potrazi na cs.rin.ru forumu
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- _coRey_
- _coRey_
#52902 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
-
Tabakmalac
#52903 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Neki misle da će planina Fuji biti DLC kao nekadašnji Blizzard Mountain u FH3, obzirom da se ne može do Fuji-a otići, stoji u pozadini.ferratilis wrote: ↑10/04/2026 22:45 Hot Wheels je razlog zasto ne igram online, nema smisla. U svakoj utrci Bone Shaker, i skoro uvijek pobijedi. Glupost.
Ako pogledas mapu za FH6, ogroman dio je neiskoristen. Nadam se da ce konacno ekspanzije biti na fazon da prosire osnovnu mapu umjesto gluposti kao Lego i Hot Wheels.
A iskreno za "meta" tj. utrka protiv igrača i ono "moj tuning build je bolji od tvog" mi je svejedno jer primarni fokus mi je grabiti FOMO auta koje oni prepakuju kao "nove edicije" a auta već odavno bila u prijašnjim Forzama (slika ispod kao referenca iz FH5).
Ovo će mi biti primarni fokus i u 6.

- ferratilis
#52904 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Igram tek sedam dana, a vec su popeglali moje najvece zamjerke. Mislio sam da nece moci DLSS srediti, ali se vide veliki pomaci. A i stalno ubacuju quality of life stvari.
https://crimsondesert.pearlabyss.com/en ... boardNo=81
Koga interesuje Crimson Desert, igra je vec u solidnom stanju, ali bih sacekao jos jer ocigledno ljudi rade non-stop i bice jos dosta poboljsanja.
Optimizacija je dobra od pocetka, ali je bilo dosta manjih vizuelnih bugova i nedostataka u gameplayu. Vremenom ce to biti otklonjeno.
Ide preko 100fps na najvecim postavkama na 5700x + rtx4070 (uz DLSS-Q i frame gen naravno), stuttera hvala bogu nema (nije UE5)
https://crimsondesert.pearlabyss.com/en ... boardNo=81
Koga interesuje Crimson Desert, igra je vec u solidnom stanju, ali bih sacekao jos jer ocigledno ljudi rade non-stop i bice jos dosta poboljsanja.
Optimizacija je dobra od pocetka, ali je bilo dosta manjih vizuelnih bugova i nedostataka u gameplayu. Vremenom ce to biti otklonjeno.
Ide preko 100fps na najvecim postavkama na 5700x + rtx4070 (uz DLSS-Q i frame gen naravno), stuttera hvala bogu nema (nije UE5)
-
Bosnian Dragon1
#52905 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam se mjesecima tako patio na FH4 nisam mogao pokrenut dok na microsoft akauntu nisam promjenio lokaciju sa BiH na USA, poslije toga mi proradila igra
- insaneinthebrain
- House
#52907 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
capcom RE engine baš jebe mame
ovako uraditi code: veronica
- House
#52908 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
japanci su to...
- AhmetShabo
#52909 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Evo raja malo akcije sa Battlefielda
- ferratilis
#52910 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Crowbcat je opet dirnuo u osinje gnijezdo. 
Meni su iskreno svi RE rimejkovi dobri (osim RE3 jer su previse stvari isjekli i prekratak je), ali rado se vracam originalima jer nisu prevazidjeni. Ne znam zasto ljudi jednostavno ne mogu gotivit i jedno i drugo.
Meni su iskreno svi RE rimejkovi dobri (osim RE3 jer su previse stvari isjekli i prekratak je), ali rado se vracam originalima jer nisu prevazidjeni. Ne znam zasto ljudi jednostavno ne mogu gotivit i jedno i drugo.
-
Tabakmalac
#52911 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad je RE4 Remake u pitanju, ako se developeri prave toše pa kažu da je Remake "definitivna" verzija igre, zašto onda ta ista "definitivna" ima sadržaj koji nije u originalu? Zašto je uklonjen?
Onda se ne može smatrati "definitivnom" verzijom, simple as that.
- Averus
#52912 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
The shit I read on this thread... 
- ferratilis
#52913 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tu se jesu zajebali, i to dobro. Sami su sebi jamu iskopali. Isto kao onda kad je GOG trazio stare RE naslove, pa su iz Capcoma odgovorili u fazonu "zasto bi bilo ko igrao stare igre?"Tabakmalac wrote: ↑14/04/2026 13:54 Kad je RE4 Remake u pitanju, ako se developeri prave toše pa kažu da je Remake "definitivna" verzija igre, zašto onda ta ista "definitivna" ima sadržaj koji nije u originalu? Zašto je uklonjen?
