Varanje momka, muska solidarnost??
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- blue_sky
#101 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
Ja bih mu rekla, iste sekunde, jer bi me u suprotnom grizla savjest. On ako ima ista u glavi provjerit ce, uvjeriti se, ako vec nece tebi vjerovati. Sve ostalo je do njega. Ti uglavnom radis ono sto je ispravno i zato se nemoj pitati kakav ces to ti "ispasti". 
- Cecilija
#102 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
Je li ja nisam dobro razumjela ovo što si napisao i što sam ja boldirala ili je nešto drugo u pitanju. Hajde da razjasnimo....oridjidji wrote:
Nije to kontradiktornost, to je samo realnost te situacije... I moj drug i ovaj s kime je njega varala, bile su samo osobe s kojima je varala momka s kojim je vodila višemjesečnu vezu. Njoj sam odavno odao počast jer joj nije bio prvi put da magarči svoje momke i to više njih u isto vrijeme. Poslje nekog vremena, upoznao sam se sa njom i postali smo raja.
Po čemu je ovo licemjerluk? Osobe o kojima tako prosuđuješ trebaš prvo upoznati...
1. Cura iz haustora je bila u vezi sa tvojim drugom. Vidio si je da se ljubi s nekim drugim.
2.Tvoj drug (momak te cure) dok se ona ljubila u haustoru smuntavao je ili je već bio smuntao drugu curu iz Teslića.
Je li to zapravo identična situacija ? Ona vara njega a on nju? Po čemu je tu on ispao žrtva, na stranu sad na čijoj strani su tvoje simpatije.
-
Perkele
#103 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
Ne razumijem u čemu je problem, to je samo narušavanje kulturalno određenih normi monogamije, za koju mislimo da je normalna samo iz razloga što nam od djetinjstva govore da jeste. Pusti ih.
-
veliki_ah
#104 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
A jel iko ovdje primjetio da ona vara s ozenjenim muskarcem? Koji ima djecu.. Ima li kakve solidarnosti s tom suprugom, ili s tom djecom. Hajmo i njima javiti.. 
-
oridjidji
#105 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
Ona je trojicu momaka pravila budalom. Naravno da je situacija ista, ali da budem iskren ona mi je tada bila nepoznanica, a on ipak drug. A svoje drugove pazim, nepoznanice ne...Cecilija wrote:Je li ja nisam dobro razumjela ovo što si napisao i što sam ja boldirala ili je nešto drugo u pitanju. Hajde da razjasnimo....oridjidji wrote:
Nije to kontradiktornost, to je samo realnost te situacije... I moj drug i ovaj s kime je njega varala, bile su samo osobe s kojima je varala momka s kojim je vodila višemjesečnu vezu. Njoj sam odavno odao počast jer joj nije bio prvi put da magarči svoje momke i to više njih u isto vrijeme. Poslje nekog vremena, upoznao sam se sa njom i postali smo raja.
Po čemu je ovo licemjerluk? Osobe o kojima tako prosuđuješ trebaš prvo upoznati...
1. Cura iz haustora je bila u vezi sa tvojim drugom. Vidio si je da se ljubi s nekim drugim.
2.Tvoj drug (momak te cure) dok se ona ljubila u haustoru smuntavao je ili je već bio smuntao drugu curu iz Teslića.
Je li to zapravo identična situacija ? Ona vara njega a on nju? Po čemu je tu on ispao žrtva, na stranu sad na čijoj strani su tvoje simpatije.
-
*zena21
#106 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
ma jok se mijesati... mozes samo ti ispasti najgori tu.. znas vec kako to ide - glasnik fasuje
zivite ljudi svoje zivote.. i pustite druge da zive
zivite ljudi svoje zivote.. i pustite druge da zive
- MaNeTo
#107 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
oridjidji wrote:
Ona je trojicu momaka pravila budalom. Naravno da je situacija ista, ali da budem iskren ona mi je tada bila nepoznanica, a on ipak drug. A svoje drugove pazim, nepoznanice ne...
