Henry-ev potez je daleko gori, jer Henry nije uopce sankcioniran, dok je Suarez dobio crveni karton a Ghana priliku da pogodkom iz penala odu u polufinale, ali nisu imali srece.Dammme wrote:Pa bio je i Anri heroj u Francuskoj. Po čemu je njegov rukometni potez gori od ovog Suareza?law2 wrote:mah dobit ce spomenik u Urugvaju za to...on je sad heroj tamo
Firauni i jedan i drugi(uz dužno izvinjenje Romima).
Urugvaj - Gana
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Better Man
#101 Re: Urugvaj - Gana
- cyprus
#102 Re: Urugvaj - Gana
Pa da, mislim da bi svaki igrač u njegovoj situaciji isto uradio. Samo ja bih ako je ikako moguće mjenjo pravilo, i ne bi sviro penal već prizno gol u ovakvim situacijama. Slično ko silazna putanja u košarci...Romanista 101% wrote:Baltazar_khan wrote:Suareza treba odstraniti najmanje na godinu dana iz fudbala.
Još ima obraza da se na kraju raduje
a sta je trebao uraditi kod one situacije?? nije je mogao izbiti glavom, prvo je spasio jednu pa onda drugu loptu al rukom, bio je zadnji minut nije imao sta da izgubi...mada sad nece igrati polufinale kao ni finale ili za trece mjesto.
-
LSD
#103 Re: Urugvaj - Gana
Taj Suarezov potez je adekvatno "nagrađen" - nema bolje šanse za jednu ekipu od penala u doslovno zadnjim sekundama utakmice
...sad što Gyan ne zna zabiti penal kad treba, to je druga prica.
Treba se Gyan kriviti za onaj promašaj ,a ne Suarez.
Treba se Gyan kriviti za onaj promašaj ,a ne Suarez.
-
mizantrop
#104 Re: Urugvaj - Gana
evo zasto svi ostali sportovi nisu ni do koljena fudbalu...
definitivno najbolja utakmica na ovom prvenstvu. nisam navijao ni za jedne ni za druge (mada su mi vazda juznoamerikanci dragi), bitno mi je bilo samo da bude kornera i kartona
ali poslije one drame i promasenog penala, morao sam staviti tovar eura na prolaz (dali koef. 1.85, koji je za minutu sletio na 1.70 ) urugvaja
a ibro je veceras jednostavno blistao... citavu tekmu ih nize, i onda na kraju kulminacija... zabija cavani 5. gol, on suti, nije mu jasno nista, i onda se dreknu: ''urugvaj je u polufinaluuu''... pa za 15ak sekundi ''je li to sve gotovooo...''
definitivno najbolja utakmica na ovom prvenstvu. nisam navijao ni za jedne ni za druge (mada su mi vazda juznoamerikanci dragi), bitno mi je bilo samo da bude kornera i kartona
ali poslije one drame i promasenog penala, morao sam staviti tovar eura na prolaz (dali koef. 1.85, koji je za minutu sletio na 1.70 ) urugvaja
a ibro je veceras jednostavno blistao... citavu tekmu ih nize, i onda na kraju kulminacija... zabija cavani 5. gol, on suti, nije mu jasno nista, i onda se dreknu: ''urugvaj je u polufinaluuu''... pa za 15ak sekundi ''je li to sve gotovooo...''
- Dammme
#105 Re: Urugvaj - Gana
Pa vidiš, nije razlika u potezu, nego u sankciji tog poteza. Da je FIFA organizacija kakvom sebe predstavlja, Anri ne bi vidio svjetskog prvenstva. A i ovog Suareza bi nogirali na duže vrijeme.Better Man wrote:Henry-ev potez je daleko gori, jer Henry nije uopce sankcioniran, dok je Suarez dobio crveni karton a Ghana priliku da pogodkom iz penala odu u polufinale, ali nisu imali srece.Dammme wrote:Pa bio je i Anri heroj u Francuskoj. Po čemu je njegov rukometni potez gori od ovog Suareza?law2 wrote:mah dobit ce spomenik u Urugvaju za to...on je sad heroj tamo
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#106 Re: Urugvaj - Gana
razlika je u tome što su Ganjani dobili priliku, i sami su kriviDammme wrote:Pa bio je i Anri heroj u Francuskoj. Po čemu je njegov rukometni potez gori od ovog Suareza?law2 wrote:mah dobit ce spomenik u Urugvaju za to...on je sad heroj tamo
- Pandaa
#107 Re: Urugvaj - Gana
Heroj utakmice: igrac koji je igrao rukom!
