Ustavne promjene u BiH

Post Reply

Uredjenje Bosne i Hercegovine ce biti ...?

Ukidanje RS i regionalizacija drzave.
70
57%
Federalizacija uz postojanje RS-a, FBiH i Hrvatskog kantona, ali uz bitno smanjenu administraciju.
52
43%

Total votes: 122

hercegovac_pravi

#551 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by hercegovac_pravi »

1gorstak wrote:
realnost wrote:Ja koliko znam SDA I SNSD su se u prudu dogovorili da popis bude sa etničkom odrednicom ali da se ne primjenjuje do 2014.
To je bio jedan od Tihicevih ustupaka Dodiku zbog kojih se sada gleda s podozrenjem na sve sto Tihic kaze. Ti ako ne vjerujes da bi Sarajevo podrzalo popis s etnickom odrednicom (pod uslovom da se do daljnjeg i bez rokova za etnicki kljuc zadrzi popis iz 1991), nagovori Dodika na tako nesto i imacemo popis.
gorštak,
griješiš u jednom dijelu.. Postojala su dva uslova , jedan uslov je bio da se izglasa zakon o pomoći povratnicima i odobri suma novca koja bi ga poduprla. Drugi uslov je bio da se novi nacionalni ključ ne primjenjuje prije 2014. Dodik nije dozvolio usvajanje gore pomenutog zakona...a Tihi odustao od Pruda....Ovo samo da razjasnim pozadinu ovog tvog posta...a ne da branim SDA i Tihića
gazda

#552 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by gazda »

4x4 wrote:kada pravoslavni rod u Bih shvati da vecina muslimanskog roda (recimo u zenici ili bihacu) isto kao i katolickog (mostar , siroki brijeg) ne zeli apsolutnu dominaciju sarajeva nad njihovim gradovima onda mozemo da pricamo o realnoj regionalizaciji srednjeg nivoa vlasti u drzavi.
a gdje ti spadaju ateisti, mislioče?
4x4

#553 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by 4x4 »

gazda wrote: a gdje ti spadaju ateisti, mislioče?
cak i atesti u BiH znaju da li su bosnjacke, srpske ili hrvatske nacionalnosti.
malo je komplikovano za one sa mjesanih religioznim odredjenjima (ako se ocevi i majke mjesanog religioznog predznaka)
onda su oni od zavisnosti od okoline u kojoj se nalaze.
ako se nalaze u banjaluci oni su srbi, ako u sarajevu onda su vecinom bosnjaci a u mostaru hrvati.
naravno, uvijek postoje iznimke.

ne treba da se krije.
bosna i hercegovina je jedna od rijetkih drzava u svijetu gdje religija i nacionalnost znaci isto ;-)
4x4

#554 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by 4x4 »

inhibitor wrote: Ok, razumijem tvoj stav, ubijanje ljudi iz genocidne RS-a da, al samo zato sto su to odista i zasluzili, inache ne bi ubijao nikog. Poslje kazes da su njihovi strahovi neopravdani, valjda treba da zele da iskupe grijehe svojih sunarodnika tako sto ce biti ubiveni. Smijao bih se da nije neprikladno.
ti opet chitas sta ti hoces da chitas.
ne vrijedi opet ponavljati da sa ljudima kojima je ideologija velika srbija "velikosrbi" nema suzivota.
njima je cilj da odvoje dio nase zemlje i prisvoje je samo svojom.
to je dovoljan razlog za metak.
ili im je cilj da me protjeraju i ubiju sa onog teritorija kojeg oni proglase svojim.
to je opet razlog za metak.
sve ostalo je bespotrebno objasnjavat.

a ja sam rekao kako neke pravoslavne srbe u Bih nije briga za nekom velikom srbijom.
njima cak i multikulturalnost ne smeta ako bi to znacilo da imaju vlastitu sigurnost i ravnopravnost (pri zaposljavanju recimo)
sa tim ljudimo je potrebno diskutovati i objasniti mnogo toga.. da bi se odredjene predrasude odstranili i mehanizmi zajednickog zivljenja izgradili.

