Uznemirujuci video ...
Moderator: anex
- Not My Idea
#51 Re: Uznemirujuci video ...
mislim, isprovociras ljude i onda glumis jadnika i zrtvu. bravo!
-
dezurni_ucenik
#52 Re: Uznemirujuci video ...
.
Last edited by dezurni_ucenik on 23/03/2016 19:57, edited 1 time in total.
-
qwertzuiop123
#53 Re: Uznemirujuci video ...
Kad su na tv-u poceli prikazivati akcije iz pustinjske oluje, bomba raznese kucu, normalno je da pogine jedno, dvoje, dvaest... slijedile su raznorazne "pucacine", na kraju je samo pitanje vremena bilo kad ce se poceti prikazivati i ubistva, saosjecajnost sa drugim ljudskim bicem je davno izgubila bitku, i prije pojave modernih medija.
-
vratnik
#54 Re: Uznemirujuci video ...
Naravno. Necu da vidim snimke nasilja, mora da sam cetnik. Jedino sto je za drugu temu je tvoje pisanje ovdje, sreca pa ce moderacija regovati, ban tebi, ban meni, nekoliko izbrisanih postova i eto. Sreca.CVIKERASH wrote:Fino pocasceni nadimci.Bas lijepo.
I to sto sam naveo da se clip pusta prije dnevnika je taj da posmatrajuci nove generacije,vidim da se ovdje previse stvari zaboravljaju.Sve takve osobe su u fazonu "bilo-proslo" .Ali to je vec za neku drugu temu.
No, kad je bal, nek' je maskenbal: ako su snimci skorpiona potrebni po tvom misljenju da se odgajaju ?? (sta vec, prosvjesceni, ili mrzitelji ne znam) cemu sluze snimci mucenja Gadafija? Upozorenje Dodiku? Meni ako odlucim da se kandidujem?
Ili snimak one curice koju auto gazi a niko ne pomaze? Meni takvi ne trebaju da budem empatican, Semsa Suljakovic je sasvim dobar posao uradila, hvala joj.
Ili ovaj danasnji slucaj? Sta onaj snimak moze imati pozitivno, sta?
-
PalaSa Marsa
#55 Re: Uznemirujuci video ...
qwertzuiop123 wrote:Kad su na tv-u poceli prikazivati akcije iz pustinjske oluje, bomba raznese kucu, normalno je da pogine jedno, dvoje, dvaest... slijedile su raznorazne "pucacine", na kraju je samo pitanje vremena bilo kad ce se poceti prikazivati i ubistva, saosjecajnost sa drugim ljudskim bicem je davno izgubila bitku, i prije pojave modernih medija.
-
vratnik
#56 Re: Uznemirujuci video ...
Eh pa nije, bez obzira koliko se ovo puta ponovilo. Nije, niti ce. Svi ljudi koje poznajem ce prici djetetu koje place na cesti, bez izuzetka. Nece ni pitati imaju li vremena, da li je poceo film, je li dijete mozda zidov ili musliman.. I vecina na forumu je sigurno takva. Pomoci ce. Ovih nekoliko koji sad ovo citaju i pomisle, boli me za dijete, eh, ta manjina trazi i snimke mucenja pravih ljudi, njima film nije dovolja. To su oni nenormalni, devijacije takoreci. Ima ruke, noge, glavu moza a nije covjek.qwertzuiop123 wrote:Kad su na tv-u poceli prikazivati akcije iz pustinjske oluje, bomba raznese kucu, normalno je da pogine jedno, dvoje, dvaest... slijedile su raznorazne "pucacine", na kraju je samo pitanje vremena bilo kad ce se poceti prikazivati i ubistva, saosjecajnost sa drugim ljudskim bicem je davno izgubila bitku, i prije pojave modernih medija.
Sto se slika granatiranja tice, pa bombardovanje Drezdena je uzasno, ali katastrofa bez lica. Bas kao i pustinjska oluja. Ovi najnoviji mediji su predaleko otisli, snimak lica, zadnji trzaj, mrtvo dijete. To je novi kvalitet nasilja i otupljivanja. Nek nam je Bog, i teisticki i ateisticki na pomoci.
- horion_bosona
#57 Re: Uznemirujuci video ...
dobar tekst gospodje Slavenke Drakulic - čitav tekst Diktatorski snuff
Jasno je da mediji odgajaju svoje konzumente, a ovi im daju povratnu informaciju sta zele gledati... Trend krvavih TV ekrana moguce je zaustaviti jedino propisanom cenzurom ili pak racunati na eticnost novinara i njihovu autocenzuru... U medjuvremenu taze, friško krvava vijest brzo se rasproda......
Ima li pravednika među gledateljima?
