Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
- BHCluster
#126 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Oped udarate na srBsku nejac, kako vas vise nije sramota.
-
The 51st State
#127 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
da, ako regionalno gledamo, inace su najvise zlocina po vecinski muslimanskim gradovima izvrsili, mislim to su notorne stvari, projekat stvatanja ekskluzivno srpskog prostora je verifikovan i u hagu.PM72 wrote:ne znam jesi li primjetio da su masovni zločini vršeni samo u mjestima gdje su Srbi bili u manjini pa su oružjem "popravljali" svoj status u vlasti.The 51st State wrote:prnjavor je jedna od rijetkih sredina u brlogu gdje nije bilo masovnih zlocina.PM72 wrote:Ne kažem tebi da ne balegaš nego "općenito".Za mene lično je sumnjiviji taj isti Mektić što je bio komandir stanice policije u Prnjavoru.Seljačka sirovina a postavio ga SDS na mjesto komandira pa načelnika.Nije na to mjesto došao radi širenja multikulture i zaštite nesrpskog stanovništva.
-
julisiz es grant
#128 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Neka nema osvete. Ja nisam za osvetu. Ja sam samo za to da tužilaštvo radi brže i ozbiljnije i da što više naredbodavaca i direktnih izvršilaca bude osuđeno. Nemoguće je kazniti sve zločince, to se nikada ni nakon WW2 nije desilo, pa neće ni sada. I obzirom da se pred sudom BiH ratni zločini sude tek nešto više od 10-ak godina, mislim da su rezultati sasvim solidni, dosta ih je osuđeno, posebno za Srebrenicu...ali još uvijek premalo.mali_milojica wrote:Ne kaže se dzaba Dobri Bosnjanin
U Srebrenici su nestajale cijele porodice,trag im se zatro,nema ih. Ubijani su redom po 5 braće plus po 5 sinova od svakog brata. Ima li osveta?
A ovdje tražite da neko zbog maltretiranja neko ide pravdu utjerivati 25 god poslije. Lako vam je iz svoje perspektive pričati.
Samo kažem,ne daj Bože nikome.
Da smo Bogdom drugačiji,ali nismo i valja nam živjeti s tim.
- Maraschino
#129 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
to ti sto pises, nidje veze. i danas imam srba kao ''prijatelja'' i nemam taj problem.Lug wrote:ne, ja kazem da je sramotno nagovarati protjerane.. pojedinci ne mogu ici u gnjezdo koljaca i praviti osvete, dok vi mezite i pijete sa njihovim rodjacima, nisu oni kamikaze.. pricate ko djeca poslije filma Brus Lee.Maraschino wrote:hoces da kazes da smo trebali postupati kao cetnici?Lug wrote:jebo majku fakat ne kontam vas, citav rat bili u sarajevu, tuzli..mezili i pili sa bracom nekih pukovnika, roditeljima djece koja pucaju po bosancima ... mislim, mene bi bilo sramota to spominjati i sto je jos gore.. sad prigovarate najvecim zrtvama tog proteklog rata sto goloruki i sami sad ne udare na hiljade koljaca u b.l. i prijedoru? Pa sto im se ne pridruzite pa zajedno udarite?
iz cista mira i samo zato sto se drugacije zovu, trebao sam ih mlatiti.
za maltretiranje bilo cije nema oprosta pa makar to bio najblizi. nije te stigla sudska pravda, stici cete neka druga.
to je ipak individualno.
- SmokingMan
#130 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Možda je on jedan od onih koji ostavljaju bizarne komentare o srbima na klixu,kada ga već pomno prati.Acid25 wrote:On komentare sa klixa koristi kako bi nešto dokazao.![]()
![]()
![]()
- Ommadawn
#131 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Sad cita sta pisemo o njemu.SmokingMan wrote:Možda je on jedan od onih koji ostavljaju bizarne komentare o srbima na klixu,kada ga već pomno prati.Acid25 wrote:On komentare sa klixa koristi kako bi nešto dokazao.![]()
![]()
![]()
Koliko patetican moras biti jebote a hoces da se bavis politikom (aludiram na Stevandica)
-
hAZNADAR
#132 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Onda ga moras i ubiti i tijelo ukloniti da se nikad ne nadje. A prethodno mu par dana prije sta usuti u pice pa da se prica kako se prije nestanka cudno ponasao - pa da se zakljuci bar da se negdje sam bacio u rijeku. Sta god da mu uradis - ne smije se znati Ko mu je to uradio.zrakomlat wrote:A sto ovoga par oštećenih ne provoza u kakvom koNbiju? Amonimno ofkors.
