to cemo nasamo. ne da mi "danas" da pricam neke stvari u javnostiPR80. wrote:Onda nije ni kasno da ja tebe pitam za tvoje simptome.![]()
Upomooooc, temperatura proljev, sta da radim????
Moderator: anex
-
PR80.
Pa ja sam ti vec rekla ali eto da ponovim:umro je mostar wrote:to cemo nasamo. ne da mi "danas" da pricam neke stvari u javnostiPR80. wrote:Onda nije ni kasno da ja tebe pitam za tvoje simptome.![]()
- samo ti PP-aj mene, nisam ja mahalusa (dok ne saznam sta je u pitanju
-
hananah
drugi put nemoj jesti smrznute skoljke, odledi ih ili skuhaj pa ce sve u dure biti
jest da si mi ljuti neprijatelj ali nekako mi te zao da si bolestan a ponajvise mi zao testisa
ono bubreg se moze donirati, eto ja bih ti jedan dala, ali ko ce ti bolan testis donirati 
jest da si mi ljuti neprijatelj ali nekako mi te zao da si bolestan a ponajvise mi zao testisa
-
mostarac
haj ti pisi meni sta volisPR80. wrote:Evo sefica odobrila.danas wrote:haj' rahmetlija, PePaj je sadaPR80. wrote: - samo ti PP-aj mene, nisam ja mahalusa (dok ne saznam sta je u pitanju).
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
uFati ga bona, ne mogu ga stic`, gdje mu se zuri![]()
![]()
![]()
kaze "danas" da volis svasta
-
Nesferatu
Ovako momak. Na osnovu tvog vaza.
Bilo koja vrsta alergija je reakcija imunog sistema. Postoji vise vrsta, ali kod te se vjerovatno radi o alegriji na plodove mora koje nisi konzumirao kao dijete (jer je tad imuni sistem bio u fazi prilagodavanja i sensitiviranja - sta si to ti, a sta je to strani materijal, u normalnom slucaju virusi, bakterije). Ono s cim se igras je to sto ih i dalje, konzumiras. Zasto? Zato sto alergija tj. reakcija imunog sistema samo postaje jaca sa ponovljenim konzumiranjem tog produkta, tj. prije je bila lokalizovana dok je sad npr sistematska.
Nadalje, bol sto osjecas u testisima i bubrezima, je zbog toga sto crijeva, sama po sebi nisu vrlo bogata nervima, ali nervi koji postoje, susrecu se sa nervima bubreznim i testicularnim, prije ulaska u kicmenu mozdinu. Ovo je u slucaju da je ta bol nejasna i nedefinirana. Znaci ne bol tipa kao da te neko nozem ubada tacno u jednu tacku. Nego vise difuzna. Tako da ljudski mozak nije bas najbolje opremljen da prepozna tacno, odakle bol dolazi. Te, registruje bol tamo i gdje je nema.
Temperatura se naravno podize u tijelu jer u stanju stresa i imuni sistem proizvodi na hiljade raznih komponenti neke od kojih isto tako dozvoljavaju krvnim sudovima da se prosire, te zbog toga ti je sigurno opao krvni pritisak a srce ti kuca ko u zeca (tj ubrzano). Zbog toga te i glava boli, jer mozak jednostavno nije navikao da operira pod za tebe niskim pritiskom.
Moj ti je savjet, da ides u ER - Emergency Room. Znas sto? Zato sto se nije igrati sa autoimmune disorders. Mozes sam sebe dovesti do kakvog cira, unutrasnjeg krvaranja, Crohn disease, Ulcerative colitis, Diverticulitis i svaku bolest crijeva i zeludca koja postoji, stvaras predispoziciju i povecavas sam sebi sanse za rak debelog crijeva i sijaset drugih cancerogenih oboljenja. U E.R. ce ti vjerovatno dati infuziju, da ti vrate krvni pritisak pod kontrolu, mozda koju dozu steroida da ublaze rekaciju imunog sistema, mozda charcoal-a ako sumnjanjaju da jos imas te hrane u zeludcu. Odradice testove urina i stolice tako da znas, imas li problema sa bubrezima, da li su prisutne neke od patogenih bakterija u tvojoj stolici i slicno. Ako je tipicni slucaj trovanja zeludca, bakterijalne prirode, onda normalno antibiotici.
Hajde, u zdravlju da nam sutra budes pisao...
Bilo koja vrsta alergija je reakcija imunog sistema. Postoji vise vrsta, ali kod te se vjerovatno radi o alegriji na plodove mora koje nisi konzumirao kao dijete (jer je tad imuni sistem bio u fazi prilagodavanja i sensitiviranja - sta si to ti, a sta je to strani materijal, u normalnom slucaju virusi, bakterije). Ono s cim se igras je to sto ih i dalje, konzumiras. Zasto? Zato sto alergija tj. reakcija imunog sistema samo postaje jaca sa ponovljenim konzumiranjem tog produkta, tj. prije je bila lokalizovana dok je sad npr sistematska.
Nadalje, bol sto osjecas u testisima i bubrezima, je zbog toga sto crijeva, sama po sebi nisu vrlo bogata nervima, ali nervi koji postoje, susrecu se sa nervima bubreznim i testicularnim, prije ulaska u kicmenu mozdinu. Ovo je u slucaju da je ta bol nejasna i nedefinirana. Znaci ne bol tipa kao da te neko nozem ubada tacno u jednu tacku. Nego vise difuzna. Tako da ljudski mozak nije bas najbolje opremljen da prepozna tacno, odakle bol dolazi. Te, registruje bol tamo i gdje je nema.
