Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
199
46%
ne
26
6%
od*ebi Chmoljo, naporan si
207
48%
 
Total votes: 432

User avatar
Averus
Posts: 18425
Joined: 13/02/2008 17:07
Location: Rocket League balkan: https://www.ligaraketa.com/
Contact:

#36651 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Averus wrote: 30/04/2021 08:56 Ako je neko zainteresovan

Cijene sam stavio niže nego ostali na OLX-u, ali za raju ide cijena još dosta dole :)
Image
Otišao F1 2020 za 35KM :)

Ostalima obaram cijene za 5KM
Za klixovce ide dodatni popust i na tu cijenu :)
User avatar
Tito_i_Partija
Posts: 7989
Joined: 11/03/2014 15:56
Location: Kod Sebije na pregledu

#36652 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 04/05/2021 22:59
dale cooper wrote: 04/05/2021 22:54
Super. To će se biti na listi prioriteta. Kupio sam prije godinu stari PS3 sa kamaru nekih igara, između ostalog i Phantom Pain pa sam duboko
u tome trenutno. :D Ne znam je li ikada bio bolji serijal igara od Metal Geara. Koliko su to duboke i imerzivne igre.
ja nisam igrao MGS prije, i kroz Death stranding sam vidio to što sam čitao godinama o Kojimi.
Sta ide posle DS? Jesi li odlucio il' jos razmisljas? :-D

Ja evo jos imam 3 zadnja podrucja na HL2 da zavrsim, i onda se vracam u lijepi zivot RPG-a. :D
User avatar
ferratilis
Posts: 4914
Joined: 25/11/2013 16:48

#36653 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Iako imam jos citava 3 story DLC-a i finalnog bossa u PoE2 do kraja, vec sam siguran da cu se i u buducnosti vracati na ove dvije igre. Krajnji cilj mi je Path of the Damned tezina, iako je i hard dobar izazov. Pogotovo u drugom dijelu ima toliko toga za probati da vrijedi odigrati barem triput. Real-time combat, turn-based combat, multiclassing, subclassing, svaka rasa ima svoje podrase, zanimljivi itemi, odlicni sporedni questovi, dobra grafika i muzika, zanimljivi likovi, sav dijalog je odglumljen kome je mrsko citat, i sto je najbitnije - izazovan oldschool RPG gameplay. Plus sto su dodali i Ultimate mode i megabosses kao najveci izazov. Sve je dobro osim optimizacije, ali jbg za to je kriv Unity engine. Skidam kapu, Obsidian. :kakoste:

Image
User avatar
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji
Posts: 36637
Joined: 05/06/2008 03:41
Location: i vukove stid reći odakle sam...

#36654 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

eh ovako, neću biti studiozan ko Averus, jer je štreberčina garant vodila bilješke dok je igrala, nego ću ovako nabacati dojmove o igri, pa kome se da neka čita. također, ne doživljavajte ovo previše ozbiljno, pa ako se prospem, ramazan je, prešutite bratovu sramotu.

mislim da igra nije toliko nova da bih stavljao u spojlere neke osnovne informacije o loreu i jer je riječ o nečemu što se uveže za prvih pola sata igre, ali ako nekome ipak zasmeta, neka skrene pažnju.

DEATH STRANDING

riječ je o postapokaliptičnom Fed-ex simulatoru gdje glavni izazovi nisu vlasnički psi u avlijama, nadrkan šef koji svaki put kad staneš da pišaš pita što si stao?, ni strepnja za radno mjesto u budućnosti jer će te zamijeniti Bezosov dron.

izazovi za Sam Bridgesa, to nam je glavni lik oličen u glumcu Norman Reedusu (za one koji zadnjih skoro petnaestak godina ne žive na Zemlji jednom od glavnih glumaca serije The Walking Dead, onaj masni), malo su drugačijih karakteristika. utvare, uglavnom u veličini prosječnog čovjeka, sa varijantama u gabaritima do veličine Mome i Uzeira.

i teren jebeniji nego crnogorska vukojebina.

i da ne zaboravim, kiša je ovdje noćna mora, jer osim što je okupljalište utvara, nešto ko nekada Kroki prljavih metalika, kiša ubrzava starenje sumanutom brzinom: ukoliko padne na golo ljudsko tijelo, za nekoliko desetina sekundi ono ostari do poznih godina. i to čini isto i sa teretom, mašinama, građevinama, biljkama.

tako da, nije stvarno riječ o walking simulatoru kako dušmani vele.

