Vanredni izbori

Je li vrijeme za vanredne izbore?

Da
59
77%
Ne
18
23%

Total votes: 77

veleno

#1 Vanredni izbori

Post by veleno »

Krajnje je vrijeme da izađemo na ulice i zahtjevamo vanredne izbore.Izdajničko i ignorantsko ponašanje sarajevskih političkih "elita" je prešlo sve granice. :x

Vaš stav?
neki

#2 Re: Vanredni izbori

Post by neki »

Osim sto ce se u organizaciju samih izbora skrsiti preko 20 miliona maraka, sam rezultat nece nista promijeniti, isti ce biti na vlasti.
Najveca prednost demokratije je sto narod dobije vlast upravo kakvu i zasluzuje
sumirprimus

#3 Re: Vanredni izbori

Post by sumirprimus »

osim skrsenih para,samo ce opet svi proglasit pobjedu...
veleno

#4 Re: Vanredni izbori

Post by veleno »

Pljačkalo se je i ranije,kao što se pljačka i sada.Ipak ranije je postojala perspektiva,gradila se je država,doduše pod pritiskom međunarodne zajednice,ali išli smo naprijed.Međutim ovo je prvi puta poslije rata da idemo nazad,svjedoci smo raspada sistema,sve što je urađeno u korist jačanja države proteklih desetak godina,sada se urušava.Ako sada budemo mirno posmatrali kako zarad fotelja i osobnog interesa,ukopavaju ovu državu i interese nas koji smo ih birali i koje navodno prestavljaju,tako ćemo isto sutra posmatrati kako prodaju elektroprivredu,smanjuju penzije,donose zakone po kojima ćemo morati raditi do kraja života,odobravaju povećanje cijena komunalnih usluga itd.
U drugim državama građani zbog buno bezazlenijih stvari reaguju,izlaze na ulice,padaju vlade i podnose se ostavke.
Kod nas očito,dok običnog čovjeka ne udariš toljagom u glavu,taj neće reagovati. :-)
Last edited by veleno on 25/10/2012 14:53, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5 Re: Vanredni izbori

Post by -LIBERO- »

Rano je. :D

Za jedno pola godine, bujrum :dance: ;-)
Revoltage

#6 Re: Vanredni izbori

Post by Revoltage »

Čekaj bolan dok Komšić osnuje stranku. Sta si navalio.
Hopkins

#7 Re: Vanredni izbori

Post by Hopkins »

Moze biti 100 izbora kad se nama za koga glasati. A i da ima, opet bi se glasalo za SDA.
veleno

#8 Re: Vanredni izbori

Post by veleno »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-do ... /121028007

Vandredni izbori su jedino rješenje...dok još nije prekasno.
Skijaš

#9 Re: Vanredni izbori

Post by Skijaš »

veleno wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-do ... /121028007

Vandredni izbori su jedino rješenje...dok još nije prekasno.
Vanredni izbori nisu opcija jer je za tako nešto potrebna saglasnost i elemenata koji to ne žele.
It_is_a_Leclerc

#10 Re: Vanredni izbori

Post by It_is_a_Leclerc »

U izbornom zakonu BiH ne postoji takvo nešto kao što su vanredni izbori.
zulfo

#11 Zašto SDP i HDZ strepe od prijevremenih izbora

Post by zulfo »

Ako stvarno imaju podršku za ono što rade ,zašto se boje raspištanja federalnog parlamenta.
Dali HDZ ima podršku o kojoj govori.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#12 Re: Zašto SDP i HDZ strepe od prijevremenih izbora

Post by JoseMujica »

da onaj Živko nije čkapi raspustio bi Parlament do sad...al ne smije zbog svoje fotelje
fuada

#13 Re: Vanredni izbori

Post by fuada »

U pravu si za uslove jako je komplikovano. Ali ako se skupi stotine hiljada glasača ili se organizuje građanska neposlušnost ili nešto slično moglo bi se nešto promijeniti. Napravio sam Platformu za promjene, komentarišite i predlažite. Imamo dovoljno vremena do općih izbora 2014.godine, a možda uspijemo i prije. Pročitajte dio mojih ideja kako promijeniti vlast mirnim putem na adresi http://www.prijevremeni-izbori.ba
veleno

#14 Re: Vanredni izbori

Post by veleno »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/glasacu- ... /121205113

Šta sve uradiše za samo šest mjeseci :x Šta nas sve tek čeka u sljedeće dvije godine. :roll:
FOČANSKI PROPISI

#15 Re: Vanredni izbori

Post by FOČANSKI PROPISI »

Revoltage wrote:Čekaj bolan dok Komšić osnuje stranku. Sta si navalio.
I dok se mi malo bolje organizujemo.
snaga_znanja