nazalost danasnje rukovodsto tzv. rs nije mentalitet ljudi sa kojima se moze graditi suzivot.
oni pripadaju u tu prvu vrstu gore koju sam naveo.
vee-jay

#555 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by vee-jay »

inhibitor wrote: @vee-jay
Ni po cemu nisam naslutio da si razumio ista od onoga sto sam rekao, a kazivah to na jedan sasvim jednostavan nacin. Ili pricam besmislice, ili ti namjerno ne zelish razumiti, a bilo sta da je od toga nema logike dalje objasnjavati.
Takodjer, ne vidim vezu izmedju tvojih odgovora na moje komentare i mojih komentara, pa ne vidim kako bih ja mogao odgovoriti na bilo koji od njih.
sa boldiranim se slazem u potpunosti...
vee-jay

#556 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by vee-jay »

4x4 wrote:
inhibitor wrote: Ako da, da li drzis da ti treba njih da pobijes prije nego oni pobiju tebe? :)
da li mislim da separatiste treba ubiti?
odgovor je da.
sto brze to bolje.
momcino, nije ti ovo COD da se igras rata i izjavljujes takve gluposti. ne mozes prizivati smrt neke osobe samo zato jer je ona drugacijeg (ili cak radikalnog) politickog misljenja.
1gorstak

#557 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by 1gorstak »

4x4 wrote:njima je cilj da odvoje dio nase zemlje i prisvoje je samo svojom.
to je dovoljan razlog za metak.
U BiH nema smrtne kazne, a za krsenje zakona su nadlezni sudovi. One koji (eventualno) ugroze teritorijalni integritet BiH treba uhapsiti kako bi odgovarali. To tvoje "metak" je put ka anarhiji.
Geronimo81

#558 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by Geronimo81 »

Bosnolog wrote:
Geronimo81 wrote:
Bosnolog wrote:
Predpostavljama da si bio jako mlad kada je rat bjesnio BiH,vidim da te pogada podsjecanje na to zlo koje je uzrok ovog stanja gdje smo danas,jer to isto zlo nije uspjelo realizirati Karadordevo upravo zahvaljujuci onima koju su stali u odbranu BiH a koju imamo i danas nasu zajednicku i neovisnu medunarodno priznatu BiH od Drine do UNe i od Save do Mora,...... :mrgreen: a takode to isto anti BH zlo nije porazeno do kraja jer je spaseno Deytonom .....o kakvoj mrznji ti pricas,naprotiv ja sam uvijek govorio da su Hrvatska i BiH zrtve jedne zajednicke velikosrpske ideologije a da su jos BH Hrvati i BiH dodatno zrtva jednog dijela pogresne velikohrvatske anti BH politike ,..... ja ti objasnim u postu uzrocno posledicne veze i pogubnost guranja istog i nudim kostruktivno rijesenje i jedini nacin da se krene naprijed,ti zbog nedostatka argumenata trcis u svom krugu bez ikakvog protuodgovora,samo cu ti ponoviti da guranjem ovog sto imamo danas to jest anti BH politike mrznje blokada i stagnacije BiH ,cije posljedice ce biti samo nastavak iseljavanaj iz BiH ,to jest desit ce se u pravo ono cega se ti pribojavas a ti je da ce BiH postati nacionalan drzava Bosnjaka,za jednu do dvije generacije,....a ti si jako vidovit da to skontas tako da ocekujem da nastavis po svom do daljnjeg,post na kojem sam replicirao si napisao ovdje i mene prozvao nespretno ili se radilo o nekom drugom da bi u svojoj replici na moju repliku postavio pitanje kako sam se ja nasao prozvan, :-) :-) :-) :-) .....i o nekakvom mjesanju baba i zaba ,.....procitaj ponovo moj post a i tvoj kome sam replicirao ,nadam se da sam ti dovoljno povecao da vidis sto si pisao u svom postu,ako si mislio na nekog drugog a takvoog ne vidim ovdje,ili si misli na neku drugu osobu,...........
oca mi sa tobom je suvisno razgovor voditi .Vrati se par razgovora unatrag pa citaj redom postove pa ces sve da skontas.
Ja sam ti u replicirao ranije na ovaj post na koji ti tvrdis da sam nicim prozvan reagovao,.......prelistaj ti predhodnu stranu potpuno si destabilizovan,.......nego sutra nemoj da bacis glas uzalud ,onaj Bandic klovn vam nece dobiti izbore,.....znam da ga vecina jastrebova iz kamenjara podrzaava ali izgleda mrka kapa,a on je bio kao velika uzdanica ponovnom ukazanju HB-a ,....... :mrgreen:
Jasta upao si kao sa kruske u pricu o ukidanju konstitutivnosti sa svojom pricom o karađorđevu pa sam prelistaj a i dobro su ti neki rekli na drugim temama da je sa tobom voditi razgovor gubitak vremena pa im se pridruzujem.A sta tebe briga ko je presjednik hr ili je to samo kontra svakog izbora hrvata iz bosne i hercegovine ?
Nije on nikakva uzdanica HB ti si malo glup ako mislis da ce se presjednik hr mjesati u to da ugrozi put HR ka EU.Džaba sto si citao mnogo kako sam kazes kad slabo kontas ;) I usput da je takvo razmisljanje u hrvata u bosni i hercegovini odnjeo bi Pobjedu Miroslav Tuđman koji i zagovara treci entitet a ne Bandic koji ga nikada nije zagovarao.
Bosnolog