sorry moram
-
oridjidji
#108 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
pa ima tu jos i drugi par rukava... kada sam se sprijateljio sa njom, pa ona namagarči jednog momka, a on joj slike objavi gdje vodi ljubav sa njimMaNeTo wrote:oridjidji wrote:
Ona je trojicu momaka pravila budalom. Naravno da je situacija ista, ali da budem iskren ona mi je tada bila nepoznanica, a on ipak drug. A svoje drugove pazim, nepoznanice ne...![]()
![]()
![]()
sorry moram
- Mrska
#109 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
oridjidji wrote:pa ima tu jos i drugi par rukava... kada sam se sprijateljio sa njom, pa ona namagarči jednog momka, a on joj slike objavi gdje vodi ljubav sa njimMaNeTo wrote:oridjidji wrote:
Ona je trojicu momaka pravila budalom. Naravno da je situacija ista, ali da budem iskren ona mi je tada bila nepoznanica, a on ipak drug. A svoje drugove pazim, nepoznanice ne...![]()
![]()
![]()
sorry moram
-
JBL
#110 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
De malo uklopi stvari izmedju usiju....FnatiC wrote:Kakva je to seljacka politika cuj ako nemaju dijece? Ma ja balijska furka bolje je zivjeti u rasturenoj porodici nego eventualno bez oca/majke
Ako imaju djecu stvar nije bas jedostavna kao sto je kad nemaju. Znaci ako imaju djecu 2x razmislim. Ako nemaju ne vidim nekog razloga zasto futu nebi istog momenta pred vrata.
-
JBL
#111 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
Nego da malo okrenem pitanje.... Odgovori pozeljni od starijeg muskog dijela. Zelite li od nekoga saznati detalje o proslosti najdraze i kako bi reagovali da vam neko predoci ne bas lijepe stvari? Do onog ko nosi vijesti i do najdraze?
- vedomedo
#112 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
Evo ako bi mene sa 41 godinom oznacio kao starijegJBL wrote:Nego da malo okrenem pitanje.... Odgovori pozeljni od starijeg muskog dijela. Zelite li od nekoga saznati detalje o proslosti najdraze i kako bi reagovali da vam neko predoci ne bas lijepe stvari? Do onog ko nosi vijesti i do najdraze?
desetak smo bili i bliski prijatelji. Znam obadva njena bivsa momka. Sa ovim zadnjim sam istina jedno vrijeme
bio na njegov zahtjev prekinuo kontakt ali smo sada opet pravo dobri.
Radi se o jednom relativno poznatom umjetniku i covjeku koga jednostavno ne mozes mrziti ili s njim biti posvadjan ili slicno.
Dakle nema iznenadjenja 100 %.
- Ridjobrki
#113 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
Oženio si Rizzinu curu???vedomedo wrote:Evo ako bi mene sa 41 godinom oznacio kao starijegJBL wrote:Nego da malo okrenem pitanje.... Odgovori pozeljni od starijeg muskog dijela. Zelite li od nekoga saznati detalje o proslosti najdraze i kako bi reagovali da vam neko predoci ne bas lijepe stvari? Do onog ko nosi vijesti i do najdraze?mogu ti reci. Svoju suprugu znam 15 godina, zadnjih
desetak smo bili i bliski prijatelji. Znam obadva njena bivsa momka. Sa ovim zadnjim sam istina jedno vrijeme
Radi se o jednom relativno poznatom umjetniku i covjeku koga jednostavno ne mozes mrziti ili s njim biti posvadjan ili slicno.
-
JBL
#114 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
da ti je bivsi rekao neke stvari prije nego sto se uzeli... ne bas lijepe... u biti uzasne.... reagovao bi kako?vedomedo wrote:Evo ako bi mene sa 41 godinom oznacio kao starijegJBL wrote:Nego da malo okrenem pitanje.... Odgovori pozeljni od starijeg muskog dijela. Zelite li od nekoga saznati detalje o proslosti najdraze i kako bi reagovali da vam neko predoci ne bas lijepe stvari? Do onog ko nosi vijesti i do najdraze?mogu ti reci. Svoju suprugu znam 15 godina, zadnjih
- vedomedo
#115 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
Nisam, jel jos slobodna?Ridjobrki wrote: Oženio si Rizzinu curu???![]()
![]()
![]()
![]()
- vedomedo
#116 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
Tu situaciju ne mogu ni zamisliti, ne u ovom univerzumu....nema za to ni teoretske mogucnosti.JBL wrote: da ti je bivsi rekao neke stvari prije nego sto se uzeli... ne bas lijepe... u biti uzasne.... reagovao bi kako?
