vasa razmisljanja i savjeti
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ghost_Rider_XXX
#26 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Daj ti njoj lave svo vrijeme ovoga svijeta, i nastavi sa svojim životom. Komplekse i probleme nek liječi na drugom mjestu. Ako je ova tvoja varijanta priče istinita, nisi ništa posebno zahebo, osim one kafe, ali to ste očigledno riješili.
- wewa
#27 Re: vasa razmisljanja i savjeti
za ovo godina zivota, a i braka/ova, sto sam nakupila - jedno zasigurno znam da je istina: ako veza nije stabilna prije braka, brak ce biti jos gori.
zato, cak i ako se pomirite, ne zuri s brakom. da bi takav odnos uspio, ljudi moraju imati izuzetan motiv da zive udvoje. nekome je to ljubav, nekome dijete, nekome lova - gadno je kad motiv nije isti obome...
zato, cak i ako se pomirite, ne zuri s brakom. da bi takav odnos uspio, ljudi moraju imati izuzetan motiv da zive udvoje. nekome je to ljubav, nekome dijete, nekome lova - gadno je kad motiv nije isti obome...
-
sha_ba
#28 Re: vasa razmisljanja i savjeti
wewa wrote:za ovo godina zivota, a i braka/ova, sto sam nakupila - jedno zasigurno znam da je istina: ako veza nije stabilna prije braka, brak ce biti jos gori.
sve receno...
- Pitarrr82
#29 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Ona samo zeli da ti kaze da ima drugog, treceg...
-
sha_ba
#30 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Pitarrr82 wrote:Ona samo zeli da ti kaze da ima drugog, treceg...
mudro zboris......
- Pitarrr82
#31 Re: vasa razmisljanja i savjeti
sha_ba wrote:Pitarrr82 wrote:Ona samo zeli da ti kaze da ima drugog, treceg...
mudro zboris......![]()
Uvijek
-
sha_ba
#32 Re: vasa razmisljanja i savjeti
ostalo mi je samo da se slozim sa Vama uvazeni kolega 
- Pitarrr82
#33 Re: vasa razmisljanja i savjeti
sha_ba wrote:ostalo mi je samo da se slozim sa Vama uvazeni kolega
- Ljuska_u_BaklaFi
#34 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Djevojka: Kad se budemo vjenčali prestat ćeš pušiti!
Dečko: Ok
Djevojka: I piti!
Djevojka: I da, prestat ćeš izlaziti!
Djevojka: Što bi još mogao promijeniti?
Dečko: Ideju da te oženim!!!
Djevojka: I piti!
Djevojka: I da, prestat ćeš izlaziti!
Djevojka: Što bi još mogao promijeniti?
Dečko: Ideju da te oženim!!!
-
quarterback
#35 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Druze, ona bas ne zna sta znaci piti i hodati, ti ne pijes i ne hodas jer par piva sedmicno nije - ja pijem niti je odlazak na tih par piva - ja stalno hodam...
Meni to sto si napisao lici na tipicno zensko budalesanje...
Meni to sto si napisao lici na tipicno zensko budalesanje...
- salko_dinamitas
#36 Re: vasa razmisljanja i savjeti
A baš razmišljam da ovako nešto napišem. Ne mora, nužno da bude bivši. Baš mi na ovo zaudara. Ali i ne mora da znači.Don Zivconi wrote:Bez obzira sto je proslo toliko god vase "veze" meni smrdi na onoga bivseg sto je "prebolila", to da joj treba vremena su price male djece.
No, svejedno o kojoj se radi, dok ti ne rodi jedno ili dvoje djece, nikad nisi siguran od ovakvih sranja, da prostiš na izrazu.
- wewa
#37 Re: vasa razmisljanja i savjeti
ma da, djeca su istinski garant za sretan brak 
-
sha_ba
#38 Re: vasa razmisljanja i savjeti
- skafiskafsnjak
#39 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Druze, okani se corava posla. Bolje je da izgubis 4 godine , pa i 10 nego citav zivot. Ta prica da joj treba vremena je za djecu.
- Charmed30
#40 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Pitam se jarane tko još može kalkulirati u ljubavi?
Tko može razvijati strategiju davanja i otkrivanja, zbližavanja i nedodirljivosti? Kome to treba vremena ako te dovoljno voli ....