#559 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by Bosnolog »

Geronimo81 wrote:
Bosnolog wrote:
Ja sam ti u replicirao ranije na ovaj post na koji ti tvrdis da sam nicim prozvan reagovao,.......prelistaj ti predhodnu stranu potpuno si destabilizovan,.......nego sutra nemoj da bacis glas uzalud ,onaj Bandic klovn vam nece dobiti izbore,.....znam da ga vecina jastrebova iz kamenjara podrzaava ali izgleda mrka kapa,a on je bio kao velika uzdanica ponovnom ukazanju HB-a ,....... :mrgreen:
Jasta upao si kao sa kruske u pricu o ukidanju konstitutivnosti sa svojom pricom o karađorđevu pa sam prelistaj a i dobro su ti neki rekli na drugim temama da je sa tobom voditi razgovor gubitak vremena pa im se pridruzujem.A sta tebe briga ko je presjednik hr ili je to samo kontra svakog izbora hrvata iz bosne i hercegovine ?
Nije on nikakva uzdanica HB ti si malo glup ako mislis da ce se presjednik hr mjesati u to da ugrozi put HR ka EU.Džaba sto si citao mnogo kako sam kazes kad slabo kontas ;) I usput da je takvo razmisljanje u hrvata u bosni i hercegovini odnjeo bi Pobjedu Miroslav Tuđman koji i zagovara treci entitet a ne Bandic koji ga nikada nije zagovarao.
Ti ocito slabo kontas momak,ja sam rekao da ce velikosrpska i pogresna hrvatska politika koju imamo sve godine a koja slijedi ideju Karadordeva od BiH naciniti nacionalnu drzavu Bonjsaka kao posljedicu iseljavanja istih ka susjednim zemljama na duze staze zadrzavanjem statusa kvo ali ti to ne mozes skontati sta to znaci ,iako sam u nastavku iznio kakvo uredenje podrzavam u kome lijepo navodim jednakopravnost za sve etnose uz mehanizma zastite etnickih nacionalnih interesa na drzavnom nivou,uz pravo veta..ali to ti ne kontas vec si sam donio nubelozan zakljucak,.....

