Kako je ovo moguce?ja, arhitektica wrote:Treba prije svega uvijek vise voljeti sebe, to se podrazumijeva. Voljela sam (ili mislila da jesam) i ja vise puta ali sebi sam uvijek na prvom mjestu. Dok si sasvim mlad, neiskusan, zaljubljen mislis da bi za nekoga uradio sve, pa dozvoljavas sebi da ti zabrani nesto, odrices se nekih stvari koje njemu smetaju ali takav odnos ne moze dugo potrajati koliko god se mi zavaravali. Ja sam takva kakva jesam, ne dozvoljavam da mi iko ista brani i uskracuje i ako nekome ne odgovaram ovakva kakva sam nekom drugom cu biti sasvim okej i voljece me takvu kakva sam bez da me on prevaspitava
vasa razmisljanja i savjeti
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- duplanula
#51 Re: vasa razmisljanja i savjeti
- kixa
#52 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Nadji novu-iskreno i jednostavno
Ako ce vam i u braku tako biti,ne znam koji je smisao svega.Kao ljubav?Ma nestalo je tu ljubvi odavno,ostala je samo navika.Jos trazi prostora za sebe...hmm.... bas kao sto kaze blue,isto je to kao:"Nije do tebe do mene je"
-
Cvijetic92
#53 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Znas sta, iskreno da ti kazem, u takvoj sam situaciji gdje mi se decko ponasa kao ti i vjeruj mi fkt me to nervira. Jer osim sto je poceo piti malo vise nego prije 2,3 godine, i izlazit, poceo se mjenjati, kao hladan je. I meni s evrzma svasta po glavi. Dal da 'uzmemo odmora' jednog od drugog, da se olaksamo, da si sredimo malo misli, zivot, a pri tome stavrno ne mislim imati drugog i lagati mu da je to privremeno. Onda mu znam cesto to reci, da to nije uredu, ja mu kazem meni je najbitnije da ti mene ne zapostavljas, idi s kim hoces i gdje hoces, al mrzim to kad je sdrustvom nema vremena za mene, pu jbt :/ pa ja kad god sam s drustvom, uvijek nadjem vremena da mu pisem i javim mu se, i to fkt nije uredu. Al' mislim da su to stvari koje se mogu rijesiti, i ja kao zena potpuno je razumijem, mi smo takve. Znam opet da to nije uredu i da se ne bi trebale tako ponasati, al sve ima svoje razloge. Boji se cura izgubit ce godinu, i ja se toga bojim, jer sljedece godine smo kao planirali vjenacanje, hocu da znam jesma li sigurna, ako nismo, hajd zdravo, zelim da mi to kaze. A ne da se ponasa tako. Znaci: Nakon sto prodje taj odmor, odi fino i pitaj je sta zeli od vas, reci da ti je stalo, koliko vidim jeste, i kupi prsten jednostavno nek cura bude sigurna
Ako imas uslove normalne za zivot u dvoje da joj obezbijedis normalno. Haj sretno.
ekupi neki lijep 
-
Cvijetic92
#54 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Jooooooj odkad je ova tema, momak se mozda vec i ozenio, hahahahaa

- coinspinner
#55 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Ali smo tu ti i ja, sa istim problemima, koje je njegova cura (sad možda žena
) imala.
-
Jay Gatsby
#56 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Ja nikako ne kontam ovo za "odmor" i gušenje? Eto, odmoriš se nešto tri mjeseca i onda se vjenčaš i šta onda? U braku nekim misterioznim čudom više nema gušenja?
Ili nakon "odmora" kažeš: "nije to više to", nađeš novog ili novu i nakon par godina opet Jovo nanovo - partner(ica) te guši pa tražiš neki "odmor" i sve tako
Ili nakon "odmora" kažeš: "nije to više to", nađeš novog ili novu i nakon par godina opet Jovo nanovo - partner(ica) te guši pa tražiš neki "odmor" i sve tako
-
BloodOverdrive
#57 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Isto mi se desava u zadnje vrijeme,duga veza (još na to sve zadnjih par mjeseci veza na daljinu)
Odjednom dobivam sms: ja depresivna,ja hoću vremena i prostora da budem sama.
Vrijeme da se opet počnem družiti sa Desanskom.
Odjednom dobivam sms: ja depresivna,ja hoću vremena i prostora da budem sama.
Vrijeme da se opet počnem družiti sa Desanskom.
