Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post Reply
Matzan

#2426 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Matzan »

Sudeći prema dokazima prezentiranim u sudnici, Bakir Izetbegović je, nakon što je doznao za istragu u Tužiteljstvu BiH, poslao Fahrudinu Radončiću poruku:
„Sad mi je Osmica javio za Dautbašića, ovi iz Tužilaštva se baš trude da nam rasture koaliciju“, piše zabrinuti Izetbegović.
Radončić odgovara: „Kako je govorio rahmetli Alija - velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo. Koalicija opstaje, bez obzira da i mene uhapse.
Na njegovu poruku Izetbegović šalje novu i piše: „A ja ti se velikim Bogom kunem da s ovim nemam veze.“
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je danas novinarima u Sarajevu nakon susreta s delegacijom Saveza za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine da je hapšenje predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića zadalo je jak udarac koaliciji.

Mišljenja je da se ova situacija može loše odraziti na stanje u BiH, bošnjačkom korpusu, na usporavanje reformskog puta države, ali i na ekonomski oporavak zemlje.
On je potvrdio da su SDA i SBB opredijeljeni da za očuvanje ove koalicije koja za Izetbegovića nema alternative, ali i da se radi na svim zadanim ciljevima u nadi da će Radončić uskoro biti na slobodi i da će svoju energiju iskoristiti na stabiliziranje stanja u zemlji.
Ponovio je da je Radončić dobio 200.000 glasova bh. građana što, kaže Izetbegović, ne treba zaboraviti onda kada se budu donosile neke odluke u vezi sa eventualnim puštanjem na slobodu Radončića kako bi se branio sa slobode.
- Ne bih želio da ovo bude neki pritisak na odluku Suda, ali osim što smo svi odgovorni za svoj posao, svi trebamo biti odgovorni za situaciju i stabilnost u Bosni i Hercegovini - istaknuo je Izetbegović, naglašavajući da je svako nevin dok mu se drukčije ne dokaže.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik tvrdi da se odlukom Ustavnog suda BiH o neustavnosti Dana RS-a, 9.januara, rizikuje država BiH.
"Bošnjaci vole da brane BiH, a mislim da je ovo najbolji način da se razgradi BiH", rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a.
Predsjednik Rrepublike Srpske Milorad Dodik ponovo je danas ustvrdio da bi se narod u RS-u trebao izjasniti da li prihvataju “neustavni” Sud i Tužilaštvo BiH.
Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci naveo da su Sud i Tužilaštvo BiH “mimo ustava nametnute institucije”, a posebno ih je kritikovao jer, kako kaže, ne procesuiraju zločine nad Srbima.

Ovaj prvi na malo uglađeniji način radi što i ovaj krkan.
klej

#2427 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by klej »

Taman, ali i da imamo takvoga lidera/lidere, opet bi, (da naprimjer privuče taj lider ino kapital, i zaposli dosta naroda,) bila priča u nas Bošnjaka kao ;( "Gdje je on tu, mora da je ukrao, lopov, on to ne bi radio da ne vidi svoj interes" i slično), o tome postam o negativnom mentalnom sklopu u nas Bošnjaka i osudi svega ,pa čak i ako neko postane uspješan, đaba , raduj s njegovom krahu i istražuj mu mane,to je naš KRUCIJALNI problem ! Znači nebitan je Fahro ili Bake ili Nikšić personalno, problem je ovakav mentalni sklop !!![/quote]

kad licno ja, moja porodica, okruzenje u kojem zivim... osjetimo direktan napredak (kroz zivotni standard i uslove zivljenja) ino investicija, projekata koje vlast provodi, povecanje zaposlenosti... morao bih biti lud i nekoga prozvati lopovom. ovako, dok se prosipa suplja o fahri kao uspjesnom biznismenu, ulasku u scc kao kapitalnom projektu za bih... (da ne pricam kako hoce da povecaju akcize na gorivo, da bi se nastavila izgradnja autoputa, a potom ce nam naplacivati koristenje istog, uz uredno naplacenu putarinu prilikom registracije. pa i ja cu napraviti koji km autoputa na taj nacin). sada se svaka izreka i obecanje vlasti svodi na suplju i normalno da ce se pricati kako su lopovi, jer nismo, zar, coravi da ne vidimo kako raste njihovo bogatstvo, a u pitanje se dovodi isplata penzija (cak hoce i da je umanje). jasta su nego lopovi i gledaju samo licni interes. kada se (ako se) pojavi neko, bitno, drugaciji, vjeruj da ga narod nece zvati lopovom.[/quote]

Taman...

