GAU 8 wrote:Wow, bas je zivnula tema.
Vanja drago mi je sto si se licno javila.
U jednoj stvari si upravu, a to je da (iako se takodjer bavim fotografijom poluprofesionalno - tj. kao malo dodatne zarade) nisam mnogo upucen u ovu oblast kojom se ti bavis, tako da zaista ne mogu definitivno reci to sto radis valja ili ne valja.
Ustvari samo znam kakve fotografije se pojavljuju po naslovnicama i reklamama modnih casopisa i slicno. Tu ima umjetnickog rada, ali se opet vecina svede na one "industrijske" besprijekorne nafrizirane slike.
Ali zato mogu reci da imam poprilicnog iskustva sa stock i reklamnom fotografijom gdje su pravila i kriteriji ubitacni i znam da dok ja licno nisam poceo da ucim iz tudjih kritika, da nisam bio nigdje.
Znam mnogo fotografa koji svoje fotografije ocjenjuju kao bogom dane, i to je sasvim OK, svako zeli da cijeni svoj rad. Ali na kraju opet nismo mi ti koji imamo pravo da ocjenjujemo nas rad, nego drugi.
U svakom slucaju, no hard feelings, i puno srece. I mozda da malo bolje naucis prihvatati kritiku.
E ovako...
odakle da pocnem..hmmm.
kao prvo kritike su uvijek dobrodosle. U ovom slucaju to sto si ti napisao nije bila za mene konstruktivna kritika nego blago zacudjenje da ljudi mogu biti toliko nekreativni te da si stvarno mislio da sam sprzila fotku namjerno..(ja sam u cudu)
Kao sto si i sam gore naveo " nisam mnogo upucen u ovu oblast kojom se ti bavis, tako da zaista ne mogu definitivno reci to sto radis valja ili ne valja."
Sta ti pricas?..
Totalno si kontradiktoran
Prvo mi obradjujes sliku pa onda govoris da ustvari i ne znas sta valja a sta ne valja..
Vidim da si aktivan i po drugim temama po forumima i da si tamo uhvatio da me "pletes" kod drugih..(BTW hvala na reklamiranju) cccccc
Kao drugo, ja kritiku prihvatam samo OD ONOGA cije misljenje ja respektujem..
Ti si mozda neki racunovodja u nekoj kompaniji koji gaji tihu patnju i neostvarenu zelji da bude fotograf ali nema hrabrosti za to. Tako si ipak odlucio da je bolje raditi malo stock fotografije, citati pregrst fotografskih casopisa i soliti pamet onima koji rade i zive od onoga (sto je tebi samo san).
Sta ja znam ko si i zasto bi ja uvazila tvoju (da ne kazem totalno idiotsku) kritiku??
Ne ne ne..
Ako hoces da uvazim tvoju kritiku, moras mi prvo pokazati sta radis, kako radis, pokazati svoje radove na forumu pa cu i ja dati tebi malo "konstruktivne" kritike.
Za sve ostale forumase..
ZNAM ja da ja nisam najbolji fotograf i Znam da pravim greske i da ce ih uvijek biti u poslu jer je to normalno.
Nisam napuhane glave ako ste se toga prepali.
Izlazem svoje radove zato sto zelim da budu vidjeni.
U jednu ruku zbog marketinga a u drugu ruku jer portali su buduci printani mediji.
Volim ovo sto radim, ulazem u sebe i trudim se da budem sto bolja u svom poslu.
Daleko od toga da sam savrsena i da su moje fotke savrsene..
Chill out y'all..
Peace and love