Hajd' baš ti hvala!
Upis na Filozofski fakultet
-
alma92f1fan
#26 Re: Upis na Filozofski fakultet
Znači to ostalo se sve može obaviti u Sa? Važno mi je da nešto ne zaboravim od kuće.
Heheh
Hajd' baš ti hvala!
Hajd' baš ti hvala!
-
pritchard
#27 Re: Upis na Filozofski fakultet
ema_ wrote:Ja mislim 30 ili 50 km, nisam sigurna, uglavnom, sve možeš obaviti za pola dana, uključujući i vađenje ljekarske potvrde i obilaska banke za uplatu
Vađenje ljekarskog će zapeti sigurno.
- ema_
#28 Re: Upis na Filozofski fakultet
Ma neće zapet, obavit će za par sati čekanja, jest da bude gužva, ali zato i ne pregledavaju nikoga da mogu stići njih hiljadu za dan 
- Critty Bo
#29 Re: Upis na Filozofski fakultet
A ljudi zaboga, sacekajte konkurs, pobrojana sva potrebna dokumentacija. I ne morate predati prvi dan konkursa, nije ko prvi - bice primljen.
-
bull21
#30 Re: Upis na Filozofski fakultet
Koliko ja znam, nije potrebno ljekarsko dok ne vidiš jesi li primljen (ono kada kupuješ index i ostalo u augustu/septembru). Uostalom, nema logike, šta će ti ljekarsko na prijemnom? Ostala dokumentacija za koju znam da je potrebna je:
- Rodni List
- Dokaz o državljanstvu
- Diplome (diploma o završenoj srednoj i o završena četiri razreda - originali)
- Papiri koje kupiš kod njih, kod tete na portirnici. Ne sjećam se tačne cijene, oko petobe je.
Jedno pitanje za one koji se razumiju. Ispisah se prije par mjeseci iz FF-a i sada ću se upisati opet ali na drugi odsjek (prvi put sam studirao 2 godine i ispisao se iz ličnih razloga). Zanima me zna li ko, jel' ja moram predati papir sa ocjenama i dokaz da sam prije studirao ili? Ne želim da mi se sada 'pikaju' stare ocjene jer su užas živi (bosanski i sl.).
- Rodni List
- Dokaz o državljanstvu
- Papiri koje kupiš kod njih, kod tete na portirnici. Ne sjećam se tačne cijene, oko petobe je.
Jedno pitanje za one koji se razumiju. Ispisah se prije par mjeseci iz FF-a i sada ću se upisati opet ali na drugi odsjek (prvi put sam studirao 2 godine i ispisao se iz ličnih razloga). Zanima me zna li ko, jel' ja moram predati papir sa ocjenama i dokaz da sam prije studirao ili? Ne želim da mi se sada 'pikaju' stare ocjene jer su užas živi (bosanski i sl.).
- Critty Bo
#31 Re: Upis na Filozofski fakultet
Ne moras ti nista predavati ako ne zelis da ti se priznaju ispiti i slicno. Upisujes se kao da je prvi put.bull21 wrote:Koliko ja znam, nije potrebno ljekarsko dok ne vidiš jesi li primljen (ono kada kupuješ index i ostalo u augustu/septembru). Uostalom, nema logike, šta će ti ljekarsko na prijemnom? Ostala dokumentacija za koju znam da je potrebna je:
- Rodni List
- Dokaz o državljanstvu
- Großmeister
#32 Re: Upis na Filozofski fakultet
I ja planiram upisati FF, najvjerovatnije dvopredmetni studij: Germanistiku i Bibliotekarstvo, nadam se da ću uspjeti 
Što se tiče onih koji hoće da predaju dokumente na više fakulteta, to od ove godine nije dozvoljeno (ni ovjerena kopija, ni drugi prijepis iz srednje škole), tako da se dobro odlučite šta hoćete studirati
Što se tiče onih koji hoće da predaju dokumente na više fakulteta, to od ove godine nije dozvoljeno (ni ovjerena kopija, ni drugi prijepis iz srednje škole), tako da se dobro odlučite šta hoćete studirati
-
dzanaa1409
#33 Re: Upis na Filozofski fakultet
Zna li itko išta o orijentalnoj filologiji???
- Critty Bo
#34 Re: Upis na Filozofski fakultet
Sta te zanima?dzanaa1409 wrote:Zna li itko išta o orijentalnoj filologiji???
-
mini2
#35 Re: Upis na Filozofski fakultet
meni stvarno nije jasno je li nema nikakve šanse da se (konkretno na odsjek psihologije) upiše učenik koji je završio neku tehničku školu?? pa zar nema nikakve alternative?? nisam imala ni psihologiju, ni filozofiju, ni hemiju kao predmet 
- Critty Bo
#36 Re: Upis na Filozofski fakultet
Upises negdje drugo pa se prebacis.mini2 wrote:meni stvarno nije jasno je li nema nikakve šanse da se (konkretno na odsjek psihologije) upiše učenik koji je završio neku tehničku školu?? pa zar nema nikakve alternative?? nisam imala ni psihologiju, ni filozofiju, ni hemiju kao predmet
-
mini2
#37 Re: Upis na Filozofski fakultet
znam ja to sve, hajd ok...ali propadne mi bezveze jedna godina....Critty Bo wrote:Upises negdje drugo pa se prebacis.mini2 wrote:meni stvarno nije jasno je li nema nikakve šanse da se (konkretno na odsjek psihologije) upiše učenik koji je završio neku tehničku školu?? pa zar nema nikakve alternative?? nisam imala ni psihologiju, ni filozofiju, ni hemiju kao predmet
- Critty Bo
#38 Re: Upis na Filozofski fakultet
Upises psihologiju negdje drugo, ne nesto drugo i ne gubis nista. Uostalom, ta ce godina svakako nekad negdje otici.