-
Tabakmalac
#52914 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Isto Sony kad prvo reče: We believe in generations
Istom poslije toga: Ko igra stare igre?
Iskreno do*určili su mi i remasteri (mada razumijem da je to više da se nabace na više platformi + više profita za publishere) a pogotovo "remakeovi" kao daj da se neka "novija" vizija napravi od originala, i onda ispade kudikamo lošije u svakom smislu.
Imam neki vrlo mal optimističan tračak nade da će npr. Max Payne remakeovi biti solidni, ali opet stojim na najnižim očekivanjima pa se neću toliko ni razočarati kad još uvijek imam originale.
Istom poslije toga: Ko igra stare igre?
Iskreno do*určili su mi i remasteri (mada razumijem da je to više da se nabace na više platformi + više profita za publishere) a pogotovo "remakeovi" kao daj da se neka "novija" vizija napravi od originala, i onda ispade kudikamo lošije u svakom smislu.
Imam neki vrlo mal optimističan tračak nade da će npr. Max Payne remakeovi biti solidni, ali opet stojim na najnižim očekivanjima pa se neću toliko ni razočarati kad još uvijek imam originale.
-
DonieBrasco
#52915 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne vidim razlog za Capcom da ne nastave sa remake-ovima za RE Code Veronica, RE Zero, RE 5 pogotovo radi co-op, mozda cak i RE 6 koji nije bas bio prihvacen.
Naravno kroz godine ili dvije igre na godinu, svakako je RE 9 prekretnica za buduce serijale u kojima necemo viđati stare likove.
Naravno kroz godine ili dvije igre na godinu, svakako je RE 9 prekretnica za buduce serijale u kojima necemo viđati stare likove.
-
CharakterZnak
#52916 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Je li RE 4 Remake puno strašan? Ne volim horor igre ali me ova nesto privlači. Od hajmo rec horora sam presao samo The Last of Us.
- Peacean
#52917 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije, četvorka je više orijentirana akciji od prva tri dijela.
- ferratilis
#52918 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Akcioni horor, uvijes imas neku pucaljku tako da te nista ne moze prepasti. RE4 je odlican nacin da se neko uvede u zanr.
Alien Isolation, Amnesia, Outlast, to je vec druga prica, moras bjezati od sopstvene sjene.
Alien Isolation, Amnesia, Outlast, to je vec druga prica, moras bjezati od sopstvene sjene.
-
DonieBrasco
#52919 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Realno ni jedan od RE ti nije strasan cak ni klasici, a ni remake-ovi, u smislu da ti nesto iskoci neki jump-scare sto bi se reklo, neka zamska da te ceka iznenada.
- ferratilis
#52920 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Istina, ali bilo je par scena u RE7 gdje mi nije bilo svejedno. Pogotovo kad ti zenska skoci iz podruma na pocetku. 
- Averus
#52921 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja od Isolationa danimz imao ukocen vrat i bol u ledjima 
Prenapeta igra, a i se uzivio ko da sam tamo.
Kao Alien fan mi je krivo sto je nisam zavrsio, ali mi je samo dokazala da horor igre nisu za mene (i Chmolju)
Prenapeta igra, a i se uzivio ko da sam tamo.
Kao Alien fan mi je krivo sto je nisam zavrsio, ali mi je samo dokazala da horor igre nisu za mene (i Chmolju)
-
Tabakmalac
#52922 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Alien: Isolation imam na Steamu još od 2017. (ne sjećam se ni kako sam je nabavio, nije bila kupovina na Steamu, to znam), i nikad hrabrosti kliknuti na Install dugme.
Mislim poštujem franšizu i sve definitivno, ali više preferiram san od nesanice.
Mislim poštujem franšizu i sve definitivno, ali više preferiram san od nesanice.
- Averus
#52923 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni su gori segmenti gdje nema aliena, nego kad se on(a?) pojavi
-
DonieBrasco
#52924 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Alien Isolation da nije dobio nastavak do dan danas nije mi jasno, hajde alien kad ga sretnes u ventilaciji nego kad te onaj sintetik uhvati za vrat sa leđa u datom momentu. 
-
CharakterZnak
#52925 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jednom sam probao igrati Resident Evil Village i ugasio nakon sat vremena. Meni je ono bili prejezivo.
U potrazi sam za novom igrom. Sve se kontam bil probao Witchera 3 ili RE 4. Manje vise sam ispucao sve sto me privlači od igara.
U potrazi sam za novom igrom. Sve se kontam bil probao Witchera 3 ili RE 4. Manje vise sam ispucao sve sto me privlači od igara.