Upis u prvi razred Osnovne škole
-
preludezalude
#26 Re: Upis u prvi razred Osnovne škole
Moje dijete je trenutno u sestom razredu a u prvi razred je krenuo sa 7 godina. Nisam namjerno zelio da ga upisem sa 6 godina iako je bio spreman...znao slova, brojeve, zbrajanja i oduzimanje do 100. Nisam zelio da tovarim obaveze na sestogodisnjaka. Mislim da je taj polazak sa 7 godina ipak dao mu neku dozu samopouzdanja i spremnosti da se nosi sa obavezama bez problema.
- ilkbahar
#27 Re: Upis u prvi razred Osnovne škole
Po logici pucaj prema mjesecu iako ga ne dostignes,zavrsit ces medju zvijezdama....naravski receno druzi se uvijek sa boljim i jacim od sebe, je li tako?
Slazem se definitivno...ali pedagozi kazu da je bolje da dijete bude starije kao sigurnije je u sebe, zrelije i slicno...
Imam iz svog okruzenja dvije osobe jedna je krenula u skolu sa 7 i po jedna sa 6 godina (predratna generacija)... ova sa 6 je mnogo dalje dogurala u zivotu od ove sto je krenula sa 7 i po, a odrasla je u mnogo losijem okruzenju sto finansijskom sto porodicnom od ove prve. Moguce je da zavisi od samog djeteta ,ali i od nastavnika nesvjesno vise ocekuju od starijeg djeteta a kad ono to ne moze da postigne a mladji postignu onda nije dobro nikako za dalji njegov napredak i ucenje.
- auspuhc
#28 Re: Upis u prvi razred Osnovne škole
Ta sto je krenula starija bila top od pocetka sa malo truda i ulijenila se. Ova mladja naucila kako da napreduje i da se probija u zivotu.ilkbahar wrote: ↑07/05/2022 13:07Po logici pucaj prema mjesecu iako ga ne dostignes,zavrsit ces medju zvijezdama....naravski receno druzi se uvijek sa boljim i jacim od sebe, je li tako?
Slazem se definitivno...ali pedagozi kazu da je bolje da dijete bude starije kao sigurnije je u sebe, zrelije i slicno...
Imam iz svog okruzenja dvije osobe jedna je krenula u skolu sa 7 i po jedna sa 6 godina (predratna generacija)... ova sa 6 je mnogo dalje dogurala u zivotu od ove sto je krenula sa 7 i po, a odrasla je u mnogo losijem okruzenju sto finansijskom sto porodicnom od ove prve. Moguce je da zavisi od samog djeteta ,ali i od nastavnika nesvjesno vise ocekuju od starijeg djeteta a kad ono to ne moze da postigne a mladji postignu onda nije dobro nikako za dalji njegov napredak i ucenje.