što se tiče gameplaya, velika pažnja je posvećena fizici terena i hodanja, odnosno savladavanju prepreka i samim tim hodanje se ne svodi na puko držanje tipke "w" i shifta dok lik ima staminu. zaobilaženje utvara, kao i ostalih dušmana željnih Samovog tereta na leđima zna iziskivati malo taktiziranja koja ruta je najbolja, može li se lako savladati uz pomoć merdevina i kolca i užeta, zatim ukoliko se mora kroz teritoriju utvara, to mora biti kombinacija šunjanja, brzog provlačenja (jer kiša) i traženja puta koji je prohodan.

grafika je fenomenalna. tu ne trebam puno pametovati, dovoljno je vidjeti nekoliko screenshotova. na mom 3570K i fatboyu išlo je poprilično glatko na 1080p.

Kojima je isticao, a sa vremenom izlaska igre nevjerovatno pogodio, da je pravio igru o tome kako povezati svijet, odnosno kako povezati ljude koji su se otuđili, što zbog daljine, što zbog tehnologije, što zbog ubrzanog načina života. Igrača je tu stavio u centralno mjesto, koji je spona između izolovanih ljudskih naselja i nastambi, i ono gdje sam ja pogriješio je da sam igrao narodnu verziju.

Igra naime dopušta interakciju sa drugim igračima u smislu da jedni drugima pomažete pri ostavljanju opreme, gradnje pomoćnih objekata, ostavljanja npr. merdevina da se neki dio lakše savlada i slično. ja sam bio uskraćen za taj dojam, i to je šteta, jer bi sigurno Kojimina namjera više došla do izražaja.

inače, igra briljira u detaljima. to je dio u kojem se vidi da je u pitanju Kojimino čedo. tehnologija je neobična, ali intiuitivna. skener, ilitiga odradek povezan je sa BB, odnosno nerođenim djetetom koje je prisutno u oba svijeta, pa tako može uočiti ono što obični smrtnik ne može. BB je dakle komad tehnologije, beba u staklenci koja se nosi na prsima i sa kojom je moguće imati interakciju i na koju će malo ko ostati ravnodušan. teško je opisati kako se ova roditeljska splačina topila pri svakoj sitnoj ludosti koju bebač napravi.

gestikulacija odradeka pri uspješnom prolasku opasne teritorije, vrištanje bebe kod triler napetih situacija koje istinski uznemiri čovjeka, vjerujte mi, ubrzan rast trave na terenu gdje pada kiša. onda, "utabavanje staze". ne znam je li neka igra prije to primijenila, ali ako prođete nekoliko puta istom rutom, ona će ostati utabana i onda je moguće pratiti istu bez pomoći mape. bilo da je riječ o travi ili snijegu.

moram tu spomenuti jedan od detalja gdje igra također briljira: Kada se napreduje u priči, a pogotovo na početku kada se prilazi novom ljudskom naselju, kreće soundtrack, uvijek briljantno doziran, dok se približavaš gradu, uz prelijepu grafiku čuje se i oduševljeno gugutanje bebe. Da, uradio si super stvar, dolaziš ko rado viđen gost i dočekuju te fanfare. uistinu se dobije taj osjećaj. također, vrlo dobro je pogođena atmosfera napetosti pri prolasku kroz teritorij utvara, gdje postoji opcija kojom se rukom zadržava dah da se ostane neprimjećen. na momente elementi horora.

priča, eh priča. dakle, da odvojim samo, lore mi je odličan. kao što napisah gore: mnogo detalja, mnogo interesantnih, ludih ideja, koje mogu napamet pasti samo japancu na LSDu, neka fantasy, sci-fi varijanta postapokaliptičnog svijeta i društva s naprednom tehnologijom gdje iza svega ne stoji neko iskonsko zlo, nego čista priroda, ili preciznije za ovu igru reći: svemir.