No, ovo je tek jedna strana priče. Druga je strana pitanje – što ona znači za gledatelje širom svijeta? Zašto je, naime bilo potrebno iznova i opet iznova prikazivati višeminutnu mučnu scenu, pa makar umirući bio i omrznuti diktator? To zapravo gledatelje stavlja u situaciju gledatelja snuff filmova, u perverznjake koji se naslađuju smrću. Dakako, nitko nije prisilio gledatelje na to, nisu morali gledati krvavi spektakl linča i ubojstva uživo, bili su upozoreni, imali su mogućnost izbora... Pa ipak, one koji su se odlučili na gledanje – a takvih je sigurno bila većina - te snimke su pretvorile u svjedoke okrutnog obreda smrti. Gledajući ga, učestvovali smo u njemu i tako sami postali barbarima. Ne bitno različiti od Rimljana u publici arene ili ljudi koji prisustvuju kamenovanju preljubnice u nekoj arapskoj zemlji. Jedina je razlika da se gladijatorski spektakli odvijaju podalje od nas. Jer, barbarstvo moderne civilizacije, čijim se dostignućima i institucijama inače volimo dičiti, ogleda se upravo u činjenici da gledatelji ne okrvave ruke. Oni sjednu pred ekran i gledaju spektakl smrti. Činjenica da ga gledaju – dakle, gledanost sama - onaj je palac koji su stari Rimljani okretali gore ili dolje odlučujući o sudbini gladijatora. Ili, ako hoćete, onaj kamen bačen na preljubnicu… Oni nesretnici koji su zarobili Gadafija, još su možda nešto i riskirali. Modernom gledatelju tehnologija, televizija i internet, danas omogućuje ovu vrstu elegantnog sudjelovanja. Zar smo zbog toga manje barbari?
Last edited by horion_bosona on 26/10/2011 21:36, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#58 Re: Uznemirujuci video ...
Potcjenjujes moc medija.Not My Idea wrote:ma hajde da ne pretjerujemo.
od milijardu filmova ti nasao 5 zbog kojih su neki idioti nesto lose uradili..
film i gluma su jedno, gledat stvaran zivot kako se gasi, gledat giljotinu, silovanje-nesto drugo!
Zasto je sekunda reklame u udarnom terminu na tv-u skupa ko svetog Petra kajgana?
I film je reklama, nasilja recimo.
- Not My Idea
#59 Re: Uznemirujuci video ...
that was not my point.
- Asana
#60 Re: Uznemirujuci video ...
Cvikerash: i onaj ko je preferirao filmove bazirane na knjizevnim djelima nije mogao izbjeci da vidi makar klipove iz takvih filmova. Ipak, ko je pogledao neki takav "hit" film u zrelijoj dobi, reagirao je na jedan nacin, a onaj ko je tada bio dijete, izrastao je u "Ramba" "Terminatora" ... na pr. danasnje navijace, koji jos uvijek ne mogu da pojme zasto nije normalno tuci se sa navijacima drugih sportskih klubova. Ti filmovi su posluzili za formiranje onih koji danas beskrupulozno pucaju po drugima, bildaju da bi bili slicniji junacima iz takvih filmova, nemaju etickih vrijednosti, postuju samo silu ...CVIKERASH wrote:Od ovih clipova koji prikazuju nasilje nad ljudima,jedino su mi gori oni koji se uvijek i iznova groze tih stvari ko da to vide prvi put u svom zivotu.
Pitajte sami sebe koliko ste filmova pogledali u zivotu sa eksplicitnim scenama sodomije i nasilja?
Cemu ste se kao djeca divili?Sta ste gledali i uzivali? Jeste gledali Terminatora,Predatora i Osmog putnika ili ste divili Krlezinim "Glembajevima" ili niste propustali nijednu epizodu "Prosjaka i sinova" sa Serbedzijom?
Nije vam gadno bilo gledati kad Osmi putnik masakrira ljude 2 sata u filmu?Ili Predator?Ili Schwarzeneger kad upadne u prvom dijelu Terminatora u policijksu stanicu i pobije 100 policijaca,,,
Kada vec vidimo rezultate i znamo koliko su takvi filmovi nasilja, kao i oni strave i uzasa, doprinijeli da se rasiri nasilnost i sasvim pogresni uzori, kad vidimo posljedice danas... zapitajmo se zasto i ko opet i sve intenzivnije sada potura pop-up klipove sa nasiljem svakom posjetiocu interneta pod nos? Valjda zato da bi bilo jos gore.
Navijacima: naucite se razlikovati poziv na nasilje i poziv na represiju protiv nasilja. Uvijek sam podrzavala i podrzavat cu pravo policije da intervenira i zastiti nenasilne ljude od razularenih "hordi". Ali, represija koju policija moze primijeniti je ono sto dolazi na kraju i ne rjesava uzrok ...
Ova tema se bavi jednim od ozbiljnih i jakih uzroka nasilnih ponasanja pa i potrebe okupljanja u "horde".
