Upozorenje !!!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

rashomon

Post by rashomon »

Evo ja već 7 dana nisam pinuo kap vode!

Mislim da mi unutra izrasta novi organ za preradu neorganskih materija u za mene potreban hemijski spoj koji će zamijeniti vodu!

:D :D :D :D :D
digger

Post by digger »

Alfons Kauders wrote:sacekaj malo, naci ce semir piramidu na ilidzi... da energija svemira da filtrira fekalije...
Samo se ti zaje..... Vidis bolan da nema nikakve zvanicne izjave "duznosnika" koji bi ovo prebacili u pravcu zavjeru.

E lijepo Titino doba kada si bar partijski morao da odgovaras... :D
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Sinoć sam vidio lopova,

Svojim očima, ali na televizijskom programu, no svejedno kad vidiš lopova... nekako znaš da je to on, ma koliko sladak i slatkorječiv on bio....
Da Petrović Zlatko je jedan od tih lopova, no nije on sam niti je jedini lopov.
Zavod za planiranje grada je jedan od krivaca za postojeću situaciju, a svi vi koji kažete da je voda sa izvorišta Bačevo ispravna.... spoznajte sljedeće.
Divlja gradnja u Osijeku, na Ilidži, gradnja na i oko Velike aleje, divlja gradnja oko kvazi auto puta za Blažuj.... svi ti bespravno izgrađeni objekti imaju septičke jame koje remete čistoću podzemnih voda, pored toga Sarajevo nema kolektore za otpadne vode... , a pored svega toga krajnje neuk svijet sjedi u JKP Vodovod i kanalizacija....

Ako neko ima sumnju još uvijek nek se sjeti ljeta i njegovig mirisa ,a i preporuka da se "građani" nikako ne kupaju na sarajevskim rijekama.... na njih sedam je kupanje zabranjeno jer se može fasovati ... svašta nešto.... ,a te rijeke utiču na sisteme podzemnih voda planine Igman a samim tim utiču na karakteristike vode Vrela rijeke Bosne....

O cjevovodima, gubitcima na mreži, nelegalnim priključcima i čemu sve ne ne trebe ni diskutovati....
Sramno je što će se neko otrovati zbog neukog opštinskog ili inog službenika koji je pojeo kilu il dvije janjetine i hajrovao.... par stoja maraka.... svaka Vam čast bagro činovnici.....
Za vrijeme Turaka mogli smo se pohvaliti vodovodima, Austro-Ugari su došli i nastavili započeto, napravili čitav niz kupališta i novih vodovoda, komunisti su zabranjivali gradnju na vodozaštitnom potezu...... no danas.... pravi ko šta hoće i gdje hoće..... živili neuki ministri i nadajmo se da će ih neko pohapsiti dok nam ne dohakaju.....

Vodu sa Trebevića slobodno pijte i sa Mojmila... mada pitanje je koliko će i to trajati, Bačevo je problem...!!!!

Vrijeme je da se krene !!!!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Nekako istovremeno je dovođen plin u MZ Osjek (Osijek je u Hr.) i na vodozaštitnu zonu Igman (Apartmani od po 100 000KM). Stanovnici Osjeka su prticipirali svojim sredstvima uvođenje istog, a Kanton iz budžeta (Narodne pare) uvede plin na Igman.
Eko studije za vodozaštitnu zonu Igman,...Ma, samo ću reći: He he he!
Jedan litar motornog ulja zagadi 100 000 hektolitara pitke vode.
Post Reply