VALENTINOVO

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

mya

Post by mya »

nikita wrote: :D
A ovde se nagledas more malaksalih karanfila...izmamljenih obavezom
kod tebe to bas tuzno :sad:
mozda da promijenis :D decka
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

horns&drums wrote: Dakle, nemojte slaviti St. Valentine, koji ce vam kurac praznik koji propagira ljubav i sve ono sto nas razlikuje od zivotinja. To je vlaski praznik i kao takav je neprihvatljiv u ovo "moderno" vrijeme. Nemojte nista slaviti u stvari, bavite se i dalje tudjim manama i problemima, brinite se o tome da komsiji odapne krava sto prije i sta je rekao Zlatko Lagumdzija na nekoj sjednici. Sretan povratak u neandertal :) :)
horns, sta si se nalozio koji K?
niko ne kaze da ja necu medi kupiti poklon, niti da on meni nece uzeti isti...samo mi je bezze sto se sada ponavlja ista prica kao i za bajram i bozic....ono BUDITE DOBRI JEDNI PREMA DRUGIMA, VOLITE SE BLABLABLABVLABLABLABLA....

Lijepo je kad te obraduje pokloncic, ali TREBA DA SE VOLIMO NON STOP!!

IDITE U VIDEOTEKU i uzmite film Lepe Brene HAJDE DA SE VOLIMO!!!!

:D ljubi vas vasha mIRCi :D
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Sretan vam dan Zaljubljenih :-) Danas se lijepo izljubite, a sutra ne morate, jer samo je DANAS Dan zaljubljenih :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

samo za Valentinofobe

Blagdan Svetog Valentina svećenika i mučenika slavimo 14. veljače. Valentin latinski znači jak, krepak, zdrav.

Valentin je živio u 3, st. u Rimu! Ponikao je iz bogate kršćanske obitelji. U isto vrijeme je živio istoimeni svetac, biskup u Terniju, a možda je to isti svetac! Biskup je, čudom, znao izliječiti bolesnike od padavice. Obojicu vjerni puk slavi istoga dana. Jedni govore da je bio liječnik pa svećenik i živio monaškim životom. Uzgajao je cvijeće i rado ga darivao posjetiteljima. Zbog neštovanja rimskih poganskih bogova, dolazi na sud i tu govorom o Isusovu evanđelju, zadivi sve a napose cara Klaudija II. Gotskog (268.-270.) Iznenada u sudnici poviče namjesnik Kalpurnije: "Care, tebe zavodi taj kršćanin. Zar da ostavimo svoje stare bogove". Car se uplašio pobune naroda. Predao ga je svom namjesniku. A namjesnik ga preda vještom i rječitom sucu Asteriju. Kada je Valentin ozdravio sučevu slijepu pokćerku, sudac dao se krstiti. Sav radostan hvalio se što mu j e Bog učinio po rukama svećenika Valentina. Razjareni Rimljani pogubiše Asterija i njegovu pokćerku. Valentina su tukli toljagama i na koncu mu odrubili glavu g. 269./270., a pokopala ga neka žena imenom Sabinilla. Nad grobom sv. Valentina u Rimu, na Via Flaminia, kamo se je nekada iz Rima na blagdan Sv. Marka vodila procesija, papa Julije I. je podigao lijepu crkvu u četvrtom stoljeću. Papa Teodor ju je pregradio i obnovio.
Uz blagdan Sv. Valentina vezani su mnogobrojni lijepi običaji u nekim zemljama Europe i Amerike. Toga dana se razmjenjuju čestitke, darovi i lijepe želje za dobro zdravlje, sreću, ljubav i svako dobro. Valentinov blagdan slavi se obično u pokladno vrijeme.

Kako u korizmeno vrijeme nije bilo svadbi, to je bila lijepa prilika za ženidbe i udaje. Slobodan mladić toga dana daruje cvijeće djevojci koju bi htio za svoju izabranicu. Kažu da je Valentin tajno vjenčavao mladiće i djevojke, a car je bio zabranio da bi imao ratnike koji nisu vezani bračnim vezom. Zato je postao zaštitnikom mladeži, zaljubljenih, zaručnika i pripravnika za brak, mladenaca, skladnoga braka; dobroga vida; padavičara.
mIRCerka

#30 Re: pitanjce..

Post by mIRCerka »

Ida1 wrote:Imam pitanjce.

