US Open (31.08.-13.09.)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
chipi

#151 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by chipi »

hidrant wrote:Svakako je ovo nevazno takmicenje.

Treba tempirati formu za Svjetsko prvenstvo!

Andy, iako si ukaljao zastavu pod kojom igras, oprostit cu ti jer je ovo
takmicenje za malu djecu pa nek se ista malo raduju.

Come on Andy!
:lol: đes ba Andy :lol:
pOZz

#152 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by pOZz »

hektor.lopez wrote:a taj madrid to je ono sto je prije bio hamburg nadal je tada vec bio ozlijedjen i vidilo se u finalu da je lagano igrao nije bilo trke i agresivnosti...
:lol: :lol: :lol:

Nadal kad god izgubi od Federera, onda je povrijeđen :!: :oops:
hidrant

#153 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by hidrant »

pOZz wrote:
hektor.lopez wrote:a taj madrid to je ono sto je prije bio hamburg nadal je tada vec bio ozlijedjen i vidilo se u finalu da je lagano igrao nije bilo trke i agresivnosti...

Ja, a izgubio je 666 puta.

Medutim dobar je Federerov moto "Ja sam bolji od njega, al' ga ne mogu pobijediti!"

("On", u ovom kontekstu, moze biti Andy i/ili Nadal)
chipi

#154 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by chipi »

pOZz wrote:

bar ne cmizdri :D
pOZz

#155 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by pOZz »

hidrant wrote:Ja, a izgubio je 666 puta.

Medutim dobar je Federerov moto "Ja sam bolji od njega, al' ga ne mogu pobijediti!"

("On", u ovom kontekstu, moze biti Andy i/ili Nadal)
Malo je reći da je bolji. 8-)

Image
Maystor

#156 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Maystor »

Dobar je ovaj hektor.lopez pravo. Juče se pojavio na forumu a nebuloze sipa neumorno. Kad Nadal sljedeći put bude vadio gaće, možda mu i hektor.lopez ispadne iz guzice :run:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#157 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Admir_1984 »

Maystor wrote:Dobar je ovaj hektor.lopez pravo. Juče se pojavio na forumu a nebuloze sipa neumorno. Kad Nadal sljedeći put bude vadio gaće, možda mu i hektor.lopez ispadne iz guzice :run:
Ma garant je u hidrantu vidio idola :D :D
Maystor

#158 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Maystor »

ultima_palabra wrote:
smradex wrote:Gdje mu je i mjesto realno
Pa dobro, realno je prije povrede Rafa bio 5000 bodova ispred sviju ;-) Ali da ne začatavamo temu...
Izgleda da je Federer bio 100% u pravu sa onim komentarom za Murraya 8-) Možda je izgledalo bezveze jer je to rekao nakon što ga je ovaj pobijedio, ali dugoročno je pogodio.
Današnji mečevi, Đoković je po meni veliki favorit protiv Verdasca. Može iskoristiti današnji meč da još podigne samopouzdanje za Federera. Možda je mali problem što se igra po danu, ali ne izgleda da je prevruće u NY. Verdasco s druge strane se dosta potrošio u prethodna dva meča, pa iako je extra pripremljen biće mu teško. Nole u 3, najviše 4 seta.
Kada bi Soderling nekako zaboravio ko je s druge strane mreže imao bi šanse za pobjedu :P Naravno, i da Fed odigra loše. Ne znam, Federer bi se trebao čuvati lošeg starta kao protiv Hewitta. Ako Soderling dobije prvi set mogao bi se osloboditi, a tada može biti svašta (vidjeli smo Čilića). Ukoliko Federer dobije prvi set, privešće meč lagano kraju u 3 seta.
Ove teniserke u prvom meču nisam nikada gledao, pretpostavljam da je Bondarenko iskusnija. Wozniacki-Oudin će biti meč sa dosta trke i nadmudrivanja, ipak mislim da će seriji Amerikanke doći kraj, ali ne bez velike borbe, Admirova ljubav u 3 seta :P
Ultima, vidim da znaš dosta o tenisu, pa bih ovo prodiskutavao s tobom. Nije Nadal imao neki peh pa se povrijedio, to je posljedica njegovog stila igre. Trči ko ker na svaku loptu, top spinom je vraća visoko preko mreže što mu daje vrijeme da se vrati u teren. Jeste najbolji defanzivac na svijetu, ali ja tenis ne gledam zbog toga. Sjeti se Australian Opena i mečeva sa Verdascom i Federerom. Čitao sam tekstove nezavisnih stručnjaka koji su rekli da on ne može sa svojih 85 kg opterećivati koljena na takav način, osim ako misli karijeru završiti sa 25. Imao je nevjerovatnu seriju i psihološki je razbio protivnike (koji su mislili da ga je nemoguće zaustaviti). Međutim, stvari su se okrenule i onu seriju koju je imao "prije povrede" neće imati nikad više. Mislim da će ga Del Potro isprašiti.
Maystor