Ja tebi necu reci da si glup ali da si neodgojen ,bezobrazan i neuk to jesi zasigurno,a to pokazijes jako cesto...Tudzman nije imao nikakve sanse da pobjedi u Hrvatskoj i zato nije imao podrke za razliku Bandica iz krsne hrcegovine ,nase gore list,. :mrgreen: Treci blentitet je utopija u koju vjeruju sanjari mokrih snova zapadnokamenjarske demokratije a Bandic je izjavio da je za treci sanjani http://www.sarajevo-x.com/svijet/regija ... /100104072 ,koga ce gradani Hrvatske izabrati je njihova stvar ali znam da ti podrzavas Bandica kojem zelim pobjedu i tebi srecu da slavis ,....jel ti lakse,..... :D samo kod nas nece moci nista promjeniti bez saglasnosti drugih a za Hrvatsku mnogo znaci ko ce ih voditi i da li ce ih odvesti u EU,.Bandic je po meni losiji izbor,,.a ti ces sada na mene da ja nisam prijatelj Hrvatske :mrgreen: onda ti ja zelim Bandica ,.......
Geronimo81

#560 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by Geronimo81 »

Bosnolog wrote:
Geronimo81 wrote:
Bosnolog wrote:
Ti ocito slabo kontas momak,ja sam rekao da ce velikosrpska i pogresna hrvatska politika koju imamo sve godine a koja slijedi ideju Karadordeva od BiH naciniti nacionalnu drzavu Bonjsaka kao posljedicu iseljavanja istih ka susjednim zemljama na duze staze zadrzavanjem statusa kvo ali ti to ne mozes skontati sta to znaci ,iako sam u nastavku iznio kakvo uredenje podrzavam u kome lijepo navodim jednakopravnost za sve etnose uz mehanizma zastite etnickih nacionalnih interesa na drzavnom nivou,uz pravo veta..ali to ti ne kontas vec si sam donio nubelozan zakljucak,.....

Ja tebi necu reci da si glup ali da si neodgojen ,bezobrazan i neuk to jesi zasigurno,a to pokazijes jako cesto...Tudzman nije imao nikakve sanse da pobjedi u Hrvatskoj i zato nije imao podrke za razliku Bandica iz krsne hrcegovine ,nase gore list,. :mrgreen: Treci blentitet je utopija u koju vjeruju sanjari mokrih snova zapadnokamenjarske demokratije a Bandic je izjavio da je za treci sanjani http://www.sarajevo-x.com/svijet/regija ... /100104072 ,koga ce gradani Hrvatske izabrati je njihova stvar ali znam da ti podrzavas Bandica kojem zelim pobjedu i tebi srecu da slavis ,....jel ti lakse,..... :D samo kod nas nece moci nista promjeniti bez saglasnosti drugih a za Hrvatsku mnogo znaci ko ce ih voditi i da li ce ih odvesti u EU,.Bandic je po meni losiji izbor,,.a ti ces sada na mene da ja nisam prijatelj Hrvatske :mrgreen: onda ti ja zelim Bandica ,.......
To sto si ti napisao i slozio sam se sa tobom na drugim temama ali padas samo po HDZ i dodiku a i sam znas da isti princip vodi i bosnjacka nacionalna stranka po bosni kao sto HDZ recimo vodi u Stocu.
Tri stranke koje vuku svaka na svoju stranu i tesko dace se ikada dogovoriti i urediti ustav.Napisao sam i to da ovaj status najvise odgovara bosnjacima i da sa ovakvim statusom ce ovo postati bosnjacki entitet a HDZ ide na sve ili nista ili ce nestati hrvati ili ce dobiti treci entitet to jeste kockaju se (mislim na federaciju) srbi imaju RS koju su nazalost legalizirali bosnjacki i hrvatski politicari jos su im vratili par gradova koje su uzeli 95 a zauzvrat nista nisu trazili jedini je Zubak trazio Derventu i da se sporazum izmjeni nije htjeo da da svoj potpis a HDZ ga proglasi izdajnikom.RS bosnjacke i hrvatske stranke nemogu ukinuti vec samo srbi ili SAD a posto srbi imaju jak lobi i SAD ce tesko da ukine RS sve i da zeli.OKo utsava i uređena smo se davno slozili na prijasnjim temama.Bandić ima podrsku hercegovine samo zato sto je hercegovac i ti to dobro znas i nemas mu pravo nabijati da se zalaze za treci entitet kad sam kaze da pristaje na to ali samo kao krajnje rijesenje ili kao najzadnju opciju pa evo dva puta procitaj sta covjek kaze

