Vidi, ja plaćam svaki mjesec 800 Km doprinosa, ne vidim smisao da toliko plaćam i jos moram nesto dati, ali isti tako ne vidim niti smisao da se nekome ne prizna plata jer ovaj nesto zarađuje i protivzakonito.Dozer wrote:A nasi doktori ne da imaju i uzimaju "baksis"...
Bilo bi interesantno odraditi njihovo porijeklo imovine
Samo zadnji primjer za koji znam da je 100% tacan - covjeku zena ode da se porodi jer su joj rekli da je vrijeme. I legne na porodiliste. I lezi dan, dva, 3, 5, 8, 12....nista se ne desava. Niko ne dolazi da je porodi, tu i tamo je obidju i upitaju kako je, i to je sve.
Muz/otac nadje doktora koji je nadlezan za nju, pita u cemu je problem, zasto se ne poradja, i dobije neke tuc-muc odgovore i skonta da je trik u - "baksisu". Gurne dvije joje "na fuka", ali sve sto se promijeni jeste da mu kazu da donese nekakve lijekove i da ce to ubrzati stvar. Ja mu kazem da je malo dao, on ne vjeruje.
Prodje jos 3 dana i nista se ne desava. Ode on opet i gurne jos 3 joje, i dobije info da "ce je pripaziti".
Naravno, sutradan je dobila tablete i porodila se.
Druze, treba usmjeriti energiju da se napravi sistem, gdje nece biti potrebe za onim prvim, odnosno mogućnosti da se ovo drugo desava. Ali dzaba je to meni govoriti.