Temperatura se naravno podize u tijelu jer u stanju stresa i imuni sistem proizvodi na hiljade raznih komponenti neke od kojih isto tako dozvoljavaju krvnim sudovima da se prosire, te zbog toga ti je sigurno opao krvni pritisak a srce ti kuca ko u zeca (tj ubrzano). Zbog toga te i glava boli, jer mozak jednostavno nije navikao da operira pod za tebe niskim pritiskom.
Moj ti je savjet, da ides u ER - Emergency Room. Znas sto? Zato sto se nije igrati sa autoimmune disorders. Mozes sam sebe dovesti do kakvog cira, unutrasnjeg krvaranja, Crohn disease, Ulcerative colitis, Diverticulitis i svaku bolest crijeva i zeludca koja postoji, stvaras predispoziciju i povecavas sam sebi sanse za rak debelog crijeva i sijaset drugih cancerogenih oboljenja. U E.R. ce ti vjerovatno dati infuziju, da ti vrate krvni pritisak pod kontrolu, mozda koju dozu steroida da ublaze rekaciju imunog sistema, mozda charcoal-a ako sumnjanjaju da jos imas te hrane u zeludcu. Odradice testove urina i stolice tako da znas, imas li problema sa bubrezima, da li su prisutne neke od patogenih bakterija u tvojoj stolici i slicno. Ako je tipicni slucaj trovanja zeludca, bakterijalne prirode, onda normalno antibiotici.
Hajde, u zdravlju da nam sutra budes pisao...
-
PR80.
Pa ako je "danas" zapocela onda ne znam jel moje da ja dokrajcim posao?umro je mostar wrote:znam, ali nacin umiranja moze biti veoma razlicit kako po metodu tako i po sadrzaju i duzini trajanja procesa egzekucijePR80. wrote:Rahmetlija, samo se jednom umire.
![]()
![]()
Najvise volim praktikovati svoje metode - od samog pocekta naravno.
-
mostarac
mozes li me poblize upoznati sa tvojim metodamaPR80. wrote:Pa ako je "danas" zapocela onda ne znam jel moje da ja dokrajcim posao?umro je mostar wrote:znam, ali nacin umiranja moze biti veoma razlicit kako po metodu tako i po sadrzaju i duzini trajanja procesa egzekucijePR80. wrote:Rahmetlija, samo se jednom umire.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Najvise volim praktikovati svoje metode - od samog pocekta naravno.![]()
basme zanima kakve su
-
PR80.
ovako: Dvica je rezervisana za tebe, samo reci kad se odlucis.umro je mostar wrote: mozes li me poblize upoznati sa tvojim metodama
basme zanima kakve su![]()
Nista strasno, izdever`o bi ti to (mozda
Dok ne rizikujes i ne znas sta ho`s.
-
mostarac
DAPR80. wrote:ovako: Dvica je rezervisana za tebe, samo reci kad se odlucis.umro je mostar wrote: mozes li me poblize upoznati sa tvojim metodama
basme zanima kakve su![]()
E ako kazes DA - tek tada cu te upoznati sa metodama.
![]()
Nista strasno, izdever`o bi ti to (mozda).
Dok ne rizikujes i ne znas sta ho`s.![]()
-
Uh
#48 Re: Upomooooc, temperatura proljev, sta da radim????
Bosanac sa dna kace wrote:Hej narode juce sam jeo skoljke, jedna od mojih omiljenih poslastica, medjutim kako se pokazalo alergican sam na njih, uvijek dobijem da prostite proljev, koji traje jedan dan i ispustam gasove od kojih moze krepat i najveci tvor, proljev je da prostite nako manje naporan, ne protjeruje me stalno....medjutim na to se dovezalo i bol u bubrezima i i glava koju ne mogu dignut od tempereture i bolova, eh do sada sam drmno tri case jako gustog caja od nane nezasladjenog, jedan andol i pokrio se i par kockica cokolade za kuhanje, nisam se uopste preznojio, ali zato osjecam da gorim, posebno bubrezi, i misici na nogama...Strah me ne daj Boze da necu dehidrrirati, ili izgubti bubrege...i osjecam mali bol u testisima da prostite!![]()
Sta vi predlazete da uradim????
Strah me da se istusiram, jer vamo je vec kasno u noc, i trebam ic lec da se spremim za sutrasnje casove, inace nisam nista vecero jer nisam imo apetita....
Eh intersuje me i to kolko ove skoljke stete bubrezima i jetri??????
Mislim da sam jako nahaldio bubrege hodajuci po vjetru a ne da mi je to od skoljki....
Znal iko jel smijem popit ampicilin??????![]()
POMOZTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!
Decko, imam jedan prijedlog za tebe. Nabavi jos skoljki i najedi se dok ti ne omrznu. Jedino se tako mozes otresti skoljki.
Nece ti vise nikad past na um. Siguran sam nece ni moc jer ces crknut.
-
The_Flyer2002
ovako trebo bi uraditi sljedece:
udji u banju i sjedi na solju (to ce se pobrinuti za proljev)
otvori prozore i upali klimu tako je soba veoma hladna (to je za temparaturu)
upali jedan ventilator (za gasove)
jedi i pi na silu pa makar povraco citavu noc ( protiv dehidracije)

udji u banju i sjedi na solju (to ce se pobrinuti za proljev)
otvori prozore i upali klimu tako je soba veoma hladna (to je za temparaturu)
upali jedan ventilator (za gasove)
jedi i pi na silu pa makar povraco citavu noc ( protiv dehidracije)
-
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...
#50 Re: Upomooooc, temperatura proljev, sta da radim????
Sta god radio, ako si u zatvorenoj prostoriji, nemoj koristiti upaljac ili bilo kakav drugi izvor vatre!!!Bosanac sa dna kace wrote: ....ispustam gasove od kojih moze krepat i najveci tvor.....
Sta vi predlazete da uradim????
POMOZTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!