Prije svega, predstavnici sva tri naroda moraju sjesti zajedno i konačno naći rješenje. U suprotnom će se nastaviti agonija sveg stanovništva, a ljudi, koji su najviše propatili u ovoj regiji, patiti će i dalje. To je nedopustivo i neodgovorno. Lideri moraju gledati dalje u budućnost, maknuti se od dnevnopolitičkog jeftinog skupljanja bodova u svome narodu i vlastitih ega. Moraju početi uvažavati i interese drugih.

Zakopavanje u stranačke, nacionalne ili bilo kakve druge interesne rovove ne vodi nigdje. Možda ima volje, ali nema vizije i hrabrosti. Možda je to prilika da upravo političari u BiH pokažu kako su dorasli izazovima ovog vremena i da su sami kadri riješiti probleme. To bi uvelike povećalo kredibilitet ove države u očima cijelog svijeta. Što se tiče stvaranja trećeg entiteta, podupirem ga kao zadnje rješenje, u slučaju da je nužno jer Hrvati kao konstitutivan narod u najlošijem su položaju. Podržavat ću sva rješenja koja dogovore sva tri naroda. U slučaju da ne bude bolje te Hrvati i dalje budu služili za potkusurivanje, onda neće biti drugog rješenja već da se Hrvati izbore za svoj entitet.

Da i glasovao sam za njega i mislim da nece ni biti bolji a ni losiji presjednik hr od Josipovića a prevagnulo je sto je hercegovac a i inat onima koji mrze hercegovce .Uglavnom koji god bude imaju iste stavove prema hrvatima iz BiH pa mi ni izbor Josipovića nece tesko pasti kako ti mislis ;) Moj izbor je bio Boris ali nazalost nije se probio u drugi krug a to ces i vidjeti na temi HR presjednik .
4x4

#561 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by 4x4 »

pa da hercegovci i dobiju blentitet, dali misle da ce dobiti zapadnu stranu mostara ili metar zemlje u srednjoj bosni ??
a da i ne spominjem posavinu.

mozda u nekim vlaznim fantazijama ivo miro jovica. :lol:
Alfa Kentaur

#562 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by Alfa Kentaur »

Kada Tihic pristane na kompromis, mi ga optuzimo za popustanje Dodiku i za izdaju.

Kada Silajdzic zapne za svoje odluke i nece da popusti Dodiku, mi ga optuzimo za maximalizam i nacionalisticku retoriku.

:-) :roll: :-) :roll:

Ni mi sami nemamo pojma sta hocemo!!
4x4

#563 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by 4x4 »

1gorstak wrote:
U BiH nema smrtne kazne, a za krsenje zakona su nadlezni sudovi. One koji (eventualno) ugroze teritorijalni integritet BiH treba uhapsiti kako bi odgovarali. To tvoje "metak" je put ka anarhiji.
ja ponavljam da se nikad ne treba pomiriti sa statusom kvo.
u Bih mnogo toga ne funkcionise, a pravni zakoni su samo shlag na torti.
sramota je da se za ubistvo jednog covjeka dobijas izmedju 12 i 15 godina zatvora.
kakav je to yebeni evropsko-mazohisticki zakon gdje ugasis nekome zivot i za to odsjedis desetak godina ??
ja bih uveo zakon kao u americi. zivot za zivot.
ti ubijes nekoga i ti budes ubijen.
samo bih ja kao kinezi: metak u celo , umjesto injekcije.