-
dezurni_ucenik
#61 Re: Uznemirujuci video ...
.
Last edited by dezurni_ucenik on 23/03/2016 19:56, edited 1 time in total.
- Asana
#62 Re: Uznemirujuci video ...
Bez uvrede, ali ovim si zasluzio 4 ects boda.CVIKERASH wrote:
Bez uvrede,ali ovo je nesto najgluplje sto sam procitao u zivotu.
-
dezurni_ucenik
#63 Re: Uznemirujuci video ...
.
- alibegoa
#64 Re: Uznemirujuci video ...
Whatever, ja na tom videu ne vidim ništa uznemirujuće.
Čak lično smatram da je sad svijet sigurnije mjesto, dva nasilnika manje na ulicama.
EDIT: Strašno uznemirujući je onaj video iz Kine, gdje niko ne reaguje na NEVINO dvogodišnje dijete.
Čak lično smatram da je sad svijet sigurnije mjesto, dva nasilnika manje na ulicama.
EDIT: Strašno uznemirujući je onaj video iz Kine, gdje niko ne reaguje na NEVINO dvogodišnje dijete.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#65 Re: Uznemirujuci video ...
filmovi ne stvaraju ubice
oni ih samo čine maštovitijim
meni je šokantno kad babe zaustave bus da kupe ribu
i curice od 10 godina se smiju na ubijanje ribe udaranjem od betom
baš sam neki dan to gledao...jednotavno nedostatak bilo kakvih osjećaja... ribe jesu "niži" red životinja...međutim problem je u nedostatku empatije i prema ljudima i prema životinjama
znate za ovo famozno kolinje po slavoniji... meni je šokantno nepoštovanje životinja koje guraju ka nožu
ne mogu ni gledati početak videa gdje prave rodeo sa životinjama
inače ove klipove sa ubistvima ne gledam... ali se sjećam onih klanja u iraku... kad su pojavom dobrih mobitela kružila klanja po dječjim ekranima i pravile se predstave i komedije od toga...
oni ih samo čine maštovitijim
meni je šokantno kad babe zaustave bus da kupe ribu
i curice od 10 godina se smiju na ubijanje ribe udaranjem od betom
baš sam neki dan to gledao...jednotavno nedostatak bilo kakvih osjećaja... ribe jesu "niži" red životinja...međutim problem je u nedostatku empatije i prema ljudima i prema životinjama
znate za ovo famozno kolinje po slavoniji... meni je šokantno nepoštovanje životinja koje guraju ka nožu
inače ove klipove sa ubistvima ne gledam... ali se sjećam onih klanja u iraku... kad su pojavom dobrih mobitela kružila klanja po dječjim ekranima i pravile se predstave i komedije od toga...
- amrica
#66 Re: Uznemirujuci video ...
Plus djecak sto ga je vozac kamiona 2 puta pregazio, da "utvrdi" da je mrtav, jer je jeftinije platiti kaznu za mrtvo dijete nego placati lijecenje...alibegoa wrote:
Pa pogibija motoriste Simonccelia
Pa automobilista prolse sedmice na trci u Americi...
Svaki dan osvane video sa oznakom: uznemiravajuci sadrzaj... pa ga onda puste u svakom dnevniku.
Uzasi su se desavali od kad postoji zivot na zemlji, samo prije nije bilo mobitela sa kamerom pa se nije znalo.
A ljudi su (jedan dio
Recimo Marquis de Sad itd... pa eksplicitni opisi raznih mucenja u modernim krimi romanima, pa.... samo rijec ima manji efekat od slike.
- poznanik
#67 Re: Uznemirujuci video ...
Naravno da treba zabraniti javno prikazivanje scena egzekucije ljudi, posebno klip sa streljanjem onih bespomoćnih mladića. One scene uznemire najmanje 8000 porodica, a uznemire i svako ljudsko biće koje svoje emocije održava u normalnom stanju.CVIKERASH wrote:...Pricate stalno protiv clipova koji prikazuju ubistva.I snimak sa Skorpionima prikazuje ubistva.Da li sad trebamo zbog vas zabraniti emitovanja ovog clipa javno?
Ja sam za da se ovaj clip emituje par puta mjesecno prije dnevnika u pola 8,da ove nove generacije ne zaborave sta se desilo ovdje.
Zašto bi onaj klip bio izuzetak od zabrana, zašto bi neko gledaoce trebao ponovo prisiljavati da ih gleda i cijelog života psihički uznemirava, zbog ostvarenja nečijih ideoloških ili političkih ciljeva?
- alibegoa
#68 Re: Uznemirujuci video ...
