Slazem se u potpunosti, stim da je USA nastala nakon sto su stvorene njene unutrasnje drzavice, odnosno nije naknadno dijeljena.Anka wrote:100 varijacija na jednu te istu temu...kako se niste umorili...
Naslov teme je skroz glup. Bosna ne može i neće nikada nestati.
Moj otac živi u RS entitetu, ali i on i ja i cela moja familija uvek govorimo: u Bosni je,otišao je u Bosnu, kakvo je vreme u Bosni....
USA je podeljena na države ali opet je kompaktna. Pa će neko reći,živim u Teksasu,Arizoni,Minesoti,...ali to će uvek podrazumevati da živi u USA. Ista je situacija i u Kanadi, nije Kvebek deo Francuske.
Dalje,Velika Britanija (koju mi svi nepravilno zovemo Engleska) je takođe podeljena i jedan Velšanin ili Škot će se uvrediti ako ga nazovete Englezom,a opet svi oni žive u jednoj državi koja ima svoje ime.
Samo na ovom primitivnom Balkanu ljudi moraju da se odvajaju u tabore,da se države cepkaju do atoma...
I još jedan "biser"vezan za Balkan-jezici.
U Americi,Kanadi i Australiji se govori engleski jezik,a da li je potrebno reći koliko su te države veće od Engleske?
Ne postoje američki,kanadski i australijski jezik,ne postoje.
U Austriji se govori nemački jezik, u Brazilu se govori portugalski ( a Brazil je veeeeći od Portugalije)
U celoj Srednjoj i Južnoj Americi se govori španski jezik...A samo kod nas u maloj Bosni se govore čak 3 jezika!
Pitao me jedan Englez,kaže,bio sam u Bosni,tamo se govore 3 jezika a ja sam čuo samo jedan?! Možeš li to da mi objasniš?
Nema objašnjenja, to je rezultat primitivizma.
"Bosno moja lijepa divna..."
Zato - ipak ce prvo trebati vratiti na staro pa tek onda mozemo govoriti o nekim drugim "nenormalnostima" ovog podrucja.