Tragicar utakmice: svi koji su fulali penale
Zakljucak: Gana je imala pobjedu na tanjiru, ali tanjir su predali drugome.
Tragicar utakmice: svi koji su fulali penale
Zakljucak: Gana je imala pobjedu na tanjiru, ali tanjir su predali drugome.
- van Basten
#108 Re: Urugvaj - Gana
Gana je mlada ekipa koja bi mogla za 4-8 godina da rastura. Tako bi i bilo da je riječ o nekoj evropskoj ili južnoameričkoj ekipi. (doduše , takva ekipa bi zabila penal u 120. hladno kao špricer a ne bi se pogubila kao muha bez glave). Mežutim, afrički mentalitet još uvijek je jak i moguće da se oni sada raspadnu kao npr Senegal nedavno
- Romanista 101%
#109 Re: Urugvaj - Gana
po meni najveca tragedija u istoriji svjetskih prvenstava...sami su kriv(i) (Gyan).
- and
#110 Re: Urugvaj - Gana
svaka čast za utakmicu.
žao mi ganaca,ko da sam nas gledao.samo bi mi još mogli biti ovoliki maleri
žao mi ganaca,ko da sam nas gledao.samo bi mi još mogli biti ovoliki maleri
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#111 Re: Urugvaj - Gana
da... Ibromizantrop wrote:evo zasto svi ostali sportovi nisu ni do koljena fudbalu...
definitivno najbolja utakmica na ovom prvenstvu. nisam navijao ni za jedne ni za druge (mada su mi vazda juznoamerikanci dragi), bitno mi je bilo samo da bude kornera i kartona![]()
ali poslije one drame i promasenog penala, morao sam staviti tovar eura na prolaz (dali koef. 1.85, koji je za minutu sletio na 1.70 ) urugvaja![]()
eee, Marijane ko ti je konkurencija
- cyprus
#112 Re: Urugvaj - Gana
Da su još imali Essiena... A ako nastave standardnu afričku praksu mjenjanja selektora svako malo, to će ih vjerovatno odvest u raspršavanje...van Basten wrote:Gana je mlada ekipa koja bi mogla za 4-8 godina da rastura. Tako bi i bilo da je riječ o nekoj evropskoj ili južnoameričkoj ekipi. (doduše , takva ekipa bi zabila penal u 120. hladno kao špricer a ne bi se pogubila kao muha bez glave). Mežutim, afrički mentalitet još uvijek je jak i moguće da se oni sada raspadnu kao npr Senegal nedavno
A što se tiče Rajevca, mislim da on ne bi bio loše rješenje za našeg selektora u nekom budućem periodu
- Dammme
#113 Re: Urugvaj - Gana
Dakle na SP u Brazilu 2014. navijam za reprezentacije slijedećim redom:
1. BiH
2. Engleska
3. Gana
4. Holandija
5. Češka
Osim naravno ako neka ne bude u grupi s nama.
1. BiH
2. Engleska
3. Gana
4. Holandija
5. Češka
Osim naravno ako neka ne bude u grupi s nama.
- Romanista 101%
#114 Re: Urugvaj - Gana
van Basten wrote:Gana je mlada ekipa koja bi mogla za 4-8 godina da rastura. Tako bi i bilo da je riječ o nekoj evropskoj ili južnoameričkoj ekipi. (doduše , takva ekipa bi zabila penal u 120. hladno kao špricer a ne bi se pogubila kao muha bez glave). Mežutim, afrički mentalitet još uvijek je jak i moguće da se oni sada raspadnu kao npr Senegal nedavno
ma oni ce se raspasti, vidjeces, obicno sve tako dobre generacije iz Afrike prodju...Nigerija, Kamerun, Egipat, Senegal, jednostavno dosta stvari kod njih ne stima, poslije svakog SP rusi se savez dolazi novi trener i skroz novi igraci, i tako svaki put od nule se pocinje.