Kreni od sebe ...
Kandiduj se, pruži priliku drugima da vide da nisi samo onaj koji kritikuje nego je i konstruktivan/na !!![/quote]

TAMAN! trolaj i dalje, ali, bez mene :run:
General War

#2428 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by General War »

Fudo Bosna wrote:
Samprotivsviju wrote:Inace ovdje se okupljaju hrvati i srbi da bi pljuvali bosnjacke lidere i destabilizivali koaliciju i bosnjacku politiku... :lol:

Iskreno sto se mene tice to je sasvim ok...cijenim argument a ne etnicku pripadnost

Iskreno, ako sam ista dosad naucio da svi ti kobajagi politicari koji su isli na kartu "bosnjak" su radili samo i iskljuivo za svoju korist...

Pa reci ti meni ako je radoncic toliki bosnjak i stiti bosnjacki interes, zasto onda Dodika i Covica ne udara Avazaom..kako je udarao mnoge bosnjake?

Prvo pročitaj suštinu onoga očemu pišem,gdje sam branio Radončića ili hvalio ili mu dao prednost nad drugim političarima,NIKADA nisam glasao za njega ni za SBB, pročitaj , znači isto će kao i on ,Radončić, od strane našeg naroda, biti "popljuvan", proči danas/ sutra i bilo ko drugi: Zlatko, Bake, Sefer... i bilo ko drugi, Srbi i Hrvati će to raditi tiho i iznutra, i svako ko eventualno dođe poslije Dodika ili Čovića, (ako bude uspješno radio na jakom RS,politički a ne ekonomski , da im plače budu i manje ili HZHB), aslabio BIH, on če njima valjati a nama niko od Bošnjaka i NIKAD !!!
Nidze veze :-) :-) :-)
...Pocni posjecivati portale u PC pa se javi...
evo da ti pomognem:
http://www.rtvbn.com/373290/Sve-malverz ... a-i-Dodika
http://www.frontal.ba/blogovi/autor/531/svetlana-cenic

itd, itd...
kakavdanakneiskustvu

#2429 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

Samprotivsviju wrote:Inace ovdje se okupljaju hrvati i srbi da bi pljuvali bosnjacke lidere i destabilizivali koaliciju i bosnjacku politiku... :lol:

Iskreno sto se mene tice to je sasvim ok...cijenim argument a ne etnicku pripadnost

Iskreno, ako sam ista dosad naucio da svi ti kobajagi politicari koji su isli na kartu "bosnjak" su radili samo i iskljuivo za svoju korist...

Pa reci ti meni ako je radoncic toliki bosnjak i stiti bosnjacki interes, zasto onda Dodika i Covica ne udara Avazaom..kako je udarao mnoge bosnjake?

:thumbup: :thumbup: ne udarao,pljuvao,prokazivao im familije,vrijedjao,bez ikakvih valjanih argumenata
jao_situacije

#2430 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by jao_situacije »

fudo ba prestani valjati gluposti i trolati, svima je sve jasno osim tebi
pusti nas da uživamo nakon 20 godina torture, nemoj nas silovati u mozak
Fudo Bosna

#2431 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Fudo Bosna »

@jao_situacije
Ma samo ti uživaj niko ti ne brani," kofrči se", sada će evo ,dobra vila, otjerati, Dodika i Čovića i sva će RS i HZHB biti za suverenu i cjelovitu i jaku BIH :izet: !!!
Last edited by Fudo Bosna on 30/01/2016 16:28, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#2432 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Alfons Kauders »

Fudo Bosna wrote:Ma samo ti uživaj niko ti ne brani," kofrči se", sada će evo ,dobra vila, otjerati, Dodika i Čovića i sva će RS i HZHB biti za suverenu i cjelovitu i jaku BIH :izet: !!!
A

ko biva

Fahro bi ih "otjerao" sa scene i stvorio jaku BiH?

Sve jasno.
Fudo Bosna

#2433 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Fudo Bosna »

Alfons Kauders wrote:
Fudo Bosna wrote:Ma samo ti uživaj niko ti ne brani," kofrči se", sada će evo ,dobra vila, otjerati, Dodika i Čovića i sva će RS i HZHB biti za suverenu i cjelovitu i jaku BIH :izet: !!!
A

ko biva

Sve jasno.

