Vaš stav i razmisljanje

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

hopcup

#76 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by hopcup »

madner wrote:Opet asocijacije koje su potpuno bezmislene. :?
ma besmisleno je da neko vehabije i napredno stavlja u istu rečenicu. međutim, ako ti tako misliš, ja te ohrabrujem da to napredno primjeniš. napredan pojedinac je temelj naprednog društva, a svi mi želimo živjeti u jednom takvom društvu...
sha_ba

#77 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by sha_ba »

a joj :-) :run:
djeco rucak je gotov

#78 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by djeco rucak je gotov »

lajk wrote:Zanima me i muska i ženska strana :D

Eh ovako,znaci dodjete do faze ozbiljne veze i razmisljanja o braku :)
Žene : Da li ocekujete da Vas muž sam rijesi stambeno pitanje (kupovina stana,gradnja kuce)itd.. ili i Vi želite da ucestvujete u tome sto se kaze pola/pola ?

Muški : Da li Vi ocekujete pomoc u tome od buduce žene ili ?
Ja ocekujem da mi zena kupi stan,auto i sve sto pozelim a ja da idem po kockarnicama i krsim pare.
(njene naravno)
madner

#79 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by madner »

hopcup wrote:
madner wrote:Opet asocijacije koje su potpuno bezmislene. :?
ma besmisleno je da neko vehabije i napredno stavlja u istu rečenicu. međutim, ako ti tako misliš, ja te ohrabrujem da to napredno primjeniš. napredan pojedinac je temelj naprednog društva, a svi mi želimo živjeti u jednom takvom društvu...
Pa ljudi imaju uspjeh. Lako je oboriti vehabijske dosege na polju matematike. Ali sto se tice familije i medjuljudskih pa ljudsko-zenskih odnosa, tu su ipak ispred ostatka. Natalitet, procent razvoda, sreca jedinki u familiji...

Nije potrebno biti vehabija da se prepise ono sto fercera kod istih. :roll:
Ramzess Veliki

#80 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by Ramzess Veliki »

madner wrote: Pa ljudi imaju uspjeh. Lako je oboriti vehabijske dosege na polju matematike. Ali sto se tice familije i medjuljudskih pa ljudsko-zenskih odnosa, tu su ipak ispred ostatka. Natalitet, procent razvoda, sreca jedinki u familiji...

Nije potrebno biti vehabija da se prepise ono sto fercera kod istih. :roll:
:thumbup:
Podržavam. Treba zakonom pokriti žene, zatvoriti u kuhinju nek' razvlače ćeteniju i zabraniti im da rade. Tako bi se riješio problem nezaposlenosti, odnosno umjerile bi se klasne razlike jer sa jedne strane imamo porodice gdje rade i žena i muž, a na drugoj strani porodice gdje niko ne radi.
Žena mora uvijek dati mužu kad on išće, ali on nju mora gotivit' poštovanjem i poklonima. Tako pare iz kuće neće ići u kafane i švalerkama, a svi ukućani će biti sretni jer ih babo neće marisat'.
I zabraniti alkohol i kocku ... to je zlo za porodični budget. :thumbup:
eluna

#81 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by eluna »

JOINT_1921 wrote:Elma, hoces li se udati za mene? Sta mi ti donosis, koje kvalitete, materijalne stvari, itd. u brak jer ja imam i stan i vikendicu i auto i garazu i dobru platu... Hvala roditeljima... Realno, ako nemas 2 stana, 2 auta, itd. onda nemoj mi ni dolaziti od tamo jer je sramota to sve ne steci a zivis van BiH a ja sam to sve sam uspio u BiH... :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup:
pakica_

#82 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by pakica_ »

anjaistkrank wrote: pa eto nek plati ona i kuhinju i novi namjestaj, ali ko ce kompenzirati ono do sada ulozeno u kuhinju i namjestaj??? i da mi ne dira poster pulp fiction-a... to su moji uslovi, pa bujrum.
prodas to sto se gospoJi ne svidja i kupis veliki tv da skupa gledate pulp fiction :lol:
a ona u medjuvremenu nek' konta o plocicama, radnim povrsinama, plinskim ili strujnim sporetima i tako to :lol:
anjaistkrank

#83 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by anjaistkrank »

pakice, svidja mi se kako razmisljas :wink:
pakica_

#84 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by pakica_ »

anjaistkrank wrote:pakice, svidja mi se kako razmisljas :wink:
kad mi je najdrazi film u pitanju, vrlo studiozno pristupam problemu :lol:
anjaistkrank

#85 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by anjaistkrank »

pakica_ wrote:kad mi je najdrazi film u pitanju, vrlo studiozno pristupam problemu :lol:
sacu dobiti po guzi od moderacije za off, ali moram ti pokazati nesto

Image

mojih ruku djelo ;)

evo necu vise :D
sour cherry

#86 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by sour cherry »

ma besmisleno je da neko vehabije i napredno stavlja u istu rečenicu.
predrasude
hopcup

#87 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by hopcup »

sour cherry wrote:
ma besmisleno je da neko vehabije i napredno stavlja u istu rečenicu.
predrasude
ne, nego zaključak donesen na osnovu onoga što ti isti rade i kako se ponašaju.
pakica_

#88 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by pakica_ »

anjaistkrank wrote:
pakica_ wrote:kad mi je najdrazi film u pitanju, vrlo studiozno pristupam problemu :lol:
sacu dobiti po guzi od moderacije za off, ali moram ti pokazati nesto

mojih ruku djelo ;)

evo necu vise :D
valjda nas nece oboje TRŠ!
evo moj novcanik hihi
http://img854.imageshack.us/img854/9303/b0j3.jpg
anjaistkrank