Provozas li ga anonimno i pustis da dodje sebi - sta mislis ko ce platiti - na kome ce biti odmazda i to sve biti prikazano kao borba protiv terorizma.
Neki nikako da shvate da je RS nesto ko nacisticka Njemacka prije rata. U gradovima gdje su stoput gori zlocini pocinjeni kao Prijedor napr - povratnici na ulicama srecu ubice svoje djece i ne mogu im nista. Jer i da mogu - znaju koliko neduznih bi platilo za to. Mene je sramota spominjati banjalucke kombije Prijedorcanima, Srebrenicanima, Visegradjanima, Focacima,.... kada vidim kroz sta su oni prosli. Pa ako se u Prijedoru ne svete - kako to zamisljas u BL. Povratnici to ne smiju zbog sebe, dijasporci nemaju pravo na to buduci da se imaju gdje skloniti a druge familije da ispastaju.
Jedina pravda i osveta bi bila kada bi bila na racun RS - da sve za sto su se borili i zbog cega cinili zlocine - padne u vodu i bude zadzaba.
- insomnia78
#133 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
A inace je svakom bosnji interes povratnika na prvom mjestu
Ma hajte molim vas
Ma hajte molim vas
- insomnia78
#134 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Kao ja bih sad pretuko ovog sto mi je istuko babu al ne smijem, naudice neni Fati
-
hAZNADAR
#135 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Valjda ja znam kako je bilo nekad a kako danas. Pocekom rata se velik broj Srba kolebao oko koja strana je ispravna - danas skoro niko.Zeleni most wrote:E vala, ne moze biti ekstremnija nego 1992.hAZNADAR wrote:
Banjaluka danas je ekstremnija 100 puta nego za rata. Nove generacije su stasale sa fasistickim ubjedjenjima. Isto ko Berlin 1938-e - nacizam u svakoj pori drustva - pa koji Zidov je tad smio da s enekom nacisti za nesto osveti. Da bar imamo kakvu tajnu organizaciju ko Zidovi poslije rata kada su hvatali naciste ili se starali da ih pojede mrak.
Ove nove generacije su izgubljene generacije, generacija u tranziciji. Kada vide zastavu sa ljiljanima - useru se u gace.
Ne moze vala biti gore vec 1992. Tada su imali JNA kasarnu u gradu, gore sve do Vukovara, lijevo sve do Knina, desno koridor do Beograda, a dole Jajce, Vakuf, Kupres je sve bilo VRS. Banjaluka je bila sigurna tvrdjava.
Lako je onda bilo srbovati, ganjati Bosnjake po gradu crvenim kombijem, silovati, pljackati i harati.
Banjalucka policija (Sup) je bila vladar na terenu, oni su odlucivali ko ce prezivjeti a ko ne.
Danas je:
- gore NATO
- lijevo do Sanskog Mosta
- dole do Jajca
- desno nema vise koridora, kod Brckog je kraj
Nema vise ni JNA, ni Knina, ni Vukovara, ni Kupresa, ni brda oko Sarajeva, nema vise nista.
Generacije odrasle u YU su mrzile Bosnjake zbog Alije, nezavisnosti,... a danasnji mladi zbog porijekla, dahija, vjere za veceru, nize vrste, genetskog otpada,.. Nekada vide politika, emocije,... u igri - danas rasizam.