sad da elaboriram malo vise o mom zakonu "metka" kojim sam gore naveo.
sve velike zemlje (kina, rusija,amerika) imaju smrtnu kaznu za one koji podviru njihove drzave.
tako recimo za drzavnu izdaju, u americi je kazna > elektricna stolica,,
u kini > metak u celo.

ja se potpuno slazem sa takvim zakonima i zivim za dan kada ce se u BiH uvesti. :bih:
1gorstak

#564 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by 1gorstak »

4x4 wrote:
1gorstak wrote:
ja ponavljam da se nikad ne treba pomiriti sa statusom kvo.
I ne treba. Ali ne mozes svoj bunt izraziti tako sto ces govoriti o "metku u celo". Mozes se recimo (ako vec nisi) registrovati u manjem entitetu kako bi tamo glasao (jer je svejedno ko ce dobiti vlast u FBiH), mozes raditi na lobiranju kroz pisma utjecajnim ljudima u Briselu i Vasingtonu, mozes uraditi mali milion stvari od kojih ce drustvo imati koristi, a to "metak u celo" ne pije vode.
vee-jay

#565 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by vee-jay »

Alfa Kentaur wrote:Kada Tihic pristane na kompromis, mi ga optuzimo za popustanje Dodiku i za izdaju.

Kada Silajdzic zapne za svoje odluke i nece da popusti Dodiku, mi ga optuzimo za maximalizam i nacionalisticku retoriku.

:-) :roll: :-) :roll:

Ni mi sami nemamo pojma sta hocemo!!
Govori u svoje ime, ja necu ni jednog ni drugog. Kod Silajdzica nije u pitanju retorika nego cinjenica da jedno obecava a drugo potpisuje. Pa onda nakon toga ista retorika kao da nije nista potpisao :-)
vee-jay

#566 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by vee-jay »

4x4 wrote: ja se potpuno slazem sa takvim zakonima i zivim za dan kada ce se u BiH uvesti. :bih:
pa imao si te zakone nekih pedesetak godina. i gdje nas je to dovelo?
4x4

#567 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by 4x4 »

1gorstak wrote:
I ne treba. Ali ne mozes svoj bunt izraziti tako sto ces govoriti o "metku u celo"..
da si procitao chitav tekst koji sam gore napisao, vidio bi da je politika "metka u celo" sasvim normalna zakonska procedura za veleizdaju (tj. akcije protiv drzave) u svim naprednim velikim zemljama.
pocevsi od usa ,do kine i rusije :wink:
Last edited by 4x4 on 10/01/2010 20:49, edited 1 time in total.
4x4

#568 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by 4x4 »

vee-jay wrote:
pa imao si te zakone nekih pedesetak godina. i gdje nas je to dovelo?
u tih pedesetak godina smo i imali drzavu.
dok je trajala, i mali i veliki su je respektirali.
kiky

#569 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by kiky »

ustavne promjene ...
polako ali sigurno ...
Bosnolog

#570 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by Bosnolog »

Geronimo81 wrote:To sto si ti napisao i slozio sam se sa tobom na drugim temama ali padas samo po HDZ i dodiku a i sam znas da isti princip vodi i bosnjacka nacionalna stranka po bosni kao sto HDZ recimo vodi u Stocu.
Tri stranke koje vuku svaka na svoju stranu i tesko dace se ikada dogovoriti i urediti ustav.Napisao sam i to da ovaj status najvise odgovara bosnjacima i da sa ovakvim statusom ce ovo postati bosnjacki entitet a HDZ ide na sve ili nista ili ce nestati hrvati ili ce dobiti treci entitet to jeste kockaju se (mislim na federaciju) srbi imaju RS koju su nazalost legalizirali bosnjacki i hrvatski politicari jos su im vratili par gradova koje su uzeli 95 a zauzvrat nista nisu trazili jedini je Zubak trazio Derventu i da se sporazum izmjeni nije htjeo da da svoj potpis a HDZ ga proglasi izdajnikom.RS bosnjacke i hrvatske stranke nemogu ukinuti vec samo srbi ili SAD a posto srbi imaju jak lobi i SAD ce tesko da ukine RS sve i da zeli.OKo utsava i uređena smo se davno slozili na prijasnjim temama.Bandić ima podrsku hercegovine samo zato sto je hercegovac i ti to dobro znas i nemas mu pravo nabijati da se zalaze za treci entitet kad sam kaze da pristaje na to ali samo kao krajnje rijesenje ili kao najzadnju opciju pa evo dva puta procitaj sta covjek kaze