#89 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by anjaistkrank »

pakica_ wrote:valjda nas nece oboje TRŠ!
evo moj novcanik hihi
http://img854.imageshack.us/img854/9303/b0j3.jpg
"i want you to go in that bag, and find my wallet"

aj lajk it veri mac :D
elma89_

#90 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by elma89_ »

:lol:
elma89_

#91 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by elma89_ »

Elma, hoces li se udati za mene? Sta mi ti donosis, koje kvalitete, materijalne stvari, itd. u brak jer ja imam i stan i vikendicu i auto i garazu i dobru platu... Hvala roditeljima... Realno, ako nemas 2 stana, 2 auta, itd. onda nemoj mi ni dolaziti od tamo jer je sramota to sve ne steci a zivis van BiH a ja sam to sve sam uspio u BiH... :lol:
Pa ti bi dosao meni nebi ja tebi,zato suti :D
Great Cornholio

#92 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by Great Cornholio »

Žene : Da li ocekujete da Vas muž sam rijesi stambeno pitanje (kupovina stana,gradnja kuce)itd.. ili i Vi želite da ucestvujete u tome sto se kaze pola/pola ?

Muškarac koji nema makar stabilan posao i ušteđevinu koja bi mu omogućila da minimalno dvije godine, pored režija, hrane, odjeće i obuće, može plaćati ratu stana ili makar pola od te rate za najam nekog pristojnog stana, ne treba pomišljati na brak, bez obzira šta mu partnerica posjeduje od materijalnih sredstava, to je moj lični stav, a idealno bi bilo da oboje učestvuju u svemu.
GAU8

#93 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by GAU8 »

Moj stav: ne razmisljaj o braku jos neko vrijeme :run:
Natzi

#94 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by Natzi »

Od patetike se ne zivi,ni od primitivizma,ni sovinizma,zato je najbolje sagledati stvari realno,koliko smo u mogucnosti,koliko mozemo dobaciti,koliki nam je pokrivac.Iskreno,abd kad dodje vrijeme braka; volio bih da osiguram mjesto za zivot svojoj buducoj izabranici.Ne zbog toga da napumpam svoj ego,ili da poslije prigovaram,nego zato sto smatram da je to nekako odgovornost i duznost muskarca.S druge strane zivimo u naopakom vremenu,gdje je skoro pa nemoguce postenim i moralnim stazama steci nesto dostojanstva koliko toliko vrijedno.Zato mislim da je potrebno mnogo razumjevanja i strpljenja s obje strane.

Sent from my GT-I9070 using Tapatalk
dječak sa šibicama

#95 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by dječak sa šibicama »

Imam svoj stan.

I kucu.

I vikendicu.

I sator.
Breathless

#96 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by Breathless »

dječak sa šibicama wrote:Imam svoj stan.

I kucu.

I vikendicu.

I sator.
Imas stan, vrati sator. Imas kucu, vrati vikendicu.
Breathless

#97 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by Breathless »

Strasno kakva se ovdje socijalna selekcija provodi nad onima koji nisu ekonomski "uspjeli". I na trulom Zapadu o kojem mastate, jako mali broj mladih parova moze priustiti sebi vlastitu kucu ili stan, ali oni koji bi postavljali ovakva pitanja u nekim bar malo normalnijim, manje konzervativnim i patrijahalnim drustvima, bili bi predmet podsmjeha i poruge, dok su ovdje oni mjerilo stvari i kako izgleda, mi jos uvijek, iako je 2013. godina na izmaku, zivimo u svijetu gazda, aga, begova i miraza, da ne govorim o toj presiji i nametanju rodnih uloga, kako zenama, tako jednako, ako ne i gore, muskarcima :roll:
Great Cornholio

#98 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by Great Cornholio »

Breathless wrote:Strasno kakva se ovdje socijalna selekcija provodi nad onima koji nisu ekonomski "uspjeli".
"Para na paru, uš na fukaru", tako to funkcioniše u svijetu u kojem živimo, ugalvnom. Ima i ona izreka, a istinita je " Sličan se sličnom raduje", pa bogati nek' se razmnožavaju sa bogatima, sirotinja nek ne mašta o bogatim supružnicima, pa kojih prije nestane, jer i siromaštvo i veliko bogatstvo su zlo.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#99 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by Picajzla »

dale cooper wrote:
elma89_ wrote:Ramzez pa ko je rekao da cu se za tebe udati? :D uglavnom su protiv oni koji se nisu snasli

budimo realni! muskarac se zene u kasnim 20-im,u ranim 30-im..ako do tada nema jedan obican stan nije ni za sta
Snasli? Da covjek u danasnjem vremenu ima svoj stan potrebno je da digne kredit koji ce otplacivati veci dio
svog zivota, uz uslov da ima koliko toliko pristojnu platu. A znamo kolike su plate u BiH danas.
Osim ako pod ovim snasli ne mislis na ljude koji imaju politicke veze, ili rodbinske (babini sinovi/kceri) ili
su pripadnici kriminalnog miljea.
Stan se moze kupiti i certifikatima, po zakonu :D
SvojTiPos'o

#100 Re: Vaš stav i razmisljanje

Post by SvojTiPos'o »

elma89_ wrote:Ramzez pa ko je rekao da cu se za tebe udati? :D uglavnom su protiv oni koji se nisu snasli

budimo realni! muskarac se zene u kasnim 20-im,u ranim 30-im..ako do tada nema jedan obican stan nije ni za sta
Jeste vala, trebalo bi ga zatuć odmah kakvim maljem, s obzirom da živi u zemlji blagostanja gdje posao nema samo onaj koji neće da radi i tako to.
Šta sve nećeš pročitat... :run:
Post Reply