-
elmo_ba
#58 Re: vasa razmisljanja i savjeti
sta je ovim zenama ko da se boje ,i sve nesto hoce da dobiju vremena,da razmisle da vagaju
da se skontaju haloo ba
da se skontaju haloo ba
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#59 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Piva - rasturac veza since 2012
-
BloodOverdrive
#60 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Nema tu puno pametovanja,pičiš dalje...a pivo ti daje vjetar u leđa. 
- coinspinner
#61 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Nije mi bilo jasno kako je moguće da neko između djevojke i piva izabere pivo, ali danas gledam jednu trudnicu kako puši i kontam, pa da mi kažu da 9 mjeseci ne smijem jesti hljeb jer može škoditi djetetu, ne bi ga okusila. Ali eto nekima je zadovoljavanje fizioloških potreba ispred svega... Malo mi je k'o jasnije, nismo svi isti, i to je to.
- ladyblue18
#62 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Kako je bona izabro pivu umjesto tebe?
Halo ba, ljudi su drustvena bica i ne mozes nikoga osuditi na zivot pored sebe sa uzicom oko vrata.
To nije zivot a kamoli ljubav, to je patoloska posesivnost.
Covjek ima pravo da izadje sa drustvom i da popije par piva. Cisto sumnjam da je alkos pa si toliko zapela za te pive.
Niko nema pravo da mijenja nekoga drugog. Ako ne mozes prihvatiti nekoga kakav jest onda tu nema ljubavi koliko god ti mislila da ima.
Meni da neko prigovara konstantno i postavlja neke blesave ultimatume pa pukli bi mi zivci, ko svakom normalnom.
Pa de samo pogledaj poredjenje koje pravis, trudnicu poredis sa momkom koji ima pravo da se opusti sa drustvom.
A mozda samo trollas.
Halo ba, ljudi su drustvena bica i ne mozes nikoga osuditi na zivot pored sebe sa uzicom oko vrata.
Covjek ima pravo da izadje sa drustvom i da popije par piva. Cisto sumnjam da je alkos pa si toliko zapela za te pive.
Niko nema pravo da mijenja nekoga drugog. Ako ne mozes prihvatiti nekoga kakav jest onda tu nema ljubavi koliko god ti mislila da ima.
Meni da neko prigovara konstantno i postavlja neke blesave ultimatume pa pukli bi mi zivci, ko svakom normalnom.
Pa de samo pogledaj poredjenje koje pravis, trudnicu poredis sa momkom koji ima pravo da se opusti sa drustvom.
A mozda samo trollas.
- kixa
#63 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Imam prijateljicu koja je s momkom oko godinu dana(svaka mu cast,ja s njom ne izdrzim ni dva sata).Cura je jednostavno umislila da je ona njegov programer i da ona ima potpuno pravo da ga kontrolise.Rade zajedno,vozare zajedno,kupaju se zajedno
aman ne znam ni ja sta sve ne rade skupa.Ali nije poenta u tome.Lik je stvarno extra,voli je,postuje,sve bi dao za nju ali jednostavno pukne i on nekada.Svaki njihov razgovor 1 minutu bude ok,ostalih 5 se svadjaju,a naravno ona je incijator svega.Elem,da ne duzim,samo navodim primjer te kontrole koju je ladyblue navela da valja.Msm,popijem i ja par piva kad sam s drustvom pa mi nikad niko nije stavio ultimatum ili piva i drustvo ili ja.
I btw,sta bi s ovim momkom?Mi mahalamo,on ni da se javi

I btw,sta bi s ovim momkom?Mi mahalamo,on ni da se javi
-
Jay Gatsby
#64 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Ali će tvoja prijateljica momku za neko vrijeme opet reći "ti mene gušiš, treba mi prostora"kixa wrote:Imam prijateljicu koja je s momkom oko godinu dana(svaka mu cast,ja s njom ne izdrzim ni dva sata).Cura je jednostavno umislila da je ona njegov programer i da ona ima potpuno pravo da ga kontrolise.Rade zajedno,vozare zajedno,kupaju se zajednoaman ne znam ni ja sta sve ne rade skupa.Ali nije poenta u tome.Lik je stvarno extra,voli je,postuje,sve bi dao za nju ali jednostavno pukne i on nekada.Svaki njihov razgovor 1 minutu bude ok,ostalih 5 se svadjaju,a naravno ona je incijator svega.Elem,da ne duzim,samo navodim primjer te kontrole koju je ladyblue navela da valja.Msm,popijem i ja par piva kad sam s drustvom pa mi nikad niko nije stavio ultimatum ili piva i drustvo ili ja.