#16 Re: Vanredni izbori

Post by snaga_znanja »

Dok se narod kod nas organizuje doce redovni izbori, eto ih za manje od 2 godine, a poznavajuci nas 01.01.2013. pocinje predizborna kampanja.
FOČANSKI PROPISI

#17 Re: Vanredni izbori

snaga_znanja wrote:Dok se narod kod nas organizuje doce redovni izbori, eto ih za manje od 2 godine, a poznavajuci nas 01.01.2013. pocinje predizborna kampanja.
Šta je sa studentima?
Ne očejute valjda da nas u budućnost vode penzioneri.
snaga_znanja

#18 Re: Vanredni izbori

Post by snaga_znanja »

FOČANSKI PROPISI wrote:
snaga_znanja wrote:Dok se narod kod nas organizuje doce redovni izbori, eto ih za manje od 2 godine, a poznavajuci nas 01.01.2013. pocinje predizborna kampanja.
Šta je sa studentima?
Kakvi crni studenti... :lol:
FOČANSKI PROPISI

#19 Re: Vanredni izbori

snaga_znanja wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
Šta je sa studentima?
Kakvi crni studenti... :lol:
Onda sindikat?
Kolt12

#20 Re: Vanredni izbori

Post by Kolt12 »

Osnovao Komsic novu stranku ili ne, to nece promijeniti jednu stvar, totalni debakl izdajnicke politike Zlatka Lagumdzije i SDP-a!

Takodjer i Radoncica koji je nista manje destruktivan za bosnjacko-bosanske interese.

Ne znam jesu li oni svjesni, medjutim njih ceka tezak poraz na sljedecim izborima!

Zato pitanje clanovima tih izdajnickih stranaka, SDP i SBB, jeste li vi svjesni da ce te dozivjeti debakl na sljedecim izborima, bili oni vanredni ili ne?
mO k3

#21 Re: Vanredni izbori

Post by mO k3 »

hajd uzozbilji se kakav komsic.....
FOČANSKI PROPISI

#22 Re: Vanredni izbori

Kolt12 wrote:
Osnovao Komsic novu stranku ili ne, to nece promijeniti jednu stvar, totalni debakl izdajnicke politike Zlatka Lagumdzije i SDP-a!

Takodjer i Radoncica koji je nista manje destruktivan za bosnjacko-bosanske interese.

Ne znam jesu li oni svjesni, medjutim njih ceka tezak poraz na sljedecim izborima!

Zato pitanje clanovima tih izdajnickih stranaka, jeste li vi svjesni da ce te dozivjeti debakl na sljedecim izborima?
Mene je izdala SDA i Bahrudin Čomor.Šta će biti dalje sasvim mi je svejedno.
Kolt12

#23 Re: Vanredni izbori

Post by Kolt12 »

FOČANSKI PROPISI wrote: Mene je izdala SDA i Bahrudin Čomor.Šta će biti dalje sasvim mi je svejedno.
Nazalost zbog nedostatka dobre alternative na izborima, SDA ce se sasvim sigurno profitirati, nezasluzeno. Od njihovog reformiranja, tacnije skidanja sa funkcije Tihica i cistke anomalija, zavisi koliko ce profitirati. Ako Tihic ostane, mozda i neki drugi dobiju podrsku, recimo SBIH, koja se po svemu sudeci cisti, barem je krenula u tom pravcu.

Naravno alternativa nije bas idealna i dobra, ali izdaja SDP i SBB je tolika, da je sve u usporedbi s tim "dobro", cak i SDA, koja takodjer zasluzuje takodjer kaznu.

Znaci ako se neko zeli poslati SDP i SBB u opoziciju, ne znaci da oni podrzavaju SDA. Cak naprotiv, vecina zeli SDP i SBB u opoziciji i dobro kaznjenih, nesto slicno kao SBIH na proslim izborima, to ne znaci da ta vecina podrzava SDA, cak naprotiv, SDA je nesto manje destruktivna od SDP i SBB.
Last edited by Kolt12 on 06/12/2012 10:10, edited 2 times in total.
snaga_znanja

#24 Re: Vanredni izbori

Post by snaga_znanja »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Kolt12 wrote:

Zato pitanje clanovima tih izdajnickih stranaka, jeste li vi svjesni da ce te dozivjeti debakl na sljedecim izborima?
Mene je izdala SDA i Bahrudin Čomor.Šta će biti dalje sasvim mi je svejedno.
Ko je Bahrudin Čomor?
FOČANSKI PROPISI

#25 Re: Vanredni izbori

snaga_znanja wrote: Ko je Bahrudin Čomor?
Grobar!
Post Reply