Prije svega, predstavnici sva tri naroda moraju sjesti zajedno i konačno naći rješenje. U suprotnom će se nastaviti agonija sveg stanovništva, a ljudi, koji su najviše propatili u ovoj regiji, patiti će i dalje. To je nedopustivo i neodgovorno. Lideri moraju gledati dalje u budućnost, maknuti se od dnevnopolitičkog jeftinog skupljanja bodova u svome narodu i vlastitih ega. Moraju početi uvažavati i interese drugih.

Zakopavanje u stranačke, nacionalne ili bilo kakve druge interesne rovove ne vodi nigdje. Možda ima volje, ali nema vizije i hrabrosti. Možda je to prilika da upravo političari u BiH pokažu kako su dorasli izazovima ovog vremena i da su sami kadri riješiti probleme. To bi uvelike povećalo kredibilitet ove države u očima cijelog svijeta. Što se tiče stvaranja trećeg entiteta, podupirem ga kao zadnje rješenje, u slučaju da je nužno jer Hrvati kao konstitutivan narod u najlošijem su položaju. Podržavat ću sva rješenja koja dogovore sva tri naroda. U slučaju da ne bude bolje te Hrvati i dalje budu služili za potkusurivanje, onda neće biti drugog rješenja već da se Hrvati izbore za svoj entitet.

Da i glasovao sam za njega i mislim da nece ni biti bolji a ni losiji presjednik hr od Josipovića a prevagnulo je sto je hercegovac a i inat onima koji mrze hercegovce .Uglavnom koji god bude imaju iste stavove prema hrvatima iz BiH pa mi ni izbor Josipovića nece tesko pasti kako ti mislis ;) Moj izbor je bio Boris ali nazalost nije se probio u drugi krug a to ces i vidjeti na temi HR presjednik .
Neka smo nasli talasnu duzinu u ovom postu,za ovaj post zasluzujes da te pocastim: http://www.youtube.com/watch?v=UejRTgg5 ... re=related.. :thumbup: :bih: Cestitam na izboru predsjednika Josipovica jer je vecina tako glasala ,ja sam uvijek bio i biti cu prijatelj i saveznik Hrvatske i Hrvatskog naroda kao i njihove buducnosti, i prava na svaku stobu svoje i nase BiH.To sam mnogo puta iznosio javno na mnogim temama,ali prema likovima koji zastupaju pogubnu anti BH ideologoju a time i sopstvenim BH Hrvatima nemam izbora nego da udem u klinc sa likovima koji gledaju stvari crno bijelo i ne vide sumu od zbuna,... moras ih ponekad podsjecati na uzrocno posledicne veze kao stanja u kome se danas nalazimo,ja sam uvijek znao i znam da svi ljudi i gradani BiH iz svih etnosa imaju mnogo vise dobrih stvari u sebi od onih losih i zlih samo im treba pomoci da to pokazu,... :thumbup:
Geronimo81

#571 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by Geronimo81 »

Bosnolog wrote:
Geronimo81 wrote:To sto si ti napisao i slozio sam se sa tobom na drugim temama ali padas samo po HDZ i dodiku a i sam znas da isti princip vodi i bosnjacka nacionalna stranka po bosni kao sto HDZ recimo vodi u Stocu.