#159 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Maystor »

Admir_1984 wrote:
Maystor wrote:Dobar je ovaj hektor.lopez pravo. Juče se pojavio na forumu a nebuloze sipa neumorno. Kad Nadal sljedeći put bude vadio gaće, možda mu i hektor.lopez ispadne iz guzice :run:
Ma garant je u hidrantu vidio idola :D :D
:thumbup:
dalmatinka

#160 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by dalmatinka »

Odavno ti je on na ovom forumu, samo je prisiljen mijenjati nickove jer jadničak ne izdrži ni mjesec dana do baniranja. :lol:
hidrant

#161 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by hidrant »

@hektor.lopez

Druze, nemoj se zamarati sa ovim f(p)edereroljupcima.
Omjer pobjeda i poraza istog protiv pravih igraca pokauje pravo stanje.
Oni na ovaj argument nemaju protuargument, nego pocinju vrijedati
na licnoj osnovi.
ultima_palabra

#162 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ultima_palabra »

Maystor wrote:
ultima_palabra wrote:
smradex wrote:Gdje mu je i mjesto realno
Pa dobro, realno je prije povrede Rafa bio 5000 bodova ispred sviju ;-) Ali da ne začatavamo temu...
Izgleda da je Federer bio 100% u pravu sa onim komentarom za Murraya 8-) Možda je izgledalo bezveze jer je to rekao nakon što ga je ovaj pobijedio, ali dugoročno je pogodio.
Današnji mečevi, Đoković je po meni veliki favorit protiv Verdasca. Može iskoristiti današnji meč da još podigne samopouzdanje za Federera. Možda je mali problem što se igra po danu, ali ne izgleda da je prevruće u NY. Verdasco s druge strane se dosta potrošio u prethodna dva meča, pa iako je extra pripremljen biće mu teško. Nole u 3, najviše 4 seta.
Kada bi Soderling nekako zaboravio ko je s druge strane mreže imao bi šanse za pobjedu :P Naravno, i da Fed odigra loše. Ne znam, Federer bi se trebao čuvati lošeg starta kao protiv Hewitta. Ako Soderling dobije prvi set mogao bi se osloboditi, a tada može biti svašta (vidjeli smo Čilića). Ukoliko Federer dobije prvi set, privešće meč lagano kraju u 3 seta.
Ove teniserke u prvom meču nisam nikada gledao, pretpostavljam da je Bondarenko iskusnija. Wozniacki-Oudin će biti meč sa dosta trke i nadmudrivanja, ipak mislim da će seriji Amerikanke doći kraj, ali ne bez velike borbe, Admirova ljubav u 3 seta :P
Ultima, vidim da znaš dosta o tenisu, pa bih ovo prodiskutavao s tobom. Nije Nadal imao neki peh pa se povrijedio, to je posljedica njegovog stila igre. Trči ko ker na svaku loptu, top spinom je vraća visoko preko mreže što mu daje vrijeme da se vrati u teren. Jeste najbolji defanzivac na svijetu, ali ja tenis ne gledam zbog toga. Sjeti se Australian Opena i mečeva sa Verdascom i Federerom. Čitao sam tekstove nezavisnih stručnjaka koji su rekli da on ne može sa svojih 85 kg opterećivati koljena na takav način, osim ako misli karijeru završiti sa 25. Imao je nevjerovatnu seriju i psihološki je razbio protivnike (koji su mislili da ga je nemoguće zaustaviti). Međutim, stvari su se okrenule i onu seriju koju je imao "prije povrede" neće imati nikad više. Mislim da će ga Del Potro isprašiti.
Možda smo mogli ovo na temi tenis, al hajd.
Mislim da nije problem bio AO, problem je bio Rotterdam gdje je proveo bespotrebno 10tak sati na terenu, a onaj meč protiv Đokovića u Madridu je bio prekretnica sezone. Tu su i jedan i drugi sebi upropastili sezonu (Rafa fizički, a Nole mentalno). I ja mislim da Rafa više nikad neće imati 15000 bodova, mislim da se spametovao dovoljno da će odsad igrati sličan raspored kao sestre Williams. Ako tako bude igrao, ne vidim razloga da ne bude osvajao 2 Slama godišnje slijedećih par godina. Najbolji je na zemlji, na travi je rame uz rame sa Federerom (kome je 28), a na tvrdim podlogama je među 5 najboljih.
Ove godine je smršao par kila da smanji opterećenje na koljena, ali se to odrazilo na snagu udaraca, tako da nije mogao brzo završavati poene kao 2008., tako da je morao opet više trčati. Ne bih se složio da je samo defanzivac, pogledaj njegove mečeve iz prošle godine u punoj formi (Federer - finale RG, Murray - četvrtfinale Wimbledona, Gonzalez - finale Olimpijade), to su primjeri napadačkog tenisa. Samo što on mora biti 100% da igra tako.
Del Potro ga može isprašiti (sačekao bih prvo sutrašnje mečeve), ali i on zna da će morati biti barem duplo bolji od Nadala. Jer ako bude gusto i mentalna i fizička snaga bude odlučivala... ;-)
rIder

