Vaš stav?
Vanredni izbori
-
veleno
#1 Vanredni izbori
Krajnje je vrijeme da izađemo na ulice i zahtjevamo vanredne izbore.Izdajničko i ignorantsko ponašanje sarajevskih političkih "elita" je prešlo sve granice.
Vaš stav?
Vaš stav?
-
neki
#2 Re: Vanredni izbori
Osim sto ce se u organizaciju samih izbora skrsiti preko 20 miliona maraka, sam rezultat nece nista promijeniti, isti ce biti na vlasti.
Najveca prednost demokratije je sto narod dobije vlast upravo kakvu i zasluzuje
Najveca prednost demokratije je sto narod dobije vlast upravo kakvu i zasluzuje
-
sumirprimus
#3 Re: Vanredni izbori
osim skrsenih para,samo ce opet svi proglasit pobjedu...
-
veleno
#4 Re: Vanredni izbori
Pljačkalo se je i ranije,kao što se pljačka i sada.Ipak ranije je postojala perspektiva,gradila se je država,doduše pod pritiskom međunarodne zajednice,ali išli smo naprijed.Međutim ovo je prvi puta poslije rata da idemo nazad,svjedoci smo raspada sistema,sve što je urađeno u korist jačanja države proteklih desetak godina,sada se urušava.Ako sada budemo mirno posmatrali kako zarad fotelja i osobnog interesa,ukopavaju ovu državu i interese nas koji smo ih birali i koje navodno prestavljaju,tako ćemo isto sutra posmatrati kako prodaju elektroprivredu,smanjuju penzije,donose zakone po kojima ćemo morati raditi do kraja života,odobravaju povećanje cijena komunalnih usluga itd.
U drugim državama građani zbog buno bezazlenijih stvari reaguju,izlaze na ulice,padaju vlade i podnose se ostavke.
Kod nas očito,dok običnog čovjeka ne udariš toljagom u glavu,taj neće reagovati.
U drugim državama građani zbog buno bezazlenijih stvari reaguju,izlaze na ulice,padaju vlade i podnose se ostavke.
Kod nas očito,dok običnog čovjeka ne udariš toljagom u glavu,taj neće reagovati.
Last edited by veleno on 25/10/2012 14:53, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#5 Re: Vanredni izbori
Rano je.
Za jedno pola godine, bujrum

Za jedno pola godine, bujrum
-
Revoltage
#6 Re: Vanredni izbori
Čekaj bolan dok Komšić osnuje stranku. Sta si navalio.
- Hopkins
#7 Re: Vanredni izbori
Moze biti 100 izbora kad se nama za koga glasati. A i da ima, opet bi se glasalo za SDA.
-
veleno
#8 Re: Vanredni izbori
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-do ... /121028007
Vandredni izbori su jedino rješenje...dok još nije prekasno.
- Skijaš
#9 Re: Vanredni izbori
Vanredni izbori nisu opcija jer je za tako nešto potrebna saglasnost i elemenata koji to ne žele.veleno wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-do ... /121028007
- It_is_a_Leclerc
#10 Re: Vanredni izbori
U izbornom zakonu BiH ne postoji takvo nešto kao što su vanredni izbori.
-
zulfo
#11 Zašto SDP i HDZ strepe od prijevremenih izbora
Ako stvarno imaju podršku za ono što rade ,zašto se boje raspištanja federalnog parlamenta.
Dali HDZ ima podršku o kojoj govori.
Dali HDZ ima podršku o kojoj govori.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#12 Re: Zašto SDP i HDZ strepe od prijevremenih izbora
da onaj Živko nije čkapi raspustio bi Parlament do sad...al ne smije zbog svoje fotelje
-
fuada
#13 Re: Vanredni izbori
U pravu si za uslove jako je komplikovano. Ali ako se skupi stotine hiljada glasača ili se organizuje građanska neposlušnost ili nešto slično moglo bi se nešto promijeniti. Napravio sam Platformu za promjene, komentarišite i predlažite. Imamo dovoljno vremena do općih izbora 2014.godine, a možda uspijemo i prije. Pročitajte dio mojih ideja kako promijeniti vlast mirnim putem na adresi http://www.prijevremeni-izbori.ba
-
veleno
#14 Re: Vanredni izbori
http://www.klix.ba/vijesti/bih/glasacu- ... /121205113
Šta sve uradiše za samo šest mjeseci
Šta nas sve tek čeka u sljedeće dvije godine. 
Šta sve uradiše za samo šest mjeseci
- FOČANSKI PROPISI
#15 Re: Vanredni izbori
I dok se mi malo bolje organizujemo.Revoltage wrote:Čekaj bolan dok Komšić osnuje stranku. Sta si navalio.
- snaga_znanja
#16 Re: Vanredni izbori
Dok se narod kod nas organizuje doce redovni izbori, eto ih za manje od 2 godine, a poznavajuci nas 01.01.2013. pocinje predizborna kampanja.
