Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
239
44%
ne
30
6%
od*ebi Chmoljo, naporan si
276
51%

Total votes: 545

Riddle

#49976 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Ja sam to malo gledao nedavno i stvarno izgleda super, ali će cijena biti 70 eura vjerovatno. :(
Peacean

#49977 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Po recenzijama koje su do sada izašle i nije neka sreća :skoljka:
Riddle

#49978 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Pusti recenzije, ko njima danas vjeruje? Zato imaš igre koje oni ocjenjuju sa 9, a igrači daju 2 maksimalno. Slušaj ljude koji godinama aktivno igraju i objavljuju Civ sadržaj.
Tito_i_Partija

#49979 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Kad već pričamo o recenzijama, Kingdom Come Deliverance 2 je navodno odličan. Dobio je 9/10 od IGNa, 9/10 od Gamespota, i 90/100 od PC Gamera:

https://www.pcgamer.com/games/rpg/kingd ... -2-review/
glitch

#49980 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by glitch »

Izgleda da je Kingdom Come Delivered :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49981 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 03/02/2025 15:45 Završio Dead Island 2, za oko 25 sati. Solidna, zabavna igra, al' ne vidim nikakvog pomaka naspram Techlandovog odličnog originala. Čak štaviše, skill sistem iz keca ovde ne postoji, i zamijenili su ga card-sistemom gdje biraš karte (koje nalaziš u svijetu ili dobijaš kroz level ups) da dobiješ određene abilities. Ovo je po meni veliki korak unazad i nije mi jasno zašto makar nisu ostavili skill sistem iz originala, ako već nisu imali ideja kako da ga unaprijede.

Al' eto, igra je meni bila zabavna jer ja lično volim ove igre lupanja zombija, baš ono da pustiš mozak na pašu i da uživaš.

Počinjem večeras sa State of Decay 2, da malo ostanemo u zombie fazonu al' ovaj put sa bejzbilding elementima. :-D

upravo igram. mozak totalno na ispaši :D
House

#49982 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

šteta lošeg porta. odlična igra

Image

pojede mi procesor i grafičku :mrgreen: :thumbup:
Tito_i_Partija

#49983 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 04/02/2025 01:59
Tito_i_Partija wrote: 03/02/2025 15:45 Završio Dead Island 2, za oko 25 sati. Solidna, zabavna igra, al' ne vidim nikakvog pomaka naspram Techlandovog odličnog originala. Čak štaviše, skill sistem iz keca ovde ne postoji, i zamijenili su ga card-sistemom gdje biraš karte (koje nalaziš u svijetu ili dobijaš kroz level ups) da dobiješ određene abilities. Ovo je po meni veliki korak unazad i nije mi jasno zašto makar nisu ostavili skill sistem iz originala, ako već nisu imali ideja kako da ga unaprijede.

Al' eto, igra je meni bila zabavna jer ja lično volim ove igre lupanja zombija, baš ono da pustiš mozak na pašu i da uživaš.

Počinjem večeras sa State of Decay 2, da malo ostanemo u zombie fazonu al' ovaj put sa bejzbilding elementima. :-D

upravo igram. mozak totalno na ispaši :D
Mislim da bi ti se State of Decay 2 svidio. Zombie elementi nisu strašni, više nešto k'o u Walking Dead fazonu, combat je dobar, a mislim da ima dovoljno basebuilding i crafting elemenata da bi ti držalo pažnju.
DonieBrasco

#49984 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Igra li neko Kingdom Come: Deliverance II ? :mrgreen:
Peacean

#49985 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Ja još ni keca nisam započeo :lol:
CharakterZnak

#49986 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by CharakterZnak »

Ja imam u planu dok ne ispeglaju Spidermana. Gledao sam na yt i walkthrough traje 26 sati. Ne znam da imam živaca igrati toliko dugu igru.
nepass1

#49987 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

DonieBrasco wrote: 05/02/2025 14:09 Igra li neko Kingdom Come: Deliverance II ? :mrgreen:
Ako me kad zena ostavi i mognem nekih 10 sati dnevno izdvojiti mozda krenem u avanturu :D
Tito_i_Partija