#163 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by rIder »

Rafa igra sve bolje i bolje, da je masters pa hajd skoro pa sigurna pobjeda del potra ali treba rafi uzeti 3 seta.......
del potro-nadal 2-3 vamos!!! :D

edit: u pa tek sada vidim da nadal ima prvo cetvrtfinale protiv gonzaleza :zzzz: :D
ultima_palabra

#164 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ultima_palabra »

Gledao sam nešto meča Đokovića i Verdasca, slab nivo igre, poklanjali su breakove jedan drugom kao da je WTA. Verdasco je imao dobar period, ali sa povredom nije mogao zadržati taj nivo (za par dana ide na operaciju stopala). S ovakvom igrom Nole može najviše do seta u polufinalu.
Soderling kažu odlično igrao, ali tek od trećeg seta. Federer kao da me je poslušao, pa ga je stisnuo od samog početka. Šveđanin može žaliti što nije u drugoj polovini žrijeba.
Mlada Oudin izgleda pukla u četvrtfinalu, ipak imala je sjajan turnir. Wozniacki sad ima veliku priliku da uđe u finale.
Danas dva zanimljiva ATP meča. Čilić je doigrao odlično prekjučer, ali Del Potro je kvalitetnija verzija Marina, bolji servis, bolji forehand, što se tiče kretanja tu su negdje. Biće zanimljivo vidjeti samopouzdanje Čilića nakon najvće pobjede u karijeri, ali Del Potro je prejak, mislim da će dobiti u 4 seta.
Nadal-Gonzalez, Čileanac je u sjajnoj formi, ali i Rafa izgleda sve bolje. Ključan će biti Rafin topspin forehand kojim će napadati na backhand Gonza koji mu je slabija tačka. Ukoliko Gonzo bude servirao dobro, biće teško napraviti break, uzimajući u obzir njegov legendarni forehand. Očekujem da će Gonzo igrati odlično oko set i pol, ali teško može zadržati taj nivo igre, mislim i nadam se Rafa u 4 seta.
cevapcinica

#165 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by cevapcinica »

hektor.lopez wrote:pa tek se vratio nakon ozlijede ti turniri su ionako bili priprema za us open gdje ce kompletirati grand slam puno brze od federera!
Hehe, koja glupost. A kada je Federer tokom cijele prosle i pocetkom ove sezone placao danak mononukleozi koja je kasnije dovela i do problema sa ledima onda niko nije govorio kako je Nadal dobar samo zato sto Federer nije 100% spreman. Povrede su sastavni dio sporta i samo glupan moze diskutovati u smislu "sta bi bilo da..".
Uzivajte u tenisu a svoje mentalne probleme i poremecaje rjesavajte na drugom mjestu.
veljaca

#166 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by veljaca »

hektor.lopez wrote:

dobro je pa si ti strucnjak pa znas hoce li on imati seriju ili nece , nadam se samo da Fedja nece opet plakati kad izgubi jebiga prevelike komplekse mu je nadal nabio...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Koje crne komplekse :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ko je osvojio vise titula ???? Ko ima vise rekorda ???? Federer je usao u tenisku istoriju, a pitanje je da li ce Nadal to uraditi ...
Maystor