Ja baš i ne umijem kalkulirati ... . Mi muskarci smo kao otvorene knjige, široke balkanske duše. Kad volimo, volimo bez zadrške, nama ne treba vrijeme , mi ne gusimo ....Opet pitam i tebe , jesi li se dovoljno posvetio vezi , njoj samoj ,iz tvojih postova mislim da jesi koliko toliko , na kraju krajeva znala je sa kime krece u vezu i sta sada....
Zanima me sta ce na kraju biti , jer isti sam slucaj imao, i na kraju kada sam joj dao vrijeme ( godinu dana samoce ) ona je otisla hladno sa drugim ....
Tko može razvijati strategiju davanja i otkrivanja, zbližavanja i nedodirljivosti? Kome to treba vremena ako te dovoljno voli ....
Ja baš i ne umijem kalkulirati ... . Mi muskarci smo kao otvorene knjige, široke balkanske duše. Kad volimo, volimo bez zadrške, nama ne treba vrijeme , mi ne gusimo ....Opet pitam i tebe , jesi li se dovoljno posvetio vezi , njoj samoj ,iz tvojih postova mislim da jesi koliko toliko , na kraju krajeva znala je sa kime krece u vezu i sta sada....
Zanima me sta ce na kraju biti , jer isti sam slucaj imao, i na kraju kada sam joj dao vrijeme ( godinu dana samoce ) ona je otisla hladno sa drugim ....
- jos_uvijek_sanjam
#41 Re: vasa razmisljanja i savjeti
gonic zmajeva wrote:eh ovako,maksuz sam se registrovao da se izjadam malo
Dakle situacija je sljedeca.U vezi sam 4 godine,prva prava ljubav s moje strane.Kod nje je prica malo drugacija,bila je prije mene u vezi oko 3 godine.Upoznali smo se na faxu i nekako pred kraj prve godine ona je prekinula s tim momkom i ubrzo smo mi poceli.Bio sam joj neka vrsta rebound guy al jbg meni je tad bilo svejedno,ionako nisam mislio imat nikakvu ozbiljnu vezu u tim gdinama.
Ali kako stvari ne ispadaju uvijek onako kako planiramo oduzilo se to i u medjuvremenu ja se zaljubim i onda nastaju muke.Prva godina veze je bila paklena,ona jos uvijek u fazi prebolijevanja bivseg,stalne svadje zbog toga,jedan moj sitan izlet sa strane (dopisivanje i kafa s drugom curom-nista vise) i prekid zbog toga koji je trajao 3-4 sedmice.
Nakon toga se vracamo jedno drugom i okrecemo novu stranicu.POcinjemo se prilagodjavat jedno drugome.Ali ona pocinje pretjerivati u nekim stvarima,ne svidja joj se sto ja pijem ponekad (pijem samo s drustvom par piva i to je to,nije sad da se opijam),trazi da prestanem,ne svidja joj se sto hodam previse (citaj jednom sedmicno),kaze da mi je ona na zadnjem mjestu...Ja obecajem da cu promijenit to,medjutim tesko to ide sve.POmirila se s time da nisam prestao pit,smanjio sam izlaske jer mi je u medjuvremenu i to dosadilo.Jednom me je uhvatila da lazem oko izlazaka i to bi bila najgora stvar koju sam uradio poslije te kafe.
I sad kako vec idu godine ona je napustila fax,ja cu sljedece godine zavrsit i uveliko pucaju price o braku,svadbi,svemu mogucem.Pripremamo se lagano,ja sam planirao da je zaprosim za mjesec-dva.
Ali onda se desava da zbog nekih sitnica se malo posvadjamo da bi ona odjednom odlucila da joj treba prostora.Pocinje se istresati na mene kako je gusim,kako joj je sitnica preko glave,kako mora glumit da joj je uredu ako ja izlazim,il tako sto,kako kraj mene nije ona prava,kako joj spustam samopouzdanje,govori mi kako cu je ostavit cim zavrsim fax i da ce joj dzaba proc godine sa mnom,govori mi da sam hladan,kako hoce da hoda malo da vidi da li je to to...TRazi od mene da joj se ne javljam,da ne trazim da se vidimo,trazi vremena da o svemu razmisli.