Neka smo nasli talasnu duzinu u ovom postu,za ovaj post zasluzujes da te pocastim: http://www.youtube.com/watch?v=UejRTgg5 ... re=related.. :thumbup: :bih: Cestitam na izboru predsjednika Josipovica jer je vecina tako glasala ,ja sam uvijek bio i biti cu prijatelj i saveznik Hrvatske i Hrvatskog naroda kao i njihove buducnosti, i prava na svaku stobu svoje i nase BiH.To sam mnogo puta iznosio javno na mnogim temama,ali prema likovima koji zastupaju pogubnu anti BH ideologoju a time i sopstvenim BH Hrvatima nemam izbora nego da udem u klinc sa likovima koji gledaju stvari crno bijelo i ne vide sumu od zbuna,... moras ih ponekad podsjecati na uzrocno posledicne veze kao stanja u kome se danas nalazimo,ja sam uvijek znao i znam da svi ljudi i gradani BiH iz svih etnosa imaju mnogo vise dobrih stvari u sebi od onih losih i zlih samo im treba pomoci da to pokazu,... :thumbup:
Slazemo se mi kako je treba graditi .Rat je bio i velike su mrznje između naroda a to vidis u svakom dijelu ove drzave ko je u vecini tlaci onoga ko je u manjini i tako ce biti dok se ne pojavi neka stranka koja ce da miri narode a ne da ih svađa a jos se nije pojavila kao ni politicar koji ce reci javno u kojim gradovima narode tlace nit koji ce da zagovara i napravi skole u kojima ce biti i hrvatski i srpski i bosanski jezik a imas samo one stranke koje brinu za svoje narode i gdje su u manjini kukaju a gdje su u vecini tlače one koji su u manjini.
Pamti razgovore koje vodis pa se necemo nepotrebno svađati.
Za Josipovića se nadam dace biti pravi presjednik Hrvastke koji ce imati finu politiku prema hrvatima iz bosne i hercegovine
i da ne cini greske predhodni presjednika.
samo gost

#572 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by samo gost »

drugi ljudi zele separaciju jednostavno zato jer ne zele sa drugim religijama i narodima da zive.
e te bih ljude ubio ili protjerao iz BiH;
Hitleri iz naših sokaka.... Zar se sad smije ovako po forumu pisati? Znam da se toleriše pisanje gluposti (a kako bi se neko i spriječio da bude glup ili neznalica), ali fašistička propaganda?!
4x4

#573 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by 4x4 »

sta je u tome fashisticko ?
ja sam u stvari antifashista.
zalazem se za respekt svih vjera i tradicija.
Bih je multikulturalna sredina. uvijek je bila i tako ce ostati.
oni koji nece da zive u multikulturalnoj sredini, znaci da nece BiH.
a u svakoj drzavi na svijetu antidrzavne aktivnosti su kaznjive.
velike sile (kao rusija, kina, i usa) kaznjavaju antidrzavne aktivnosti ,,sa metkom tj. elektricnom stoliccom.
ja ako hocu iste te principe u mojoj drzavi onda sam fashista.
pa onda je 90% svijeta fashisticko.
4x4

#574 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by 4x4 »

da dodam,

ja sam uvjeren da u Bih nece biti drzave sve dok se antidrzavne aktivnosti ne budu sankcionisale najvecom mogucom kaznom.
velike i mocne drzave imaju mehanizme koje trebamo ( i moramo) kopirati.
dali sam ja fashista zbog toga ?
prvo bi trebali znati definiciju fashizma, pa onda o tome pricati.
behavac

#575 Re: Ustavne promjene u BiH

Post by behavac »

4x4 wrote: ja sam uvjeren da u Bih nece biti drzave sve dok se antidrzavne aktivnosti ne budu sankcionisale najvecom mogucom kaznom.
velike i mocne drzave imaju mehanizme koje trebamo ( i moramo) kopirati.
dali sam ja fashista zbog toga ?
prvo bi trebali znati definiciju fashizma, pa onda o tome pricati.
Onda je odgovor lak, nece nikad biti.
Kinu sigurno ne trebamo u tom kopirati...vise u radu eventualno...
Po meni donekle jesi...
Ostala prica je suvisna...
Post Reply