priča me je u nekim dijelovima ostavila malo meh, a na neke momente je bilo malo i krindža. kulture sa Dalekog Istoka često imaju potrebu da naglašavaju poniznost u scenama pokajanja, pa mi to izgleda malo karikaturalno, suze, klečanje, ridanje i tako to. ali hajde, nije toga puno bilo. mda, bilo je i krindža oko "Murica, fuck yeah!" dijaloga, al opet, koliki god Kojima bio genijalac, ipak je Japan mjesto na kojem mi i oni ne rezonujemo isto oko nekih stvari, tipa patriotskih floskula, već spomenutog osjećaja časti i stida.

priča je puna twistova, nemojte sebi spojlati kraj, a iako pretpostavljate, Mads Mikkelsen je naprosto oduvao. priča, odnosno taj dio koji se vrti oko njega uistinu dobar, dobro je odrađeno, potrefili su savršeno sa glumcem, i generalno, likovi su lajkabl uglavnom i vrlo dobro su uradili posao sa kastingom. Norman Reedus je idealan za ovu ulogu, ukoliko igrate sa ljepšom polovinom, ista će biti počašćena pokojom scenom njegove guze. a kako Kojima reče, ovaj je tražio da bude nabildaniji nego u RL. pa eto.

iako sam imao namjeru zakucati igru do kraja, ipak to nisam uradio. najviše iz razloga što sam želio vidjeti šta će se desiti misleći da ću prepoznati kada će me igra odvesti prema kraju pa ću povući ručnu i dovršiti posao. međutim, kako rekoh twistovi i obrati i igra je bila gotova.

cirka za nekih 65 sati igranja.

moram reći da po meni igra nema neki replay value i da zadnja scena zaokružuje priču.

ocjena 90/100

već sam se na ovoj temi javljao oko ove igre, i moram reći da mi je jedino razočarenje ostala malo ta priča. pomalo ko da je primarni cilj imati twist, pa ćemo onda priču graditi oko toga. ali ono glavno u priči, to je ispalo više nego dobro. ostatak su hvalospjevke, sa posebnim osvrtom na te detalje u igri koji su me oduševili iz prostog razloga što se vidi da je neko sjeo i uložio sebe u igru. da nije riječ o generičnom naslovu koji služi za zgrtanje love, već o onome što ste spominjali: umjetnost, odnosno pokušaj da se u ovom obliku prenese neka poruka širem krugu ljudi.

apsolutna preporuka.

P.S. ja što ponjavu ostavih :shock:
User avatar
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji
Posts: 36637
Joined: 05/06/2008 03:41
Location: i vukove stid reći odakle sam...

#36655 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 04/05/2021 23:28
Chmoljo wrote: 04/05/2021 22:59
dale cooper wrote: 04/05/2021 22:54
Super. To će se biti na listi prioriteta. Kupio sam prije godinu stari PS3 sa kamaru nekih igara, između ostalog i Phantom Pain pa sam duboko
u tome trenutno. :D Ne znam je li ikada bio bolji serijal igara od Metal Geara. Koliko su to duboke i imerzivne igre.
ja nisam igrao MGS prije, i kroz Death stranding sam vidio to što sam čitao godinama o Kojimi.
Sta ide posle DS? Jesi li odlucio il' jos razmisljas? :-D

Ja evo jos imam 3 zadnja podrucja na HL2 da zavrsim, i onda se vracam u lijepi zivot RPG-a. :D
:lol: :D

konto sam PoE.

vidjećemo jesam li od riječi :D
User avatar
Tito_i_Partija
Posts: 7989
Joined: 11/03/2014 15:56
Location: Kod Sebije na pregledu

#36656 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

@Chmoljo Ponjava ti je odlicna, volio bi da malo cesce ovakve traktate pises. Podsjeca me na nacin kako ExNihilo radi to isto al' za filmove, svaka rijec na svom mjestu. :thumbup:

A sto se tice "sledece igre" i ja sam takav: naumim jednu pred kraj trenutne igre, pa promjenim misljenje jos jedno 10 puta dok se stvarno ne odlucim. :D
User avatar
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji
Posts: 36637
Joined: 05/06/2008 03:41
Location: i vukove stid reći odakle sam...

#36657 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

hvala, drug. ne bih dao oduška da me se igra nije dojmila.

Kojima je stvarno genijalac.
User avatar
Tito_i_Partija
Posts: 7989
Joined: 11/03/2014 15:56
Location: Kod Sebije na pregledu

#36658 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Joj zaboravih i da sam skoro kupio Skyrim na snizenju. Smijem li se usudit' da opet klepim 150+ sati na jednu igru? Witcher 3 sam skoro pres'o, nije tako davno bilo. :D
User avatar
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji
Posts: 36637
Joined: 05/06/2008 03:41
Location: i vukove stid reći odakle sam...