Na moja pitanja da'l zeli kraj,zeli li da izlazi s drugim pa da vidi jel to to nista ne odgovara.Samo kaze hoce vremena da razmisli o svemu i da ne zeli da me vidi ni cuje za to vrijeme.Ta prica traje zadnjih 7 dana a ja sam sav u grcu,izdrzim jedan dan da se ne javim a onda posaljem poruku i dobijem odgovor kako sam sebican,kako mislim samo na sebe i ne dam joj da dise.Konacno sam sebi obecao da se necu javit pa makar slomio prste da nmg tipkat
E sad ko je ovde lud,jesam li stvarno toliko sebican sto trazim da se vidimo da porazgovaramo o svemu?
p.s. valjda nije toliko konfuzno napisano
Iz ovog napisanog, meni se cini da si ti zanemario ono "svoje JA" i stavio u drugi plan sve ono sto te mimo te veze ispunjava i sto te do te veze ispunjavalo. Tipa izlasci, druzenje, opijanje..TVOJ neki prostor. To ti ne valja, al ne sekiraj se, nisi jedini.. masa nas je bar jednom u zivotu kiksala na isti nacin, prilagodjavajuci se potpuno nekom drugom- a da taj drugi cak to i ne cijeni. Musko si, a izlazis jednom sedmicno i pravdas se koliko piva popijes? Jer NJOJ to smeta? Izvini, al ja prva sa takvim momkom nikad ne bih bila, kojeg mogu vozat ko igracku, da ne kazem ko pudlicu. Izgleda da je i njoj samopouzdanje na niskim granama, pa se sad na tebe istresa. Prvo te hoce 24/7 da bdijes nad njom, a kad to radis..onda prica da je gusis i da si sebican, da njoj treba vremena da razmisli. Kazes napustila fax? Pa je sad kompleks pere, sto ti nisi..sto ces zavrsiti i konta da ces je sutnuti. Da je kako treba djevojka, ne bi ti zagorcavala zivot glupostima u kljucnim momentima u zivotu, nego bi trebala da te podrzi, ohrabri, gura. Ima li ona ikakve obaveze u zivotu, posao, drugarice, aktivnosti, rekreaciju? Ili ste jedan od onih parova, koji su zaglibili pa imate samo jedno drugo?
Moj ti je savjet da dobro razmislis sta ces i kako ces organizovati svoj zivot, ako ta veza pukne ( nemoj kolaciti oci, jer i duze veze pucaju..a nagovjestaj pucanja je bas gore opisana situacija ). Bolje se pripremi na najgore, da ne potones kasnije ko titanik, a dobro ako dodje..super po tebe.
Drugi savjet, lomi prste, cupaj kosu, izadji pij, forumaj, radi sta bilo, ali zvati je nemoj. Nemoj, jedno 7 dana. Sacekaj da vidis hoce li se ona u medjuvremu tebi javiti. Ako se ne javi, nakon 7 dana je nazovi ili joj idi pred zgradu ( kucu ).. i insistiraj da se vidite. Kad se vidite, pitaj je jel se sabrala, razmislila, odmorila od tog silnog gusenja, ako se bude prenemagala.. zagrli, poljubi i reci: sve najbolje ti zelim u zivotu, ziva zdrava i sretna mi bila, al ja odoh dalje svojim putem. Pa ako te FAKAT voli, vjeruj mi ( djevojka sam ).. doci ce joj iz guzice u glavu za manje od 24 sata i zvace ona tebe. Ponekad je potrebno stisnut muda i napraviti radikalan potez, da vidis jasno na cemu si. Tesko jeste, jer ne znas sta ce ocekuje, al bar nakon toga ces i znati jel taj neko vrijedan tvoje ljubavi i paznje. Nemoj se osvrtat na to sto su to 4 godine veze..duga veza, ovo ono. I duze veze pucaju, pa se i nakon toga zaljubljuje, opet voli. Samo hrabro i zauzmi stav, moje je misljenje da nijedan frajer/ djevojka nisu vrijedni nemirnog sna, sekirancije, izgrizanja i tome slicno. LJubav i zdrava veza su da si jednostavno SRETAN -a ti se zapitaj jesi li sretan
- jos_uvijek_sanjam
#42 Re: vasa razmisljanja i savjeti
To je klasicna suplja " treba mi vrijeme ", a u prevodu znaci " ustvari je ovo raskid, al neka te u rezervi..ako se predomislim ". To se lijepo raskine ko covjek, nikakvog kontakta, nista..pa ako se kroz dogledno vrijeme stvari slegnu u glavi, skontas da je to greska, da ti fali taj neko, a jos ako je i obratno super. Cujete se, vidite se, pomirite..ili onda definitivno svako svojim putem. A ovo " treba mi vremena " da mi to neko kaze...otiso bi u 3 lijepe.Pitarrr82 wrote:sha_ba wrote:Pitarrr82 wrote:Ona samo zeli da ti kaze da ima drugog, treceg...
mudro zboris......![]()
Uvijek, pusti to treba mi vrijeme ovo, ono i tako ce proci ne znam jos koliko da na kraju oboje nece znati sta zele...