#167 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Maystor »

ultima_palabra wrote:Možda smo mogli ovo na temi tenis, al hajd.
Mislim da nije problem bio AO, problem je bio Rotterdam gdje je proveo bespotrebno 10tak sati na terenu, a onaj meč protiv Đokovića u Madridu je bio prekretnica sezone. Tu su i jedan i drugi sebi upropastili sezonu (Rafa fizički, a Nole mentalno). I ja mislim da Rafa više nikad neće imati 15000 bodova, mislim da se spametovao dovoljno da će odsad igrati sličan raspored kao sestre Williams. Ako tako bude igrao, ne vidim razloga da ne bude osvajao 2 Slama godišnje slijedećih par godina. Najbolji je na zemlji, na travi je rame uz rame sa Federerom (kome je 28), a na tvrdim podlogama je među 5 najboljih.
Ove godine je smršao par kila da smanji opterećenje na koljena, ali se to odrazilo na snagu udaraca, tako da nije mogao brzo završavati poene kao 2008., tako da je morao opet više trčati. Ne bih se složio da je samo defanzivac, pogledaj njegove mečeve iz prošle godine u punoj formi (Federer - finale RG, Murray - četvrtfinale Wimbledona, Gonzalez - finale Olimpijade), to su primjeri napadačkog tenisa. Samo što on mora biti 100% da igra tako.
Del Potro ga može isprašiti (sačekao bih prvo sutrašnje mečeve), ali i on zna da će morati biti barem duplo bolji od Nadala. Jer ako bude gusto i mentalna i fizička snaga bude odlučivala... ;-)
Djelimično se slažem s tobom, mada je reško reći šta je stvarno bila prekretnica. Nadal će se vratiti i igraće ko i prije, manji broj turnira, naravno. Međutim, neće moći vratiti onu psihološku superiornost u odnosu na ostale igrače, jer sada svi znaju da ga mogu pobijediti. Marej, Đoković, Del Potro, Conga, Simon, Monfils (i još poneki) ga se ne boje više i znaju da ga mogu dobiti ako odigraju kako treba. Nekoliko grand slamova će pripasti i njima, sigurno. Federer ima negativan omjer protiva Nadala, ali to nije pokazatelj jer je Nadal puno mlađi; Fed je na zalasku karijere, a Rafa još nije ni dostigao svoj maksimum. 22 grand slama zaredom je Federer najmanje u polufinalu, a 15 ih je osvojio. To je skoro 6 godina kontinuirano. Dobiće ga Federer još nekoliko puta, ali će sigurno završiti karijeru sa negativnim skorom protiv Nadala, što je i normalno s obzirom na razliku u godinama. Uglavnom, nama koji uživamo u tenisu će biti dobro, jer je ovo zlatno doba muškog tenisa i pitanje je da li će se ikada više pojaviti ovakva ekipa na vrhu.
ultima_palabra

#168 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ultima_palabra »