-
JBL
#117 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
haj recimo da saznas da je prije tebe odradila x likova na isti nacin?vedomedo wrote:Tu situaciju ne mogu ni zamisliti, ne u ovom univerzumu....nema za to ni teoretske mogucnosti.JBL wrote: da ti je bivsi rekao neke stvari prije nego sto se uzeli... ne bas lijepe... u biti uzasne.... reagovao bi kako?
- Ridjobrki
#118 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
'Ta ja znam, kontam jedino on odgovara opisu...vedomedo wrote:Nisam, jel jos slobodna?Ridjobrki wrote: Oženio si Rizzinu curu???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
ActionWoman
#119 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
Chischo wrote:S njom sam onako kao prijatelj ali nista posebno, tu i tamo se zadesimo u istom drustvu, kad se vidimo na ulici stanemo, upitamo se. Momka joj znam samo cao za cao.
Jednostavno osjecam potrebu da kazem momku jer se osjecam lose kad ih vidim kako se vode za rukice a ona rospija najveca. Najvjerovatnije da ipak necu nista uraditi. Dodatni razlog je sto sam bio u slicnoj situaciji kao taj njen momak i znam kako je to..., dakle muska solidarnost nista vise....
Niko ne zna da ja znam da ga vara...
Ja bih mu rekla. Barem znam da bih ja htjela znati istinu.
- vedomedo
#120 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
Teoretski bi mogao zamisliti da je ubila nekog ali sta bi u takvoj situaciji uradio ne znam. Vjerovatno bih rekaoJBL wrote:haj recimo da saznas da je prije tebe odradila x likova na isti nacin?vedomedo wrote:Tu situaciju ne mogu ni zamisliti, ne u ovom univerzumu....nema za to ni teoretske mogucnosti.JBL wrote: da ti je bivsi rekao neke stvari prije nego sto se uzeli... ne bas lijepe... u biti uzasne.... reagovao bi kako?teoretski naravno
bila je mlada sta ja znam...i sigurno bih ostau uz majku svoje djece.
- scorpion7
#121 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
http://www.youtube.com/watch?v=g8DnZPgR ... re=related
1:42..... Ma nista govorit
nisu ni meni govorili

-
JBL
#122 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
ne mislim to...vedomedo
da je vise likova imala i sve ispalila (izradila), na isti nacin, doslovce.... i to sto je radila njima pocela raditi i tebi
to saznas.... uradis sta?
-
ActionWoman
#123 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
JBL, jel to ti pravis scenario za neku dramu?JBL wrote:ne mislim to...vedomedo
da je vise likova imala i sve ispalila (izradila), na isti nacin, doslovce.... i to sto je radila njima pocela raditi i tebi
-
JBL
#124 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
ma onako me zanima.... kako se osjeca covjek kad vidi da ce biti samo jos jedan ...ActionWoman wrote:JBL, jel to ti pravis scenario za neku dramu?JBL wrote:ne mislim to...vedomedo
-
ActionWoman
#125 Re: Varanje momka, muska solidarnost??
Bolje da vidi pa da krene dalje nego da ga levate vascijeli zivot. Kad nas neko prevari nas u stvari boli ego, a ne srce samo nam treba vremena i puuuuuuuuuno snage da otjeramo smece od sebe. Da li bi se druzili sa nekim ko vas laze i vara, a kamoli zivjeli s takvom osobom? Ko laze i vara najgori je sljam, kukavica. Sta ce mi to i sve sto s time ide (gubitak sampouzdanja, nesigurnost, patnja, vjecita tuga i na to nakalemljenje bolesti i gubitak fokusa sa vaznih stvari u zivotu).