I sve to sto navodis ne pije vode. Mladi u RS imaju skroz iskrivljeno shvatanje i okruzenja i geopolitike,... sav im se svijet svodi dokle pogled seze a Sarajevo, NATO,.. su nesto na drugom kontinentu. Mozak im je kroz medije i skolstvo stoput vise ispran nego ratnoj generaciji koja se navikavala na nove standarde docim su danasnji mladi sa tim odrasli.
Nisu to sociopate, psihopate,... da se razumijemo. To je omladina koja naizgled funkcionise kao svaka druga u svijetu. Ali kada su Bosnjaci u pitanju - tu morala, etike, pravde,.. nema - odgojeni su sa ubjedjenjem da Bosnjaci nisu ljudi. Oni koji su kamenovali starce u Banjaluci prlikom polaganja kamen temeljca za ferhadiju, sutali ih nogama, ubili tada covjeka i slavili to, kamenovali kuce povratnika, skrnavili dzamije i mezarja, na proslavama poslije tekme vadili nisane sa mezarja kao trofej i nosili gradom uz opste ovacije,... su naizgled mimo toga - skroz normalni. Licno znam za par omladinaca koji su uzorni, dobri u skoli, postuju starije, pomognu penzionerima, moderni po mnogim shvatanjima,... a radili gore nabrojano kada im je dosao 'klik' u glavi.
Drugacije je kada se mozak ispere odraslim za kratko vrijeme i nekom cijeli zivot da sa time odrasta.
- GeeTnT
#136 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Komentar ti je na nivou devetogodisnjaka...nego, zapitas li se kada kakav to zivot moze zivjeti djikan sa zlocinackom hipotekom iz rata. Mislis li stvarno da svo vrijeme drzi visoko uzdignutu glavu ili razmislja kako izgleda svijet van njegovog vidokruga..insomnia78 wrote:Kao ja bih sad pretuko ovog sto mi je istuko babu al ne smijem, naudice neni Fati
-
hAZNADAR
#137 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Ne samo njoj.insomnia78 wrote:Kao ja bih sad pretuko ovog sto mi je istuko babu al ne smijem, naudice neni Fati
Mislim, pusti Banjaluku frajeru tu su Bosnjaci u promilima danas - u Prijedoru je vise povratnika Bosnjaka i mnogo veci zlocini pocinjeni.
Preko 100 ubijene djece i uglavnom se zna ko je u tome ucestvovao. Hiljade pobijenih i i to se uglavnom zna ko je u tome bio. Plus ratna redakcija Kozarskog Vjesnika koji je sve to potaknuo. Ljudi u Prijedoru, Foci, Visegradu, Srebrenici,.. srecu na ulici ubice svoje djece. To je mnogo gore nego batinanje u kombiju u BL.
Sta ocekujes od jadnog Fikerta Bacica kojemu su ubili dvoje djece i najveci dio familije - koji zna i danas koji ljudi su u tome ucestvovali, i koji je osnovao ponovo porodicu i tu zivi? Hajd hrabra junacino reci sta Fikret da uradi? I kakav bi bio epilog toga.