- coinspinner
#43 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Registrovala sam se samo da bih ti odgovorila, iako vidim da nisi bio online neko vrijeme, ali hajd možda i navratiš, a mene baš zanima kako sve završi...
Zato što sam u sličnoj sam poziciji, ali ne kao ti, već kao tvoja cura. Dugo sam sa momkom, on je već počeo da priča o braku, planira sve do detalja, a mene sve to pomalo plaši. Volim ga, vjerujem da i on voli mene, ali me izluđuje tih par piva, tih par izlazaka, i imam isti glupi osjećaj da sam na zadnjem mjestu, sve isto. Pokušavam da to prihvatim, fakat se trudim da ne prigovaram, sama sebi govorim da to nije bitno, gledam na pozitivne stvari, ali ako mu je stalo do mene zašto i on ne bi pomogao, pa bar smanjio stvari koje mi smetaju, pa da se nađemo na pola puta? Meni nije bio problem odustati od nečega što njemu smeta. I njegove sam gluposti lahko trpila ranije, ali od kada se počeo spominjati brak, više razmišljam, više mi smeta.
Vjerovatno se i tvoja cura osjeća slično... Volim ga, ali ako je pred nama brak, želim da to bude to 100%, želim da znam da sam bitnija od jednog izlaska i dvije pive, želim da osjetim da se bori za mene. Zato pokaži joj da je to to...ako nije kasno... A nadam se da će i onog mog neko uskoro posavjetovati... jer razmišljam da mu kažem isto što je tvoja cura rekla tebi...
Zato što sam u sličnoj sam poziciji, ali ne kao ti, već kao tvoja cura. Dugo sam sa momkom, on je već počeo da priča o braku, planira sve do detalja, a mene sve to pomalo plaši. Volim ga, vjerujem da i on voli mene, ali me izluđuje tih par piva, tih par izlazaka, i imam isti glupi osjećaj da sam na zadnjem mjestu, sve isto. Pokušavam da to prihvatim, fakat se trudim da ne prigovaram, sama sebi govorim da to nije bitno, gledam na pozitivne stvari, ali ako mu je stalo do mene zašto i on ne bi pomogao, pa bar smanjio stvari koje mi smetaju, pa da se nađemo na pola puta? Meni nije bio problem odustati od nečega što njemu smeta. I njegove sam gluposti lahko trpila ranije, ali od kada se počeo spominjati brak, više razmišljam, više mi smeta.
Vjerovatno se i tvoja cura osjeća slično... Volim ga, ali ako je pred nama brak, želim da to bude to 100%, želim da znam da sam bitnija od jednog izlaska i dvije pive, želim da osjetim da se bori za mene. Zato pokaži joj da je to to...ako nije kasno... A nadam se da će i onog mog neko uskoro posavjetovati... jer razmišljam da mu kažem isto što je tvoja cura rekla tebi...
- insomnia78
#44 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Kupi mu jos povodac i brnjicu i to je to.coinspinner wrote:Registrovala sam se samo da bih ti odgovorila, iako vidim da nisi bio online neko vrijeme, ali hajd možda i navratiš, a mene baš zanima kako sve završi...
Vama ne treba partner, nego ker
s' moje sokocalo
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#45 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Sta je ovdje problem, par piva i izlasci
Cudi me da ga nisi odmah ostavila, stvarno takvo ponasanje je nedopustivo. 