Znam da Negativ svira veceras, povodom Valentinova, al ne znam gdje?
Nek me neko prosvijetli pls...
Ako se ne varam, sviraju u Slozi opet :D 12 i 14 Sloga a 13og nemam pojma gdje su bili :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

samo mi je bezze sto se sada ponavlja ista prica kao i za bajram i bozic....ono BUDITE DOBRI JEDNI PREMA DRUGIMA, VOLITE SE BLABLABLABVLABLABLABLA....
Dobro, nemojte biti dobri jedni prema drugima, blablabla...Najbolje da nema odredjen dan za to, a Bog dragi vidi da vam je to vecini potrebno. Bitno je da se stalno pise da se ne zaboravi rat i ko je kriv i da su srbi cetnici i muslimani balije, a to da volimo jedni druge i da ne zaboravimo ko smo, to ne treba. Mislim, nemojte ni rodjendane slaviti, pa ionako znamo da smo zivi i godinu stariji (o zrelosti ni rijeci :D )

Nije Valentine poklon, Valentine je rijec, rezime neki s kim smo i kako nam je, jesmo li zaboravili nekoga koga volimo. To hocete li vi kupiti nesto ili necete, to je do vas, ako se volite nece vam partner uzeti za zlo sto mu niste kupili bombonjeru. Drugo je komercijalizacija Valentinova i inih blagdana iliti praznika. Kao i svaki praznik, trgovci vide priliku, bio to Bajram ili Sveti Strpam ili sta ti ja znam...
Sretan vam dan Zaljubljenih Danas se lijepo izljubite, a sutra ne morate, jer samo je DANAS Dan zaljubljenih
Ko ti ba o tome govori? Citaj malo sta pise. Govorim o obiljezavanju i o jednom lijepom prazniku koji se negira iz raznoraznih razloga, od vjerskih kao onaj papak u Oslobodjenju do nemastovitosti i lijenosti da se zivot malo ljepse oboji.
Ne onaj u Riu je dobar, nagledas se zgodnih zena
A ovde se nagledas more malaksalih karanfila...izmamljenih obavezom
Ma nisu svi obaveza Nkita. Pa nagledas se i u Riu opustenih sisa i smezuranih tijela pred smrt. Al' plesu svi jebo te kralj, i sto su siromasniji vise uzivaju, vise prkose masini.

Ma mi smo najpametniji, jebo nas otac zatucani...
Truba

Post by Truba »

horns&drums wrote:
Sretan vam dan Zaljubljenih Danas se lijepo izljubite, a sutra ne morate, jer samo je DANAS Dan zaljubljenih
Ko ti ba o tome govori? Citaj malo sta pise. Govorim o obiljezavanju i o jednom lijepom prazniku koji se negira iz raznoraznih razloga, od vjerskih kao onaj papak u Oslobodjenju do nemastovitosti i lijenosti da se zivot malo ljepse oboji.
okani se ćoravog posla Horns zar ne vidiš da suptilnim propagandnim metodama (nešto kao kad se nije trebalo slaviti Novu godinu zbog cunamija, ili kad je dan žalosti trebao biti 07.01.) protura svoje političke - vjerske programe
in&san

Post by in&san »

VOLITE SE I LJUBITE Image

UVIJEK Image
Last edited by in&san on 14/02/2005 12:00, edited 1 time in total.
alek

Post by alek »

komi wrote:zar ne vidiš da suptilnim propagandnim metodama (nešto kao kad se nije trebalo slaviti Novu godinu zbog cunamija, ili kad je dan žalosti trebao biti 07.01.) protura svoje političke - vjerske programe
pa nije bilo bas tako. sugerisalo se da se, u znak solidarnosti sa nastradalima, 'opste veselje' drzi na nekoj mjeri. a ta 'propaganda' :D koju spominjes ('politicko-vjerski programi' :D) ocito je 'upalila' u rimu i drugim gradovima sirom evrope.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Meni je sa medom svaki dan Valentinovo :D
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

:shock: Valentinovo??? :shock: :(:(:(:(:(

ImageImage
Truba

Post by Truba »

reci brate otvoreno: Ja sam musliman i ne slavim kršćanske blagdane

a ne tamo prosipati demagogiju :(
manijak1

Post by manijak1 »

komi wrote:reci brate otvoreno: Ja sam musliman i ne slavim kršćanske blagdane

a ne tamo prosipati demagogiju :(
Da je Valentinovo Dan zaljubljenih :? :? :D :D
alek