I btw,sta bi s ovim momkom?Mi mahalamo,on ni da se javi![]()
- ladyblue18
#65 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Nema momka, ali neka teme.kixa wrote: I btw,sta bi s ovim momkom?Mi mahalamo,on ni da se javi![]()
- kixa
#66 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Sta uradismo momku,izgubio je volju za zivotomladyblue18 wrote:Nema momka, ali neka teme.kixa wrote: I btw,sta bi s ovim momkom?Mi mahalamo,on ni da se javi![]()
- coinspinner
#67 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Napraviste od mene goniča robovaladyblue18 wrote:Kako je bona izabro pivu umjesto tebe?![]()
A mozda samo trollas.
Možda glupost jeste, ali troll nije.
- kixa
#68 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Trudnica koja pusi-ne podrzavam,ali opet njeno djete,njena stvar.Ali ove sto brane te neke izlaske s frendovima,alkohol,to su sitnice.Ni tvoj dragi sigurno ne baulja pjan po gradu,nego popije par piva s drustvom i kuci ko sav normalan svijet.A mozda bas sto se ti uzasavas tog alkohola on to tebi u inat radicoinspinner wrote:Napraviste od mene goniča robovaladyblue18 wrote:Kako je bona izabro pivu umjesto tebe?![]()
A mozda samo trollas.a on svaki dan sa društvom pije kafu, svaki vikend izađu vani, termini, utakmice i sve ostalo, hajd nije frka, ali užasavam se alkohola i u malim količinama, ne shvatam kako mu je to bitnije od svega, niti kako je trudnici ta cigara bitnija. Šta nije ok, ne diraj mi ba poređenje.
![]()
-
Cvijetic92
#69 Re: vasa razmisljanja i savjeti
coinspinner wrote:Ali smo tu ti i ja, sa istim problemima, koje je njegova cura (sad možda žena) imala.
Lakse mi kad znam da ima jos neko. Nisam sama.
-
Cvijetic92
#70 Re: vasa razmisljanja i savjeti
coinspinner wrote:Napraviste od mene goniča robovaladyblue18 wrote:Kako je bona izabro pivu umjesto tebe?![]()
A mozda samo trollas.a on svaki dan sa društvom pije kafu, svaki vikend izađu vani, termini, utakmice i sve ostalo, hajd nije frka, ali užasavam se alkohola i u malim količinama, ne shvatam kako mu je to bitnije od svega, niti kako je trudnici ta cigara bitnija. Šta nije ok, ne diraj mi ba poređenje.
![]()
E majke mi isto, al to mi je tako zadnja dva mjeseca,ja mu ne branim to, meni je samo krivo sto u svemu tome mene zapostavlja sto sam mu i rekla hiljadu puta. Dodje ljeto, dignes se, hodas, mene zapostavis, i onda kad svi odu hej gdje si ti sad. Nervira me to. Ko je prosao to zna kako je. Ne zelim mu braniti kafe s drustvom, rostilje, prvenstveno radi sebe, sutra cu i ja htjeti to a necu moci. To je vec bolesno. To da treba u ogranicenim kolicinama biti ljubomoran, to sigurno. Sumnja ubija vezu, sve to stoji. Al' nakon par godina veze, ti mene zapostavljas radi PIVA?
- ladyblue18
#71 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Pa sta onda radis sa njim toliko dugo? Evo ozbiljno te pitam.
Pravite nauku od veza i sebi zivot komplikujete.
Ako trazis nekoga da ne pije onda si trebala traziti samo takvu osobu a ne sad sebi tu komplikovati zivot razmisljajuci kako da ga promijenis, jer ga neces promijeniti, jedino ces postici da te poselami.
Ako ti je toliki problem tih par piva, a zaista postoje puno veci problemi od toga ali eto nismo svi isti, onda se skontaj sta hoces. Ako mislis da ce se on u braku promijeniti, nece. Ljude prihvatis kakvi jesu ili ne prihvatis, a ti ako to nisi mogla za tolike godine sumnjam da ces i sada.
I jos nesto, ljudima sto vise prigovaras za nesto oni ce to vise da rade i da tebi sve vise pricaju o tome jer znaju da te to nervira.
