Čestitamultima_palabra wrote:
USO 2013
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#1078 Re: USO 2013
Blagodarimarea51 wrote:Čestitamultima_palabra wrote:
Ko bi rekao nakon Monte Carla...
- shake69
#1079 Re: USO 2013
Ne rekoh li ja vama iz Radosni Group sinoc, samo set , i to na sherbe Djovaku, vise ne!
Helem, ne znam da li je i u kakvom sportu zabiljezen ovakav povratak poslije duge ozljede kao u slucaju Rafe i zato - kapa do poda, Matadoru! Zasluzio je i No.1, ali to ce se svakako i "tehnicki" desiti za 2-3 hefte posto je frazlika samo 120 bodova!
Helem, ne znam da li je i u kakvom sportu zabiljezen ovakav povratak poslije duge ozljede kao u slucaju Rafe i zato - kapa do poda, Matadoru! Zasluzio je i No.1, ali to ce se svakako i "tehnicki" desiti za 2-3 hefte posto je frazlika samo 120 bodova!
- moa
#1080 Re: USO 2013
Gledao sam prva 3 seta negdje do 6 game. Iskreno sam se nadao da ce nadal dobiti ali nakon 2 seta i pocetka 3. kontam slomio ga je djole i to je i odem odpavat. Kad jutros ovaj se vratio.. Svaka cast nadalu i djoletu imali su dobrih poena sinoc.
Edit: djoletov return je bio los.
Edit: djoletov return je bio los.
- veljaca
#1081 Re: USO 2013
Zasluzena i ocekivana pobjeda Nadala ....
Ovi koji vise prate Novaka, jedno pitanje: Zasto je Novak jako cesto sirio kapke ? Znam da nosi sociva, ali ovo nikada nije radio toliko prije ...
Mislim da je treci set trebao dobiti Novak , ali bi opet u konacnici pobjedio Nadal .....
Ipak jedan je i jedini ROGER FEDERER .....
Ovi koji vise prate Novaka, jedno pitanje: Zasto je Novak jako cesto sirio kapke ? Znam da nosi sociva, ali ovo nikada nije radio toliko prije ...
Mislim da je treci set trebao dobiti Novak , ali bi opet u konacnici pobjedio Nadal .....
Ipak jedan je i jedini ROGER FEDERER .....
- bokakotorska
#1082 Re: USO 2013
Isto ovo rece moja sveca, ona to sve prati. I bi u pravu, kao i ti.radostan dan wrote:znam novaka kao svoj džep. nema povratka.area51 wrote:Ovako izgubiti set...![]()
Idemo radosni ,nema predaje
Meni se cinio Novak sinoc raznovrsniji, sa puno vise ideja i lepih udaraca.
Sve sto je izgubio sam je izgudbio, namam utisak da ga je Rafa nesto posebno gurao u greske.
Mozda slicno kao i Wawrinka protiv Noleta, bolje je igrao i izgubio...
Ispada da je Novak u problemu sa glavom u ovoj fazi.
Rafa se ljudski pocesa i napred i nazad, pre je samo vadio sorc iz zadnjeg dela, dakle i on evoluira
- _mufljuz_
#1084 Re: USO 2013
uletio bi u nju k'o narkić u apoteku 
- Leopold_IV
#1085 Re: USO 2013
Pozdravi iz sumnjivog hotela negdje u Slovackoj...kakav sam samo dernek propustio zbog finala a ne znam bascda je vrijedilo. Bravo rafa a detaljnije cu kad se vratim.shmizlica wrote:nesrećo, a lijepo sam te zamolila![]()
nego gdje su mi radosni, area, leo?
leo se ne javlja otkako area ima ljepši avatar od njega![]()
radosni daj bar mig da si živdaće rafa koji set da bude zanimljivije.....i da se ja ne naspavam
- shmizlica
#1086 Re: USO 2013
znači čekamo leov završni komentar i ključ u bravu 
- kisni indijanac
#1087 Re: USO 2013
specijalno je u tenisu impresivan ovakav povratak i to na način da rafina igra izgleda bolje nego prije povrede, sve štima i igra na mreži, o igri sa osnovne ili iza osnovne linije ne treba ni trošiti riječi, pošto je ovih dana popularno nazivati koševe i golove naših igrača sa parkinga, tako se može i rafino vraćanje loptica okarakterisati, igrač sa trenutno najjačim mentalnim sklopom, jer poslije povreda u tenisu psihički se najteže vratiti, veliki sportista, rođeni pobjednik, prepun samopouzdanja..ni rogerovih 17 GS više nisu daleko.....shake69 wrote:Ne rekoh li ja vama iz Radosni Group sinoc, samo set , i to na sherbe Djovaku, vise ne!
- ultima_palabra
#1088 Re: USO 2013
Raja se zadala oko Slovaka, pa zato manje komentara... meč je bio odličan, dosta taktičkih caka obojice... dosta korišten slice i kick servis u stranu od obojice, Rafa pored eksplozivne FH paralele sada protiv Noleta koristi i BH slice da umrtvi poen.
Novak iz 2011. se pojavio na jedno sat vremena, i u tim trenucima Rafa nije imao rješenja... ali se borio kao lav i strpljivo čekao da nivo Noletovog tenisa opadne i onda zadao odlučujući udarac.
Novak iz 2011. se pojavio na jedno sat vremena, i u tim trenucima Rafa nije imao rješenja... ali se borio kao lav i strpljivo čekao da nivo Noletovog tenisa opadne i onda zadao odlučujući udarac.