Ne nego, ko biva, odlaskom Fahre su počeli "demokratski procesi", i europski put BiH,samo nam je "mali Fahrica" bio problem , u RS u skidaju entiteske i stavljaju bosanske zastave, sva HZHB u euforiji za Domovinom, :roll: jes jes aha :lol: jes ali u štulcu :-) !!!
O'zone
Globalni moderator

#2434 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by O'zone »

Prvi vikend u zatvoru....Teško to pa'ne jbga....Al što bi Draganče reko "Ima Fahro snage, izdržat će on to"
handžar88

#2435 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by handžar88 »

Fudo Bosna wrote:
Alfons Kauders wrote:
A

ko biva

Sve jasno.

Ne nego, ko biva, odlaskom Fahre su počeli "demokratski procesi", i europski put BiH,samo nam je "mali Fahrica" bio problem , u RS u skidaju entiteske i stavljaju bosanske zastave, sva HZHB u euforiji za Domovinom, :roll: jes jes aha :lol: jes ali u štulcu :-) !!!
Uvijek je dobro rijesit se jednog problema pa taman on bio i najmanji..
Alfons Kauders

#2436 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Alfons Kauders »

Fudo Bosna wrote:
Alfons Kauders wrote:
A

ko biva

Sve jasno.

I kakve to veze ima s Fahrom?

Dakle, dok se u RS i Hercegovini ne nadju neke progresivne snage, mi trebamo raspustiti tuzilastvo, muriju i sudove, jer eto, kad hapse onda zapravo ruse drzavu? Trebamo li jos sta sacekati? Mozda da ne gradimo puteve, elektrane, da seljaci ne siju krompir, a pekari ne mijese hljeb, jer jebiga, u RS i Hercegovini nas ne vole.

Mislim, fakat ne kontam kako su ove stvari uopste povezane (osim Avazovcima, po kojim je hapsenje definitivno kraj drzave, Evrope, planete, solarnog sustava).
kakavdanakneiskustvu

#2437 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

handžar88 wrote:
Fudo Bosna wrote:
Alfons Kauders wrote:Ma samo ti uživaj niko ti ne brani," kofrči se", sada će evo ,dobra vila, otjerati, Dodika i Čovića i sva će RS i HZHB biti za suverenu i cjelovitu i jaku BIH :izet: !!!
A

ko biva

Sve jasno.

Uvijek je dobro rijesit se jednog problema pa taman on bio i najmanji..[/quote]
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#2438 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

kad je osnovao SBB fahro je izjavio da ce se ta stranka boriti za naklonost dnevnog avaza,njegove novine,izgleda da su dobili naklonost,o njegovom hapšenju pišu više nego o svim drugim političkim događajima zajedno
JThomas

#2439 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JThomas »

pa čini se da su uspjeli :D
arzuhal

#2440 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by arzuhal »

kakavdanakneiskustvu wrote:kad je osnovao SBB fahro je izjavio da ce se ta stranka boriti za naklonost dnevnog avaza,njegove novine,izgleda da su dobili naklonost,o njegovom hapšenju pišu više nego o svim drugim političkim događajima zajedno
jes, jes, i ja se sjećam toga, u nekom intervjuu na tv-u je to pomenuo...Avaz je prepoznao istinske vrijednosti i odlučio da pogura stvar :lol:
kakavdanakneiskustvu

#2441 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

arzuhal wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:kad je osnovao SBB fahro je izjavio da ce se ta stranka boriti za naklonost dnevnog avaza,njegove novine,izgleda da su dobili naklonost,o njegovom hapšenju pišu više nego o svim drugim političkim događajima zajedno
jes, jes, i ja se sjećam toga, u nekom intervjuu na tv-u je to pomenuo...Avaz je prepoznao istinske vrijednosti i odlučio da pogura stvar :lol:

očito
jao_situacije

#2442 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by jao_situacije »

Fudo Bosna wrote:@jao_situacije
Ma samo ti uživaj niko ti ne brani," kofrči se", sada će evo ,dobra vila, otjerati, Dodika i Čovića i sva će RS i HZHB biti za suverenu i cjelovitu i jaku BIH :izet: !!!
o čemu ti pričaš, jesi ti drogiran
mi pričamo o kriminalu ti o rs i hzhb
totalno nevezane stvari povezuješ
Biene Maya