-
betametazon
#46 Re: vasa razmisljanja i savjeti
zakonpera wrote:Ovako ti zene odprilike osjecaju .. nisu bas toliko osjecajne koliko mislis .. ako je ona odlucila da ti da nogu ili ako je nasla nekog drugog ti se mozes prostirati po noge,, klecat joj, mrtav lezat .. ona ce preko tebe mrtvog preci i pregazit te. Ako znas i osjetis da je kraj .. ona ne vidi buducnost sa tobom i povlaci sse a ti grizi muda i budi rob pa joj se javljaj i moli ako si budala. Svoju opsesiju za njom zamijeni drugom klinkom ili djevojom koja ce ti dati paznju .. kada do toga vec dodje ova prva ce biti historija. Znaci nista nazor nema .. iskljuci cip te opsesije kojom si sam sebe zatrovo, vrati samopouzdanje i upoznaji nove djevojke.
boldirani dio je sustina problema musko-zenskih odnosa u moderno doba, prije, kad se znalo "ko kosi a ko vodu nosi" sto rece Plejka, nije to moglo doci do izrazaja...danas svako od nas (muskaraca barem) vidi kakvo je stanje, iz nekog, meni za sad nepoznatog razloga, muskarci su ti koji su emotivniji i koji se vise vezu...
-
Cvijetic92
#47 Re: vasa razmisljanja i savjeti
[quote="p206"]ovi na forumu bi rastavili svojim savjetima Romea i Juliju
prva rečenica i nekako, u drugoj već možeš pročitati riječi "gotovo, kraj, fajront" i slično

prva rečenica i nekako, u drugoj već možeš pročitati riječi "gotovo, kraj, fajront" i slično
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#48 Re: vasa razmisljanja i savjeti
pa normala
danas niko neće da trpi
nit da gleda kako neko drugi trpi
kad uvijek možeš naći nešto slično...
i uvijek ima vremena nikad nije kasno i tako...
danas niko neće da trpi
nit da gleda kako neko drugi trpi
kad uvijek možeš naći nešto slično...
i uvijek ima vremena nikad nije kasno i tako...
- coinspinner
#49 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Pošteno.ja, arhitektica wrote:Naravno. Drugih opcija uvijek ima. Zasto bi se iko zrtvovao kad moze biti s nekim s kim ti zrtvovanje nije potrebno.
Ali ako nekoga voliš, zar nisi spreman i odreći se nečega za tu ljubav? Ja sam bila spremna, volim ga i bio mi je bitniji on, njegovi osjećaji, njegovo mišljenje, od svega ostalog. Odrekla sam se nekih stvari i prihvatila sam neke stvari, a neke (čitaj tih par piva) me i dalje nerviraju uprkos pokušajima da se naviknem. Al eto njemu je to sve na svijetu... A ja, po njegovom mišljenju i po mišljenju forumaša, nemam dovoljno razumijevanja. Eto neka nađe neku zbog koje se neće morati žrtvovati.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#50 Re: vasa razmisljanja i savjeti
Ja ti samo zelim da ti najveci problem u zivotu bude tih par piva.
Ako je on normalan ko osoba, ako nije nasilnik, ako je kulturan, ako je o sebi pri sebi, dje je tu problem?
Ali jok, zensko ko zensko mora probleme praviti gdje ih nema.
Osim ako si velika vjernica pa ti smeta sto pije, onda nisi trebala ni pocinjati vezu.
Ne mozes nikoga osuditi samo na sebe, svako ima pravo na socijalni zivot i izvan veze, pa i na par piva sa drustvom.
I zaista bolje da ga sto prije ostavis, jer ne daj boze sutra u braku da pozeli otici kod jarana da gleda tekmu uz neki rostilj i slicno...pa ti bi razvod trazila.
I zaista se nadam da se ti nisi odrekla svog drustva zbog njega, a sve su prilike da jesi cim se tako ponasas.
Ta posesivnost nicemu ne vodi, i postavljati nekome ultimatume ko da si ti neciji vlasnik.
Ako je on normalan ko osoba, ako nije nasilnik, ako je kulturan, ako je o sebi pri sebi, dje je tu problem?
Ali jok, zensko ko zensko mora probleme praviti gdje ih nema.
Osim ako si velika vjernica pa ti smeta sto pije, onda nisi trebala ni pocinjati vezu.
Ne mozes nikoga osuditi samo na sebe, svako ima pravo na socijalni zivot i izvan veze, pa i na par piva sa drustvom.
I zaista bolje da ga sto prije ostavis, jer ne daj boze sutra u braku da pozeli otici kod jarana da gleda tekmu uz neki rostilj i slicno...pa ti bi razvod trazila.
I zaista se nadam da se ti nisi odrekla svog drustva zbog njega, a sve su prilike da jesi cim se tako ponasas.
Ta posesivnost nicemu ne vodi, i postavljati nekome ultimatume ko da si ti neciji vlasnik.