-
mini2
#39 Re: Upis na Filozofski fakultet
ma nisam sigurna, uostalom, predomislila sam seCritty Bo wrote:Upises psihologiju negdje drugo, ne nesto drugo i ne gubis nista. Uostalom, ta ce godina svakako nekad negdje otici.
-
HisSunshine
#40 Re: Upis na Filozofski fakultet
Zna li neko može li se kombinirati Književnost naroda BiH + bibliotekarstvo? Odnosno, mislim da može, ali zanima me da li poslije završetka budeš samo bibliotekar/ka ili i profesor/ica?
Unaprijed hvala
Unaprijed hvala
-
saramica
#41 Re: Upis na Filozofski fakultet
Ne znam da li mozes biti profesorica, ali znam da ne mozs predavati ako uz knjizevnost ne zavrsis i jezikHisSunshine wrote:Zna li neko može li se kombinirati Književnost naroda BiH + bibliotekarstvo? Odnosno, mislim da može, ali zanima me da li poslije završetka budeš samo bibliotekar/ka ili i profesor/ica?
Unaprijed hvala
-
HisSunshine
#42 Re: Upis na Filozofski fakultet
Hvala na odgovoru. Je l' ti to slučajno studiraš?saramica wrote:Ne znam da li mozes biti profesorica, ali znam da ne mozs predavati ako uz knjizevnost ne zavrsis i jezikHisSunshine wrote:Zna li neko može li se kombinirati Književnost naroda BiH + bibliotekarstvo? Odnosno, mislim da može, ali zanima me da li poslije završetka budeš samo bibliotekar/ka ili i profesor/ica?
Unaprijed hvala
-
saramica
#43 Re: Upis na Filozofski fakultet
Ne studiram ali znam neke osobe koje su studirale samo knjizevnost i ne mogu sada raditi u skolama. Kada se vecina odlucila na samo knjizevnost bila je prica da ce se razdvojiti jezik i knjizevnost u skolama, ali eto nista od togaHisSunshine wrote:Hvala na odgovoru. Je l' ti to slučajno studiraš?saramica wrote:Ne znam da li mozes biti profesorica, ali znam da ne mozs predavati ako uz knjizevnost ne zavrsis i jezikHisSunshine wrote:Zna li neko može li se kombinirati Književnost naroda BiH + bibliotekarstvo? Odnosno, mislim da može, ali zanima me da li poslije završetka budeš samo bibliotekar/ka ili i profesor/ica?
Unaprijed hvala
-
ummuaisa
#44 Re: Upis na Filozofski fakultet
molim odg.ako neko zna: je li moguce na drugoj god preci iz paralelnih u redovne studente i pod kojim uslovima?
-
shambho
#45 Re: Upis na Filozofski fakultet
Moguce, samo imati prosjek iznad 8,5.. Onda se molba napise i bude OK ..ummuaisa wrote:molim odg.ako neko zna: je li moguce na drugoj god preci iz paralelnih u redovne studente i pod kojim uslovima?
-
alma92f1fan
#46 Re: Upis na Filozofski fakultet
Ej, je li može neko reći da li postoji šansa da ipak budem primljena na SF ako sam na listi redovnih 36., a na SF već ima dovoljan broj kandidata?!?!

-
wish__
#47 Re: Upis na Filozofski fakultet
Zna li neko,slučajno,da li se i kada mogu predati papiri na filozofski nešto kao drugi rok

-
mini2
#48 Re: Upis na Filozofski fakultet
vjerovatno će biti slobodnih mjesta na pojedinim odsjecima , ali meni su rekli da će se to znati tek polovinom, krajem avgustawish__ wrote:Zna li neko,slučajno,da li se i kada mogu predati papiri na filozofski nešto kao drugi rok![]()
![]()
-
saramica
#49 Re: Upis na Filozofski fakultet
Cisto sumnjamalma92f1fan wrote:Ej, je li može neko reći da li postoji šansa da ipak budem primljena na SF ako sam na listi redovnih 36., a na SF već ima dovoljan broj kandidata?!?!![]()
-
SkHero4
#50 Re: Upis na Filozofski fakultet
e ovako,,ja sam sljedece skolske godine maturant pa me zanima par stvari,ukoliko ih neko zna objasniti unaprijed sam mu zahvalan...
naime,gledao sam nacin bodovanja za pojednine oblasti filozofskog fakulteta...i ovako stoji za psihologiju
1.Bosanski ili Srpski ili Hrvatski jezik max 20 bodova
2.Sociologija ili Biologija ili Psihologija ili Filozofija
ili Gradzansko pravo max 40 bodova
3.Matematika ili Fizika ili Hemija max 20 bodova
eh sad mene zanima sta znaci ovo "ili" izmedju predmeta,koji predmet dolazi u obzir....koji se predmeti gledaju npr pod brojem 3,zbunjuje me ovo "ili"
da se razumijemo od svih ovih predmeta do sada mi je bilo 5 svake godine,osim matematike i fizike....zato me malo brine
naime,gledao sam nacin bodovanja za pojednine oblasti filozofskog fakulteta...i ovako stoji za psihologiju
1.Bosanski ili Srpski ili Hrvatski jezik max 20 bodova
2.Sociologija ili Biologija ili Psihologija ili Filozofija
ili Gradzansko pravo max 40 bodova
3.Matematika ili Fizika ili Hemija max 20 bodova
eh sad mene zanima sta znaci ovo "ili" izmedju predmeta,koji predmet dolazi u obzir....koji se predmeti gledaju npr pod brojem 3,zbunjuje me ovo "ili"
da se razumijemo od svih ovih predmeta do sada mi je bilo 5 svake godine,osim matematike i fizike....zato me malo brine