodam
Verso ima ability koji ga spušta na 1 HP. Drži ga tu, nemoj ga liječit'.
Nađi At Death's Door i Inverted Affinity pictos, i još par tih koji ti daju dodatni damage na low HP. Na početku borbe, odma rokneš Phantom Stars (koji inače košta 9ap, al' na S-tier je samo 5ap), i gledaš pobjedu.

To će te držat' dok Maelle ne dobije Stendahl, koji je najluđi "i win" button u igri.

-
#50797 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Stara seljacka politika primjenjiva na skoro sve branse.BiBi911 wrote: ↑08/07/2025 06:11Vise para im donosi AI game odjel su smanjili haos.DonieBrasco wrote: ↑05/07/2025 19:03 Niko ne moze desiforvati sta se desava sa MS po pitanju igara, meni nije jasno imaju neogranicene pare i tehnologiju, jos da kupe ljude i da prave igre kako pozele, razvijaju game software engine.
Klasika velika firma gleda se samo ono ispod crte, na pederskim sastancima se jedino moze objasnit i branit taj broj.
Kad ne znas razvijanjem povecat profit onda znas skresat troskove.
-
#50798 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@Chmoljo kako napreduju radovi

- Averus
#50799 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Naletio slučajno na Chromatic Remasseur, ubio me nogama nisam mu skinuo ni 20% healthaTito_i_Partija wrote:

Nego sad smo pary of three (Lune i Maelle su tu)
Našao sam lokaciju gdje se nalazi Esquie, ali ne mogu ući bez passworda. Sinoć otišao u crvenu šumu da tražim Gestralsko selo gdje su mi već spomenuli onog G-nešto lika koji će mi (eventualno) dati tu šifru.
Gestrali su mi jaki. Isto mješavina moogles iz Final Fantasyja i miniona. A pričaju kao Pepe tvor

Znaš oni lebdeći nevroni što nosaju bombe na sebi? Eh naletio sam na jednog bijelog. Plače što nema bombu. Nisam ga htio napasti 'cos that's who I am as a person, ali me sad kopka jesam li možda trebao? Nisam uspio da mu nađem bombu nigdje u blizini, da mu je odnesem da ga pripazim...

- Chmoljo
#50800 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
gdje si nabasao na tog chromatic remasseuraAverus wrote: ↑09/07/2025 07:59Naletio slučajno na Chromatic Remasseur, ubio me nogama nisam mu skinuo ni 20% healthaTito_i_Partija wrote:
Nego sad smo pary of three (Lune i Maelle su tu)
Našao sam lokaciju gdje se nalazi Esquie, ali ne mogu ući bez passworda. Sinoć otišao u crvenu šumu da tražim Gestralsko selo gdje su mi već spomenuli onog G-nešto lika koji će mi (eventualno) dati tu šifru.
Gestrali su mi jaki. Isto mješavina moogles iz Final Fantasyja i miniona. A pričaju kao Pepe tvor
Znaš oni lebdeći nevroni što nosaju bombe na sebi? Eh naletio sam na jednog bijelog. Plače što nema bombu. Nisam ga htio napasti 'cos that's who I am as a person, ali me sad kopka jesam li možda trebao? Nisam uspio da mu nađem bombu nigdje u blizini, da mu je odnesem da ga pripazim...![]()

moj jad u tome je da mi je to dugme na gamepadu malo lošije, pa kada ide serija udaraca zna mi se omaknuti. ali uspio sam ga riješiti nakon desetak pokušaja nakon što sam saznao da je to jedina metoda kojom možeš protiv njega. btw, poslije toga sam češće parry počeo koristiti na drugim protivnicima i fino se uštelio.
zato sam Axona i jednog i drugog otprve rokno.
nemoj napadati tog nevrona. ja sam se zajebo pa sam jednog drugog napao. negdje sam pročitao da je bolje ako ih ostaviš na miru. pošto si ti ono goody goody u igrama to ti je bolja varijanta.
Gestrali su top. generalno, nema lika da je bezveze. ja sam pred završetkom, ali sad idem okolo i prije ulaska u act III hoću da obiđem sve što se može opet, ako sam šta fulio.