- -Paja
#115 Re: Urugvaj - Gana
Samo je jedna Dominacija!alica.k wrote:tebi svaki dan neko drugi dominira :S-Paja wrote:Kakva steta za Ganu zasluzili su polufinale, kakva nesreca. Kakav nesportski potez Suareza cigana, osvetice Ganu mocne Lale tako sto ce pregaziti i poniziti slabasni Urugvaj koji nije zasluzio mjesto u polufinalu.
Holandija dominira!
- kkbosna_90
#116 Re: Urugvaj - Gana
Trebalo je sacekat vise od pola prvenstva da bi vidjeli jednu "ovakvu" utakmicu....mizantrop wrote:evo zasto svi ostali sportovi nisu ni do koljena fudbalu...
definitivno najbolja utakmica na ovom prvenstvu. nisam navijao ni za jedne ni za druge (mada su mi vazda juznoamerikanci dragi), bitno mi je bilo samo da bude kornera i kartona![]()
ali poslije one drame i promasenog penala, morao sam staviti tovar eura na prolaz (dali koef. 1.85, koji je za minutu sletio na 1.70 ) urugvaja![]()
Mada o okusima se ne raspravlja.
- Baltazar_khan
#117 Re: Urugvaj - Gana
Mišljenja sam tog da bi vjerovatno svaki fudbaler uradio onakav potez kao što je uradio Suarez. Naravno, ulog je ogroman. Polufinale svjetskog prvenstva u fudbalu. Ono je potez koji je zaustavio siguran prolaz Ghane dalje, potez koji je zatvorio vrata jednoj afričkoj reprezentaciji da uđe u historiju kao prva reprezentacija koja je igrala u polufinalu. Koji god da je igrač ono uradio, bilo da se radi o C. Ronaldu, Messiju ili nekom trećem, taj fudbaler se mora kazniti nekom većom kaznom neigranja. Sejad Salihović je kažnjen 4 utakmice neigranja zbog pljuvanja. Mislim da je ovo gori potez samo zbog ogromnog uloga. 5 utakmica minimalno treba da dobije Suarez.Romanista 101% wrote:a sta je trebao uraditi kod one situacije?? nije je mogao izbiti glavom, prvo je spasio jednu pa onda drugu loptu al rukom, bio je zadnji minut nije imao sta da izgubi...mada sad nece igrati polufinale kao ni finale ili za trece mjesto.Baltazar_khan wrote:Suareza treba odstraniti najmanje na godinu dana iz fudbala.
Pošto je FIFA mafijaška organizacija, čisto sumnjam u to. Da su imalo pravedni ovo prvenstvo očima ne bi vidio jedan Henry
- Dammme
#118 Re: Urugvaj - Gana
Slažem se od A do Ž. Može i od A do Š.Baltazar_khan wrote:Mišljenja sam tog da bi vjerovatno svaki fudbaler uradio onakav potez kao što je uradio Suarez. Naravno, ulog je ogroman. Polufinale svjetskog prvenstva u fudbalu. Ono je potez koji je zaustavio siguran prolaz Ghane dalje, potez koji je zatvorio vrata jednoj afričkoj reprezentaciji da uđe u historiju kao prva reprezentacija koja je igrala u polufinalu. Koji god da je igrač ono uradio, bilo da se radi o C. Ronaldu, Messiju ili nekom trećem, taj fudbaler se mora kazniti nekom većom kaznom neigranja. Sejad Salihović je kažnjen 4 utakmice neigranja zbog pljuvanja. Mislim da je ovo gori potez samo zbog ogromnog uloga. 5 utakmica minimalno treba da dobije Suarez.Romanista 101% wrote:a sta je trebao uraditi kod one situacije?? nije je mogao izbiti glavom, prvo je spasio jednu pa onda drugu loptu al rukom, bio je zadnji minut nije imao sta da izgubi...mada sad nece igrati polufinale kao ni finale ili za trece mjesto.Baltazar_khan wrote:Suareza treba odstraniti najmanje na godinu dana iz fudbala.