#2443 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Biene Maya »

arzuhal wrote:
and wrote: pa mi smo na teritoriji gdje imamo apsolutnu vlast morali napraviti takav ambijent da neko kome je preči entitet ili neka paradržava ima i neku alternativu o kojoj bi mogao razmišljati.mi to i pored 7-8 milijardi koje su prošle kroz bih nakon rata nismo ponudili.
Upravo tako! Sa Radoncicem je trebalo uhapsiti i Izetbegovica i najmanje 250 manjih Izetbegovica! Pa onda Covica i najmanje jos 100 manjih Covica! Pa onda Dodika i jos najmanje 200 manjih Dodika! Zatim, po hitnoj proceduri donijeti novi zakon i raspisati vanredne izbore i opcinske i parlamentarne isti dan! Jer dok se svi oni ne ociste, drzava nece i ne moze ni koraka naprijed! A novi koji bi dosli na vlast, imali bi puno manje sanse da razaraju drzavu, jer nejmaju niti moc niti novac, kao ovi koji danas vladaju!
A sto se tice samog Fahre, jos uvjek mi zvone njegove izjave na cetnickoj televiziji, kada je rekao: "Ja cu da unistim bosnjacku mafiju i dzihadiste"!..........Nejma dalje!
Fudo Bosna

#2444 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Fudo Bosna »

jao_situacije wrote:
Fudo Bosna wrote:@jao_situacije
o čemu ti pričaš, jesi ti drogiran
mi pričamo o kriminalu ti o rs i hzhb
totalno nevezane stvari povezuješ
:run:

Kada se naučiš kulturnoj komunikaciji na forumu,možeš mi se obratiti, a do tada , na meni nečeš liječiti svoje komplekse i pokazivati, vrijeđanjem, svoju nekulturu forumskog dijaloga ...
kakavdanakneiskustvu

#2445 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Biene Maya wrote:
arzuhal wrote:
and wrote: pa mi smo na teritoriji gdje imamo apsolutnu vlast morali napraviti takav ambijent da neko kome je preči entitet ili neka paradržava ima i neku alternativu o kojoj bi mogao razmišljati.mi to i pored 7-8 milijardi koje su prošle kroz bih nakon rata nismo ponudili.
Upravo tako! Sa Radoncicem je trebalo uhapsiti i Izetbegovica i najmanje 250 manjih Izetbegovica! Pa onda Covica i najmanje jos 100 manjih Covica! Pa onda Dodika i jos najmanje 200 manjih Dodika! Zatim, po hitnoj proceduri donijeti novi zakon i raspisati vanredne izbore i opcinske i parlamentarne isti dan! Jer dok se svi oni ne ociste, drzava nece i ne moze ni koraka naprijed! A novi koji bi dosli na vlast, imali bi puno manje sanse da razaraju drzavu, jer nejmaju niti moc niti novac, kao ovi koji danas vladaju!
A sto se tice samog Fahre, jos uvjek mi zvone njegove izjave na cetnickoj televiziji, kada je rekao: "Ja cu da unistim bosnjacku mafiju i dzihadiste"!..........Nejma dalje!

a dok nije imao politicku stranku svsrdno je sa stranica avaza podrzavao bosnjacku mafiju i džihadiste
howdy

#2446 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by howdy »

bez fahra potop :D
i zatvor je za ljude, sta mu fali, mora se jednom krenut, zapalo fahra da probije led :D
Samprotivsviju

#2447 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

Fahro je jedini covjek u ovoj drzavi koji je kroz medijsku propagandu Avaza nametno sebe u pocetku kao uspjesnog biznismena, pa onda se stavio sa Gazi husref-begom u poredjenje....a nakon toga valjda shavtio da nije dovoljno...pa kao najuspjesnijim bosnjakom..a kako stavri idu proglasit ce sebe i kakvim svetcem ili bozanstvom poslanikom za par godina

Taj lik ne da je kriminalac, vec ocigledno ima i goleme psiholoske probleme

I kad kazu pa eto dobio je on 200.000 glasova...to ga cini uspjesnim...on je te glasove zaradio nesposobnoscu konkurencije

Narod se zasitio jednih te istih politicara
L u c i f e r

#2449 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by L u c i f e r »

http://m.avaz.ba/clanak/217215/ovakav-s ... rskog-reza

Joj ovih Fahrinih glupana, po hiljaditi put prenose lazne vijesti, i to jos iz 2012 godine... :-)

Valjda od brige za Utemeljiteljem nemaju kad ni provjeravati gluposti koje prenose... :zoka:
eltroxin

#2450 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by eltroxin »

L u c i f e r wrote:http://m.avaz.ba/clanak/217215/ovakav-s ... rskog-reza

Joj ovih Fahrinih glupana, po hiljaditi put prenose lazne vijesti, i to jos iz 2012 godine... :-)

Valjda od brige za Utemeljiteljem nemaju kad ni provjeravati gluposti koje prenose... :zoka:
Elem sto se rodilo malo decaka pa malo djecaka...
Post Reply