Maystor wrote:
ultima_palabra wrote:Možda smo mogli ovo na temi tenis, al hajd.
Djelimično se slažem s tobom, mada je reško reći šta je stvarno bila prekretnica. Nadal će se vratiti i igraće ko i prije, manji broj turnira, naravno. Međutim, neće moći vratiti onu psihološku superiornost u odnosu na ostale igrače, jer sada svi znaju da ga mogu pobijediti. Marej, Đoković, Del Potro, Conga, Simon, Monfils (i još poneki) ga se ne boje više i znaju da ga mogu dobiti ako odigraju kako treba. Nekoliko grand slamova će pripasti i njima, sigurno. Federer ima negativan omjer protiva Nadala, ali to nije pokazatelj jer je Nadal puno mlađi; Fed je na zalasku karijere, a Rafa još nije ni dostigao svoj maksimum. 22 grand slama zaredom je Federer najmanje u polufinalu, a 15 ih je osvojio. To je skoro 6 godina kontinuirano. Dobiće ga Federer još nekoliko puta, ali će sigurno završiti karijeru sa negativnim skorom protiv Nadala, što je i normalno s obzirom na razliku u godinama. Uglavnom, nama koji uživamo u tenisu će biti dobro, jer je ovo zlatno doba muškog tenisa i pitanje je da li će se ikada više pojaviti ovakva ekipa na vrhu.
OK opservacija, ali par stvari, ova 3 Francuza koja si nabrojao su obični mentalni patuljci za koje ne vjerujem da će osvojit ijedan Slam (možda Tsonga ako se neke stvari poslože).
Takođe, ovo oko omjera Federera i Nadala, oni su odigrali 7-8 mečeva i u periodu kada je Rafa imao 17-20 godina, a Fed bio u najboljim godinama, po tvom sudu tada je Fed trebao imati više pobjeda, ali nije. To je više problem Nadalove igre (topspin forehand na jednoručni backhand) koja nikako ne odgovara Federeru.
Svaka čast Federeru za 22 polufinala, to je možda najimpresivniji od svih njegovih rekorda i vjerovatno nikad neće biti srušen, ali to sigurno onda nije zlatno doba tenisa. Da jeste, valjda bi se pojavio osim Nadala još neko u ovih 6 godina ko bi ga zaustavio. Samo Safin i Đoković su po jednom to uspjeli, i to Nole kada je Fed bio najranjiviji poslije bolesti. Uzmimo kakve veličine su igrale 91-92 godine, to je po meni zlatno doba.
Za Del Potra se slažem, to je budući broj jedan, ukoliko nastavi napredovati. Murray i Đoković će morati dosta razmišljati kako dalje na kraju sezone.
pOZz

#169 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by pOZz »

hektor.lopez wrote:federer je gazio i osvajao najvise dok nije bilo konkurencije...
A sad ne gazi?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#170 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Admir_1984 »

Pa valjda neshto znaci kada Pit Sampas kaze da je Fed najbolji svih vremena, a isti Sampras igrao je i koncem osamdesetih, i devedesete, a i pocetkom novog stoljeca. Uopste nije slabija konkurencija, nego je jednostavno Federer iznad sviju ;-)

Sinoc (jutros) opet jadni Soderling (nakon RG i Wimbledona, stvarno nema srece) :D Prva dva seta zivo rasturanje, na pocetku treceg Fed ima 2BP, al bezveze grijeshi, a do kraja Soderling super servira, ne dopustivsi vishe ni jednu BP u trecem setu. Federer je spasio 15:40 na svoj servis u trecem setu. U tie brejku Federer ima 4-0 i 5-2, al zivim cudom gubi 8-6 i mec odlazi u 4 set. Cetvrti set preslikana slika treceg, samo sto Federer uzma 8-6 (samo jedan mini break je bio dovoljan).

Po izrazu lica Soderlinga, mislim da sljedeci put nece ni izlaziti na teren :-D :-D :-D

Danas Del Potro u 4 seta, Gonzo u 5 :-D
ultima_palabra

#171 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ultima_palabra »

Internet je čudo :-D
Top 25 (septembar 1992):
1 Edberg, Stefan (SWE) 3,577 0 0
2 Courier, Jim (USA) 3,574 0 0
3 Sampras, Pete (USA) 3,442 0 0
4 Chang, Michael (USA) 2,447 0 0
5 Ivanisevic, Goran (CRO) 2,103 0 0
6 Agassi, Andre (USA) 2,067 0 0
7 Korda, Petr (CZE) 2,066 0 0
8 Becker, Boris (GER) 1,944 0 0
9 Lendl, Ivan (USA) 1,867 0 0
10 Ferreira, Wayne (RSA) 1,806 0 0
11 Costa, Carlos (ESP) 1,610 1 0
12 Washington, MaliVai (USA) 1,548 1 0
13 Forget, Guy (FRA) 1,513 -2 0
14 Krajicek, Richard (NED) 1,477 0 0
15 Stich, Michael (GER) 1,466 0 0
16 Volkov, Alexander (RUS) 1,364 1 0
17 Krickstein, Aaron (USA) 1,293 1 0
18 Bruguera, Sergi (ESP) 1,283 2 0
19 Muster, Thomas (AUT) 1,253 -3 0
20 McEnroe, John (USA) 1,250 -1 0
21 Gilbert, Brad (USA) 1,204 0 0
22 Novacek, Karel (CZE) 1,151 0 0
23 Mansdorf, Amos (ISR) 1,125 0 0
24 Sanchez, Emilio (ESP) 1,124 0 0
25 Clavet, Francisco (ESP) 1,096 0 0

