Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Riddle
#49976 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam to malo gledao nedavno i stvarno izgleda super, ali će cijena biti 70 eura vjerovatno. 

- Peacean
#49977 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Po recenzijama koje su do sada izašle i nije neka sreća 

- Riddle
#49978 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pusti recenzije, ko njima danas vjeruje? Zato imaš igre koje oni ocjenjuju sa 9, a igrači daju 2 maksimalno. Slušaj ljude koji godinama aktivno igraju i objavljuju Civ sadržaj.
- Tito_i_Partija
#49979 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad već pričamo o recenzijama, Kingdom Come Deliverance 2 je navodno odličan. Dobio je 9/10 od IGNa, 9/10 od Gamespota, i 90/100 od PC Gamera:
https://www.pcgamer.com/games/rpg/kingd ... -2-review/
https://www.pcgamer.com/games/rpg/kingd ... -2-review/
- glitch
#49980 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Izgleda da je Kingdom Come Delivered 

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49981 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tito_i_Partija wrote: ↑03/02/2025 15:45 Završio Dead Island 2, za oko 25 sati. Solidna, zabavna igra, al' ne vidim nikakvog pomaka naspram Techlandovog odličnog originala. Čak štaviše, skill sistem iz keca ovde ne postoji, i zamijenili su ga card-sistemom gdje biraš karte (koje nalaziš u svijetu ili dobijaš kroz level ups) da dobiješ određene abilities. Ovo je po meni veliki korak unazad i nije mi jasno zašto makar nisu ostavili skill sistem iz originala, ako već nisu imali ideja kako da ga unaprijede.
Al' eto, igra je meni bila zabavna jer ja lično volim ove igre lupanja zombija, baš ono da pustiš mozak na pašu i da uživaš.
Počinjem večeras sa State of Decay 2, da malo ostanemo u zombie fazonu al' ovaj put sa bejzbilding elementima.![]()
upravo igram. mozak totalno na ispaši

- House
#49982 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
šteta lošeg porta. odlična igra

pojede mi procesor i grafičku

pojede mi procesor i grafičku

- Tito_i_Partija
#49983 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mislim da bi ti se State of Decay 2 svidio. Zombie elementi nisu strašni, više nešto k'o u Walking Dead fazonu, combat je dobar, a mislim da ima dovoljno basebuilding i crafting elemenata da bi ti držalo pažnju.Chmoljo wrote: ↑04/02/2025 01:59Tito_i_Partija wrote: ↑03/02/2025 15:45 Završio Dead Island 2, za oko 25 sati. Solidna, zabavna igra, al' ne vidim nikakvog pomaka naspram Techlandovog odličnog originala. Čak štaviše, skill sistem iz keca ovde ne postoji, i zamijenili su ga card-sistemom gdje biraš karte (koje nalaziš u svijetu ili dobijaš kroz level ups) da dobiješ određene abilities. Ovo je po meni veliki korak unazad i nije mi jasno zašto makar nisu ostavili skill sistem iz originala, ako već nisu imali ideja kako da ga unaprijede.
Al' eto, igra je meni bila zabavna jer ja lično volim ove igre lupanja zombija, baš ono da pustiš mozak na pašu i da uživaš.
Počinjem večeras sa State of Decay 2, da malo ostanemo u zombie fazonu al' ovaj put sa bejzbilding elementima.![]()
upravo igram. mozak totalno na ispaši![]()
-
#49984 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Igra li neko Kingdom Come: Deliverance II ? 

- Peacean
#49985 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja još ni keca nisam započeo 

-
#49986 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja imam u planu dok ne ispeglaju Spidermana. Gledao sam na yt i walkthrough traje 26 sati. Ne znam da imam živaca igrati toliko dugu igru.
- nepass1
#49987 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako me kad zena ostavi i mognem nekih 10 sati dnevno izdvojiti mozda krenem u avanturu

- Tito_i_Partija
#49988 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

https://www.pcgamer.com/games/rpg/i-mes ... y-society/
Ova igra će bit' pravi izazov za dobrice poput Haverusa. Ono kad te najbolje namjere dovedu do bukvalnog žigosanja zbog kriminala.