#36659 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Ja ne smijem nista napisati vise, mescini da sam ubio thread. :lol:
User avatar
ferratilis
Posts: 4914
Joined: 25/11/2013 16:48

#36660 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 05/05/2021 18:59 Joj zaboravih i da sam skoro kupio Skyrim na snizenju. Smijem li se usudit' da opet klepim 150+ sati na jednu igru? Witcher 3 sam skoro pres'o, nije tako davno bilo. :D
Samo udri, ali ne Skyrim, nego ovo. :thumbup:
User avatar
Averus
Posts: 18425
Joined: 13/02/2008 17:07
Location: Rocket League balkan: https://www.ligaraketa.com/
Contact:

#36661 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

@Chmoljo Hvala na recenziji, dosta toga nisam znao o igri, ali kroz tvoj tekst mi je postalo jasno, a time i igra postala privlačnija :)
Kad dođe na red, vjerujem da ću uživati :D


Ja sam krenuo sa Rayman Legends, a kad uhvatim vremena napraviću recenziju i mišljenje o AC4BF. Mislim da je već jasno, s obzirom na 80 sati potrošenih, ali eto, kao, nemam pametnijeg posla :lol:PS: Resident Evil Village PRE-KU-CA-O ocjene kritičara :thumbup:
Nije da ću ga igrati nego svaka čast :D
User avatar
Tito_i_Partija
Posts: 7989
Joined: 11/03/2014 15:56
Location: Kod Sebije na pregledu

#36662 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 05/05/2021 20:22
Tito_i_Partija wrote: 05/05/2021 18:59 Joj zaboravih i da sam skoro kupio Skyrim na snizenju. Smijem li se usudit' da opet klepim 150+ sati na jednu igru? Witcher 3 sam skoro pres'o, nije tako davno bilo. :D
Samo udri, ali ne Skyrim, nego ovo. :thumbup:
Pa prvo bi da probam vanilla, pa cu onda vidit' dalje. :-D
User avatar
Rootboi
Posts: 16703
Joined: 07/06/2011 17:14

#36663 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

I used to be an adventurer like you but then i took an arrow in the knee. :brusli:
User avatar
Ultraviolent
Posts: 1372
Joined: 24/04/2015 20:18
Location: Somewhere I Belong

#36664 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Ultraviolent »

The Gods gave you two hands, and you use them both for your weapon... I can respect that :izet:
User avatar
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji
Posts: 36637
Joined: 05/06/2008 03:41
Location: i vukove stid reći odakle sam...

#36665 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Let me guess, someone stole your sweetroll? :roll:

i ova

Is that... fur? Coming out of your ears?

:lol:
User avatar
Tito_i_Partija
Posts: 7989
Joined: 11/03/2014 15:56
Location: Kod Sebije na pregledu

#36666 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Dobro je, ubijedili ste me, evo ga installira se Skyrim. :-D

Konacno sam zavrsio Half Life 2. Odlicna igra, cak i posle ovoliko vremena. Cudan osjecaj: iako je nisam nikad prije igr'o, uhvati me neka nostalgija...valjda ona stara grafika, fizika i poligoni me podsjetise na igre tog vremena i samim time na moju mladost. :)

Sto se tice Skyrima, da li su neki modovi apsolutno potrebni, il' je igra ok ono sto bi rekli "out of the box"? Vidim cesto se spominje SkyUI. Takodje bi volio igrat' sa gamepadom ako je moguce, jer mi je laganije i opustenije nego tastatura + mis.
User avatar
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji
Posts: 36637
Joined: 05/06/2008 03:41
Location: i vukove stid reći odakle sam...