Top 25 (septembar 2006):
1 Federer, Roger (SUI) 7,295 0 18
2 Nadal, Rafael (ESP) 4,800 0 18
3 Ljubicic, Ivan (CRO) 3,245 0 22
4 Nalbandian, David (ARG) 2,940 0 18
5 Davydenko, Nikolay (RUS) 2,590 1 32
6 Roddick, Andy (USA) 2,585 4 20
7 Robredo, Tommy (ESP) 2,190 -2 26
8 Blake, James (USA) 2,085 -1 24
9 Baghdatis, Marcos (CYP) 1,952 -1 24
10 Stepanek, Radek (CZE) 1,880 -1 24
11 Gonzalez, Fernando (CHI) 1,850 0 21
12 Ancic, Mario (CRO) 1,800 0 23
13 Berdych, Tomas (CZE) 1,735 1 26
14 Haas, Tommy (GER) 1,700 2 24
15 Ferrer, David (ESP) 1,675 -2 25
16 Murray, Andy (GBR) 1,400 3 25
17 Nieminen, Jarkko (FIN) 1,365 -2 29
18 Ferrero, Juan Carlos (ESP) 1,360 0 25
19 Hewitt, Lleyton (AUS) 1,315 -2 22
20 Gaudio, Gaston (ARG) 1,245 4 24
21 Djokovic, Novak (SRB) 1,183 2 20
22 Tursunov, Dmitry (RUS) 1,165 3 33
23 Kiefer, Nicolas (GER) 1,125 -3 16
24 Youzhny, Mikhail (RUS) 1,120 30 25
25 Calleri, Agustin (ARG) 1,085 3 25

I rest my case 8-)
DJ Babo

#172 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by DJ Babo »

ultima_palabra wrote:Internet je čudo :-D
Top 25 (septembar 1992):
1 Edberg, Stefan (SWE) 3,577 0 0
2 Courier, Jim (USA) 3,574 0 0
3 Sampras, Pete (USA) 3,442 0 0
4 Chang, Michael (USA) 2,447 0 0
5 Ivanisevic, Goran (CRO) 2,103 0 0
6 Agassi, Andre (USA) 2,067 0 0
7 Korda, Petr (CZE) 2,066 0 0
8 Becker, Boris (GER) 1,944 0 0
9 Lendl, Ivan (USA) 1,867 0 0
10 Ferreira, Wayne (RSA) 1,806 0 0
11 Costa, Carlos (ESP) 1,610 1 0
12 Washington, MaliVai (USA) 1,548 1 0
13 Forget, Guy (FRA) 1,513 -2 0
14 Krajicek, Richard (NED) 1,477 0 0
15 Stich, Michael (GER) 1,466 0 0
16 Volkov, Alexander (RUS) 1,364 1 0
17 Krickstein, Aaron (USA) 1,293 1 0
18 Bruguera, Sergi (ESP) 1,283 2 0
19 Muster, Thomas (AUT) 1,253 -3 0
20 McEnroe, John (USA) 1,250 -1 0
21 Gilbert, Brad (USA) 1,204 0 0
22 Novacek, Karel (CZE) 1,151 0 0
23 Mansdorf, Amos (ISR) 1,125 0 0
24 Sanchez, Emilio (ESP) 1,124 0 0
25 Clavet, Francisco (ESP) 1,096 0 0

Top 25 (septembar 2006):
1 Federer, Roger (SUI) 7,295 0 18
2 Nadal, Rafael (ESP) 4,800 0 18
3 Ljubicic, Ivan (CRO) 3,245 0 22
4 Nalbandian, David (ARG) 2,940 0 18
5 Davydenko, Nikolay (RUS) 2,590 1 32
6 Roddick, Andy (USA) 2,585 4 20
7 Robredo, Tommy (ESP) 2,190 -2 26
8 Blake, James (USA) 2,085 -1 24
9 Baghdatis, Marcos (CYP) 1,952 -1 24
10 Stepanek, Radek (CZE) 1,880 -1 24
11 Gonzalez, Fernando (CHI) 1,850 0 21
12 Ancic, Mario (CRO) 1,800 0 23
13 Berdych, Tomas (CZE) 1,735 1 26
14 Haas, Tommy (GER) 1,700 2 24
15 Ferrer, David (ESP) 1,675 -2 25
16 Murray, Andy (GBR) 1,400 3 25
17 Nieminen, Jarkko (FIN) 1,365 -2 29
18 Ferrero, Juan Carlos (ESP) 1,360 0 25
19 Hewitt, Lleyton (AUS) 1,315 -2 22
20 Gaudio, Gaston (ARG) 1,245 4 24
21 Djokovic, Novak (SRB) 1,183 2 20
22 Tursunov, Dmitry (RUS) 1,165 3 33
23 Kiefer, Nicolas (GER) 1,125 -3 16
24 Youzhny, Mikhail (RUS) 1,120 30 25
25 Calleri, Agustin (ARG) 1,085 3 25
dobar je taj internet :D