E sa ovim bih morao iskreno da se složimpoznanik wrote:CVIKERASH wrote:...Pricate stalno protiv clipova koji prikazuju ubistva.I snimak sa Skorpionima prikazuje ubistva.Da li sad trebamo zbog vas zabraniti emitovanja ovog clipa javno?
Ja sam za da se ovaj clip emituje par puta mjesecno prije dnevnika u pola 8,da ove nove generacije ne zaborave sta se desilo ovdje.
-
dezurni_ucenik
#69 Re: Uznemirujuci video ...
.
- Asana
#70 Re: Uznemirujuci video ...
CVIKERASH wrote: Ispade na kraju svako ko je pogledao Terminatora,na kraju je postao huligan i klosar.Sorry ali![]()
![]()
- ne svako, ali oni sa nizim stepenom inteligencije su svakako pali pod utjecaj
Ti si neko ko postavlja onakve postove dan nakon Vedranove smrti,.
Srami se.... kakve - onakve? Citiraj mi zbog cega bih trebala da se sramim? Dan nakon izbijanja brutalnih i krvavih nereda se svakako moralo govoriti o tome je li nasilje na utakmicama legitimno - ja smatram da nije. Neki od vas matraju da je to normalno. Ja smatram da takve treba sankcionirati. Ako treba, i pendrekom. Bez obzira na cijoj "strani" je bio nastradali.
-
dezurni_ucenik
#71 Re: Uznemirujuci video ...
.
Last edited by dezurni_ucenik on 23/03/2016 19:55, edited 1 time in total.
-
byron
#72 Re: Uznemirujuci video ...
Klasicni sibicarski i mahalaski komentar, pa ovaj sa-x nosi ime naseg grada cuj nemoj ga posjecivati.Baltazar_khan wrote:ako ti se ne sviđa sax, nemoj ga posjećivati.
-
Akibh
#73 Re: Uznemirujuci video ...
Sta ima ispod tog tvog staklenog zvona? Cuj 'Ja smatram da takve treba sankcionirati'. Ne, nego ih treba odlikovati.Asana wrote:CVIKERASH wrote: Ispade na kraju svako ko je pogledao Terminatora,na kraju je postao huligan i klosar.Sorry ali![]()
![]()
Srami se.... kakve - onakve? Citiraj mi zbog cega bih trebala da se sramim? Dan nakon izbijanja brutalnih i krvavih nereda se svakako moralo govoriti o tome je li nasilje na utakmicama legitimno - ja smatram da nije. Neki od vas matraju da je to normalno. Ja smatram da takve treba sankcionirati. Ako treba, i pendrekom. Bez obzira na cijoj "strani" je bio nastradali.
Vedranov ubica je na slobodi, iz pritvora su ga pustili policajci, pobjego u HR, i sad ga slave u Zap.Her. ko heroja.
Kako da njega sancionisemo?
Dan nakon ubistva, ljudi su na ulici/glavnoj raskrsnici trazili svoja prava, pravdu, sankcionisanje odgovornih,... upravo ono sto ti sada potenciras, a ti si huskala policiju na njih.
Opet u Sarajevu Benjo i co. nastavljaju pohod, odavno na slobodi. Prije nego upuca mene ili tebe, sta mislis da i njega sankcionisemo za sve dosadasnje pucnjave i ranjavanja?
Nedavno 12-to minutna tuca na Grbavici, sve se lomi, razbija, a ovih sto trebaju sankcionirati nigdje na vidiku. Sto? Pa zbog politike.
Najlakse je mlatit praznu slamu 'Ja mislim da takve treba ...'
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#74 Re: Uznemirujuci video ...
Asana wrote:CVIKERASH wrote: Ispade na kraju svako ko je pogledao Terminatora,na kraju je postao huligan i klosar.Sorry ali![]()
![]()
naravno da treba da se stidis i da sama sebe udaras pendrekom po glavi
i cuj bez obzira na cijoj je strani.. kao da ne znas cije je leglo listica
- Asana
#75 Re: Uznemirujuci video ...
Koji od vas je na kritike nasilnickog ponasanja i navijacke tuce svojevremeno rekao "pa sta, to je svuda u svijetu normalno, vidi tuce navijaca u Engleskoj?"
Oni koji su blagonakloni trendovima nasilja u sportu tesko da mogu biti sugovornici u temi koja se bavi podsticanjem nasilja kao nekim problemom. Mozda je i razumljivo da odbijate da prepoznate utjecaje koji su i vase misljenje i stavove formirali. Mislim samo da je zalosno (i opasno) da su takvi kakvi jesu.
Oni koji su blagonakloni trendovima nasilja u sportu tesko da mogu biti sugovornici u temi koja se bavi podsticanjem nasilja kao nekim problemom. Mozda je i razumljivo da odbijate da prepoznate utjecaje koji su i vase misljenje i stavove formirali. Mislim samo da je zalosno (i opasno) da su takvi kakvi jesu.