#36667 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 06/05/2021 06:28 Takodje bi volio igrat' sa gamepadom ako je moguce, jer mi je laganije i opustenije nego tastatura + mis.
Image
User avatar
Averus
Posts: 18425
Joined: 13/02/2008 17:07
Location: Rocket League balkan: https://www.ligaraketa.com/
Contact:

#36668 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Tito_i_Partija wrote: 06/05/2021 06:28 Dobro je, ubijedili ste me, evo ga installira se Skyrim. :-D

Konacno sam zavrsio Half Life 2. Odlicna igra, cak i posle ovoliko vremena. Cudan osjecaj: iako je nisam nikad prije igr'o, uhvati me neka nostalgija...valjda ona stara grafika, fizika i poligoni me podsjetise na igre tog vremena i samim time na moju mladost. :)

Sto se tice Skyrima, da li su neki modovi apsolutno potrebni, il' je igra ok ono sto bi rekli "out of the box"? Vidim cesto se spominje SkyUI. Takodje bi volio igrat' sa gamepadom ako je moguce, jer mi je laganije i opustenije nego tastatura + mis.
Skyrim bez modova nije Skyrim nego kineska kopija :D
https://www.nexusmods.com/skyrim/?tab=p ... ll+time%29
Last edited by Averus on 06/05/2021 09:42, edited 1 time in total.
User avatar
ferratilis
Posts: 4914
Joined: 25/11/2013 16:48

#36669 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 06/05/2021 06:28 Dobro je, ubijedili ste me, evo ga installira se Skyrim. :-D

Konacno sam zavrsio Half Life 2. Odlicna igra, cak i posle ovoliko vremena. Cudan osjecaj: iako je nisam nikad prije igr'o, uhvati me neka nostalgija...valjda ona stara grafika, fizika i poligoni me podsjetise na igre tog vremena i samim time na moju mladost. :)

Sto se tice Skyrima, da li su neki modovi apsolutno potrebni, il' je igra ok ono sto bi rekli "out of the box"? Vidim cesto se spominje SkyUI. Takodje bi volio igrat' sa gamepadom ako je moguce, jer mi je laganije i opustenije nego tastatura + mis.
Ako ces igrat s gamepadom, onda ti ne treba SkyUI, jer je default UI bas i pravljen za konzole. Sto se tice modova, mozes ga zavrsit i bez modova bez nekih ogromnih bugova, a i grafika je vec solidna u Special Edition pa sam odluci da li ti trebaju texture modovi i ostalo. Mozes instalirati Skyrim Unofficial Patch cisto da nemas brige, ali nije nuzda.

A ako budes igrao par sati pa skontas da ti se ne svidja gameplay, preporucujem ovaj modlist koji je veoma jednostavan i sve je odlicno objasnjeno. A uglavnom se fokusira na gameplay modove s kojima je borba bolja, a i teza. Plus sto popravlja neke sitne probleme. Ali, ako nisi prije igrao, naravno prvo probaj vanilla verziju, poslije ces barem znati sta je promijenjeno. Ja vanilla verziju nisam nikad do kraja odigrao jer me uvijek smori, ali ovi modovi ga pretvaraju u bolji RPG, barem meni.
https://dragonbornsfate.github.io/intro.html
User avatar
Averus
Posts: 18425
Joined: 13/02/2008 17:07
Location: Rocket League balkan: https://www.ligaraketa.com/
Contact:

#36670 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Kratka digresija, ali zaista moram pohvaliti HumbleBundle

Moj Zajeb:
U Martu mi je na kartici koja je vezana za paypal nestalo love. Mrsko mi bilo prošetati do banke.
Elem, par puta su mi javljali da ću izgubiti classic subscription ($12 mj), ali ja sam bio previše zauzet igranjem AC4 da bih to spriječio

I naravno, u Aprilu se to i desi. I ja onda kralj uplatim Basic plan i sjebem stvar još više.


HB Reakcija:
Javim se njihovom supportu, objasnim šta je bilo.
Ljudi ne samo da su mi vratili classic plan, nego su baš ono went out of their way da mi pomognu, sve su sredili i sad sam opet na $12/m :izet:Nisam do sad nikad imao kontakt s nekom podrškom online, a da je riješeno u moju korist. Presretan sam! :D
User avatar
ferratilis
Posts: 4914
Joined: 25/11/2013 16:48

#36671 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ja sam davno otkazao tu Humble pretplatu, dzaba skupljam igre koje me ne zanimaju i koje necu igrati. Kome to nije mrsko prodavati, kao tebi, onda se isplati.