- Ommadawn
#138 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Valjda je pametnije analizirati koje su nuspojave toga. Zarad moje osvete da najebe neko nevin - jeste, ja tako razmisljam. Neki ogroman problem s tim??GeeTnT wrote:Komentar ti je na nivou devetogodisnjaka...nego, zapitas li se kada kakav to zivot moze zivjeti djikan sa zlocinackom hipotekom iz rata. Mislis li stvarno da svo vrijeme drzi visoko uzdignutu glavu ili razmislja kako izgleda svijet van njegovog vidokruga..insomnia78 wrote:Kao ja bih sad pretuko ovog sto mi je istuko babu al ne smijem, naudice neni Fati
- GeeTnT
#139 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
U civilizovanom drustvu pravdu u svoje ruke uzima samo glupan..Ommadawn wrote:Valjda je pametnije analizirati koje su nuspojave toga. Zarad moje osvete da najebe neko nevin - jeste, ja tako razmisljam. Neki ogroman problem s tim??GeeTnT wrote:Komentar ti je na nivou devetogodisnjaka...nego, zapitas li se kada kakav to zivot moze zivjeti djikan sa zlocinackom hipotekom iz rata. Mislis li stvarno da svo vrijeme drzi visoko uzdignutu glavu ili razmislja kako izgleda svijet van njegovog vidokruga..insomnia78 wrote:Kao ja bih sad pretuko ovog sto mi je istuko babu al ne smijem, naudice neni Fati
-
hAZNADAR
#140 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Da je RS etnicki cista ono 100% da nemamo nikoga od familije, da nema nijednog zivog Bosnjaka - onda bi se mogle osvete raditi. Pa nek onda vrse odmazde nad dzamijama, mezarjima, nasim kucama,... A i tu bi se moglo nesto uraditi samo na pocetku. Mislis da poslije par osveta na pocetku nebi skontali sta se desava i da bi iko poslije mogao u bilo koji grad uopce uci?Ommadawn wrote:Valjda je pametnije analizirati koje su nuspojave toga. Zarad moje osvete da najebe neko nevin - jeste, ja tako razmisljam. Neki ogroman problem s tim??GeeTnT wrote:Komentar ti je na nivou devetogodisnjaka...nego, zapitas li se kada kakav to zivot moze zivjeti djikan sa zlocinackom hipotekom iz rata. Mislis li stvarno da svo vrijeme drzi visoko uzdignutu glavu ili razmislja kako izgleda svijet van njegovog vidokruga..insomnia78 wrote:Kao ja bih sad pretuko ovog sto mi je istuko babu al ne smijem, naudice neni Fati
Tema je o Stevandicu koji jeste zlocinac i koji kao clan kriznog staba treba odgovarati. Ali problem je sto ih ima na desetine hiljada stoput gorih koji su licno ubijali, licno potpisivali spiskove za likvidaciju, licno potpirivali zlocine preko medija, licno ucestvovali u masovnim egzekucijama. I koji nisu procesuirani - bar ne jos. Mediji su godinama pisali i o nacelniku Vlasenice Mici - pa dodje i on na red.
Nemaju zatvori kapacieta za sve zlocince a i da ima - nema ni dovoljno dokaza za sve zlocince, niti poluga moci da bi se to moglo izvesti.
Najbolji nacin da kaznis zlocince je tako sto ces kazniti RS i sav posao koji su uradili za tu genocidnu da ispadne uzaludan. Volio bih da se Stevandic nadje iza resetaka ali vise bih volio da na red dodju mnogi gori od njega.
- sinuhe
#141 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Koga bi ti osvetio?hAZNADAR wrote:
Da je RS etnicki cista ono 100% da nemamo nikoga od familije, da nema nijednog zivog Bosnjaka - onda bi se mogle osvete raditi.
-
hostapler
#142 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Samo dok uzme telefon da žena ne vidi,pa će ti odgovoriti.hAZNADAR wrote:Ne samo njoj.insomnia78 wrote:Kao ja bih sad pretuko ovog sto mi je istuko babu al ne smijem, naudice neni Fati
Mislim, pusti Banjaluku frajeru tu su Bosnjaci u promilima danas - u Prijedoru je vise povratnika Bosnjaka i mnogo veci zlocini pocinjeni.
Preko 100 ubijene djece i uglavnom se zna ko je u tome ucestvovao. Hiljade pobijenih i i to se uglavnom zna ko je u tome bio. Plus ratna redakcija Kozarskog Vjesnika koji je sve to potaknuo. Ljudi u Prijedoru, Foci, Visegradu, Srebrenici,.. srecu na ulici ubice svoje djece. To je mnogo gore nego batinanje u kombiju u BL.
Sta ocekujes od jadnog Fikerta Bacica kojemu su ubili dvoje djece i najveci dio familije - koji zna i danas koji ljudi su u tome ucestvovali, i koji je osnovao ponovo porodicu i tu zivi? Hajd hrabra junacino reci sta Fikret da uradi? I kakav bi bio epilog toga.