Pošto je FIFA mafijaška organizacija, čisto sumnjam u to. Da su imalo pravedni ovo prvenstvo očima ne bi vidio jedan Henry
- Suti i trpi
#119 Re: Urugvaj - Gana
Aaaaaa, da je BiH bila umjesto Gane mislim da nebi prezivio.Chmoljo wrote:![]()
drago mi je što nisam iz Gane![]()
a jes mi žao
Inace, izgleda da sam jedan od rijetkih koji je simpatiziro Urugvaj. Na kraju mi je zao sto je Gana ispala na ovako okurtan nacin, ali sta da se radi, desava se. Kad su navijaci Bajerna prezivili 99', prezivit ce i ovo navijaci Gane.
Urugvajci su igrali hrabro sa tri napadaca koji su se rijetko vracali u odbranu. Njihova tri centralna vezna su stojali zgusnuto na sredini terena, tako da me cudi kako Gana nije vise pokusavala preko krila, jer je za to bilo puno prostora. Tri centralna vezna su igrala agresivno u odbrani, zaljetali se na Gance cim bi ovi primili loptu. Posto je Gana tehnicki inferiorna, oni nisu znali iskoristit to zaljetanje i odigrat kvalietne duple pasove koji bi poslije rezultirali sa gol sansama. Ako Urugvajci budu igrali ko kamikaze protiv Holandije, mogli bi se zestoko opec.
- Romanista 101%
#120 Re: Urugvaj - Gana
Baltazar_khan wrote:Mišljenja sam tog da bi vjerovatno svaki fudbaler uradio onakav potez kao što je uradio Suarez. Naravno, ulog je ogroman. Polufinale svjetskog prvenstva u fudbalu. Ono je potez koji je zaustavio siguran prolaz Ghane dalje, potez koji je zatvorio vrata jednoj afričkoj reprezentaciji da uđe u historiju kao prva reprezentacija koja je igrala u polufinalu. Koji god da je igrač ono uradio, bilo da se radi o C. Ronaldu, Messiju ili nekom trećem, taj fudbaler se mora kazniti nekom većom kaznom neigranja. Sejad Salihović je kažnjen 4 utakmice neigranja zbog pljuvanja. Mislim da je ovo gori potez samo zbog ogromnog uloga. 5 utakmica minimalno treba da dobije Suarez.Romanista 101% wrote:a sta je trebao uraditi kod one situacije?? nije je mogao izbiti glavom, prvo je spasio jednu pa onda drugu loptu al rukom, bio je zadnji minut nije imao sta da izgubi...mada sad nece igrati polufinale kao ni finale ili za trece mjesto.Baltazar_khan wrote:Suareza treba odstraniti najmanje na godinu dana iz fudbala.
slazem se apsolutno, treba ge dobro kazniti i vise od 5 utakmica da se to ne bi desavalo ubuduce, al opet nikad ne moze biti isto njegovo igranje rukom sa Henrijevom rukom jer ovaj uopste nije kaznjen a trebo je...npr. da je Henry kaznjen za ono mozda se veceras ne bi desilo ovo igranje ruke al ko zna sta bi bilo kad bi bilo...