- shmizlica
#1089 Re: USO 2013
ma rafina forma trenutno je beton....i to je to 
-
smijesni_ste
#1090 Re: USO 2013
Ja sve manje vjerujem u njegovu povredu iako 'navijam' za njega....
- Leopold_IV
#1091 Re: USO 2013
Necu se puno osvrtati na finalni mec posto je vec proslo i nije sad to vise niti interesantno. Nadal je dobio ovaj mec prije svega mentalno i na samopouzdanje koje ima nakon ove HC serije a igracki je ipak do cetvrtog seta puno vise toga bilo na Djokovicevom reketu.
Uvjeren sam bio u ishod meca - pobjedu Nadala i upravo sam prognozirao 3:1 za Nadala ali nisam ocekivao da ce Djokovic biti agresivniji na terenu i da ce se više pitati. Djokovica je izdao servis u finalu kada najvise treba. Wawrinku je prosao na izdržljivost/iskustvo i mentalnu snagu ali u mecu sa Nadalom nista od navedenog nije bilo u njegovu stranu. Vidjelo se da Djokovic, poput Nadala i Murraya ne moze pobjediti igrajuci na winner vise protiv top igraca. Zalosno je da generalno u mecevima njih trojice pobjedjuje manje agresivan igrac sa manjim brojem gresaka (a to mi je zalosno za tenis generalno).
Bas je ironicno da u pravo u mecu u kojem se igracki odlicno postavio protiv Nadala izgubi u segmentu psihe i nedovoljnog žara za pobjedom. Onaj poen za 4:2 u drugom setu je bio zaista brutalan i pokazuje koliko fizicki je tenis postao.
Generalno su sljedeci utisci USO kojom cu zakljuciti ovaj topic sa svoje strane.
- pad Rogera Federera se nastavlja i njegov povratak u svjetski vrh je upitan
- mislim da je struktura igraca QF USO "najstarija" otkad se igra gledajuci muski i zenski zrijeb
- u muskoj i zenskoj konkurenciji prvi i drugi nositelj su razigrali za titulu (potvrda dominacije)
- talentirani igraci iz B divizije sa 1hBH su napokon igrali na nivou svog potencijala
- Nadalovo mentalno stanje je - cista zivotinja koja ubija a da ne trepne. Ovakav "mindset" je nesto sto trenutno cini razliku, barem kada su u pitanju mecevi njega vs ostale trojice, dok protiv ostalih moze igrati kako hoce jer mu realno ne mogu nista
- i Nadal i Serena su inkasirali rekordne nagrade od USO ove godine
- mec turnira Stan - Djokovic (kao i na AO). Nakon njega mec Gasquet - Raoinic
- potez turnira: nadalov poen protiv Harrisona u prvom kolu kada je smecirao Harrisonov smec
p.s drago mi je da je USO jednom nasem korisniku popravio avatar
Davis Cup je pred nama i vracamo se na topic tenis.
Uvjeren sam bio u ishod meca - pobjedu Nadala i upravo sam prognozirao 3:1 za Nadala ali nisam ocekivao da ce Djokovic biti agresivniji na terenu i da ce se više pitati. Djokovica je izdao servis u finalu kada najvise treba. Wawrinku je prosao na izdržljivost/iskustvo i mentalnu snagu ali u mecu sa Nadalom nista od navedenog nije bilo u njegovu stranu. Vidjelo se da Djokovic, poput Nadala i Murraya ne moze pobjediti igrajuci na winner vise protiv top igraca. Zalosno je da generalno u mecevima njih trojice pobjedjuje manje agresivan igrac sa manjim brojem gresaka (a to mi je zalosno za tenis generalno).
Bas je ironicno da u pravo u mecu u kojem se igracki odlicno postavio protiv Nadala izgubi u segmentu psihe i nedovoljnog žara za pobjedom. Onaj poen za 4:2 u drugom setu je bio zaista brutalan i pokazuje koliko fizicki je tenis postao.
Generalno su sljedeci utisci USO kojom cu zakljuciti ovaj topic sa svoje strane.
- pad Rogera Federera se nastavlja i njegov povratak u svjetski vrh je upitan
- mislim da je struktura igraca QF USO "najstarija" otkad se igra gledajuci muski i zenski zrijeb
- u muskoj i zenskoj konkurenciji prvi i drugi nositelj su razigrali za titulu (potvrda dominacije)
- talentirani igraci iz B divizije sa 1hBH su napokon igrali na nivou svog potencijala
- Nadalovo mentalno stanje je - cista zivotinja koja ubija a da ne trepne. Ovakav "mindset" je nesto sto trenutno cini razliku, barem kada su u pitanju mecevi njega vs ostale trojice, dok protiv ostalih moze igrati kako hoce jer mu realno ne mogu nista
- i Nadal i Serena su inkasirali rekordne nagrade od USO ove godine
- mec turnira Stan - Djokovic (kao i na AO). Nakon njega mec Gasquet - Raoinic
- potez turnira: nadalov poen protiv Harrisona u prvom kolu kada je smecirao Harrisonov smec
p.s drago mi je da je USO jednom nasem korisniku popravio avatar
Davis Cup je pred nama i vracamo se na topic tenis.
- burek_in_space
#1092 Re: USO 2013
Dochekasmo i Leopolda da nam se vrati zhiv i zdrav iz slovachkih vuCkojebina, pa sad mozhemo lagani kljuch u bravu staviti.