- FOČANSKI PROPISI
#17 Re: Vanredni izbori
Šta je sa studentima?snaga_znanja wrote:Dok se narod kod nas organizuje doce redovni izbori, eto ih za manje od 2 godine, a poznavajuci nas 01.01.2013. pocinje predizborna kampanja.
Ne očejute valjda da nas u budućnost vode penzioneri.
- snaga_znanja
#18 Re: Vanredni izbori
Kakvi crni studenti...FOČANSKI PROPISI wrote:Šta je sa studentima?snaga_znanja wrote:Dok se narod kod nas organizuje doce redovni izbori, eto ih za manje od 2 godine, a poznavajuci nas 01.01.2013. pocinje predizborna kampanja.
- FOČANSKI PROPISI
#19 Re: Vanredni izbori
Onda sindikat?snaga_znanja wrote:Kakvi crni studenti...FOČANSKI PROPISI wrote:Šta je sa studentima?snaga_znanja wrote:Dok se narod kod nas organizuje doce redovni izbori, eto ih za manje od 2 godine, a poznavajuci nas 01.01.2013. pocinje predizborna kampanja.
-
Kolt12
#20 Re: Vanredni izbori
Osnovao Komsic novu stranku ili ne, to nece promijeniti jednu stvar, totalni debakl izdajnicke politike Zlatka Lagumdzije i SDP-a!Revoltage wrote:Čekaj bolan dok Komšić osnuje stranku. Sta si navalio.
Takodjer i Radoncica koji je nista manje destruktivan za bosnjacko-bosanske interese.
Ne znam jesu li oni svjesni, medjutim njih ceka tezak poraz na sljedecim izborima!
Zato pitanje clanovima tih izdajnickih stranaka, SDP i SBB, jeste li vi svjesni da ce te dozivjeti debakl na sljedecim izborima, bili oni vanredni ili ne?
- mO k3
#21 Re: Vanredni izbori
hajd uzozbilji se kakav komsic.....Revoltage wrote:Čekaj bolan dok Komšić osnuje stranku. Sta si navalio.
- FOČANSKI PROPISI
#22 Re: Vanredni izbori
Mene je izdala SDA i Bahrudin Čomor.Šta će biti dalje sasvim mi je svejedno.Kolt12 wrote:Osnovao Komsic novu stranku ili ne, to nece promijeniti jednu stvar, totalni debakl izdajnicke politike Zlatka Lagumdzije i SDP-a!Revoltage wrote:Čekaj bolan dok Komšić osnuje stranku. Sta si navalio.
Takodjer i Radoncica koji je nista manje destruktivan za bosnjacko-bosanske interese.
Ne znam jesu li oni svjesni, medjutim njih ceka tezak poraz na sljedecim izborima!
Zato pitanje clanovima tih izdajnickih stranaka, jeste li vi svjesni da ce te dozivjeti debakl na sljedecim izborima?
-
Kolt12
#23 Re: Vanredni izbori
Nazalost zbog nedostatka dobre alternative na izborima, SDA ce se sasvim sigurno profitirati, nezasluzeno. Od njihovog reformiranja, tacnije skidanja sa funkcije Tihica i cistke anomalija, zavisi koliko ce profitirati. Ako Tihic ostane, mozda i neki drugi dobiju podrsku, recimo SBIH, koja se po svemu sudeci cisti, barem je krenula u tom pravcu.FOČANSKI PROPISI wrote: Mene je izdala SDA i Bahrudin Čomor.Šta će biti dalje sasvim mi je svejedno.
Naravno alternativa nije bas idealna i dobra, ali izdaja SDP i SBB je tolika, da je sve u usporedbi s tim "dobro", cak i SDA, koja takodjer zasluzuje takodjer kaznu.
Znaci ako se neko zeli poslati SDP i SBB u opoziciju, ne znaci da oni podrzavaju SDA. Cak naprotiv, vecina zeli SDP i SBB u opoziciji i dobro kaznjenih, nesto slicno kao SBIH na proslim izborima, to ne znaci da ta vecina podrzava SDA, cak naprotiv, SDA je nesto manje destruktivna od SDP i SBB.
Last edited by Kolt12 on 06/12/2012 10:10, edited 2 times in total.
- snaga_znanja
#24 Re: Vanredni izbori
Ko je Bahrudin Čomor?FOČANSKI PROPISI wrote:Mene je izdala SDA i Bahrudin Čomor.Šta će biti dalje sasvim mi je svejedno.Kolt12 wrote:Osnovao Komsic novu stranku ili ne, to nece promijeniti jednu stvar, totalni debakl izdajnicke politike Zlatka Lagumdzije i SDP-a!Revoltage wrote:Čekaj bolan dok Komšić osnuje stranku. Sta si navalio.
Zato pitanje clanovima tih izdajnickih stranaka, jeste li vi svjesni da ce te dozivjeti debakl na sljedecim izborima?
- FOČANSKI PROPISI
#25 Re: Vanredni izbori
Grobar!snaga_znanja wrote: Ko je Bahrudin Čomor?