- Averus
#49989 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I prva je bila pravi izazov jer sam dolazio u iskušenje da štociram i monitor i sve jebali ih bugovi 

- Chmoljo
#49990 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
E cuj bugovi u KC. Prvi put cujem za to 

- House
-
#49992 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Za moj ukus ovo sto sam gledao gameplay, bas su dosasdni dijalozi jer su preopsirini i jako ali bas jako sporo ide radnja.
Ali ok ovo da moze svuda da se hoda, jasese konja, napadas druge, zivotinje, aktivnosti to super sve, ali jako sporo sve ide.
Ali ok ovo da moze svuda da se hoda, jasese konja, napadas druge, zivotinje, aktivnosti to super sve, ali jako sporo sve ide.
- Chmoljo
#49993 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
KC je realistični rpg/simulator života u srednjem vijeku Bohemije.
hvala bogu dragom da se neko sjetio da rpg sa mačem i oklopom ne mora uključivati zmajeve i džinovske insekte. i to kažem kao neko ko voli i witchera i elden scrolls.
ja sam nekoliko puta pokušavao igrati, ali me svaki put nervirao combat sistem. dok nisam otišao na "trening" i malo uvježbao, digao se koji level i onda mogao da se sukobim sa par vojnika bez problema. meni je KC bio odličan i jedva čekam da odigram dvicu.
da ne ogovrim da je Hans odličan lik
i ekstra je da se nastavlja priča sa njima dvojicom.
i majkumujebem, ona misija sa svećenikom... jedna od boljih ikada, i to ne kažem jer se NPCu vidi sisa, nego prosto jer je žešće ludilo
hvala bogu dragom da se neko sjetio da rpg sa mačem i oklopom ne mora uključivati zmajeve i džinovske insekte. i to kažem kao neko ko voli i witchera i elden scrolls.
ja sam nekoliko puta pokušavao igrati, ali me svaki put nervirao combat sistem. dok nisam otišao na "trening" i malo uvježbao, digao se koji level i onda mogao da se sukobim sa par vojnika bez problema. meni je KC bio odličan i jedva čekam da odigram dvicu.
da ne ogovrim da je Hans odličan lik

i majkumujebem, ona misija sa svećenikom... jedna od boljih ikada, i to ne kažem jer se NPCu vidi sisa, nego prosto jer je žešće ludilo

- insaneinthebrain
#49994 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
mlade cehinje na rijeciChmoljo wrote: ↑06/02/2025 11:47 KC je realistični rpg/simulator života u srednjem vijeku Bohemije.
da ne ogovrim da je Hans odličan liki ekstra je da se nastavlja priča sa njima dvojicom.
i majkumujebem, ona misija sa svećenikom... jedna od boljih ikada, i to ne kažem jer se NPCu vidi sisa, nego prosto jer je žešće ludilo![]()

- Chmoljo
#49995 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zastrog prije zaostroga 

- jasko_ba
#49996 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mada nije lose kad spojis dobre karte, skoro neogranicen Fury kad nastimas i prelazis igru tek tako.Tito_i_Partija wrote: ↑03/02/2025 15:45 Završio Dead Island 2, za oko 25 sati. Solidna, zabavna igra, al' ne vidim nikakvog pomaka naspram Techlandovog odličnog originala. Čak štaviše, skill sistem iz keca ovde ne postoji, i zamijenili su ga card-sistemom gdje biraš karte (koje nalaziš u svijetu ili dobijaš kroz level ups) da dobiješ određene abilities. Ovo je po meni veliki korak unazad i nije mi jasno zašto makar nisu ostavili skill sistem iz originala, ako već nisu imali ideja kako da ga unaprijede.
- Tito_i_Partija
#49997 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pretpostavlj'o sam da je moguće bit' OP kroz Fury menadžment, al' mi je šopanje zombija toljagom po glavi, il' komadanje sa mačetama, bilo baš zabavno da nisam im'o razloga da išta mijenjam. Čak nisam ni toliko pravio modove za oružja, nego ih koristio kakvi-takvi.jasko_ba wrote: ↑06/02/2025 15:17Mada nije lose kad spojis dobre karte, skoro neogranicen Fury kad nastimas i prelazis igru tek tako.Tito_i_Partija wrote: ↑03/02/2025 15:45 Završio Dead Island 2, za oko 25 sati. Solidna, zabavna igra, al' ne vidim nikakvog pomaka naspram Techlandovog odličnog originala. Čak štaviše, skill sistem iz keca ovde ne postoji, i zamijenili su ga card-sistemom gdje biraš karte (koje nalaziš u svijetu ili dobijaš kroz level ups) da dobiješ određene abilities. Ovo je po meni veliki korak unazad i nije mi jasno zašto makar nisu ostavili skill sistem iz originala, ako već nisu imali ideja kako da ga unaprijede.
Kraj igre mi je bio nekako nedorečen, oni odoše s helikopterom a glavni lik ostade da traži onu crnkinju, al' pretpostavljam da su pravi kraj ostavili za nekog DLCa, kojeg nemam ja na Gamepassu. Al' sve u svemu dobra zabava.

- Tito_i_Partija
#49998 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Humankind i Beyond Blue džaba na Epicu. Nije loše.
- insaneinthebrain
- Averus
#50000 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Stavljajte screenshotove da ne moramo otvarati to sranje od shittera i time puniti džepove Elonu Muskoviću iz Republike Srpske