Uredjenje zivotnog prostora

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Lace

Post by Lace »

novi detalji za sobu

u orjentalnom stilu

Image

Image

Image

Image

Image

http://www.haikudesigns.com/index.htm[/img]
Lace

Post by Lace »

mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

sto se zove DEMIRLIJA :-D
i nije od lima, nego od bakra :D
jos da nadjem fotku :D
CiCiban

Post by CiCiban »

:-) heheee khhh hm ..njhh :P ofajj, da li je neko gledao film ''Volim te'' by dalibor matanic? sad..na stranu radnja :D ali enterijeri su zaista genijalni ..poslije onoga moze ici samo jazz
ajjjjjj.. skidam kapu scenografu :D :shock:
debela

Post by debela »

CiCiban wrote::-) heheee khhh hm ..njhh :P ofajj, da li je neko gledao film ''Volim te'' by dalibor matanic? sad..na stranu radnja :D ali enterijeri su zaista genijalni ..poslije onoga moze ici samo jazz
je li to onaj film o momku koji oboli od side? ako jeste, isto sam primijetila samo mi se stalno vrzmalo po glavi da su stanovi prenapucani, bas kao da se radnja stalno odvija u nekoj galeriji.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ja volim ovu stolicu
đasper morison play čeir za vitru :D
Image
Image
joj kad bih mogao obrisati sve sa ove slike osim stola i stolica :D

uzbuđuje me i ova stolica koju je ljepljenjem kartonskin lamela napravio frenkOgeri :D
Image

dobar je namještaj, al je bolji neki prostor :D dobar :D
Lace

Post by Lace »

joj zadnja stolica je pravo kul :D

a ja sam skontala...kada kupim svoj stan...nece biti puno namjestaja...silnih prostirki i stora :D minimalisticki

eto svidja mi se ona tajlandska soba ali isto tako ne bih (kako neko rece) koristila bijelu boju za presvlake...mozda neka druga a opet ni bijela nije losa...samo moram zidove napraviti onako...da bude ko u pecini :D

jedna od mojih soba (nadam se da cu imati dvije :D ) bit ce crno-bijelo-metalik sivo :D ...crno za namjesta (imam crn namjestaj...ormar, sto i vrecu za sjedenje)....metalik sivo za tehniku (TV, komp i DVD su vec u toj boji) i bijelo u kombinaciji sa sivom za zidove...a vjerovatno sve to tu i tamo razbijem nekom narandjastom ili bordo (takav mi je lezaj)...da izgleda veca i zidovi ce biti oslikani nekim ludim sarama...svidjaju mi se one u bock-u..a ne jednobojni...po coskovima par reflektora u boji a na plafonu plafonjera...s ogledalcima...ko u diskoteci :) i onda cu da napravim party :D

kupatilo...imat ce dosta prostora za kozmetiku...sampone...losione...kupke...mozda neku teleskopsku policu...veliko ogledalo (volim da se ogledam) :D i po mogucnosti kadu koja ce biti i kada a djelomicno samo tus kabina :D

kuhinja ce obavezno imati sank...za jutarnju kafu i dorucak za dvoje :D

e sad sto se tice rasporeda svega, kombinacija boja i oblika...bum kontaktirala CiCi :)

e sad treba jos samo naci povoljan kredit, kupit zivotni prostor i urediti ga ali tako da svako malo moze trpiti izmjene uz malo tumbanja :D
Vingo

Post by Vingo »

Baldahin....pa jos na plafonu...Izgleda divno. Na slici.
U stvarnom zivotu, u nasem gradu i domovima ima toliko prasine da samo mogu zamisliti sta bi se gore nakupilo za 10 dana. Pa pogledajte samo zavjese...A smontirati skalameriju svako malo radi pranja...Aaaa!!!
Nekako mi vecina ponudjenih enterijera izgleda krasno za gledanje, ali lose za zivljenje....High tech kuhinje sa povrsinama koje izgledaju divno samo ukoliko ti kuhinja ne sluzi za kuhanje...Kupatila koja su bajkovita dok ne potekne voda itd...