-
hAZNADAR
#143 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Moja privatna stvar. I koga i kome i kako. Svako od nas je nesto od nekoga dozivio. Ili barem pamti nekoga po necemu u vrijeme kada je bilo najteze.sinuhe wrote:Koga bi ti osvetio?hAZNADAR wrote:
Da je RS etnicki cista ono 100% da nemamo nikoga od familije, da nema nijednog zivog Bosnjaka - onda bi se mogle osvete raditi.
Do sada i sto sam okretao glavu u BL od nekih ljudi i nisam htio da se pozdravim - sam dobio kritike familije dole da se lako meni qciti a oni imaju sa takvim deverati. Zato mnoga mjesta i mnoga drustva izbjegavam, jer imam dovoljno principa da se sa nekima nikada ne pozdravim a dovoljno pameti da se sa istima ne kacim i poslije neke druge mog prezimena uvalim u neprilike. Dovoljno principijelan da nikada ne zaboravim a dovoljno pametan da nikada ne odem u zatvor. Mozda budem imao priliku - mozda ne.
Tema je Stevandic.
- bingov buraz
#144 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
U Banjaluci se prica da je Stevandic supak meraklija
Dokaz da nisu svi gejevi simpaticni i dobrodusni
U vezi osvete,glupa prica taj gen ili imas ili nemas a mi u 99% slucajeva nemamo.Sjetimo se onog oca sa pocetka rata sto poziva snajperistu sto mu ustrijeli dijete da popiju kafu da ga pogleda u oci.Kakvu savijest misli pobuditi u covjeku koji je u stanju ubiti dijete.
Ima istine i u ovom stao omadawn pise,osvetio se Nerdin Ibric pa je pola zvornickih povratnika mjesece provelo u zatvoru na pravdi boga.
Dokaz da nisu svi gejevi simpaticni i dobrodusni
U vezi osvete,glupa prica taj gen ili imas ili nemas a mi u 99% slucajeva nemamo.Sjetimo se onog oca sa pocetka rata sto poziva snajperistu sto mu ustrijeli dijete da popiju kafu da ga pogleda u oci.Kakvu savijest misli pobuditi u covjeku koji je u stanju ubiti dijete.
Ima istine i u ovom stao omadawn pise,osvetio se Nerdin Ibric pa je pola zvornickih povratnika mjesece provelo u zatvoru na pravdi boga.
-
hAZNADAR
#145 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Jedna stvar kod Stevandica mi jos nije jasna.
Kako je momak od 25 god. postao 1991-ve jedan od glavnih ljudi u pripremi za rat i srpskoj politici? 1991-ve odgovoran za dijeljenje oruzja Srbima, glavni distributer, odgovoran za slanje na obuku u Srbiju, osnovao privatnu vojsku SOS i komandovao - on Gicko Prasic - cijeli zivot bio pihtijast i ostao, dobar sa svim srpskim politicarima, krimosima, komandatima, ... i član ratnog štaba?
Podobnost? Imao si ih podobnih kolilko hoces i obrazovanijih i iskusnijih i opasnijih i pametnijih,... od njega.
Lizao dupe Karadzicu i Stanisicu? Svi su u tom kolu to radili i stajali u redu da to rade.
Iskustvo? Sa 25 god je jedino iza sebe imao nezavrsen fakultet medicine koji mu i nije isao dobro.
Politicko iskustvo? Isto si imao mnogo drugih osvjedocenih srpskih nacionalista sa golemim iskustvom i znanjem koji su takvu karijeru poceli dok se on piskio u gace.
Spremnost na sve? Isto to mnoogi drugi bolji od njega.
Vojno iskustvo, komandos? Sam pogled na njega i onda i sada dovoljno govori o time.
Rodbinska veza sa nekim polticarem? Znamo da 91-ve nije imao.
Ne kontam. Kako je taj lik uspio sa takvim iskustvom, takvom pameti, takvim vezama, takvim izgledom, ... biti od 91-ve u samom vrhu?
