Drvosjeca iz Dejcica wrote:Bez motiva da provociram pitam se onako hipotetički kakav bi uzoran "Bošnjak" trebao biti po uzusima srpske politike u BiH.
Pa krenimo redom.
-Treba da jede svinjetinu i da pije alkohol
-Treba da mrzi Tursku i Arape
-Sa posebnom arogancijom i animozitetom govoriti/pisati o Erdoganu
-Treba da mrzi Aliju Izetbegovića
-Teba afirmativno da govori/piše o četničkom pokretu i dešavanjima od 1990. godine
-Treba u superlativu javno ili prikriveno da govori/piše o Radovanu Karadžiću, ratnoj generaciji srpskih političara u bivšoj Jugoslaviji
-Treba da kroz deklarativnu osudu "svih zločina" podržava genocid u Srebrenici i posljedice istog
-Treba u svakom čovjeku tamnije puti da vidi potencijalnu prijetnju i teroristu
-Svaki pozitivan primjer zajedničkog života ljudi u BiH, pogotovo u RS-u, posmatrati kao slabost i manu
-Svaku aktivnost institucija BiH posmatrati kao atak na srpski narod u BiH i RS
-Treba u superlativu da govori o RS-u te da ističe prednosti a sakriva mane
-Stalno ponavljati mantru da je RS bolji dio
-Kada se govori o BiH upotrebljavati izraz tzv.
-Mrziti džamije, ismijavati obrede muslimana, stavljati ih u podrugljiv kontekst
To bi bilo ovako na prvu, ako se čega bitnog još sjetim dopunim a i ostali slobodno dopunite sve ono šta smatrate da je bitno za "Bošnjaka" po mjeri srpske politike u BiH.
Sjetih se sada da kada bih morao birati osobu koja sve ovo gore objedinjuje smatram da je Emir Kusturica primjer i hodajući model "Bošnjaka" po mjeri srpske politike u BiH.
P.S
-Da osporava bošnjački identitet i bosanski jezik
-Da o Bošnjacima govori kao o izmišljenoj naciji
- Jedem svinjetinu jer volim razne salame, pršute, kulene i pijemo alkohol jer mi se sviđa i pivo i rakija, kao i mojem društvu
- Ne mrzim Tursku niti Arape već prodavanje priča o nekom bratstvu a ljudi ulažu u komšiluk a ne kod nas. Reći će mnogi onu standardnu bi li ti ulagao kod nas, pa ako smo već pobratimljeni onda je red pomoći bratu kad je najcrnje ?
- Šta je Erdogan osim pametovanja i dizanja tenzija uradio za BiH? Ovo za poplave je bilo samoincijativno od turskih općina.
- Alija Izetbegović je htio BiH podijeliti begovskim familijama, rat ga je spriječio ali je zato osnovao kriminalnu organizaciju SDA koja je možda nanijela više štete državi od rata. Da ne spominjemo da je prodao Srebrenicu, namjerno pustio da ga uhvate, nije sakrio famoznu mapu u sobi, taborčio je u Trezoru BiH, skupa sa ženom i Malim Princom se obogatio na tursko - arapskoj sadaKi.
- Poserem ti se na četnike.
- Isto se poserem na Karadzica i ostalu bagru iz devedesetih.
- Osuda svih zločina ? Je li trebamo biti smradovi kao Srbi pa negirati zločine nad civilima i sakrivati kosti nečijih najmilijih i praviti se da su ih poubijali Marsovci ?
- Okani se rasizma, rasa nema veze sa zločinom i ne odgovara se pred sudom kolektivno već individualno.
- Suživot može spasiti ovu zemlju, dijeljenje jača samo desničare.
- Ne zamaram se previše njihovim atacima jer su popušili rat a sad puše u natalitetu.
- Koji superlativi za RS ? Najnerazvijeniji dio Bosne ? Najkomičniji ? Najjadniji ?
- Tzv BiH ? To koristi samo krimos iz Laktaša, ne znam baš da Bošnjaci to koriste.
- Mrzim sve religije i sve ih ismijavam.
Bošnjački identitet i bosanski jezik su neosporivi. Jedini koji imaju problem s tim su desničari kod Srba i Hrvata te Bošnjaci turkofili koji se trude biti veći Turci od Turaka a takvih nam ne fali.
Izmišljena nacija ? SVAKA NACIJA JE IZMIŠLJENA. Bitno je koliko je jaka.
To što ti zamišljaš Bošnjake kroz prizmu seljačine koja glasa za SDA je tvoj problem, a nas ima u svijetu par miliona i svi smo različiti. Zašto ja kao Bošnjak ne smijem jesti svinjetinu i piti alkohol ? Bošnjak nije isto što i musliman, iskreno baš me zaboli za religiju bilo koga i važniji mi je moj narod i moja država.