#49988 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

:lol:

https://www.pcgamer.com/games/rpg/i-mes ... y-society/

Ova igra će bit' pravi izazov za dobrice poput Haverusa. Ono kad te najbolje namjere dovedu do bukvalnog žigosanja zbog kriminala. :D
Averus

#49989 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

I prva je bila pravi izazov jer sam dolazio u iskušenje da štociram i monitor i sve jebali ih bugovi :D
Chmoljo

#49990 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

E cuj bugovi u KC. Prvi put cujem za to :D
House

#49991 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Peacean wrote: 05/02/2025 14:11 Ja još ni keca nisam započeo :lol:
isto. :mrgreen:
DonieBrasco

#49992 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Za moj ukus ovo sto sam gledao gameplay, bas su dosasdni dijalozi jer su preopsirini i jako ali bas jako sporo ide radnja.

Ali ok ovo da moze svuda da se hoda, jasese konja, napadas druge, zivotinje, aktivnosti to super sve, ali jako sporo sve ide.
Chmoljo

#49993 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

KC je realistični rpg/simulator života u srednjem vijeku Bohemije.

hvala bogu dragom da se neko sjetio da rpg sa mačem i oklopom ne mora uključivati zmajeve i džinovske insekte. i to kažem kao neko ko voli i witchera i elden scrolls.

ja sam nekoliko puta pokušavao igrati, ali me svaki put nervirao combat sistem. dok nisam otišao na "trening" i malo uvježbao, digao se koji level i onda mogao da se sukobim sa par vojnika bez problema. meni je KC bio odličan i jedva čekam da odigram dvicu.

da ne ogovrim da je Hans odličan lik :D i ekstra je da se nastavlja priča sa njima dvojicom.

i majkumujebem, ona misija sa svećenikom... jedna od boljih ikada, i to ne kažem jer se NPCu vidi sisa, nego prosto jer je žešće ludilo :lol:
insaneinthebrain

#49994 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by insaneinthebrain »

Chmoljo wrote: 06/02/2025 11:47 KC je realistični rpg/simulator života u srednjem vijeku Bohemije.

hvala bogu dragom da se neko sjetio da rpg sa mačem i oklopom ne mora uključivati zmajeve i džinovske insekte. i to kažem kao neko ko voli i witchera i elden scrolls.

ja sam nekoliko puta pokušavao igrati, ali me svaki put nervirao combat sistem. dok nisam otišao na "trening" i malo uvježbao, digao se koji level i onda mogao da se sukobim sa par vojnika bez problema. meni je KC bio odličan i jedva čekam da odigram dvicu.

da ne ogovrim da je Hans odličan lik :D i ekstra je da se nastavlja priča sa njima dvojicom.

i majkumujebem, ona misija sa svećenikom... jedna od boljih ikada, i to ne kažem jer se NPCu vidi sisa, nego prosto jer je žešće ludilo :lol:
mlade cehinje na rijeci :mrgreen:

Image
Chmoljo

#49995 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Zastrog prije zaostroga :D
jasko_ba

#49996 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by jasko_ba »

Mada nije lose kad spojis dobre karte, skoro neogranicen Fury kad nastimas i prelazis igru tek tako.
Tito_i_Partija

#49997 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

jasko_ba wrote: 06/02/2025 15:17
Mada nije lose kad spojis dobre karte, skoro neogranicen Fury kad nastimas i prelazis igru tek tako.
Pretpostavlj'o sam da je moguće bit' OP kroz Fury menadžment, al' mi je šopanje zombija toljagom po glavi, il' komadanje sa mačetama, bilo baš zabavno da nisam im'o razloga da išta mijenjam. Čak nisam ni toliko pravio modove za oružja, nego ih koristio kakvi-takvi.

Kraj igre mi je bio nekako nedorečen, oni odoše s helikopterom a glavni lik ostade da traži onu crnkinju, al' pretpostavljam da su pravi kraj ostavili za nekog DLCa, kojeg nemam ja na Gamepassu. Al' sve u svemu dobra zabava. :)
Tito_i_Partija

#49998 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Humankind i Beyond Blue džaba na Epicu. Nije loše.
Averus

#50000 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Stavljajte screenshotove da ne moramo otvarati to sranje od shittera i time puniti džepove Elonu Muskoviću iz Republike Srpske
Post Reply