Koliko sam samo igara uzeo na rasprodajama i raznim bundles, a nikad ih nisam ni instalirao. Zadnjih mozda 6 mjeseci, uzimam samo i iskljucivo ono sto me zanima i za sto znam 100% da cu zavrsiti. Osjeti se znatno olaksanje u budzetu, a i vise uzivam u samim igrama. :D
User avatar
Averus
Posts: 18425
Joined: 13/02/2008 17:07
Location: Rocket League balkan: https://www.ligaraketa.com/
Contact:

#36672 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ma meni je aktivan samo zato što mi bude žao izgubiti ovaj classic plan jer za $12 fakat se isplati
Svaki put kad hoću da kupim neku skuplju igru, samo prodam neku (ili nekoliko) iz HB i miran :D

Generalno ne instaliram ništa mimo backloga, jer hoću da odigram sve te igre koje sam želio, a zbog lošeg planiranja vremena nisam odigrao.
Sad kako šicam ovaj backlog, tek vidim koliko stvari čovjek propusti jer mu dopizdi ovo ili ono... Do Rayman Originsa mislim da nisam više od 10 godina odigrao neki platformer - baš me vratio u vrijeme sjedenja pred televizorom sa NES joystickom u rukama... Batman me podsjetio koliko sam volio Spider-Man igre, Assassin's Creed 4 mi vratio ljubav prema tom serijalu, Bioshock mi pokazao da zapravo ne mrzim FPS igre nego multiplayer FPS igre :D

Eh sad, da se vratim na temu besplatnih - kompletnu kolekciju igara koje imam (Steam, Origin, uPlay, GoG, Epic, DRM-free) sam prečešljao da bih napravio taj backlog. I ja sam prestao uzimati igre koje mislim da neću igrati, jer recimo na steamu mi je ovakvo stanje:
Image

Dakle samo 52 igre koje imam na Steamu su u kategoriji "želim probati/igrati"
FF, Witcher i Completed su igre koje sam završio, s tim da Witcher 1 i FF Lightning Returns nisam.
Played OK - igre koje su mi se svidjele ali nisam završio iz ovih ili onih razloga, dakle imaju šansu da će biti opet igrane.
Played MEH - igre koje sam probao i odustao jer mi se nisu svidjele
MEH - igre kojima neću ni dati šansu - tu su većinom te besplatne igre iz doba kad je bila novost da neko daje nešto besplatno. Među ovim igrama sigurno njih 70-80 ima Mixed ili lošije reviews na Steamu.


Pouka: Ako je besplatno, dobro pogledati o čemu se radi jer su velike šanse da to nikad neću ni zaigrati :D
User avatar
Project Ashe
Posts: 415
Joined: 26/03/2021 14:15

#36673 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Project Ashe »

Averus wrote: 04/05/2021 23:11
Averus wrote: 30/04/2021 08:56 Ako je neko zainteresovan

Cijene sam stavio niže nego ostali na OLX-u, ali za raju ide cijena još dosta dole :)
Image
Otišao F1 2020 za 35KM :)

Ostalima obaram cijene za 5KM
Za klixovce ide dodatni popust i na tu cijenu :)
Imaš li još nešta osim ovog?
User avatar
Averus
Posts: 18425
Joined: 13/02/2008 17:07
Location: Rocket League balkan: https://www.ligaraketa.com/
Contact:

#36674 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Imam dosta igara, ajd napraviću danas spisak, pa postavim ovdje :)
User avatar
Project Ashe
Posts: 415
Joined: 26/03/2021 14:15

#36675 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Project Ashe »

Tito_i_Partija wrote: 06/05/2021 06:28 Dobro je, ubijedili ste me, evo ga installira se Skyrim. :-D

Konacno sam zavrsio Half Life 2. Odlicna igra, cak i posle ovoliko vremena. Cudan osjecaj: iako je nisam nikad prije igr'o, uhvati me neka nostalgija...valjda ona stara grafika, fizika i poligoni me podsjetise na igre tog vremena i samim time na moju mladost. :)

Sto se tice Skyrima, da li su neki modovi apsolutno potrebni, il' je igra ok ono sto bi rekli "out of the box"? Vidim cesto se spominje SkyUI. Takodje bi volio igrat' sa gamepadom ako je moguce, jer mi je laganije i opustenije nego tastatura + mis.
Vidiš da ti se na kraju svidio HL, a zamisli još da si prvo odigrao HL1 pa onda HL2 da pokupiš čitavu priču, :D

Sad možeš reć da si gejmer

:D
Post Reply