Post by alek »

ja sam musliman i oduvijek sam slavila apsolutno sve sto je dalo iole razloga za slavlje :D nemam problem sa praznicima, slavljima, kojekakvim obiljezavanjima odredjenih datuma. imam problem da shvatim ljude koji prejudiciraju kao ti i koji svaku pricu pocnu i zavrse sa osudama masa (po vjerskoj osnovi)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ja sam Titova pionirka :D i oduvijek sam slavila SVAKI DAN :D

nerviraju me praznici zato sto se tada naglasava da se mora biti fin prema drugome :D idealista sam, zelim da se svaki dan pazimo i volimo.... ne samo kad nam kalendar to nalaze....

pozdravlja vas ZALJUBLJENA mIRCi....

a sada samo za vas SELMA BAJRAMI i pjesma ZALJUBLJENA....

:D
Truba

Post by Truba »

alek wrote:
ja sam musliman i oduvijek sam slavila apsolutno sve sto je dalo iole razloga za slavlje :D nemam problem sa praznicima, slavljima, kojekakvim obiljezavanjima odredjenih datuma. imam problem da shvatim ljude koji prejudiciraju kao ti i koji svaku pricu pocnu i zavrse sa osudama masa (po vjerskoj osnovi)
tko si pa sad ti
nisam se tebi obraćao

a ako si se našao prozvanim...
Lace

Post by Lace »

joj polemike..koja je svrha ovoga...nek slavi onaj koji to zeli...u biti ovdje je nekoliko zaljubljenih pa svima to zele pokazati a ostali koji bas i nemaju srece u ljubavi nipodastavaju jer zapravo danas mrze valentinovo a slijedece godine ko zna...de ljudi live and let live...pustite euforicne da danas vriste glasno volim te...i da dobiju/kupe pokloncice...ostali nemate sta da trazite na temi :-?
mya

Post by mya »

jest.
da ste mi ikako mogli pokvariti raspolozenje...

meni je praznik :)
i ja se veceras namjeravam dobro provesti
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Lace wrote:joj polemike..koja je svrha ovoga...nek slavi onaj koji to zeli...u biti ovdje je nekoliko zaljubljenih pa svima to zele pokazati a ostali koji bas i nemaju srece u ljubavi nipodastavaju jer zapravo danas mrze valentinovo a slijedece godine ko zna...de ljudi live and let live...pustite euforicne da danas vriste glasno volim te...i da dobiju/kupe pokloncice...ostali nemate sta da trazite na temi :-?
:) Pametno moje. :)
:) Lace, ..... Nakupenda ..... Image .... :)
nikita

Post by nikita »

Dajte nam da ljudima kvarimo Valentinovo :D

Ima li bukvi ? :roll:
Saian

Post by Saian »

zamisli rike da se zovesh Valentin ili Valentina, pa onda u nedoumici sta da chestitash imendan ili dan zaljubljenih il ako oboje sta prvo, da li kupiti dva malaksala karnfila ili jedan pitanja, pitanja, pitanja, :D :D :D
horns&drums

Post by horns&drums »

mIRCerka wrote:
nerviraju me praznici zato sto se tada naglasava da se mora biti fin prema drugome ....
Nije bit u naglasavanju nego u obiljezavanju.

Hehehe, ja veceras izlazim s jaranicom i poklonicu joj disk sa nasilnim muzickim sadrzajem :D:D .

Sta sai, ti poklanjas karanfile? :D:D

Pa nije prvi maj covjece :D:D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

horns&drums wrote:
mIRCerka wrote:
nerviraju me praznici zato sto se tada naglasava da se mora biti fin prema drugome ....
Nije bit u naglasavanju nego u obiljezavanju.
Hehehe, ja veceras izlazim s jaranicom i poklonicu joj disk sa nasilnim muzickim sadrzajem :D:D .
ok, zakopajmo ratne sjekire :D i ja sam medi pupila pokwon :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Evo Mirci, pokloon za St Valentine za tebe :D

http://www.bosnic.com/Servisi/Horoskop/Upit.asp#
Truba

Post by Truba »

Saian wrote:zamisli rike da se zovesh Valentin ili Valentina
moja rođakinja se zove Valentina jer je rođena na današnji dan tojest 14.02 :D:D:D uh dobro je što si me podsjetio :D odoh čestitati

nepisani običaj je da se tako daju imena po kalendaru 8)

( :D ja se trebao zvati Blaž ...ili Tripun :D:D:D niđe veze :D:D:D )
Post Reply