strasna je ocigledno bila 1992... samo, ko je gledao agassija, beckera, kordu, changa, edberga (meni najdrazi igrac u to doba), zna da bi oni federeru mogli samo cipele cistiti.

evo jos zanimljive statistike (efikasnost igraca - omjer dobijenih i izgubljenih meceva).

1. Björn Borg || 89.8% || 141-16
2. Roger Federer || 87.5% || 182-26
3. Rafael Nadal || 85.7% || 90-15
4. Rod Laver || 84.3% || 129-24
5. Pete Sampras || 84.2% || 203-38
6. Ken Rosewall || 83.7% || 159-31
7. Jimmy Connors || 82.6% || 233-49
8. Ivan Lendl || 81.9% || 222-49
9. Roy Emerson || 81.7% || 174-39
10. John McEnroe || 81.5% || 167-38
ultima_palabra

#173 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ultima_palabra »

DJ Babo wrote:dobar je taj internet

strasna je ocigledno bila 1992... samo, ko je gledao agassija, beckera, kordu, changa, edberga (meni najdrazi igrac u to doba), zna da bi oni federeru mogli samo cipele cistiti.

evo jos zanimljive statistike (efikasnost igraca - omjer dobijenih i izgubljenih meceva).

1. Björn Borg || 89.8% || 141-16
2. Roger Federer || 87.5% || 182-26
3. Rafael Nadal || 85.7% || 90-15
4. Rod Laver || 84.3% || 129-24
5. Pete Sampras || 84.2% || 203-38
6. Ken Rosewall || 83.7% || 159-31
7. Jimmy Connors || 82.6% || 233-49
8. Ivan Lendl || 81.9% || 222-49
9. Roy Emerson || 81.7% || 174-39
10. John McEnroe || 81.5% || 167-38
Ma daj, možda Korda i Chang, ali Becker, Edberg i Agassi su legende tenisa, ne možeš ih tako nazivati. Pa Agassi je 2005. sa 35 godina namučio Federera na vrhuncu forme u finalu US Opena, izdala ga je snaga jer je igrao 3-4 meča u 5 setova do finala.
Dobra statistika, pretpostavljam samo u GS turnirima. Ova prva četvorka kada izbacimo Rafu (još je mlad za procjenu karijere) su najveći, teško je procijeniti redoslijed između njih.
DJ Babo

#174 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by DJ Babo »

ultima_palabra wrote:Ma daj, možda Korda i Chang, ali Becker, Edberg i Agassi su legende tenisa, ne možeš ih tako nazivati. Pa Agassi je 2005. sa 35 godina namučio Federera na vrhuncu forme u finalu US Opena, izdala ga je snaga jer je igrao 3-4 meča u 5 setova do finala.
Dobra statistika, pretpostavljam samo u GS turnirima. Ova prva četvorka kada izbacimo Rafu (još je mlad za procjenu karijere) su najveći, teško je procijeniti redoslijed između njih.
becker, edberg, agassi... veliki igraci, ali druga liga u odnosu na federera... sva trojica su imala velike rupetine u igri.

anyway, slazem se s tobom da su borg, federer, laver i sampras najveci, pa nek ih reda kako kome odgovara
hidrant

#175 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by hidrant »

DJ Babo wrote:
becker, edberg, agassi... veliki igraci, ali druga liga u odnosu na federera... sva trojica su imala velike rupetine u igri.

anyway, slazem se s tobom da su borg, federer, laver i sampras najveci, pa nek ih reda kako kome odgovara

Da se nisi ti malo zatreskao u Federera?
Ha?
Haj priznaj!Nece ti niko nista!

Gay is okay!
Post Reply