Kako je momak od 25 god. postao 1991-ve jedan od glavnih ljudi u pripremi za rat i srpskoj politici? 1991-ve odgovoran za dijeljenje oruzja Srbima, glavni distributer, odgovoran za slanje na obuku u Srbiju, osnovao privatnu vojsku SOS i komandovao - on Gicko Prasic - cijeli zivot bio pihtijast i ostao, dobar sa svim srpskim politicarima, krimosima, komandatima, ... i član ratnog štaba?
Podobnost? Imao si ih podobnih kolilko hoces i obrazovanijih i iskusnijih i opasnijih i pametnijih,... od njega.
Lizao dupe Karadzicu i Stanisicu? Svi su u tom kolu to radili i stajali u redu da to rade.
Iskustvo? Sa 25 god je jedino iza sebe imao nezavrsen fakultet medicine koji mu i nije isao dobro.
Politicko iskustvo? Isto si imao mnogo drugih osvjedocenih srpskih nacionalista sa golemim iskustvom i znanjem koji su takvu karijeru poceli dok se on piskio u gace.
Vojno iskustvo, komandos? Sam pogled na njega i onda i sada dovoljno govori o time.
Ne kontam. Kako je taj lik uspio sa takvim iskustvom, takvom pameti, takvim vezama, takvim izgledom, ... biti od 91-ve u samom vrhu?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#146 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Isto kao što je danas dogurao do Skupštine RS. PuškurachAZNADAR wrote:Jedna stvar kod Stevandica mi jos nije jasna.
- sinuhe
#147 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Ti kao tada mlad momak si u najgorem slucaju dozivio neke neugodnosti prije nego sto si iz roditeljskog doma utekao u Dansku.hAZNADAR wrote:Moja privatna stvar. I koga i kome i kako. Svako od nas je nesto od nekoga dozivio. Ili barem pamti nekoga po necemu u vrijeme kada je bilo najteze.sinuhe wrote:Koga bi ti osvetio?hAZNADAR wrote:
Do sada i sto sam okretao glavu u BL od nekih ljudi i nisam htio da se pozdravim - sam dobio kritike familije dole da se lako meni qciti a oni imaju sa takvim deverati. Zato mnoga mjesta i mnoga drustva izbjegavam, jer imam dovoljno principa da se sa nekima nikada ne pozdravim a dovoljno pameti da se sa istima ne kacim i poslije neke druge mog prezimena uvalim u neprilike. Dovoljno principijelan da nikada ne zaboravim a dovoljno pametan da nikada ne odem u zatvor. Mozda budem imao priliku - mozda ne.
Tema je Stevandic.
Koristis velike rijeci cije znacenje ne znas.
-
hAZNADAR
#148 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Pa jel to u RS nema boljih pusaca? Mislim, hajd da je pusio jednom, dvojici od glavnih,.. ali biti prihvacen kao glavnokomandujuci za paravojne formacije, vodja privatne vojske, prihvacen od najvecih krimosa, JNA, od ostalih u kriznom stabu,.. pa da je iko tada postavio pitanje - halo odakle ovaj debil dodje ovdjemali_milojica wrote:Isto kao što je danas dogurao do Skupštine RS. PuškurachAZNADAR wrote:Jedna stvar kod Stevandica mi jos nije jasna.
-
hAZNADAR
#149 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Nisam bio ni tako mlad ni iz roditeljskog doma. I taj ton da ti znas bolje nego ja znacenje nekih rijeci. Sta ti je toliko zasmetalo u mojim postovima cim neces da se drzis teme?sinuhe wrote:
Ti kao tada mlad momak si u najgorem slucaju dozivio neke neugodnosti prije nego sto si iz roditeljskog doma utekao u Dansku.
Koristis velike rijeci cije znacenje ne znas.
- Ommadawn
#150 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
25 godina, nesvršen i loš student, pihtijast kao čovjek.hAZNADAR wrote:Jedna stvar kod Stevandica mi jos nije jasna.
Dakle dečko pun kompleksa. Ne znam da li je homoseksualac ali eto pretpostavimo da jeste - dodatni kompleks.
Eh takvi su najgori kad se dočepaju moći!
I ovi su to dobro znali i zato ga vrbovali da komanduje prljavim poslovima koje su odrađivale psihopate i manijaci.