Ja sam na ovom site-u nasla mnoge zgodne ideje i rjesenja.

http://www.bbc.co.uk/homes/design/design_inspiration/
Lace

Post by Lace »

Vingo wrote:Baldahin....pa jos na plafonu...Izgleda divno. Na slici.
U stvarnom zivotu, u nasem gradu i domovima ima toliko prasine da samo mogu zamisliti sta bi se gore nakupilo za 10 dana. Pa pogledajte samo zavjese...A smontirati skalameriju svako malo radi pranja...Aaaa!!!
Nekako mi vecina ponudjenih enterijera izgleda krasno za gledanje, ali lose za zivljenje....High tech kuhinje sa povrsinama koje izgledaju divno samo ukoliko ti kuhinja ne sluzi za kuhanje...Kupatila koja su bajkovita dok ne potekne voda itd...

Ja sam na ovom site-u nasla mnoge zgodne ideje i rjesenja.

http://www.bbc.co.uk/homes/design/design_inspiration/
bas tako..i mene to odbija (posebno ako je stan u starijoj gradnji gdje prozori ne dihtuju i prasina ufurava stalno)...ali moglo bi biti neko drugo rjesenje...bez baldahina ali s nekim simpa "dream catcherom" ili cak nekim trakastim rjesenjem..lakim za odrzavanje...mahnes praskom i cisti :D
Vingo

Post by Vingo »

Ribarska mreza... :D
danas

Post by danas »

room and board; odlican namjestaj -- jednostavan, bez zajebancija, odlicno drvo i izrada...

evo njihov "design" cantar
http://www.roomandboard.com/rnb/dc/dc_home.vm
Lace

Post by Lace »

Vingo wrote:Ribarska mreza... :D
sto da ne...ili cak mreza od drvenih perli :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Misljenja sam da detalji kucu cine domom (tako se kaze :? )
Sve toplo i ugodno. :)

Svidja li vam se kolonijalni stil? (to je onaj tamni namjestaj?
meni da, ali za vece prostore. :-D
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

...meni je oduvijek bio vazniji eksterijer...

Image

a sto se enterijera tice...

Image

:D
Lace

Post by Lace »

ova haiku kucica je super :D
CiCiban

Post by CiCiban »

Kurt_Kombajn wrote:.
a sto se enterijera tice...

Image

woooooooowwwwwww :)
..
ustvari¨! mislim da sam se zaljubila u ovu ___________sobuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!111111 :-) :)
Last edited by CiCiban on 17/02/2006 16:09, edited 1 time in total.
Muratowitz

#43 NAMJEŠTAJ

Post by Muratowitz »

Veoma zanimljiv namještaj, plijeni dizajnom i nižom cijenom, može se nabaviti u Kalei i Dalass-u.
http://www.brw.com.pl/en_index.html

Kako je bilo i kako je sad uređeno, mnoštvo ideja: http://www.hgtv.com/hgtv/dc_design_liv ... 76,00.html

http://www.mojdom.ba/novine/index.html

Neki članci iz hrvatske revije Majstor - .pdf i html format

http://www.majstor.hr/retrovizor.shtml

Toliko od mene za ovu priliku!

PS. Moze li malo stvarnih slicica a ne slicica stanova po bijelom svijetu?

CiCiban

Post by CiCiban »

debela wrote:
CiCiban wrote::-) heheee khhh hm ..njhh :P ofajj, da li je neko gledao film ''Volim te'' by dalibor matanic? sad..na stranu radnja :D ali enterijeri su zaista genijalni ..poslije onoga moze ici samo jazz
je li to onaj film o momku koji oboli od side? ako jeste, isto sam primijetila samo mi se stalno vrzmalo po glavi da su stanovi prenapucani, bas kao da se radnja stalno odvija u nekoj galeriji.
jeste taj film deba
kako prenapuceno..? bas suprotno..jesi vidjela njegov stan ..dnevnu ?? i paleta boja je super tOO..jezivo dobro :razz:
Baghira

Post by Baghira »

Pznajem dobrog majstora u Sa :D Ali bojim se da nema vremena :( Prezauzet je :oops:

Nego, uzivam u namjestanu stana, od prve faze planiranja, koje boje, koji stil, pa do kupovine i konacne realizacije. Trenutno privodim radove kraju :D Ostale su jos neke sitnice :oops: Nazalost, sobe su prilicno male, tako da neke stvari, koje su u mojoj masti izgledale super, i ne dodju tako do izrazaja :( :D
debela

Post by debela »

pa cici, meni je ono napucano. rekoh vec kao da zivi u galeriji. napucano u ovom slucaju znaci skupooooo.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Debo, kakvi fini detaljcicji :lol: :lol: :lol: :lol:
CiCiban

Post by CiCiban »

..e, sad te cujem :cry: :lol: :P
black

Post by black »

Image

Image