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#121 Re: Urugvaj - Gana
Ono što je Henry uradio nije on kriv, već sudija koji je po pravilima trebao sankcionisati to. Ono što je Draguljče uradilo Englezima nije on kriv, već sudija koji nije to sankcionisao. Ovo što je Suarez uradio sudija je sanckionisao po pravilima, po pravilima mislim (nisam siguran) da nema mogućnost duže suspenzije zbog ovoga. Ganci/njani/nijci su imali sve u svojim rukama, što su to ispustili to je do njih.Baltazar_khan wrote:Mišljenja sam tog da bi vjerovatno svaki fudbaler uradio onakav potez kao što je uradio Suarez. Naravno, ulog je ogroman. Polufinale svjetskog prvenstva u fudbalu. Ono je potez koji je zaustavio siguran prolaz Ghane dalje, potez koji je zatvorio vrata jednoj afričkoj reprezentaciji da uđe u historiju kao prva reprezentacija koja je igrala u polufinalu. Koji god da je igrač ono uradio, bilo da se radi o C. Ronaldu, Messiju ili nekom trećem, taj fudbaler se mora kazniti nekom većom kaznom neigranja. Sejad Salihović je kažnjen 4 utakmice neigranja zbog pljuvanja. Mislim da je ovo gori potez samo zbog ogromnog uloga. 5 utakmica minimalno treba da dobije Suarez.
-
todd_smith
#122 Re: Urugvaj - Gana
To sam rekao 2006te, ali ne vidim nikoga u cijeloj ekipi da moze Essijena zamijeniti, u talentu i u iskustvu.van Basten wrote:Gana je mlada ekipa koja bi mogla za 4-8 godina da rastura. Tako bi i bilo da je riječ o nekoj evropskoj ili južnoameričkoj ekipi. (doduše , takva ekipa bi zabila penal u 120. hladno kao špricer a ne bi se pogubila kao muha bez glave). Mežutim, afrički mentalitet još uvijek je jak i moguće da se oni sada raspadnu kao npr Senegal nedavno
Steta prava, da je Essien igrao komotno bi se u polufinalima nasli.
- Romanista 101%
#123 Re: Urugvaj - Gana
1946 wrote:Ono što je Henry uradio nije on kriv, već sudija koji je po pravilima trebao sankcionisati to. Ono što je Draguljče uradilo Englezima nije on kriv, već sudija koji nije to sankcionisao. Ovo što je Suarez uradio sudija je sanckionisao po pravilima, po pravilima mislim (nisam siguran) da nema mogućnost duže suspenzije zbog ovoga. Ganci/njani/nijci su imali sve u svojim rukama, što su to ispustili to je do njih.Baltazar_khan wrote:Mišljenja sam tog da bi vjerovatno svaki fudbaler uradio onakav potez kao što je uradio Suarez. Naravno, ulog je ogroman. Polufinale svjetskog prvenstva u fudbalu. Ono je potez koji je zaustavio siguran prolaz Ghane dalje, potez koji je zatvorio vrata jednoj afričkoj reprezentaciji da uđe u historiju kao prva reprezentacija koja je igrala u polufinalu. Koji god da je igrač ono uradio, bilo da se radi o C. Ronaldu, Messiju ili nekom trećem, taj fudbaler se mora kazniti nekom većom kaznom neigranja. Sejad Salihović je kažnjen 4 utakmice neigranja zbog pljuvanja. Mislim da je ovo gori potez samo zbog ogromnog uloga. 5 utakmica minimalno treba da dobije Suarez.
woow, svaka cast.
- peace
#124 Re: Urugvaj - Gana
odlicna utakmica a ona odbrana igraca u poslijednjoj minuti i prakticno prolazak u polufinale je fantasticno...svaka cast,inace nisu zasluzili,ali samo zbog one odbrane rukom neka su prosli..
- Mikado
#125 Re: Urugvaj - Gana
Gol je zabio Sebastian Abreu koliko se ja sjecam.mizantrop wrote:evo zasto svi ostali sportovi nisu ni do koljena fudbalu...
U ovoj utakmici drazi mi je bio Urugvaj zbog Forlana i Suareza, al moram priznat da mi je zao i Gane zbog ispadanja na onako surov nacin, al sve je ono draz najvaznije sporedne stvari na svijetu. Moja prognoza na 80-tu godisnjicu svjetskih prvenstava je susret ekipa koje su odigrale prvo finale SP, dakle Urugvaj - Argentina ( u inat hobotnici
Last edited by Mikado on 03/07/2010 00:12, edited 1 time in total.