Prijateljski, ako on nije alkoholicar oko kojeg ti moras brinuti i dozivljavati nervne slomove svaku noc misleci hoce li doci kuci u komadu, on je dobar i normala momak.
Da znas kakvih ima, ljubila bi stope tom svom.
Ali na kraju, ti znas najbolje za sebe.
@cvIjeticu
- meni se cini da je tu piva najmanji problem
Pravite nauku od veza i sebi zivot komplikujete.
Ako trazis nekoga da ne pije onda si trebala traziti samo takvu osobu a ne sad sebi tu komplikovati zivot razmisljajuci kako da ga promijenis, jer ga neces promijeniti, jedino ces postici da te poselami.
Ako ti je toliki problem tih par piva, a zaista postoje puno veci problemi od toga ali eto nismo svi isti, onda se skontaj sta hoces. Ako mislis da ce se on u braku promijeniti, nece. Ljude prihvatis kakvi jesu ili ne prihvatis, a ti ako to nisi mogla za tolike godine sumnjam da ces i sada.
I jos nesto, ljudima sto vise prigovaras za nesto oni ce to vise da rade i da tebi sve vise pricaju o tome jer znaju da te to nervira.
Prijateljski, ako on nije alkoholicar oko kojeg ti moras brinuti i dozivljavati nervne slomove svaku noc misleci hoce li doci kuci u komadu, on je dobar i normala momak.
Da znas kakvih ima, ljubila bi stope tom svom.
Ali na kraju, ti znas najbolje za sebe.
@cvIjeticu
- coinspinner
#72 Re: vasa razmisljanja i savjeti
@kixa Ljudi moji ne branim ništa, sa izlascima je sve ok, za pivo prigovaram što jest jest, al zabranit ne mogu, niti sam pokušala da stavim krajnji ultimatum, samo zvocam
Nije u inat sigurno.
@cvjetic Sestro po problemima
Ista situacija, isto razmišljanje.
@blue Ok, shvatila sam. Treba da to prihvatim. Vjeruj od početka to pokušavam jer mi je stalo do njega, ali paraleno zvocam i očekujem čudo. Za sad ne pali ni jedno ni drugo...
@cvjetic Sestro po problemima
@blue Ok, shvatila sam. Treba da to prihvatim. Vjeruj od početka to pokušavam jer mi je stalo do njega, ali paraleno zvocam i očekujem čudo. Za sad ne pali ni jedno ni drugo...
- kixa
#73 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Prestani zvocati i sebe nerviraticoinspinner wrote:@kixa Ljudi moji ne branim ništa, sa izlascima je sve ok, za pivo prigovaram što jest jest, al zabranit ne mogu, niti sam pokušala da stavim krajnji ultimatum, samo zvocamNije u inat sigurno.
@cvjetic Sestro po problemimaIsta situacija, isto razmišljanje.
-
Cvijetic92
#74 Re: vasa razmisljanja i savjeti
kixa wrote:Prestani zvocati i sebe nerviraticoinspinner wrote:@kixa Ljudi moji ne branim ništa, sa izlascima je sve ok, za pivo prigovaram što jest jest, al zabranit ne mogu, niti sam pokušala da stavim krajnji ultimatum, samo zvocamNije u inat sigurno.
@cvjetic Sestro po problemimaIsta situacija, isto razmišljanje.
@blue Ok, shvatila sam. Treba da to prihvatim. Vjeruj od početka to pokušavam jer mi je stalo do njega, ali paraleno zvocam i očekujem čudo. Za sad ne pali ni jedno ni drugo...Ako umjereno pije s njim je sve ok
Ako ga ti pocnes nositi kuci eee to ne valja
![]()
![]()
I ja isto pokusavam prihvatit to, ono ne branim mu, niti zelim na taj nacin ni pokusati, d azvucim kao neka histericna i opsesivna, nenormalna, itd. Nego isto ono zvocam, al na lijep nacin, no djaba. Hajd bit ce bolje ABD, uvijek ima gore od goreg
- dusa_raskopuša
#75 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Fazon je sto je ona samoziva, a nisi ni ti puno odmak'o. Ak' si vec mislio da je prosis, to si treb'o prije tog vremenskog raskoraka koji je napravila. Ne budi degen tol'ki da misli da ne mozes bez nje disat', 'naci ili lomi prste ili mozak ukljuci.