Trenirao u Rudaru iz Breze...
Od prvog do cetvrtog razreda osnovne... Igrao za pionire... I kako kad... Nekad nosio 15, nekad 16 na ledjima... Jednom sam imao na ledjima broj 13 i tad sam sedmicu dana bio glavni u razredu.. Zasto ovo kazem... Sistem igre je bio sljedeci:
1 - Golman
2 i 3 desni i lijevi bek
5 - libero
6 - centarhalf (onaj sto cuva 9tku iz kontra ekipe)
4 - zadnji vezni...
8 i 10 - lijeva i desna polutka
7 i 11 - desno i lijevo krilo
9 - centarfor...
12 - rezervni golman
13 - onaj sto ce prvi uci
14 - onaj sto ce drugi uci
15 - ulazi treci
16 - ulazi zadnji (obicno je ulazio zajedno sa 15tkom)
A zasto su ovi brojevi na klupi bitni...Obicno su klupe bile male i obicno je sesnestka uvijek morala stojati pored klupe, jer nema mjesta na klupi...
I znalo se ko je sta... pred utakmicu, trener samo podjeli dresove i svako svoje zna
U Ze-Do kantonu uvijek prvi... Nije bilo premca... Svaku utamicu sam ulazio, i nesto trckarao... Dao dva gola... Jedan Iskri iz Bugojna, a drugi Celiku... I to oba glavom... I dao sam jos jedan u Brezi, al sudija upisao drugog igraca umjesto mene, pa mi se taj nije pikao...
Sjecam se jedne tekme protiv Zenice, i na poluvremenu smo vodili 5 - 0 u Zenici...Ulazi trener, i psuje Boga sa pitanjem "kakvo je ono sranje od igre"...
Sta sam obicno igrao... Dva trenera nas vodila i kod jednog sam bio 6tica, a kod drugog devetka...
Igrao i na jednom Bubamara kupu na Grbavici... U grupnoj fazi igrali sa Zeljom i Velezom... Prvi dan bili slobodni, a drugi dan, prva tekma sa Velezom...U svlacionici trener govori kako je juce gledao obje ekipe, i kako cemo poderati sve redom... Tekma protiv Veleza zavrsila rezultatom 7-1 za Velez

Sljedeci dan pobjedili Zelju 1-0 i u 1/4 finala sa Celikom igrali... Dobili Celik sa 2-1...U polufinalu pobjedili Sarajevo sa 2-1 (ili 1-0) i u finalu opet sa Velezom igrali... Tad smo prosli bolje, samo smo 5 - 0 izgubili
Od tog turnira mrzim Bilica (onaj spiker)... Nikad mi prezime nije procitao kako treba...
Pocetkom petog razreda, kad sam trebao eventualno uci u prvi tim pionira, pocnem trenirati odbojku sa prvim timom Breze i tu prestaje moja fudbalska karijera.. Sad svake sedmice, jednom ili dva puta igram na terminima i to je to...
evo slike sa bubamara kupa