... ocigledno.zuuja wrote:Ocigledno svako ima svoju definiciju najboljeg! Ja se nalazim u Dallasu i nije lose. Zvrsio sam fax i sad kontam postdiplomski. Trebas uzeti u obzir da je sjever jako losiji od juga. Velika nezaposlenost, klima je uzasna, sjevernjacka negostoljubivost, skupi stanovi samo izmedu par karakteristika. Slazem se da je Austin jako dobar grad za studirati, ali sta nakon studiranja!?!?! Meni se cini da je Texas prilicno dobro mjesto za zivjeti, i nije nista poput onoga sto sam mislio da jeste kad sam tek dosao ovamo ( cowboys, rednecks) mada moram priznati da ih ima u jako velikom broju. Ali samo znam jdnu stvar a to je da se ljudi masovno sele iz Cali i sa Sjevera u Texas!!! A sto e tice Detroita.....zaboravi!!!! Bio sam tamo ( zivio ) godinu i pol i skoro svaki dan sam plakaO!!!!!!!!!!ghetto!!!!
Pozdrav
... samo najbolje i 'nije lose' nije isto... ili jeste?
Ne bi dao Bostona ni za sta.
Klima nije sve (mada sam ja licno ko gorstak - volim zimu); ima tu i kulturni sadrzaj, populacija (obrazovanost, politicka, nacionalna, da ne kazem, rasisticka svijest), saobracaj, ekonomska razvijenost, obrazovne institucije (vrhunske po pravilu diktiraju naucnu, tehnolosku i industrijsku nadmoc u regiji), kvaliteta skola (direktno diktira vrijednost nekretnina), kvaliteta medicinskih ustanova itd...
jos jedna stavka, dijasporcima koji vole cesto 'kuci' - kada letim u evropu 8 - 12 sati mi je gornja granica, da sam u Cali, jos 5 sahata, pa upuc'o bi se... Naravno ne ide se toliko cesto, ali i par puta godisnje postaje ozbiljno...